Sökträning i Nybro

Idag blev det träning i Svartbäcksmåla utanför Nybro. Skogen var jättefin, massa bra klippblock och grejer.

Sigge var på g som vanligt och vi vindade in första figgen. Han låg på massor i kopplet och markerade tydligt att han visste var figgen var, men det var så grunt och både Peter och jag trodde att det här nog kunde bli lite knasigt. Men men, efter ett omskick (Sigge skulle kolla in våra väskor o grejer) så sprang han ut till figgen som visst låg närmre än vi trodde! Sigge hade alltså helkoll fast det var medvind, man ska nog lita på sin hund.. :)

Andra skicket gick uppför och det gjorde han oxå bra. Han är inte alls intresserad av mjukosten utan vill bara kampa. Funderar på någon annan lösning med godis men jag vet inte. Tror det där med mjukost-ratningen beror på att han är uppvarvad, så om figgen får honom att gå ner i varv o ligga ner o mysesnutta lite så smakar det nog. Annars får jag jobba på att få honom ta godis snällare. Tja, sen var det ett skick till tror jag, minnet är lite luddigt för jag hade rätt ont i huvudet. Migränen har inte gett med sig än. Summa summarum av första passet är iaf att det gick bra. Han är på g, men huvudet är ändå med och nosen på. Jag tycker själv att han är något bättre vid sidan, fast fortfarande dåligt...men iaf, det känns lite mer kontrollerat ändå. Fast bara lite. ;)

När alla hundar jobbat tog vi fikapaus och grillade korv. Några gick oxå sina spår. Efter pausen vallade vi en ny ruta (hur flitiga är vi inte!? ;)) för ett andra pass. Sigge verkade väldigt loj och trött när jag gick bortåt rutan så han fick inte springa av sig nån energi. Skenet kan bedra för han blev som en duracellkanin på speed och sprang som en tok när jag skulle skicka honom. Vi fick gå en bra bit in i rutan för att han inte skulle fara i en cirkel. Vi avslutade med ett bra skick och fick lite stöd för att han skulle gå lugnt ut ur rutan. Träningen med godis har gett resultat för idag kunde jag ha en godis i handen utan att bli "biten".

Nu är jag skiiiittrött. Ska nog slumra på soffan en stund.

Bilder från valpbesöket i fredags

I fredags fick jag se valparna utomhus för första gången (ja inte för dem, men för mej då). De är precis lika söta som förut, om inte sötare, och mycket busigare! Det var som att slå sig ner vid en flock lurviga pirayor, för vips så var där sju uppsättningar nosar och tänder som undersökte mej. Kameraväskan var oxå väääldigt rolig och fick en resa över gräsmattan. Hårbotten fick en riktig massage och glasögonen höll på att bli valpmat! Åh..hur kan de VA så underbara!?

Här kommer bildkavalkad:

image333

image334

Hm..hur gör man nuu då...?

image335

Mission completed!

image336

Poppis kameraväska

image337

image338

Gullig liten rumpa va?

image339

Grooaaaww..

image340

När man står upp händer det att man får en liten gosklump på fötterna!

image341

På upptäcksfärd i trädgården

image343

Peg håller koll så den stora paddan inte kommer tillbaka...

image342

När man blir trött är det tryggast att sova hos matte...(tycker bilden var så fin)

image344

Observera nosen...hihi

image345

Här är en annan sötnos

image346

..en trött en..

image347

Sex valpar plus....

image348

..en som inte hann fram innan han somnade

image349

Nyvaken och klurar redan på nya bus....

image350

Mot syrran!

image351

...eller så sover jag lite till

image352

Syskonkärlek

image353

Gulliga ulliga goldenvalpar...

Back on track!!

Igår hade jag en riktig skruttdag, allt kändes skit och jag var less hela dan. Framåt kvällen vände det tack o lov tack vare en god vän och sambon. Tack till er! Nu är jag på banan igen!!

Idag sålde vi en av våra gamla datorer till nåra från Norrköping. Det var en knasig historia, de hittade inte hit, hade tappat en ruta på bilen och mamman i familjen var en uppenbarelse i kycklinggult och bus!! Aah..hihih. Men de var trevliga så inget ont om dem! Nu är vi av med en dator, skärm och tangentbord och en slant rikare! Wiho!

Sigge och jag gick till djuraffären idag för att höra om halsbandet kommit. Det hade det tyvärr inte så jag hoppas det kommer in i början av nästa vecka. Vore ju bra om man kunde prova det på nån av töserna så man vet att det passar.

Nu är det bara en liten bunt bipacksedlar kvar att kolla igenom för att ändra småsaker i excelbladet, skönt! När det är gjort ska jag ta bilen ut till Trekanten för att pussa på valpisarna! :)



Lite lydnadsträning på kvällskvisten

Strax bortanför  vårt bostadsområde finns, eller FANNS, en stor braig gräsplan att träna lydnad på. Nu är den kluven på mitten av en väg...*suck* Som tur var finns det plats kvar att träna på lite längre bort så där hängde vi i kväll.

Idag jobbade vi på ställande under gång samt fotgående. Ställandeträninge går framåt, han står ju still! Vi använder klicker och blandar mellan att jag kastar kong på snöre bakom honom, och extern belöning i form av samma kong en bit bakom honom.

Fotgåendet är la sådär...han går ju vid sidan men kontakten är halvdan och han går lite långt ut. När han väl har bra kontakt glider han istället för långt fram...aja..vi jobbar på det.


Ge mej lite flyt...

..tycker att allt bara krånglat senaste tiden. TV-boxen började krångla när P var borta och sen gick den sönder helt och Tele2 fick skicka en annan. Nya datorn är nästa sorgebarn, den har inte alls blivit min nya kärlek som beräknat. Vista är nytt för mej och det har tagit nån vecka eller så att få lite koll på det och nästa bekymmer var excel. Jag håller nämligen på att upprätta en slags databas för mitt exjobb (nä det kunde man inte tro att TOVE skulle gör direkt...) och excel är lixom liiite viktigt. När jag nu började flytta runt kolumner i nya datorn men en upplaga av excel från 2003 så gick det bara för segt. Alltså fick vi installera en nyare version och då kom problemen med det, det ser ju inte alls likadant ut och dessutom var allt på engelska. Sambon räddade mej och fixade så att programmen är på svenska iaf.

Motivationen är alltså inte på topp vad gäller exjobbet, krångel är ingen motivationshöjare. Dessutom har jag haft huvudvärk i en vecka i sträck nu, börjar kännas jobbigt. Vädret är underbart men solsken i mina migränögon är ingen hit. Djuren däremot njuter av att balkongdörren kan vara öppen. Sigge tänkte nog flytta ut dit igår för han tog med sig sin hjärtekudde och la sig därute. Sickan smyger omkring och jamar och längtar ut till flugor och vårdofter.

Valpis flytt närmar sig, mindre än två veckor kvar nu. Burarna vi beställt har kommit, och även en stor biabädd och en ny fäll. Koppel av very snitsig modell är köpt och halsband i samma stil skulle djuraffären beställa hem för vår räkning. Snällt! :) Valpens färger just nu är röd/orange, har blivit så av en slump nästan men både koppel och liten bädd o filt att ha i buren osv är i de färgerna.

Idag fyndade jag en söt filt på Röda Korset för 25 kronor att lägga över buren i sovrummet så den blir lite kojliknande och trygg. Dessutom passade den väldigt bra in i sovrummet. Nu har jag fått för mej att vi måste köpa nya kuddar till sängen bara..

Sigge är en riktig fröjd att promenera med i vårsolen. Han är lixom en vuxen hund nu som gillar att spankulera lugnt och fint bredvid sin matte. Det gamla räsertempot är som bortblåst. Man kanske skulle ta med sej en död fågel på promenaden? ;)

Som ni märker finns det mycket saker att dona med förutom att plugga....


Valpbesök igen, 5 veckor och 5 dagar

Ikväll var det som sagt Pauls första besök hos valparna. Precis som jag trodde stal de hans hjärta blixtsnabbt. För min egen del, som sett dem flera gånger, är det roligt att se hur de utvecklas som individer. Nu börjar man se vilka som är tuffingarna, vem som är Ferdinand osv... Idag var de precis som övertrötta dagisglin, de bråkade o bråkade o när de blev trötta la de i överväxeln och bråkade lite till! Sen poff ner på backen och så har de somnat på bråkdelen av en sekund. Nu börjar jag längta lite efter att få veta vem som är "vår" valp!! Ska bli spännande, är bara två veckor kvar nu ungefär!

Här kommer lite bilder:

Mamma Yippie

image325

Busarna:

image326

image327

image328

image331

image330

image329

image332

Vårutflykt till Värsnäs med Paul bakom ratten!

Solen sken även idag och vi bestämde oss för att åka på en liten utflykt. Pauls körkort har legat lite på is under vintern men nu är det verkligen dax att ta tag i det. Jag spände fast mej ordentligt med bältet på passagerarplatsen och försökte lugnt och fint lotsa Paul genom faror i trafiken mot Värsnäs. När vi kom till Berga upptäckte jag att Paul glömt att sätta på sig säkerhetsbältet!!! IIIHK!!

image320


Rollen som handledare är..tjaa...inte riktigt min grej. Det är ju med fara för livet man sitter där och ska dirigera både armar och ben och huvud på den stackars eleven (=Paul). Hjälp så mycket saker som går automatiserat för mej som kört ett antal år nu. Nåväl, sakta och lite osäkert nådde vi iaf vårt mål, Värsnäs. Där gick vi en lång runda med Sigge och stannade även för att fika i solen. Sigge som fick gå vid sidan hela tiden höll på att spricka av otålighet. Inte en enda gång fick han heller bada. Så kan det va ibland. En endaste dummy fick han hämta in...världen är orättvis tycker en trött Sigge som nu har somnat som en stock.


image322

image323


Vägen hem körde Paul mycket bättre! Det handlar nog om att våga slappna av lite grann. Nu ska vi öva ordentligt, han ska få köra varenda gång vi ska åka någonstans så att han blir säker bakom ratten. Ska bli väldigt skönt att slippa köra hela vägen varje gång vi ska någonstans.
 

image321


Ikväll ska Paul få träffa valparna för första gången! Jag tror inte han är riktigt förberedd på hur mysiga de är...ska bli kul att se hans reaktion! Jag längtar jättemycket nu, vi har börjat förbereda lite hemma, plocka bort de få mattor vi har osv. Måste ta en vepa och valpsäkra alla elsladdar oxå. Sigge var aldrig på dem, däremot älskade han kläder, men vi har alla smutskläder i ett speciellt litet fack i garderoben (ljuva 60-tal) så dem kommer hon inte åt! Vi har inte skaffat någon till mattunna heller, vi ska lura ut någon bra lösning snart.

image324

Kursdag med fokus på ledarskap och så resten av veckan!

I torsdags åkte jag, Marina och Fun ner till Bromölla för en kursdag för Gunilla Wedeen (har goldenkenneln Doubleuse) och Bengt Rödseth. Förmiddagen spenderades inomhus med teori och eftermiddagen utomhus då några hundar var med som "demonstration". Det har visst försiggått en del snack på forum och runtom om deras metoder så det var intressant att höra vad de hade att säga och se med egna ögon hur de hanterade hundarna.

I kort handlade det mycket om ledarskap, och om att inte missta inlärda färdigheter för ledarskap. De gjorde jämförelser med hur vargar lever i flocken och berättade även en hel del om hur deras egen flock på ca 12 hundar fungerade.

Jag skrev så pennan glödde och fick med mej en hel del användbara konkreta tips hem, bla om vardagshantering och om att träna apportering utan stress. Vi har praktiserat lite grann här hemma senaste dagarna och Sigge tycker att matte är SÅ konstig. Det där är han inte van vid, men vad coolt att "göra ingenting" funkar bättre än att anstränga sig till tusen... =)

När vi kom tillbaka till Marinas där jag hade bilen fick jag pussa lite på valparna igen. De växer ju för varje dag och blir mer och mer egna individer. Kul att se när de syskonkäbblas, allihop har ett sjuhelsikes humör och det pips och gnabbas och grejas. På en sekund sen så somnar hela gänget!! Hihi!

Idag har vi varit på IKEA och bytt rullgardinen jag köpte häromdagen. Jag har ju lovat Paul att han ska slippa kissa valpis på nätterna och det tänker jag hålla. Det innebär dock att vi får byta sida i sängen för buren ryms inte på min sida, och det är ljusare att ligga mot fönstret = Tove kan inte sova. Det är nu avhjälpt med en helt ljusogenomtränglig rullgardin. Vi hade tur och fick tag i en utgående modell i beige (precis som vi ville ha) för 149 pix! Ibland har man tur!

Imorgon ska Paul få träffa småttingarna för första gången! Sigge är ännu ovetande men som Paul sa idag, han måste ju snart börja undra. Den ena hundsaken efter den andra passerar in här hemma och stuvas in i skåp och lådor UTAN att han får nåt!!! Nu är det enda som fattas ett minilitet valphalsband (vet inte var Sigges kan vara?) och koppel, och så valpen såklart!!

Hemma igen, och röran återstår

Nu är sambon tryggt hemma igen, och vi har tillbringat två dagar "borta", en i Köpenhamn och en i Malmö. Det var trevligt fast nu är jag tröööött. Dessutom har jag lite dåligt samvete för det där exjobbet som lixom hamnat lite i skymundan den senaste veckan.

Bloggen ser hemsk ut, jag vet. Jag håller på att bygga om lite så vi får se när det blir snyggt igen..... ;)

Ursäkta röran...

...jag bygger om lite grann!

122621-123

122621-123

Sökträning!

Det som egentligen inte ens skulle bli en sökträning blev till slut hela gänget utom Peter, som var o tävlade. Dessutom var Sanna med och kollade in hur vi tränar. Kul!

För Sigge var det premiär med nya sök-kampisar och det gick ju bra! För att få lite bättre flyt på stigen så bad jag figgarna stanna kvar ute och bara flytta framåt så det var klart när Sigge kom in från andra sidan. Första skicket vindade vi först in figgen och gick tillbaka till stigen och skickade. De andra tre tog han från stigen. Det blev lite tvekan nån gång och ett skick gick han tillbaka till en gammal lega. Det tar jag ändå som orutin för han är bara nybörjare på det här med sök. Han söker sig ut som i en fiskekroksform, tror att han hämtar vinden på det sättet, men nu går han verkligen ut och det är bra! Bara att jobba vidare. Sista skicket var kanonfint!

Problemet är som vanligt rörigheten på stigen, men vi jobbar på det!! :)

Sigges kondis verkar inte vara den bästa för han blev rejält trött. När vi fikade lite efter träningen till och med låg han ner i bilen. Det blir till att cykla och simma mer!

Tack alla för en trevlig träning!


Fredagsträning

Träning o träning förresten...jag hade tänkt träna lite linjetag/jaktlydnad med Sigge men när jag kom fram till klubben hittade jag bara en dummy i bilen. Kändes lite ynkligt men jag la ut tre linjetag (ett i taget då) och fokuserade på långa avstånd för att få honom att få med sig avståndet i benen lite bättre. ;) Han gjorde samma sak på två av skicken, börjar söka av lite för nära. Det sista fick han följa med fram till en mur och se när jag la ut i en dunge en bit ut och sen gå tillbaka till stigen och då drog han rätt ut. Antar det är bristen på träning sista tiden men det känns ändå skönt att han ska ögonlysas snart.

Idag jobbade jag även på att han ska komma rätt in till min vänstra sida, det är nog trots allt bäst att vara konsekvent även fast jag tänkt att jag inte skulle bråka om det, just för att undvika konflikter i samband med avlämningen. Vi har tragglat det lite hemmavid oxå och nu tror jag han börjar fatta...

På appellplan tränade vi ställandet...jag började belöna med godis men sen kom jag på att vi kunde använda dummien som extern belöning för att få till ett snabbare stopp och DET var kul det. Vi rejsade tillbaka till dummien efter jag klickat. Jag provade några gånger att köra samma sak fast vid sidan, det funkar oxå, men jag vill få till att han kan stå stadigt en längre stund innan jag övergår till sidan.

Fria följet gick sisådär. Han kändes lite flamsig o seg på samma gång, tror det var värmen. Mest av allt berodde det nog på att jag själv var splittrad i tanken. När jag skärpte till mej lite så gick även Sigge bättre. Han verkar veta nu om han inte sitter rätt, men det är fasen inte lätt o hamna i rätt position om man är en guttaperkaboll!!! !

Bonus: Jag gjorde några inkallningar hemma på gården ikväll och han hade jättefina ingångar och hamnade i rätt position på en gång"! Yey!!!

Siggesäkra sökleksaker!

Varenda sökträning drar Sigge sönder minst en "kong" eller boll på snöre. Det börjar bli lite irriterande! Därför införskaffades idag en bunt 10 mm rep och eltejp!

Ett par timmar senare har jag lagat två kongar, gjort en apnäve och dessutom fixat snöre till ett nytt "däck". Sigge har intresserat följt processen och blev mycket glad när han fick provleka med grejerna. Däcket är bäst, därefter kommer gamla kära kongarna.

image316

"Snygga grejer matte fixat"

image317

Nån som anstränger sig för att inte frestas..

image318

Sötnos mitt bland grejerna.

image319

Snyggve! Man kan ju itne bli bra jämt på kort! ;)

Torsdag

Dagens tips: Somna inte med en vattenflaska i handen, speciellt inte om du inte skruvat på korken...

Hostan är överjävlig på nätterna och Noskapin hjälper inte ett dugg, nä en rejäl slurk Meducin är vad jag skulle behöva!

I övrigt: Städat, tvättat, pluggat lite och tränat litte litte grann fritt följ med Siggaman.


Uppdaterat med bilder

Nu är det uppdaterat med bilder i inlägget om utflykten i måndags. Valpbilder finns oxå att beskåda nedan!

Sötmonsterkavalkad på 4-veckorsdagen

image293

Skäggig liten bebis

image294

Syster o bror sover skavfötters

image295

Lurar lite i bananform

image296

Det går oxå bra att sova bredvid varann, de är alltid skönt med lite sällskap

image297

Nyvaken

image298

Syster 1...

image299

...och syster 2

image300

matdax

image301

precis som bebisar ska så smakar de på allt

image302

De har redan bestämda åsikter..."om du lixom lägger din hand UNDER mitt huvud så kan jag sova där..okej!?"

image303

"...eller så kan vi busa lite!"

image304

Gullenos!!

image305

Polare

image306

Charmtroll

image307

"hörru tanten....

image308

...va pysslar du me? Vi sover faktiskt!"



Gårdagen

Igår kände jag mej inte alls pigg när jag vaknade så vi tog det ganska lugnt. Inte så mycket plugg, bara lite organiserande av arbetet. Sigge och jag tog ett minipass på klubben, mest för att han skulle få någon som helst aktivering. I "fria följet" har han faktiskt börja gå med ögonkontakt, det trodde jag aldrig att han skulle! Sen är väl positionen inte den bästa men det kommer, det kommer... Lite övning på ställande under gång, och på kul lite hopp över hinder. Sigge tycker appellplan är lattjolajbans i alla fall, och det är ju bra. =)

På eftermiddagen åkte jag till Trekanten för att hälsa på valparna som igår fyllde fyra veckor! Hipp hurra för dem! OJ, vad de växer, tror de var dubbelt så stora, och dubbelt så söta, hur det nu är möjligt! De är verkligen egna små individer nu, olika stora, olika färger och ansiktsuttryck. Tikarna som förut såg ut som B1 och B2, precis lika, har nu fått lite olika färg, storlek och uttryck. Ska bli spännande att se hur de utvecklas, bara halva tiden kvar nu!

Jag ska försöka lägga in en bildkavalkad på sötmonstren, igår strejkade blogg.se men det kanske går nu.

Söt eller?

image290

Måndag med plugg och vårutflykt

Imorse var vi jääättetrötta när klockan ringde så vi tog frukost i sängen och läste lite inredningsbloggar för att pigga upp oss. Sent omsider piggnade vi till och jag fick dagens skrivande avklarat. Efter lunchen blev vi upphämtade av Sanna, Leia och Zombie och begav oss mot Öland.

Dagens uppdrag var att hitta lite blommor och fix till en kruka i sovrummet samt korgen på balkongen. Det blev även lite fika på Eriksöres hundbadstrand och vissa (läs fyrbenta) tog sig oxå ett bad. Bilder på badgrabbarna kommer när jag orkar lägga in...

Just nu är jag trött och lite hängig, saknar Paul. Det är jobbigt att inte veta när han kommer hem, och det blir väldigt ensamt på kvällarna. Kvällens uppdrag är att fixa mat samt att plantera blommorna vi köpte idag.


Sanna och barnvagn (med bebis Leia i) njuter av solen medan hundarna for som tokar vid vattenbrynet

image309

Sigge har kollat om den där jättestora bollen var nåt kul för hundar...det var den inte...

image310

...fast det var ju rätt härligt i spa't. Ska man hoppa igen kanske?

image311

Ja man kan ju inte bli snygg jämt på kort, men titta på Siggemannens grå nos!!!

image312

Den ena galningen rusar fram...

image313

..medan den andra bara sitter och ser knasig ut.

image314

Här ser de faktiskt riktigt sansade ut! :)


image315


Klicketiklicketiklick!

För att fira att alla biverkningarna från bipacksedlarna äntligen är införda i excel var jag tvungen att träna lite mer på Sigges bakdelskontroll. Nu fattar han konceptet med "klossen" och jag provade om jag kunde få lite bakdelsförflyttningar och det funkade!! Visserligen var det nog lite att forcera, ska försöka befästa att han är kvar på klossen lite längre, men häftigt att det funkar!!


Sökträning med lakritsklumpar och kolaremmar...

Imorse ringde klockan tidigt, sökträning igen. Kände mej inte nämnvärt sämre än igår så det fanns ju ingen anledning att stanna hemma. Nu några timmar senare värker luftrören igen, förstår inte varför dom ska göra så ont.

Träningen idag då..Sigge gick faktiskt ganska bra. Första figgen låg i medvind och vi vindade in, fick gå ganska nära. Andra figgen i motvind, skickade från stigen och det gick bra det med. På tredje figgen blev jag modig och skickade direkt från stigen i medvind, Sigge slog bakåt och jag fick ropa in. Tog ett litet tag innan han lyssnade men han kom iaf, det är sånt som jag vet blir bättre när vi tränar mer. 

Tredje skicket gick han bättre och slog fint framåt men lite för tidigt så han fick inte figgen då utan började söka i "retrievermönster". Jag bröt inte utan lät honom fortsätta eftersom han jobbade på så bra. Om det är rätt eller fel vet jag inte, men figgarna låg på fullt djup vilket han inte är van vid och dessutom förkortas hans "avståndsmätare" lite grann när man inte tränat ordentligt på ett tag. Har märkt det i apporteringen oxå.

Fjärde och sista skicket blev lite dumt för jag jobbar ju på att skicka mer "i farten" men så länge fotgåendet inte sitter bra och han halkar framåt så pekar hans nos heller inte åt det håll jag tänkt alla gånger när jag skickar. Han drog åt höger och jag fick kalla in, han kom på en gång, superbra. Vi fick krångla lite med positionen innan jag skickade en sista gång och då drog han rakt ut lååångt ut i skogen!

Det blev lite missförstånd med instruktioner till figgarna, måste komma på nån bra rutin så jag på stigen vet när figgen och Sigge lekt färdigt därute och jag kan kalla in. En annan sak är problemet med leksaker som tål att kampas med. Jag vet inte hur många "kongar" och bollar Sigge haft sönder de senaste träningarna. Jag är på jakt efter rep i en bra dimension så vi kan laga de gamla och oxå fixa till några nya. Har lite idéer.

I fortsättningen tänker jag köra med figgarna på fullt djup. Det är bättre att jag får vinda nån gång extra än att han vänjer sig vid att hitta figgar på 30-40 meters djup.

Så är det lydnaden då, idag var han faktiskt aningens bättre än han brukar vara men vid själva skicken blev det rörigt och Sigge var på väg långt innan jag var beredd. Ja, vi jobbar vidare på lydnaden hemma, i skogen och på appellplan, men det är inget som går över en dag. För en het hund som Sigge tycker jag det fungerar utmärkt att använda klicker, då tvingas han tänka till. Underbart att se när poletten trillar ner!!

Efter träningen gick vi en promenad med Kerstin och Eka. Förra veckan tufsade Sigge till Eka när hon var alldeles för påig och burdus och den läxan mindes hon. Hon var inte alls lika påträngande idag, skönt för Sigge och bra att Eka lärde sig av tillsägelsen. Hon är fortfarande jättenyfiken på Sigge så hon springer precis bakom honom o nästan piper av frustration! "Lek med mej!!!!"

Jag blir TOKIG!!! *ventileringsbloggande*

Grannen ovanför oss har en vana att gå med hälarna i golvet så fort hon tycker vi låter för mkt för sent på kvällen (vilket kan vara i stort sett vad som helst när som helst). Det börjar med att hon stampar när hon går, fortsätter med slamrande i skåp och avslutas med ett rejält "dunk dunk dunk" om vi inte skrämts till tystnad efter det....En gång dunkade hon till och med när en hund vi vaktade skällde och Sigge hängde på.

Kärringen har aldrig sagt ett ord om att hon tycker vi lever högljutt till oss när vi mötts i trappan, hon hälsar ju inte ens!! Jag har satt upp lappar flera gånger när vi renoverat och jag vet att det kommer låta mer än vanligt, och oxå efter den gången hon dunkade på hundarna som skällde. Inte så smart att skrämma hundar som skäller...

NU, kvart i ETT på natten försiggår nån slags konstig aktivitet i hennes vardagsrum!! Det dunsar o låter o knackar o pratas o skrattas...ja ett tag misstänkte jag att hon kanske hade manligt besök, men hon är verkligen vad min kompis J kallar för bitterf-a så det kunde jag utesluta. Till slut blev jag förbannad och mot mina principer dunkade jag ilsket fjärrkontrollen i bordet några gånger. Några minuter senare har iaf det där dunk-dunket slutat och istället slås det i skåp och klampas omkring i skor. *suck*

Med tanke på hennes obefintliga tolerans för oss andra som bor här i huset så låter hon rätt mycket själv!! Det är ju rätt lyhört, vi hör varje gång hon går på toa o kissar, när hon diskar, när hon går i lägenheten, och varje kväll släpper hon ner persiennen med ett tydligt ritsch. Det är ju sånt man får leva med när man bor i lägenhet, jag störs inte, och jag tror ändå att hon drabbas mindre av oss än vad vi drabbas av henne, för vad jag märkt låter det mera neråt än uppåt. Det jag störs av är däremot att hon är så grymt otrevlig mot oss, självklart låter det mer när vi bor här än tanten innan. Hon var överhuvudtaget inte hemma de sista åren, utan bodde i princip på sjukhuset. Häromdagen höll hon på att köra på Sigge när hon körde in framför huset jättesnabbt o oförsiktigt o han stod ändå precis bredvid oss.

Åsa, jag joinar dej i klubben för knäppa grannar!!!

Tråkdag och konditionsträning

Inatt vaknade jag med migrän så det var bara att kravla sig upp för att ta medicin och sen sova vidare. Det blev en lång sovmorgon, antagligen välbehövlig och sen har jag skrivit vidare på exjobbet men just nu går det långsamt. Har börjat få lite hosta och luftrören värker, har verkligen inte tid att bli sjuk nu.

Sigge fick lite konditionsträning i pulkabacken med bollkastaren. Önskar bara att jag hade lite bättre kastteknik så jag kom ner för hela backen...

Imorgon flyttas Noel till ett sjukhus i Bangkok eftersom de inte fått kontroll på blödningen i höften än. Man känner sig lite maktlös så här på andra sidan jorden, och jag kan förstå att hans föräldrar är oroliga. Alla är nog glada att Paul är där, jag med, fast det är lite ensamt här hemma.

Det tycker Sickan oxå, som piper konstant. Piplisa vill ju bara gosa med husse, jag får bara gosa med henne i badrummet, av alla ställen.

Nu ska jag fixa lite kvällsmat och kolla på en film. Imorrn sökträning

Hemma igen...

Nu har vi (Sigge och jag) kommit hem från ett dygns arbete. Jag har oxå hunnit städa hela lägenheten och funderar nu på vad jag ska ha för kvällsmat. Sigge skötte sig utmärkt som jobbhund (förutom att han lyckades hitta en hästskit på åkern och rulla sig i...). Han tog det superlugnt trots att jag och den andra personalen gick fram och tilbaka genom dörrar och trots att det var något livat en stund på kvällen. Han träffade oxå på en annan hund som var med sin matte på bygget. Den lilla hunden gick några varv runt Sigge och granskade honom noggrannt och Sigge var jättesnäll och bara stod där fast han tyckte det var lite obehagligt. Han är som en annan hund nu när han faktiskt får lov att säga ifrån och slipper träffa drummelhundar.

Paul har landat på andra sidan jorden, i Thailand åtminstone, och hunnit träffa sin bror. Nu är klockan drygt 11 på kvällen för honom och han skulle gå och lägga sig sa han nyss när vi pratade på msn. Hans telefon funkar inte där så han skulle försöka få tag på ett simkort imorgon.

Jag vet inte så mycket mer om N:s hälsa men han var ledsen såklart och hade ont. Tydligen hade han blivit påkörd bakifrån medan han själv körde jetski och flygit en lång bit genom luften innan han slog i vattnet.

Imorgon väntar mina små bipacksedlar och annat pluggeri och sen ska jag hälsa på valparna. På söndag blir det sökträning. Livet känns lite ensamt just nu faktiskt, speciellt så här till helgen. Tur jag har Sigge och Piplisa.

Ensamma hemma

Nu har vi precis lämnat av sambon vid tåget och promenerat hem igen. Fällde en liten tår faktiskt, det är väldigt länge han ska vara borta. Dessutom vet vi ju inte exakt när han kan åka hem. Förhoppningsvis är inte skadorna så illa som det först verkade och då kan Noel flygas hem till Irland tidigare, vilket betyder att Bernie och Keith kan komma dit några dagar tidigare för att lösa av Paul.

Sigge som älskar åka tåg stod med slokande svans när han förstod att det inte var VI som skulle åka nånstans utan bara husse..Han ser faktiskt lite deppig ut han oxå, ligger ihoprullad på dörrmattan och halvsover. I eftermiddag har han i alla fall ett uppdrag. Vi ska åka o jobba ett dygn. Det är tur att han är välkommen dit, annars hade jag fått tacka nej, och lite extra pengar är ju aldrig fel.

Dagens lågvatten: Behövs väl inte nämnas..
Dagens höjdpunkt: Medium börjar igen på fyran!

Nu ska här ätas frukost, diskas och sen skrivas in biverkningar så tangentbordet glöder!


Vilken röra...

Mitt i morgonpromenaden ringde en förtvivlad sambo och berättade att hans yngsta bror blivit illa skadad i en olycka i Thailand och att han måste åka till honom. Han hade verkligen änglavakt som överlevde, usch så hemskt att alla är så långt borta från honom. Paul åker antagligen imorgon och är borta ungefär 10 dagar. Vi har inte varit ifrån varandra så länge, känns konstigt att bli gräsänka så länge. Vi funderade på om jag skulle åka med, men det är verkligen jättedyrt att köpa biljetter med så här kort varsel så jag blir hemma med Siggeman och exjobbet...

För säkerhets skull kollade jag upp Sigges hals hos veterinären, den har låtit ovanligt grötig senaste dagarn och dessutom är andedräkten inte helt fräsch. Vill inte riskera att träna med en hund som är sjuk, det är ju dax att sätta fart på konditionsträningen, värmen tar mer på hundarna än man tror. Dessutom vill jag inte riskera att smitta valparna med nån otäck baskelusk. Som tur är så var han helt kry och halsmandlarna såg jättefina ut! Andedräkten kunde eventuellt bero på bakterier under tandköttskanten, även om han inte har speciellt mycket tandsten. Lite tandborstning blir kuren! Passade även på att få ett Betapredrecept till Sigge och valp, inga ormar ska komma åt oss inte!!

Exjobbet har gått lite trögt just idag, fått mycket annat på tankarna och dessutom är det lite småpilligt att fylla i den där databasgrejen, massa jobbiga val man ska ta ställning till. Bäst jag fortsätter...




Klicketiklick!

Sigge och jag har fortsatt vår träning på bakdelskontroll och nu har jag insett att jag nog ändå behöver klicka in framdelen på en kloss. Fyra omgångar med 10 repetitioner var senare och Sigge fattar att "Läkemedelsboken" är skitbra att sätta tassarna på för då får man klick och godis!

Söndagens sökträning

Blogg.se har ju legat nere så det blir lite retroaktivt skrivande nu...

I söndags var det några i sökgruppen som skulle iväg och tävla så skaran blev något decimerad, men det gick bra ändå! Fet var inte mycket vind att tala om vilket gjorde det lite lurigt för hundarna, speciellt nybörjarna.

Sigge gick ut som nummer två och jag började som vanligt med att låta honom vinda in för att sen gå ut till stigen. Andra figgen fick vi runda pga den dåliga vinden. Tredje och fjärde skicket blev jag modig och skickade honom direkt, både i "medvind" och "motvind". Jag fick göra ett omskick (men fick ju på köpet ett tomskick) på motvindssidan för där drog han tillbaka mot den gamla legan men sen for han rakt ut supersnyggt och sen framåt i rutan när han fick vind på figgen. På medvindssidan blev han tveksam i första skicket och vi fick gå upp en meter till i slänten (var en stenig uppförsbacke) men med lite fartpushning från matte så drog han iväg! Jag kände mej väldigt nöjd med att han faktiskt går att skicka, men stiglydnaden...jag vet inte vad jag ska göra!!?? Får hoppas det kommer så småningom om vi jobbar på det.

Eka och Zelda gick oxå bra, och när vi var klara (gick ju så fort!) hade vi en lång trevlig fikastund i solen. Zelda och Sigge visade sina konster  (Zelda kunde många fler och roligare) och vi fick lite tips på hur vi kan träna in rätt position.

Tack Åsa och Kerstin med hundar för en trevlig minisökträning!