Lantlivsmässan!

Nu finns det lilla reportaget om lantlivsmässan upplagt på SSRK-Smålands hemsida för den som är nyfiken!

http://www.ssrksmaland.se/reportage/Bjorno_07.htm 

Hemtentan fortsätter..

Igår satt jag större delen av dagen med hemtentan. Tyvärr går det väääldigt långsamt så man tappar ju sugen nu som då. Framåt kvällen tog Sigge och jag bilen till Värsnäs för att träna lite. Nu märkte jag att han visst har lite överskottsenergi. Han studsade fram och tillbaka som en gummiboll och kunde knappt hålla apporten stilla i mun av ren upphetsning. Annars tycker jag det gick hyfsat bra. Fotgåendet är mer stabilt även om han fortfarande kan glida ut åt sidorna när han stissar.

Vi avslutade med ca 20 minuter simning längs bryggan. Idag kastade jag ut godisar några meter framför honom för att få in lite "spurtsimmande" oxå. Då tar han i som tusan och simmar jättesnabbt! Tyvärr sväljer han halva Östersjön när han ska ta gotten, men det får man ta!

På hemvägen svängde vi om Netto och köpte lite smått och gott. Jag köper aldrig kylvaror och sånt där men ibland har de superbilliga bananer och torrvaror osv. Dessutom hade jag i smyg spanat in en superfin liten blomstertrappa sist jag var där. Hade den varit på rea nu så kanske...

Imorse försov jag mej, vaknade tio i nio och hade bestämt träff klockan nio med Maria och Ulrika. iiihk...haffade lite frukost i farten och cyklade dit i räserfräserfart! Vi gjorde klart presentationen till vårt projekt, bestämde vem som skulle säga vad och gjorde några småändringar på arbetet. Sedan gick vi och tittade på en examensarbetespresentation. Kan ju vara bra att veta ungefär hur det går till. Hon som redovisade skrev om nåt slags statistiskt jox om diabetesmediciner, verkade jättetråkigt, men det väljer man ju själv.

Väl hemma igen möttes jag av en upphetsad hund som valsade omkring mej. När jag ringde M för o höra om vi skulle träna förföljde han mig vart jag än gick i lägenheten. Vi fick lägga på luren och jag ta ut Siggeman som kissade något så kopiöst länge. Jag var tvungen att ringa Paul och fråga om han verkligen tagit ut Sigge imorse och han bedyrade heligt att han gjort det. När vi kom in igen fortsatte han sin vals och jag kände att buken var spänd så jag fick gå ut med honom IGEN. Han kissade säkert tre gånger (och han skvätter ju aldrig utan långkissar jämt)! Jag funderade på varför det var så här för normalt är det ju inte!!! Väl inne upptäckte jag baljan som jag badat fötterna i....vattennivån var misstänkt mycket lägre!!!! Sigge har säkert kolpat i sig litervis av vattnet med lite salt och olja i (ja o lite tvål och fotsmuts var det väl oxå...yach).

Nu ska jag ta tag i diskberget och sen kämpa vidare med hemtentan. Har inte så stor motivation idag och dessutom är jag extremt godissugen!!!!! Mamma mia..

Helgresumé

I helgen har vi stökat i Paul lägenhet och städat i min. Igår kväll var J och C här på middag, vi bjöd på soyamarinerad kyckling med grönsaker, banan och jordnötter. Så lätt och så gott, det var uppskattat. Till efterrätt blev det saffranscheesecake och frukt som Paul fått med hem sen han jobbade på slottet. Jag gillar inte saffran annat än i lussebullar så jag höll mej till jordgubbarna. Mätta i magen drog vi ner på stan för vi skulle på bio och se Pirates of the Caribbean 3 som just börjat gå. Det var mysigt att gå på bio och filmen var bra men liite för lång. Efter filmen var slut gick vi till Pipes och satt och pratade lite.

Idag sov jag länge, typ jättelänge, men det var skönt! Sen har jag inte gjort så mycket nyttigt. Paul sålde sin bäddsoffa idag så nu är vi av med den! Bra!! Till kvällsmat blev det tacopaj och nu donar vi lite med datagrejer vi vill bli av med.

Sigge har haft lite tråkigt i helgen, träningsmotivationen är inte på topp just nu. Igår hade vi dessutom en lite dispyt om det är tillåtet att äta sopor i köket eller inte. Idag gick vi till en gräsplan i närheten och tränade lite fotgående, konstigt nog går han inte längre för långt fram utan snarare för långt bak! Man kan ju hoppas att det blir perfekt snart då! :)

Sommaren börjar närma sig...

...och med den kommer energin tillbaka. Sista året har faktiskt varit skittufft, både i skolan och privat. O ja, Paul är såklart en positiv sak men det är ju inte helt gnisselfritt att sammanfoga två envisa figurers liv till ett. :) I helgen väntar utrymning och eventuellt städning av Pauls gamla lägenhet.

Igår kväll fick jag ett ryck och förnyade våra annonser på blocket och la in lite nya saker så telefonen har ringt idag och det har oxå poppat in några mejl. Nu hoppas jag vi blir av med lite saker!!! När jag kollade igenom mappen med foton på saker som var till salu så fick jag rensa bort en hel del men det är fortfarande mycket kvar! Kom och köp konserverad gröt....

Dagen startade på bilprovningen. Som jag hade misstänkt så behöver avgassystemet bytas. Jag irriterar mej lite på att inte Opelverkstaden sa det när den var inne för hålen som var kan knappast ha tillkommit sedan dess. Dit tänker vi inte gå igen, dyrt och inte speciellt trevliga heller var de.. Det ska nog inte bli så fasligt dyrt, är man händig kan man tydligen till och med byta det själv. Tyvärr kan nog varken jag eller irländaren titulera oss händiga när det gäller bilar så det blir till att snällt betala.

I övrigt har jag satt fart med hemtentan och åtminstone några uppgifter är jag nöjd med. Vi har då inte "vanliga hemtentor" som alla andra har med typ sex uppgifter, nä...vi har minst 25! Jag har ingen aning om hur noggrant man ska svara för att få poäng heller. Får nog höra mej för med några andra i klassen nästa vecka. Vi har ju gott om tid på oss, ända till den 7:e juni men det är ju trevligt med lite sommarlov. Går på schemat den 9:e.

Jag har även hunnit med att ligga på balkongen och lata mej. Läser en bra bok för tillfället så det är lätt att fastna i soffan när solen gassar så skönt. Plantorna vi sått har kommit upp så pass att det är dax att plantera om dem och det är så härligt med lite grönt därute!

Sigge har inte fått mycket aktivering de senaste dagarna. Musten gick ur mej lite efter kursavslutningen och nu laddar jag för att ta tag i vilthanteringen. Vi ska inte ha några problem med den efter sommaren, det är målet som SKA uppnås! Nä nu ska jag till maxi och handla lite mjölk och sånt, kanske oxå jordgubbar om det finns några kvar. Vore ju mums till kvällsfikat!

Billig IKEA-tur och pyssel

Efter att ha skrivit klart vårt projektarbete och var jag nere på stan för att köpa almanacka på Ordning & Reda (fanns ingen som den jag tänkt mej) och några "etiketthållare" till tidskriftsamlarna från IKEA som inte har såna. (Fattar inte varför de måste göra om dem så hälften av våra vita har ett runt hål och ingen etikettram och hälften har inget hål men etikettram. Nu blir det ändå rätt snyggt med de där små hållarna. Köpte oxå lunch och tog med mej till sambon som numera har snoffsigt kontor på Varvsholmen. Sushi som vanligt när Toflan väljer! ;)

På eftermiddagen har jag suttit på balkongen och solat/tittat på hemtentan/läst lite i min bok. Hemtentan verkar lite småklurig, pratade bort en timme i telefon med en tjej från klassen om allt och inget oxå och fick lite tips om första uppgiften. Verkar som att jag tänkt rätt men lite i "överkurs".

Jag blev lite rastlös för en stund sen och fick för mej att jag skulle slutföra projekt anslagstavla. Vet att de har billiga anslagstavlor (49 kr) på IKEA men de är egentligen lite mindre än jag tänkt mej. Hellre en anslagstavla än ingen alls så jag gjorde slag i saken och stack iväg och köpte en sån och en tunnt sommartäcke för 29 spänn. Dessutom passade jag på att hämta ut de där gratis energilamporna man fick om man hade med sej ett urklipp från Familytidningen. Det är ju alltid bra att vara snål och miljövänlig på samma gång! Susade raskt hem och började pyssla!

image146

Meningen med anslagstavlan är ju att den ska vara snygg samtidigt som den har en funktion så jag hade sedan länge tänkt ut att jag skulle använda det snygga tyget jag köpt för superreapriser på Åhlens. Det går i samma färger vi (läs jag) valt att ha i "kontoret". Jag fick efter lite besvär bort ramen runt anslagstavlan och sen klädde jag tavlan med ett lager av täcket och häftade på baksidan. Jag mätte ut tyg så det såg snyggt ut på framsidan, klippte och strök så det blev slätt och fint. Sedan häftade jag fast även det. Jag försöker alltid häfta så man tar tvärsöver hela tiden. Då blir det inte snett eller skevt. Hörnen häftade jag fast sist och då fick jag klippa ur lite av täckesvadden för annars räckte inte häftklamrarna ner. Tänk så mycket nytta jag har haft av min superbraiga Rapid! Den har verkligen varit värd pengarna!!

Så här fint blev det! Nu ska jag (läs Paul) bara skruva upp den på väggen med såna skruvar som ser ut att ha en bricka på sig samt sätta fast några pappersklämmor med skruvar på där vi ska sätta räkningar och annat viktigt. *nöjd*

image147

Pyssel och kursavslutning

Idag sov jag som sagt länge och när jag vaknade kilade jag iväg till systemet och köpte en flaska vin som tack för all hjälp jag fått av Marina och Sven. Fick lust att piffa till den lite så jag sydde en liten påse och några små pytteminidummiesar att dekorera den med. Hihi, det är roligt att pyssla!

Sedan var det faktiskt i princip dax att åka till träningen. Idag var vi vid dammen och de hade med sig båten. Vi gjorde lite olika markeringsövningar. Jag hade med mej dumburken för att få Sigge att skärpa till sig med fotgåendet och sånt och var på honom rejält. I stort så tycker jag han skötte sig bra, men det är ju det att han varvar och stressar upp sig som gör det svårt för honom med minnet. Avlämningar, inlevereringar osv är mycket bättre än när vi började kursen!

En annan rolig sak är ju att Sigge verkligen har lättare att röra sig nu sen han gått ner i vikt. Han ser mycket piggare ut ju! Nu behöver han bara gå ner ca ett kg till. :)

På väg hem upptäckte jag att telefonen var borta. Jag fick åka tillbax och Marina ringde till mej och då hörde jag minsann hur det ringde i gräset. Telefonen hade antagligen glidit ur fickan när jag klev ur bilen. Vilken TUR att jag inte körde över den!!!

Danmarksresan

Nu är jag hemma och någorlunda återhämtad från klassens Köpenhamnsresa. Det ingår i vår extemporeutbildning att lära oss hur man tillverkar tabletter, och det kan man bara göra på Danmarks Farmaceutiska Högskola så dit for vi i måndags. Kvällen före kom Maria hit från Oskarshamn och sov över. Det går ju inga bussar så tidigt och det var trevligt med lite besök. Paul grillade och lagade mumsig mat åt oss.

Klockan stod på ringning redan 5.45 (trodde jag) men tio över sex vaknade jag av mej själv och upptäckte att jag visst ställt den på 6.45. Jag hann ändå blir klar så sju gick bussen från skolan. Vi hämtade upp lite folk här och var på vägen och sen blev det färjan över till Helsingör från Helsingborg. Vi hade redan stannat och lunchat på vägen så när vi kom fram till skolan var det bara rätt in i föreläsningssalen. Där fick vi en liten introduktion av en dansk gubbe som såg ut precis som Pettson. =)

Sen blev det labrockar på och även skoskydd och hårnät. Oj oj...nu skulle vi göra tabletter enligt "GMP" men det var ju lite på låtsas, det blir ju inte sterilt. Labsalarna var fyllda av konstiga mackapärer och pulver och grejer. Det var hårdkörning hela eftermiddagen till fem. Vi var helt slut och superhungriga när vi äntligen fick sätta oss i bussen och åka till vårt vandrarhem, "Danhostel Copenhagen". Det var ett femstjärnigt hostel (!) med fina men små rum. Ett stort plus till det helfräscha badrummet, sånt gör att man trivs bättre.

Vi duschade och svidade upp oss lite innan vi gick ner på stan på jakt efter mat. Vi gick längs Ströget och det första ställe vi såg hette Village och verkade ha massa mumsigt på menyn, oxfilé och spareribs bla. Vi gick vidare och kollade på fler ställen men vi gick tillbax till Village igen. Jag, Maria och Mervi sprang raskt upp för trappen men de andra beslutade sig sen för att gå tillbax till ett mer "danskt" ställe där det fanns mer husmanskost o sånt. Det lockade inte mej så mycket med bruna bönor och sånt jox. Istället blev det oxfilé med lantpommes, bearnaise och vitlökssmör och till fick man en bit majskolv och haricot verts! Mums!!!!! Ååå..det var supergott och inte alls dyrt. Dessutom var det några som var mer än nöjda med sina "stor stark". Hihi..Jag kan verkligen rekommendera det stället, god mat, trevlig personal och fin miljö.

Vi mötte upp med de andra och strosade lite men de beslutade sig snart för att vända hem så vi tre tjejer fortsatte på egen hand ända bort till Nyhavn. Där fanns det massor av restauranger och uteserveringar, fina båtar och underbara hus. Vädret var underbart, som en ljum sommarkväll. Maria var glassugen och snart hade hon smittat mej så vi köpte oss glass på ett ställe där de bakade glasstrutarna oxå och det luktade mumma!! Det smakade ännu bättre, jag valde choklad och Lionssmak och fick oxå en skopa "guf" på. Det var nån slags marshmallowsmet, gott! Mätta och belåtna vandrade vi tillbaka till vandrarhemmet och somnade gott!

Tisdag morgon ringde klockan redan vid sextiden och vi städade ur rummet och åt vår dyra 60-kronorsfrukost snabbt som attan för det var labbar på schemat hela dagen. De danska labassistenterna hade tydligen förstått att lunch var viktigt för oss svenskar för de såg till så vi fick en timme på oss att käka. Vi stack iväg till en halvsunkig pizzeria och köpte lunch som vi åt i parken innan vi fick skynda tillbax till skolan. Jag var  helt slut när dagen var över och vi satte oss i bussen och begav oss hemåt.

Det blev lite taxfreeshopping på båten och sen stannade vi på Burger King på vägen hem och åt, men vi var inte hemma förrän tiotiden. Då var man lagom mör...jag sov ända till tolv idag (onsdag) och vaknade bara för att telefonen ringde och Paul berättade att han inte kom hem på lunchen. Jag var mitt i en mardröm och verkade nog mer än lovligt förvirrad. Det tar på krafterna att resa!!


Marknadsbesök och en allmänt trevlig dag

Idag hade vi klockan ställd för jag hade ju (som jag skrivit tidigare) fått i uppdrag att skriva lite om SSRK:s hunduppvisning på Björnö slott. Vi var där en stund före och kollade runt lite och hälsade bl a på Paul förre chef som visade upp sitt företag.

Sigge fick stanna hemma och det var nog lika bra det. Solen gassade och det var mycket folk och många hundar. Hoppas verkligen ingen lämnade sin hund i bilen, det hade varit som långsam grillning. Innan uppvisningen hann vi gå en runda och prata lite med några av försäljarna, det var trevligt. Vi spanade in de stånd vi skulle besöka igen för att handla lite och sedan begav vi oss bortåt vattnet. På vägen dit passerade vi ridbanan och hann titta på Arnold Assarsson som visade hingstar. Hjälp vad det ser lätt ut med någon som kan rida och med en välriden häst. Han kunde vända på en femöring och ändå hoppa rejäla hinder direkt efter!

Hunduppvisningen var trevlig att se och det lockade mycket folk! Roligt! Sven var speaker och Marina och Gisela och Åke Fuchs förde hund. De visade upp de olika "grunderna" inom apportering och simulerade oxå en liten "jakt". Men, det får ni läsa mer om på SSRK:s hemsida när "reportaget" är klart! ;)

Vi köpte med oss några limpor, varsin blåbärs- och vaniljsnurra samt "hemkokt" myggmedel och hudkräm. Tog svängen om Kama Sushi och lyxade till med sushilunch. Sedan städade vi som tokar till Maria kom. Imorgon ska vi nämligen till Köpenhamn för att lära oss tillverka tabletter på universitetet där. Maria och jag stack och handlade och sedan fixade Paul mat åt oss. Lyxigt! Jag ansvarade endast för grillning av vitlöken och det gick ju som det gick. En lök exploderade i grillen!!! Detta trots att jag hackat ett hål i den. De blev iaf goda och resten av maten oxå; grönsaker i ugn och fläskfilé med fetaoströra. Mums!

Lite softa framför tvn och nu i säng för nu väntar ett par intensiva dagar!! Gonatt!!

Vissa dagar borde man stannat i sängen...

...och jag tänker förpassa mej dit tidigt ikväll!

Igårkväll var mysig däremot. Vi åt lite småplock, dipp och grönsaker, vitlöksbaguette, goda ostar och kex samt frukt. Mums! Sent på kvällen blev jag pigg och fick såklart svårt att sova, till skillnad från kvällen innan när jag somnade i soffan och inte gick att flytta på. Vaknade vid tvåtiden och var så svettig att jag fick byta pyjamas innan jag kravlade mej i säng bredvid Paul som somnat med lampan tänd.

Vaknade och kände mej seg imorse. Surfade en lång stund innan jag tog mej i kragen och fixade lite frukost. Ringde och hörde om Marina var träningssugen men vi bestämde att inte bestämma nåt. Istället åkte jag ut själv i skogen och gjorde väl alla fel man kan och allt bara gick dåligt och knäppt. Okej, vi gjorde nån bra linjetagsövning men till och med de väl beprövade gick åt skogen. HU..jag blev till och med sur på Sigge, något som inte händer speciellt ofta. Visst kan jag låta arg och barsk och läxa upp honom men det är ju teater för träningens skull. Efter en stund insåg jag att mitt eländiga humör i kombination med Sigges extremt prilliga inte var nån hit och vi bara promenerade.

På vägen hem ringde jag till Paul och insåg att jag inte alls var okej med att sitta ensam hemma ikväll. Eftermiddagen utvecklade sig med tågets fart till rena rama kalabaliken och tårkalaset. Fick mej lite kloka ord av min "coach" men ändå var det elände ett tag till. Nu ska Paul på sittning men kommer hem efter middagen och jag ska äta lite grann och kolla på en film jag har på datorn.

Imorgon har jag återigen fått "äran" att leka reporter på Lantlivsmässa på Björnö slott. Det ska bli trevligt. Jag hoppas vädret är bättre än vad det är just nu!

Kanintok...

...visade sig min hund vara. Idag letade jag rätt på gummiband och lät Sigge hämta in dummie med kaninskinn på gräsmattan härutanför. Den var extremt rolig och mysig och spännande. Ojoj..nu ligger han dessutom och väntar på att den ska hoppa ut från korgen i hyllan i hallen. (Platsade honom i korgen just nu). Tänk om fåglar kunde vara lika hett stoff för den gode Siggeman!

Sigge och jag var förut nere och hejade på husse lite på Kvastkampen. Jag hade ingen lust o stanna kvar. Paul får gärna vara där om han vill men jag vet inte...är inte min grej helt enkelt. Vi gick istället en sväng och tränade lite lydnad på hemvägen. Kom fram till att det är lika tråkigt som vanligt... ;)...blir nog ingen lydnadskarriär för oss. Nu sitter jag mest och segar. Borde diska och städa lite men har noll ork och lust.

Hemma och fattig!

Nä så farligt var det ändå inte, men någon annan däremot försökte skylla sin shopping på mitt dåliga inflytande.. ;)Vi har haft en trevlig dag på Elmia, shoppat och ätit viltkebab, spanat på hundar och jaktgrejer och pratat hund i massor. Nu hoppas jag att jag vunnit de tävlingar jag deltagit i så jag får lite mer bra grejer oxå! ;)

Dagens erövringar bestod i en vindtät fleeceväst från Chevalier, en softshelljacka för billigt pris, en cylinder för kortisontabletter samt ett kaninskinn för Sigges träning. Vi lyckades norpa åt oss varsin gratiskeps från nåt foderföretag oxå och så lite pennor och en minificklampa o sånt.

Jag hade egentligen tänkt få tag i en sån stamtavlebok som Agria har, men M har lovat att hjälpa mej få tag i en sån och sen ville jag ha fatt på några bra retrieverkoppel i bomull och det fick jag heller inte tag i, men det är inget akut.

Nu är jag träningssugen, Sigge har fått hälsa på kaninskinnet och det  verkade vara väldigt lockande. Får se hur skojigt det är när det sitter på en dummie bara...

O ja, jag är väääldigt valpsjuk just nu. Vi fick stå med en fyramånaders liten sötlabbe en liten stund, oj oj. Jag ville ta med hem, men jag får vänta till nästa år för en egen valping. Längtar redan...





På väg...

...till Jönköping och Elmia Game Fair! Tjohooo!! Jag som trodde det skulle bli en tråkig hundvår när det visade sig att HUSSE:s hunderi inte visade sig vara så mycket att hänga i julgranen. Istället har den ena roliga händelsen avlöst den andra i vår. Dessutom har vi på riktigt kommit igång med apporteringen, vilket ju är VÅR grej!

Idag så ska jag som sagt med M till Elmia och gå på mässa. Jag har kämpat och gnetat för att få ihop lite pengar att shoppa loss. :P Vet mycket jag vill ha men inte mycket jag egentligen behöver....högst på listan står ett snyggt och skönt retrieverkoppel, vilket ju är billigt och bra!

Nä oj! Klockan är mycket, ha de gott!!


Träning i ny frisyr...

...gick väl sådär. Jag måste nog backa och repetera linjetagen lite. Jag trodde det var mer befäst, men det är la sant som de vise säger, det är en färskvara.

Jag la ut några dummies i en träddunge i ena änden av fältet och sedan backade vi en bit diagonalt. Första och andra gick bra men sedan stod det still i Sigges huvud. Ibland kan man "mota" ut honom med ut-tecken men det är ju inte riktigt meningen. Vi gjorde om övningen med kortare avstånd men fortfarande var det svårt. Jag är lite nyfiken på att testa hur han skulle reagera med förlängt avstånd och upprepning på ut-tecken, dvs att han sitter en bit framför mej och jag visar honom ut-tecken istället för att skicka linjetag. Det spelar iofs ingen roll om det funkar för linjetaget måste ändå fungera.

Nu ska vi backa och köra upprepningar som inte är på för långt avstånd så Sigge minns snabbare "målområdet" och sen köra långa som han får vara med och lägga ut på med bara ett eller två skick. Tror det är viktigt att ha långa linjetag så de inte börjar flacka av efter en liten bit bara (vilket ju är tendensen nu).

Vi avslutade med att Sigge fick hämta in de dummies jag kastade ut i en dubbelmarkering innan vi började klippa och det gick bra. Dock så var han efter passet VÄLDIGT tagen och flåsig. Jag tror inte det var springandet så mycket som att han stressade upp sig och blev trött därför. 

Jag upptäckte förresten när jag klippte att klon som sitter vid sporren på ena framtassen var sönder och pulpan var lite blottad. Jag ska ha koll på det, antagligen så hårdnar det/pulpan drar sig tillbaka och om inte så går vi till vetten så får de fixa till det.

Nu har jag klippt till!

Sigge har fått sommarkostym. Eller, delvis i alla fall för jag orkade inte klippa hur länge som helst. Efter säkert en timme var tålamodet slut för oss båda och vi tränade lite istället.

image144
Före. Observera sågbocksställningen och den långa krokiga svansen.

image145
Efter. Nu är pälsen mycket kortare, framförallt på öron, svans, ben och under magen.

Träningsrapport

Vi har fått en en skön vana de senaste veckorna när jag gått ganska långa dagar i skolan. När jag slutat så åker Sigge och jag oftast ut i skogen en sväng för att träna medan vi väntar på att husse ska komma hem från jobbet.

Idag åkte vi återigen till Värsnäs. Vi inledde med en promenad och jag tyckte det var dax att uppfriska minnet om hur linjetag ska se ut plus att jag ville få in stoppsignalen. Han MÅSTE bli mer lyhörd. Alltså skickade jag honom längs stigen, blåste stoppsignal och sedan närsök så Sigge fick hitta dummien jag smygt ut.

För att Sigge inte ska börja tveka och söka mitt stöd så jag får skicka ut honom igen efter en liten bit (jag har nämligen märkt sådana tendenser, kanske för vi tränat på stoppsignal o sånt) så lät jag honom även gå på några riktigt långa linjetag längs vägen.

På ett ställe hittade vi även en mur som jag skickade Sigge över. Han skötte det perfekt! Han sprang rakt ut, klättrade rakt över muren, hämtade dummien och så raka vägen tillbaka över muren. Perfekt! Det är annat än när han käkade den där fågelvingen och fipplade och hade sig..

Inget träningspass utan lite konditionsövning så vi stack ner till den lilla båtbryggan vid den där stugan vid motionsspåren. Där fick Sigge simma en kvart, men innan lade vi ut ett linjetag och efter simningen fick han hämta in den. Den fanns färskt kvar i minnet och han sprang rakt ut och hämtade in den.

Greppet och avlämningarna går inte att klaga på här på hemmaplan! Nu när han sköter det så kan jag använda mej lite mer av godis för att få in en bra position vid avlämningen.

Nu väntar vi på att husse ska komma hem och laga middag åt oss. :P

Underbar lax i foliepaket

Ikväll stod det lax på menyn. Jag har lite svårt för den lite feta lukten som kan bli när man steker eller grillar lax och hade hittat ett recept på ett forum som verkade enkelt och gott. Jag modifierade det lite till vårt skafferi och vår smak.

image142


Jag lade en laxfilé på en bit aluminiumfolie och la på några skivor lime. Sedan strödde jag över lite fryst provencalsk kryddblandning, salt, peppar, några kvistar rosmarin och några basilikablad. (Jag hade inte så mycket färska örter, annars klarar man sej ju utmärkt med bara det). Överst la jag en liten klick smör och gjorde jag som små paket av folien och ställde på grillen. Till kokade jag nypotatis och gjorde en sallad på gurka, isbergssallad, tomat, rödlök och lite smulad fetaost. Kokade oxå lite hollandaise men utan smör, men det var faktiskt lite överflödigt. Laxen var SÅ god och hade fått underbar smak av örterna! Mums!!!

image143

Om någon ser sådana tallrikar som på bilden så säg till mej. De senaste veckorna har jag råkat krascha två stycken. Helt sjukt, de har ju hållt hur många år som helst!!

Hämnden är nära...

...när fåglarna går på walkup-träning!!

image141


Den synen mötte Sanna och mej när vi åkte hem från ett träningspass häromsistens. Det började med att ett rådjur stod på vägen. Det kom från fältet ni ser i bild, och skuttade in i skogen. Precis till höger om bilden satt två stora harar så det verkar ha varit rena djurmötet där. Undrar vad som är på gång!? ;)

Träningstimme

Jag och Sigge åkte ut till Värsnäs i eftermiddags för att träna lite. Jag började med att låta Sigge rasta sig och springa av sig lite. Jag visslade några stoppsignaler som satt klockrent. Härligt! En bit in på vägen gömde jag en boll i gräskanten för att ha på tillbakavägen.

Jag satte Sigge vid vägkanten och gick in en bit i skogen till en bra rishög där jag gömde en dummie så svårt. som jag kunde. Jag låtsades såklart gömma många innan jag gick tillbaka. Sedan skickade jag Sigge ut som i ett linjetag och när han kom fram så visslade jag närsökssignalen. Han drog iväg lite grann från "området" och då visslade jag stoppsignal, ingen reaktion, så jag fick gå ut, ta honom till platsen där jag visslade och vissla ner honom, sedan gick jag ut igen och kommenderade honom sök igen. Precis när han fick tag i dummien och kom in så ringde såklart telefonen så avlämningen blev lite snabb.

Vi gjorde om övningen en bit bort men då gick jag med honom en bit bort efter att jag lagt ut dummien och skickade honom därifrån istället. Visslade igen stoppsignal när han var "fel ute" och när han inte lyssnade satte jag tillbax honom på rätt plats, som sist. När jag visslade andra gången satte han sig på en gång. Bra! Anledningen till att jag passar på och blåsa är för att jag vill få stoppsignalen att funka även när han är driven att göra något annat, och i ett närsök är han ju inte längre bort än att man kan få fatt honom. Man måste kunna bryta närsomhelst och en bra stoppsignal kan komma väl till pass på ett prov.

På vägen tillbaka tänkte jag från början skicka honom som i ett linjetag på vägen och blåsa stoppsignal vid bollen och sedan närsök så han fick hitta bollen. Såklart så kom det först en gigantisk schäfer och sedan kom en hund till och jag var i telefon så övningen gick inte att genomföra. Istället visade jag Sigge var bollen låg, och skickade sedan ett linjetag som jag stoppade. Det gick inte bra första gången , han stannade inte på en gång så jag fick göra om och då funkade det bra.

Efter detta åkte vi iväg till vattnet och tränade på lite fotgående. Först i koppel och sedan lös. Det funkar bättre och bättre. Idag hade jag dessutom med mej en av "dumburkarna" och det var effektivt att drämma en sån i backen när Sigge försökte smyga framför. Perfekt! Jag gjorde det lite svårt för honom oxå efter halva tiden och kastade en dummie i vattnet, det är en stooor retning för Sigge det, men han kunde gå ordentligt fot lös ändå. Svårt att få till tillräckliga störningar för honom när man tränar själv men detta funkade bra.

Vi avslutade med lite simning. Idag tog jag tid och Sigge simmar faktiskt i ca 15 minuter. Ändå är han långt ifrån slut när han kommer upp ur vattnet. Jag passade på att öva lite "plums" och avlämningar. Han verkar ha kommit ifrån att det är jobbigt att hoppa i  vattnet för den lilla jäkeln knallade!!!! Usch och fy, jag röt i ett rejält nej och då vände han faktiskt och jag kunde hala upp honom vid stegen och göra om. Nu är jag noga med att han inte får knalla på sitt namn utan att det är tillåtet att sticka först när själva kommandot kommer. Han fick göra ett "plums" från bryggan bara och sen kastade jag ut ett andra kast från stranden där det var grunt så han knappt behövde simma. Båda avlämningarna var perfekta!! Nu kommer han snabbt och villigt in till mej och sätter sig framför utan att skaka! Jag får ta dummien utan tjafs, hurra!!!

Nu ska jag inte träna mer på avlämningarna, det funkar ju uppenbarligen! Det känns som att tiden är inne för att lägga krutet på vilthanteringen. Eventuellt kunde jag få köpa lite vilt av Marina så vi kan träna på egen hand. Jag ska köra samma skola på vilthanteringen som haft god effekt på hans slarv vid avlämning vid vatten, den hårda...närå...men jag kan ställa kravet att han hämtar in utan knussel och knot för han har ju själv bevisat att han kan.

Vi tog vägen om Granngården (som jag envisas med att kalla Grodden fortfarande, ingen här fattar vad jag menar) och köpte kattsand. Nu ska jag laga lite mat och diska och sen sova tidigt. :)

Söndag på jaktprov

Idag fick jag återigen följa med och titta på jaktprov. Denna gång var det Mönsterås som var målet för resan. Vädret var väl inte lysande imorse direkt, lite småregn och mulet när jag rattade Corsan ut till Trekanten. Därifrån åkte jag med Marina, Sven och de fem fyrbenta. Vädret var lite bättre faktiskt i Mönsterås, vid havet blåste det dock kallt.

Provet var upplagt som så att man började med två enkelmarkeringar, sedan en transportsträcka ner till vattnet där två vattenmarkeringar skulle hämtas in. Därefter gick man efter skytten upp till söket, ett skott avlossades och sen skulle hunden söka rätt på sju vilt på land och två på vattensidan. Lite lurigt sök faktiskt!

Domaren var bra på att lyfta fram de positiva egenskaperna hos alla hundar, och överlag funkade det nog rätt bra idag, i vilket fall på de ekipage vi såg. "Våra" två ekipage klarade sig utmärkt!! Ska bli spännande att höra vad slutpriset blev!!

Som vanligt när jag är ute och kollar så försöker jag ju tänka vad vi behöver jobba på. Dagens prov hade krävt bättre fotgående, bättre vilthantering och bättre kondis! (Edit: och bättre ledarskap så Sigge litar på att jag vet vad som komma skall...) Samma som vanligt, men vi jobbar på det och jag tänker inte gå ut på prov innan vi fixar en etta enkelt hemma.

Efter lite nyckelbestyr och jakt på sambo så har jag äntligen landat hemma och ska nu ta en liten tupplur medan Paul lagar mat.



Uppdatering: Fick precis veta att både Sven med Dot och Ida med Meg fick ettor, Ida och Meg blev dessutom provbäst!! Grattis till dom!!! Shit, nu får jag sätta fart och träna, ribban ligger högt!! :)

Lördagspromenad med blött avslut

Idag försökte jag få tag i en träskiva typ treetex men det var ju omöjligt. Dumma. Jag får kolla på Beijers nästa vecka, dumt bara att jag inte åkte dit först, de lär ju ha störst utbud.

Till lunch blev det gårdagens tacorester och mätta i magen gick vi neråt stadsparken. Det första vi träffade på utanför porten var en storpudel. Jag stannade på en gång och satte kopplet på Sigge. Tyvärr har det ju lite den konsekvensen att Sigge förstår att något är på g, men hellre kopplet är på än att nån beskyller mej för att inte ha koll på min hund fast han går/sitter snällt vid sidan. De som hade pudeln sa att den var snäll men då fick vi ju kontra med att vår INTE är det! ;) Jag vill inte att okända hundar rusar fram till Sigge oavsett dom eller han är snälla. Jag väljer hans vänner! Vi fick vänta en lång stund på att de fångade in pudeln som visade sig vara gammal och döv men sen kunde vi gå vidare och Sigge sa inte pip. :)

I stadsparken var det nån slags "fest". Var en del folk där, mest barnfamiljer och det var lite olika tält och nån uppblåsbar fotbollsrink. Lagom roligt så vi traskade över stan och tog sedan långa vägen längs Ängöleden hem. Vi passade på att utforska Lindös (den där ön) norra del och Sigge tog sig ett dopp här och var där det passade. Nu får man ju tänka på fåglar och annat så man inte låter hunden rusa runt överallt och kanske skrämma dem där de har sina bon.

Vid den ganska nya båtbryggan vid jutebron fick Sigge träna på att "plumsa" och nu gör han det snällt för en godis. Skönt! Ska hitta lite höga "strandkanter" oxå där man kan få honom att hoppa i utan att tveka. Han plumsade som sagt i och simmade sen UNDER bryggan och dök upp mitt där det var supersumpigt och lerigt. Yach! I med honom igen och så fick han simma lite grann.

Jag fick som vanligt en mindre briljant idé och tyckte han skulle hoppa i från änden utan godis. Det gjorde han glatt och som belöning kastade jag ut en i vattnet. Det upptäckte även en hel flock med kanadagåsar som snabbt närmade sig bryggan och ville ha mat. Jag har stor respekt för de där stora fåglarna och framförallt deras näbbar och fick mer eller mindre panik för att få upp Sigge. Vem vet om dom äter upp Sigge när det inte finns några brödsmulor!? Bryggkanten var så hög att jag fick lägga mej på mage och nappa tag i Sigges nackskinn och hala upp honom. Halvvägs uppe så fick Paul ta över och Sigge kunde klättra lite med tassarna oxå. Smack så fick jag en blöt svans i håret och allt avruskat vatten på kläderna! Det var bara att traska hem och byta kläder!

Fredag

Idag har vi labbat igen och på schemat idag stod salvor och krämer. Är lite trist att man bara blandar, får en kråka i sitt häfte och sen får man klicka ut det i papperskorgen. Idag fick vi dock fylla en salvtub och ta hem. Skoj! Jag o Maria hade nog rört lite för energiskt för våra salvor var lite för fluffiga och rymdes inte i tuben riktigt. Ops..salvan blev bra ändå. =)

På eftermiddagen tog Sigge och jag en promenad för att möta Paul vid BBS där deras kontor är just nu. Vi tog omvägen om Lindö (eller vad heter egentligen den där lilla ön, det är ju bostadsområdet som heter Lindö?). När vi gick på Ängöleden mot BBS fick jag syn på en lååååång båtbrygga där nästan inga båtar låg förtöjda. Super! Vi styrde genast kosan dit och Sigge fick plumsa i vattnet (träna på plums bör man! ;) ) efter en kotte. Tror han kände sej lurad, men bara lite, för han gillar ju att simma. Han flyter fram snabbt och lätt i vattnet så vi gjorde tre "varv" idag vilket nog motsvarar ca sex varv på våra kortare bryggor. 

Jag glömde bort att ta tid idag igen men jag tror faktiskt det motsvarar ca 10-15 minuters oavbruten simning. Sigge skuttar glatt upp ur vattnet och verkar inte trött alls. Däremot så såg han lite stel ut när vi kom hem från affären och han mötte oss i dörren. Ena baktassen höll han upp. Jag tror kanske han fick lite kramp eller så, är inte lika varmt i luften som förut och så blev han väl stel o kall när han låg hemma och väntade på oss. Jag ska ha lite koll på det, men förutom den lilla korta stunden av fotlyft har jag inte sett något spår av smärta. 

Fick nästan för mej att han skakat lite mer än vanligt på huvudet igår och idag, hoppas verkligen inte han håller på att få öroninflammation igen. Det strulade ju lite förra sommaren och börjar det krångla återkommer det gärna tyvärr. Ska komma ihåg att lägga ut en liten mjuk handduk i bilen så jag kan skölja rent och torka öronen när han badat.

Idag handlade vi på grönsaksaffären bakom OKQ8. Hjälp vad mycket gott det finns där! Det är tusen gånger bättre där än på ica tycker jag, mycket fräschare och de har bättre koll och kvalitet på varorna. Vi köpte på oss massa frukt och grönt! Mums!! Sen stack vi till maxi och handlade de andra grejerna vi behövde. Hoppas vi slipper handla nåt mer i veckan, det är då man köper massa onödiga saker. Sista tiden har vi haft dåligt flyt och behövt åka till affären nästan varje dag. Imorgon ska vi baka bröd, det är godare och billigare. *präktig*

Efter ett litet mellis cyklade vi ner på stan och gick på spexet. I år handlade det om drottning Kristina, och det bjöds på många skratt som vanligt. Jag gillar kombinationen av sång, dans och teater! När det var slut vid tiotiden cyklade vi trötta och hungriga hem för en sen kvällsmat. Det blev tacos i pitabröd. Mums. Nu ligger hela familjen i vardagsrummet och slöar; Sigge sover i sin goa falukorvsposition och Sickan ligger på sin nya favoritpryl, nämligen Pauls judobälte som han har till sin overall. Paul har nickat till här i soffan, tror det är ett arv från sin pappa, Con. Han somnar jämt i soffan, var riktigt roligt när de två sov ikapp i vardagsrummet när vi var där över jul.

Imorgon blir det lite pyssel och don hemma. Jag har tänkt göra en anslagstavla till "kontoret" och så har jag äntligen kommit på vad jag ska göra med duken jag fått efter farmor. Den ska få bli tavla i sovrummet, blommorna matchar kvisten i vasen alldeles perfekt så det kommer bli fint!  På kvällen ska vi hem till goda vänner för att kolla på melodifestivalen. Vi tänkte oxå passa på och utmana dem i vårt nya spel, Riket. Det provade vi ju på Valborg med Sanna och Osse och det var roligt faktiskt!

Sigge och jag har faktiskt en trogen skara läsare till bloggen numera! De allra flesta kommer från Kalmar och konstigt nog Eslöv, men vi har även läsare från Örebro, Göteborg, Finland, Norge, Danmark och USA. Vissa kan jag ju räkna ut vilka det är men andra har jag ingen aning om. Misstänker att en del kommer från AoH iaf. Hur ni än hittat hit så är det roligt att ni tycker det är skoj att läsa om vad vi hittar på!

Nu ska jag gå o lägga mej och jag tror Sigge ska få mysa lite i sängen innan husse kommer och tar anspråk på sin halva av sängen. Gonatt!!

Projekt Lura hund

Igår såg vi ju tydligt hur Sigges vilja av byten ställer till det i söket. Detta beteende måste bort och var alltså dagens tema när vi tränade. Det regnade när vi satte oss i bilen för att hämta upp Sanna och Zombie men vi stack ut ändå. Vi är väl inga klenfisar heller!!

När Sigge kom ur bilen for han runt som en TOK, oj oj. Vi började därför med lite fotgående. Det gick faktiskt ganska bra och jag satte Sigge i bilen och la ett litet sök med många "frestelser, dvs många möjligheter till att bli frestad att byta. Jag hade nämligen tagit med mej två tomma läskburkar med lite sten i som jag och Sanna utrustade oss med. Jag inledde med att låta Sigge hämta en markering där jag sedan tidigare gömt andra dummies och stod nära så jag kunde kasta burken när han försökte byta. Lyckades tajma in ett klockrent kast så Sigge kom av sig med bytet. Hihi

Sedan tog jag hjälp av Sanna. Jag hade lagt söket i lite nerförslut så jag skulle ha bättre koll på honom. Vi utrustade oss med varsin burk och Sanna placerades i mitten av söket beredd att kasta burken. Snopet nog så hämtade Sigge glatt in alla dummies utan att ens tänka på att byta!!!! Här fick vi trigga honom ännu mer minsann!

Istället la vi ut ett linjetag där Sigge gick med fram. När vi var på tillbakavägen smög Sanna ut nåra extra frestelsedummies. Jag skickade Sigge och en gång försökte han byta och då kastade Sanna sin burk bredvid Sigge så han paff kom av sig och lommade in till mej. Sedan försökte han inte en enda gång!! Duktig hund!

Ps. Burkarna skramlade inte så jättemycket men räckte ändå för att förvåna honom. Vill ju inte råka skrämma ihjäl honom!

Hemmagjord lasagne...

..med färsk pasta blir det till kvällsmat ikväll. Vi har hittat ett gott recept på Arla som jag gärna delar med mej av:

Lasagne
400 g köttfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano, basilika, timjan
1 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
9 lasagneplattor fast allra godast är färska lasagneplattor (1paket).
Ostsås:
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl Arla Köket riven ost gratäng
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn den hackade löken och köttfärsen och sen häller du ner tomatpuren, smular ner buljongtärningen och de övriga kryddorna. Samtidigt rör du ut vetemjölet i lite mjölk i en kastrull (teflon och inte så hög värme är ett empiriskt prövat tips). Häll på resten av mjölken och låt blandningen koka upp. Sedan häller du ner osten i mjölken och låter den smälta ner och rör om under tiden.

Sedan är det bara o varva köttfärs, sås och plattor i en form. Avsluta med plattor och sedan sås. Grädda i 225 grader i 30 minuter ("hårda plattor) eller lite kortare tid för färska plattor. Servera med en god sallad eller rivna morötter. Mums!!

Rapport från träningen igår

Vi hade tur med vädret igår! Regnade nog bara nån liten droppe på oss. Sigge och jag stack och simmade lite innan träningen och sen hämtade vi upp Sanna och Zombie som skulle med o miljöträna.

Vi gjorde fyrkanten igen, och Sigge fuskade som aldrig förr. Han har ju "hemma blivit så himla duktig och springer inte på namnet utan på kommandot, men igår tog han alla chanser. Jag kom ifrån problemet genom att lägga till Sigge framför nejet oxå så blev det mindre förutsägbart. Verkligen en bra övning!!! Jag märkte tydligt att Sigges förmåga att minnas var det fanns dummies var väldigt dålig pga att han var rätt varvad. Jag var hårdare mot honom igår, och tillät inte lika mkt trams och flams i kopplet.

På minnesövningen var han mer sugen på att ta markeringen än dummyn och vände från linjen mot vattnet. Jäkla hund. Tur han går o stoppa. Jag såg ju tydligt att han visste var linjetagsdummyn var men han bara sket i den. Det var Sigges tema för dagen, fusk o slarv! ;)

Närsöket grejade han bra, men i sin iver att få hem en dummie som satt fast i ett träd drog han sönder den lite. Han kom från "fel" vinkel så träden låste fast dummien, oturligt. Stora söket såg vi tydligt en tendens till att fuska när matte inte ser och försöka söka med dummy i munnen för att kunna byta. Det problemet ska jag angripa och göra ett sök där jag har full koll men han inte tror det, och så ska jag vara på honom som en HÖK! Trots att Sigge gått ner så mycket i vikt så har kondisen bara förbättrats lite så den behöver vi oxå jobba på (plus några kilon till som ska bort).


Yes!!!!! Bantarkungen!

Idag tog vi oss ÄNTLIGEN iväg till djursjukhuset på vägning. Senaste veckorna har man ändå sett att han varit mindre (åtminstone jag) och han har blivit mer uppdragen och fått en midja. Gissa vad vågen stod på!!?? 27,9 kg!! Hurra!! Det var målet så starkt jobbat Siggeman. Tror att det är simningen som gjort susen, för när vi började göra det regelbundet så hände det saker.

Nu tycker jag visserligen att det finns lite mer och ta av så kanske att han ska gå ner till 27 kg som kompisen Vildeman väger. Vi fortsätter väl med simningen och håller lite koll.

(Igår köpte vi kryddväxter, tomater och blommor och nu har vi oxå varit på turné och köpt blomjord och diverse "kärl" att plantera i...*känner mej fiffig*. Hela kalaset gick på endast 230 kr, vilket är mindre än en enda kruka kostade på IKEA. Är man snål och pysslig så är man! ;) Återkommer med bilder på resultatet. Nu ska jag laga fiskekaka och potatis och sen blir det simträning och sen träning.)

Mystiska samtal...

...har vi fått senaste dagarna. Det är någon som ringer från dolt nummer och när man svarar så är det ingen där...

Förut ringde det och jag kastade mej över telefonen och svarade, för någon sa att det kan vara såna telemarketingföretag som ringer upp många samtidigt och svarar man inte först möts man av tystnad...o ja, det var ett sånt företag. Vilka fulknep de kör med!! Hon sa att hon ringde för att kolla om jag fått mitt "provapå-paket" med kidneybönor o rosenrot eller nåt sånt o det har jag ju inte fått. Då sa hon att hon skulle skicka det så skulle jag få utvärdera dem sen. Där ringde en varningsklocka. Det var alltså en sån där prenumeration som är omöjlig att avbryta!! Jag avböjde snabbt, puh!! Rosenrot är vad jag förstått ett väldigt potent naturläkemedel och sånt ska man inte blanda och joxa med hur som helst. Finns folk som dött av det!!

Jag hoppas att det var det företaget som ringt flera gånger de senaste dagarna för annars har vi fått oss en stalker på halsen....brrr!!! Man kan ju hoppas folk har bättre saker för sig!

Badpremiär...

...var det nog för tvåbenta ute på Värsnäs! Jag tog med mej både P och Sigge ut till Värsnäs för lite simträning. Paul ville inte bada men däremot kom det två karlar som glatt plumsade i för ett dopp! De var imponerade av Sigge och hur långt han simmade. :) Iofs inte så mycket att skryta med idag. Det blev fyra gånger fram och tillbaka längs bryggans "alla sidor" och sedan blev det lite plums från bryggan efter nya tennisbollarna vi köpt på Ikea (Tre för 29 som INTE gick sönder av symaskinskäftade Sigge).

Det där med tennisbollar är en sak för sig. De inbjuder tydligen till frenetiskt tuggande hos Sigge. Kändes inte som läge att ta en dust med honom med publik på bryggan/i vattnet så jag fick nöja mej med lite gnat och iaf få ordentliga avlämningar. Idag sa jag till honom på skarpen när han inte hoppade i vattnet på en gång utan stod och fegade och då fick han bättre fart.

Ett roligt iakttagande är att "ut" verkar trilla ner så smått även i vatten för när han först hoppade i så kastade jag i några matkulor och för att hjälpa honom att hitta kunde jag säga "ut" och han vände och sam utåt på en gång Jiho!!
Ja, vi simmar väldigt mycket nu, men hunden trivs ju som fisken i vattnet och jag tycker personligen det verkar vara skonsammare och mer allsidig träning än cyklandet så vi kör på så länge det inte börjar vara folk på badplatserna eller som kan störas av oss. :) Sen får jag väl kapa Marinas lilla båt och plaska omkring i ån därute.

Ja förresten, Marina och Dot tog en etta och var provbäst av 32 hundar på debuten i nybörjarklass i lördags!! Bra jobbat och stort grattis till dem!!

Söndag i jaktens tecken

Idag stod klockan på ringning vid sju för idag skulle jag följa med Sven och Marina på jaktprov och titta. Sigge skulle egentligen lånat en lya i panget men han skällde och förde liv (konstiga hund) så han fick istället följa med tillsammans med Tilda. Efter en liten resa i de småländska urskogarna hittade vi rätt, sjö hit och sjö dit lixom! ;)

Idag var det öppenklass och sextom starter. I öppenklass går man alltid i par, det ställer lite högre krav på lydnaden det! Dagens "ruta" (nytt begrepp för mej, lägger på minnet) visade sig vara lurig för hundarna. De inledde med att två markeringar kastades (med skott) och sen sköt skytten ett skott till och föraren skulle skicka hunden i ett linjetag mot en anvisad riktning. Ganska många av hundarna sprang rakt ut och sen sprang de runt en sten och snodde åt sig markeringarna istället för att söka rätt på linjetaget. En bra stoppsignal och närsökssignal hade suttit fint där..

Sedan var det ett närsök och då jobbade hundarna "omlott" kan man säga. När den ena kom in gick den andra ut. Efter det kom det två skott men bara en kastad fågel och så skulle förarna dirigera hunden ut till en liten rugge där det fanns ett vilt. Det erkänner jag villigt ligger ovanför vår förmåga idag! Det var lite svårt att se men jag tror att hundarna sen fick hämta in markeringen.

Till sist var det stora söket som låg som på en tunga ut i vattnet och på sidorna om den. Även där skickades hundarna om varandra. Det var väldigt trevligt att vara ute på prov och kolla, och nu börjar man ju känna igen lite folk i alla fall. Jag inser att det vi har kvar att jobba med innan vi kan starta på prov är ännu bättre lydnad (fotgåendet) och så vilthanteringen. Dessutom ska inlevereringarna skärpas upp lite.

Inspirerade av jaktprovet åkte vi hem och tränade lite. Idag fick jag lite coaching om stoppsignalen och det visade sig ju som jag trodde att han skiter i den bara. Nu gjorde vi om lite så belöningen blev annorlunda och då gick det mycket bättre. Jag måste nöta massor på stoppsignalen nu framöver i alla möjliga situationer.

Sen fick Sigge göra ett sök. Vi la ut massor och han hämtade in sex stycken. Man märkte att han tappade lite fart i slutet men inte mer än vad som är ok, så jag tycker han skötte sig bra. Jag valde nog ett lite svårt område igår så det blev lite luddigt för honom. Sigge hämtade in en dummie som måste legat i gyttjan för både hund och dummie var helt svarta så jag passade på att låta honom göra några vattenmarkeringar med fokus på att HOPPA i vattnet. Första gången hoppade han knappt i, utan kravlade i som värsta mormorbadaren. Andra och tredje gången gick bättre och han kastade sig våghalsigt i vattnet, men tredje droppade han framför mej så då fick han göra om och då gick det bättre.

Idag känner jag mej mycket mer nöjd med träningen än igår. Nu fick jag den känslan av att vi faktiskt kommer framåt och att träning ger resultat. Det är många bitar att jobba på, speciellt när man som vi skaffat oss många olater och inte vet riktigt hur man ska göra så, men vi betar av dem en i taget. Nu är avlämningarna inte längre ett stort hinder så jag kan istället fokusera på hur han kommer in. Han är inte heller lika "tuggig" och jag vet mycket mer hur jag kan gå på honom och fixa till missar. Dessutom börjar sakta men säkert kondisen förbättras och han bara MÅSTE gått ner i vikt. Ska verkligen försöka ta mej till djursjukhuset och väga honom.

Usch, jag kände att jag började få huvudvärk rätt tidigt idag, men det blev inte jobbigt förrän på eftermiddagen. Som vanligt brukar jag ändå hålla ihop ända till jag ska hem. Då fick jag skiitont och fick köra hem som en tok och proppa i mig migränmediciner och lägga mej i sängen. Efter ett par timmar mådde jag mycket bättre men om jag inte hittat de där Citodonen hemma så hade jag nog legat i sängen än och lidit.


Dåligt planerad träning = varierande resultat..

Jag och Sanna stack ut till min favvoplats att träna på. Sigge skulle få göra ett sök idag igen med Sanna som extra spanande ögon efter eventuella byten och andra hyss. Vi inledde med lite fotgående och det gick väl hyfsat. Han dämpar sig något otroligt av att man tränar det en liten stund.

Sigge fick sitta ensam i skogen och glo så han inte kunde tjyvtitta när jag la ut söket. Försökte lägga på ett ganska stort område och i lite skiftande "terränger". Jag försökte oxå gömma dem rätt väl, typ dölja dem under löv, kila in dem under en rishög, gräva ner dem osv så han skulle få jobba lite med nosen. Idag hade jag oxå laddat fickan med godis att byta dummien mot för att få in bättre ingångar.

Resultat: Inga byten, ett avsaktande på väg in med en dummie dock när han fick vittring på en som var "nergrävd". En annan bra grej var att ingångarna blev så mycket bättre när jag lockade med lite godis. Avlämningarna var oxå bra. Mindre bra var att farten avtog och att han började ställa sig och glo på mej!!! Jag försökte gå några steg åt sidan för att ge honom ny fräsch mark, och jag fick gå in en bit i området för att han skulle komma igång igen. Bröt när det var två kvar och Zombie fick hämta en och den sista tog jag själv.

Vi gjorde oxå en övning på stoppsignal och det blev bara kokodumt. Jag vet inte om han inte fattar vad jag är ute efter eller om han fattar det alltför väl..det enda bra var att jag kunde skicka ut honom med ett linjetag när han rätt som det var glömde bort vart han skulle. Den övningen kanske inte riktigt passar oss..hehe..

Jag är LITE grinig faktiskt över träningen. Nu var det väl inte katastrofdåligt men det ger ju inte ett skit om man inte tänkt ut målen i förväg. Usch, känner mej väldigt otillräcklig ibland som hundförare. Finns det nåt fel man kan göra så lyckas jag ju pricka det!! Blä blä..nu ska jag ge Sigge kvällsmat och plocka undan lite här. Imorgon ska vi på jaktprov o kolla.



I planteringstagen

Idag har inte varit en särskilt produktiv dag. Jag sov länge och drömde konstiga mardrömmar på morgonkvisten. Donade lite här hemma och sen stack jag och handlade lite kyckling och sånt grejs till imorgon och gjorde pasta med kyckling till lunch för idag. Kollade på senaste avsnittet av GW, hur spännande får det bli!?? Jag vill att det ska bli nästa vecka NUUUU!!!

Jag har varit lite duktig idag ändå, tog tag i omplanteringsprojektet och har nu satt över hoyorna i vardagsrummet i större innerkrukor och planterat in kvisten som stått och fått rötter i den "lilla" garderobsblomman. Medan jag ändå hade jordiga händer passade jag på att så lite kryddväxter och luktärter och ställa ut på balkongen. Vi hade en fin samling växter där förra året, men av nån anledning så dog de ut så småningom...

Nu är det bara den "roliga" städningen kvar och sen hoppas jag att Sanna ätit upp sin mat så vi kan sticka ut och träna! Jag måste erkänna att jag ännu inte tänkt ut någon bra plan, men det kommer väl.

Sökträning och flickor fixar!

Sigge och jag stack ut till Värsnäs förut ikväll för att göra ett riktigt fritt sök. Det har vi inte gjort på jättelänge och det visade sig ju på poängjakten att han behövde få lite ordning och reda i arbetet där. Jag la ut sju dummies medan Sigge satt i bilen och sen fick han hämta in dem.

Sigge jobbade på bra, det var inte som sist, bara spring i början, utan han sökte och levererade in dummies hela tiden. En gång flyttade jag mej lite i sidled för att ge honom lite "ny" mark och en gång fick jag gå ut och säga till för han bytte dummie. Annars skötte han sig super, det enda jag känner behöver putsning är inlevereringarna. Han vill gärna ta varvet runt mej och när han inte får det blir det lite omständligt och vingligt. Avlämningarna däremot var helbra idag, jag får ta dummiesarna utan något som helst tjafs.

Det hände dock ett litet missöde, som vanligt jag som klantat till det. Jag tänkte vara lite lurig och hängde en dummie ca en halvmeter upp på ett träd. Det var en liten kvist som stack ut, perfekt för att hänga snöret till dummien på. Sigge hittade dummien och drog....och drog..han skulle till varje pris ha in dummien och finmotorik är ju inte hundarnas starkaste sida. Det måste sagt pang för rätt som det var så kom Sigge in med en dummie UTAN snöre och utan öljetten och tyget där öljett och snöre suttit!! Dessutom hade tyget spruckit mitt på. Dummien har några år på nacken så tyget hade väl blivit poröst och slitet. Korksmulorna bara rann ur dummien men han bar den så fint så utan att tugga och jag tror inte han är "skyldig" till att den gick sönder heller. Den råkade helt enkelt gå sönder när han kämpade för att få med sig den. Sju dummies fick han in snabbt som bara attan och inte tappade han fart eller ork. Konditionsträningen ger resultat!!

Flickorna Sanna och Tove har alldeles själva fixat så Pauls säng numera bor i vår gemensamma lägenhet och Toves säng numera har fått en ny "matte". Duktigt va!! Det kändes lite sorgligt att säga farväl till min supersköna säng, den har bott med mej både i Örebro och på Fabriksgatan och nu här..Att få hit Pauls säng var ett riktigt projekt; vi fick skruva bort benen och sen stuva in den i hissen och sen in i Sannas lilla pickup och binda med rep och grejer men det gick!! Tusen tack för hjälpen!!

Nu ska jag bädda sängen och sen ska jag kolla om det är nåt bra på tv. Har massor av pyssliga planer för min LEDIGA helg, eller snarare lördag, för på söndag ska jag ut på äventyr igen! ;)

Hurra för mej!!!!

Jag klarade tentan i galenisk farmaci med alla rätt på R:s del om pH, och 23,5 av 27 på K-mans del om värme o sånt grejsimojs!!! H:s del om torkar o sånt där klarade jag nog med nöd och näppe, men det var ju inga beräkningar eller nåt på den så det räknas inte riktigt ;) Jag kan inte fatta det själv, hurra hurra!!!! Jag fick ju dessutom veta häromdagen att jag klarade läkemedelskemin vilket känns som en STOR lättnad! Nu kan jag fokusera på det som händer nu i kursen. Härnäst väntar två roliga labveckor där vi får göra salvor o kapslar och allt möjligt och sen ska vi till Danmark.

Idag ska vi hämta hit Pauls säng med hjälp av Sanna och Osse och förhoppningsvis kommer tjejen som ska köpa min gamla hit och hämtar den. Dessutom kommer hon som ska köpa mitt sminkbord hit i helgen och hämtar det. Det börjar arta sig. Igår kväll borrade och skruvade vi nämligen för fullt här hemma och satte upp tavlor och speglar och lister mm. Nu vill jag få tag på en liten "orientalisk" ljuslykta att ställa ovanpå nyckelskåpet så kommer det blir superfint i hallen!

image138

IKEA-tavlor är egentligen fusk men vi har inte råd att köpa "riktig" konst just nu och just de där fotoplanscherna gör sig otroligt bra i vardagsrummet. Sigge börjar visa tecken på hög civilisering, han äter tydligen med bestick numera. Ser ni så fint han dukat oxå.

image139

Ja, ni ser ju själva hur synd det är om honom som får ligga i en fånig hundkorg istället för att mysa i soffan med oss...Ska jag vara helt ärlig så verkar han trivas väldigt bra i sin nya hundsäng från IKEA. Den enda nackdelen är att väggen inte skyddas så jag funderar på att sätta upp nåt tyg som skydd. Har inte tänkt färdigt om det ännu, återkommer när jag bestämt mej...

image140


Nu är lunchen uppäten och jag ta ut Siggs lite innan jag ska tillbaka till skolan. Förhoppningsvis kan jag locka med mej Sanna ut i skogen för lite träning senare. Vill nämligen göra ett större sök till Sigge med en funktionär (Sanna då) mitt ute i det som dels kan vara lite "störning" (han måste vänja sig vid att det kan va en figge eller en domare där han jobbar) och dels vara min spion så jag kan vara på Stygge om han dummar sig. Söket var ju det som gick sämst på poängjakten sist, han verkade ha noll koll på vad hans uppgift var och det är ju onödigt när han egentligen har en bra nos och bra driv..

Plingelingtjing!

Kycklinggryta med sting

Den här kycklinggrytan är ett recept från Klaras GI-mat och ska serveras med fullkornsris. Den är så himla god, och det gör ju inte saken sämre att den är nyttig!! Mums!! Den ska jag få ikväll (det är alltid P som lagar den). :P

Kycklinggryta med chili och fullkornsris
för fyra personer behövs:
4 kycklingfiléer
olja
1 gul lök
2 dl sojagrädde
1 burk vattenkastanher
1 liten burk groddar
1/2 burk bambuskott
150 g sockerärtor
1/2 röd chilifrukt (om man har tåliga smaklökar, jag klarar bara pyttepyttelite chili)
1 msk röd chilipasta
salt och peppar

Sätt på riset. Strimla sockerärtorna på längden och koka dem knapp mjuka i lite saltat vatten. Skär vattenkastanjerna i skivor, hacka löken och skär kycklingen i små bitar.

Fräs kycklingen i oljan i några minuter. Häll i löken och fräs en kort stund. Lägg i chilipasta och pressad vitlök och fräs lite grann. Sen sänker du värmen och häller i grädden och tillsätter resten av grönsakerna. Smaka av med salt o peppar och NJUT!

*smygreklam*

Kolla här: http://www.smalandgoldenklubben.se/poangjakt%2022%20april%202007.htm 

Simrapport

image134
Simma simma..

Vi hittade den inte! Jag hade såklart inget större hopp men ändå, man vill ju den ska va där!! Vi tog en lov om hamnen oxå men ingen liten röd dummie där inte. =(

image135

Vänta matte, jag SER nåt!!

Istället blev det operation simning längs bryggan utan koppel. Det gick ju jättebra! Skönt för både Sigge och mej att slippa koppel. Lätt som en plätt var det bara att locka med honom åt rätt håll och på änden där han gärna vill klättra upp istället för att simma runt så kastade jag ut en matplutt i rätt riktning. Idag fick Sigge simma några fler vändor. Tror jag nog missbedömde häromdagen när han såg så trött ut efter två runt den lilla bryggan på Värsnäs för nu skuttar han upp ur vattnet och är hur pigg som helst!

image136

Sigge flyter som en liten kork!

Idag är det tvättdag så jag ska väl masa mig ut till tvättstugan för att byta i maskinerna. Vi har fått sålt min säng så jag har passat på och tvättat överdraget till bäddmadrassen, kan ju vara trevligt för hon som köpt den att slippa ev hundhår och sånt. Sen blir det lax till kvällsmat. Hoppas Paul kommer hem snart så jag slipper laga mat! :P



Edit: Glömde ju att berätta att Sigge oxå fick lite träning i att hoppa från bryggan. Han är supermesig när det gäller att kasta sig i vattnet från kanter, vill helst kunna gå i som en gammal tant. Det går ju inte, han måste kunna plumsa i rakt ut där han står. Provade först kasta ut en matkula och han ville ut men tordes helt enkelt inte, utan stod med alla fyra tassarna på kanten och rumpan putade ut. Till slut fick jag kasta i en dummie, för det VET jag ger honom driv ut och då kastade han sig glatt i. Som vanligt...första gången bara måste han prova att släppa, men in med den i munnen och säga till, och sen skötte han sig fint vad gäller avlämningar. Vi gjorde om hoppet från bryggkanten och oxå från den lite högre "betongbryggan" och han störtade sig rätt i! Avslutningsvis kastade jag i några godisar och den här gången hoppade han i utan att tveka.

Jag vill helst inte hålla på och kasta grejer hit och dit eller göra sk enkelmarkeringar för det bara stressar upp honom och vi jobbar ju åt motsatt håll just nu men jag tror det räcker med att ha gjort det idag och sen tänka på att välja sådana ställen när man väl tränar för att få honom att acceptera att man ibland måste kasta sig i med ett plask. Jag vet ju oxå varifrån oviljan kommer. När han var liten valp gick vi en gång på en låg brygga och Sigge trodde han var som Jesus och kunde gå på vatten så han traskade rakt ut på vattnet utan att jag hann reagera. Han slog en kullerbytta ner i vattnet och sekunden efter fiskade jag upp honom men jag antar att det gjort honom lite mer försiktig.

Nya tider i dubbel bemärkelse...

Från idag är jag och Paul officiellt sambos. Våra namn står på dörren och Pauls post ska komma hit från och med idag. :) En liten triumf vad gäller Sigge är att han numera är stoppbar när det kommer folk. Vaktis ringde på dörren och jag röt till åt en skällande Sigge som snällt lommade iväg till sin korg. Människor är ju hans största passion och det har alltid varit svåraste störningen men nu minsann får det vara slut på det brutala välkomnandet. Han får hälsa i sista hand om han ska hälsa alls. Tänk att några små enkla knep kan göra så mycket! :)

Igår gick en av våra dummies förlorade i vågorna, eller, vi såg den men det var för långt ut. Sigge som kunde räddat den såg den däremot inte men kämpade tappert. Tänkte sticka ut och kolla efter den idag, har vi tur har den flutit iland. Är det folkfritt får Sigge lite mer simträning. Egentligen är det väl inte optimalt att simträna två dar på raken men ska det brännas fett så ska det!

Hejsvejs!

Biltur och simträning

Idag har vi haft ännu en pysseldag här hemma. Vi har städat ut hobbyrummet, skruvat upp de sista knopparna i köket, tagit rätt på färg osv. Efter en skön fikastund på eftermiddagen tyckte jag att det  var dags för lite aktivering av herr Hund. Jag och Sanna bestämde oss för att bege oss ut på jakt efter bra "hundmotioneringsbadställen". Idag var det Corsan som fick äran att bära oss. Zombie verkade sådär nöjd över att sitta bredvid Sigges bur därbak. Det fanns gott om plats men han ville helst sitta med nosen in bakom buren.

Vi körde nog milvis i det småländska skogarna idag, och letade förgäves efter ett "tillåtet" ställe där man kunde låta hundarna simma. Vi gick bet på det och tränade lite i skogen, för vår del blev det stoppsignal. Han är faktiskt jätteduktig nu, rumpan åker ner bums! Efter en fikapaus åkte vi vidare. Jag ville ändå att Sigge skulle få sin simträning så vi hittade ner till en fin badplats en bit från Kalmar. O nä, jag VET att hundar inte är välkomna på badplatser men det är ju knappast någon som vill bada eller ens vara på stranden nu så jag tycker nog det är okej..

Sigge fick först simma längs med bryggan två gånger. Han verkade inte ett dugg trött efter det så jag tänkte att han skulle få hämta in lite dummies, som i ett sök då. Slängde ut fyra stycken en bra bit ut i ett område som avgränsades av bryggor på båda sidor. Den första sjabblade han med i vattenbrynet men efter det var det inget tjafs alls. Superduktig utan skaktendenser kommer han in med dummiesarna och jag såg inte ett enda tugg!!! Han fick in tre, och den fjärde blåste iväg utom räckhåll. Sigge sökte länge och ihärdigt efter den, hjälp vad jag just då önskade att han gick att dirigera lite bättre. Man kan styra honom lite men inte tillräckligt långt, och uppmuntrar man med "ja" så kan han komma av sig. en var ju alldeles för långt bort så jag fick kasta ut en annan så han fick lön för mödan. Jag tycker han skötte sig jättebra och visade prov på ihärdighet

Jag trodde Sigge skulle vara trött när han kom upp på land men icke sa nicke. Han skuttade ystert omkring och ville busa. Idag blåste det kallt och han hade varit i vattnet så länge så täcket åkte på. Dessutom fick jag för mej att han var stel i bakpartiet, men jag tror mest det var inbillning.

Jag ska åka ut till badplatsen nån annan dag och leta lite efter min dummie. Det stör mej nåt enormt att tappat bort den. Den enda röda var det oxå (vilket verkar vara den svåraste färgen för Sigge att se). Nu ska vi vila lite grann, och när husse kommer hem blir det sushi/hundmat för oss.


Trevlig Valborgskväll...

...men utan brasa fick vi. Det gjorde ingenting! Paul och jag tokstädade på eftermiddagen/kvällen och sen kom Sanna och Osse för fika och spel. Vi passade på att titta på Ceasar Millan till fikat och sen hann vi med både Spank the monkey och Riket.

Apspelet har vi testat förut och det är roligt men lite klurigt. Riket köpte vi i julas på ÖB i Örebro och har inte testat förut men det var faktiskt roligt. Lite kluriga frågor och oväntade vändningar här och där. Tänk att man ska bära fram andra till framgång! ;)

Sigge är ju bara en hund numera så han fick finna sig i att inte hälsa förrän våra gäster kommit in i vardagsrummet och jag måste säga att han skötte det bra! Tänk att det bara var att beordra honom till sin plats i korgen innan jag öppnade dörren, inga grindar eller nåt! Wihooo. När han fick lov att hälsa så gjorde han det ystert men kortfattat och sen la han sej platt på golvet och var nöjd. När vi fikade fick han ligga i sin bädd, och det tog han utan knot, likaså när vi flyttade ut i köket och han inte fick vara med längre. Små enkla knep som jag hoppas och tror ska hjälpa oss på vägen mot ett bättre samarbete...

Ibland är jag nära att gräva upp bebisen igen, det svider lite i "modershjärtat" att se Sigge sorgset lunka iväg till sin korg och ensamheten, men då gäller det att se målet framför sig. Jag har ännu inte haft hjärta till att sätta upp en grind för sovrumsdörren, jag gillar att ha honom hos mej. Han har dock slutat smyga upp i sängen när Paul gått upp. Vi får se vad som händer i helgen när Paul är bortrest och jag ska sova ensam, med spökande datorer och knirrande (?) gungstolar...

Nattinatt