Bra material för bruks?

Jag har på senaste tiden försökt snoka runt så mycket jag bara kan i stamtavlor och pratat mycket jaktgolden med alla som kan rasen. Jag har oxå spanat in andra retrieverraser och jämfört lite, men det lixom står i stjärnorna att det är en gyllene tös vi ska ha...

I mitt sökande har jag snubblat över 
Larky Harmattan, Sigges morfars far. Jag tog en titt på hans sida på SKK Hunddata och det visade sig att Sigge visst har o brås på för framtida bruksarbete! Skoj eftersom vi förutom jakten tänkt satsa på sök!

Just nu är det inte mycket Sigge får jobba med, möjligtvis i att slå rekord i antalet sovtimmar!

Hjälp! Vi blev nästan uppätna!

...okej..lite överdriven rubrik men när man är sjukskriven har man tråkigt och varje lite händelse utöver det vanliga blir ju bara jättespännande! Nåväl, så här var det..

Jag åkte till Giraffen för att hämta ut mer penicillin till Sigge och passade på att köpa en vippa till katten (som nästan åt upp Paul igår, iaf hans arm. Bildbevis finns!) och en tuggrulle till Siggs. När jag kom hem passade jag på att ta ut Sigge på tredje kisserundan för dagen. Tjatigt med kisserundor men idag inträffade något oväntat i Sigges värld! När jag öppnat dörren, kollat så ingen är utanför och släppt ut Sigge springer han som vanligt först lite åt vänster för o kolla hörnet, och DÄR stelnar han till och får något osäkert i blicken. Svansen far upp, och raggen oxå, för in i hans synfält kommer två halvfeta rottweiler med tillhörande husse och matte i varsin ända av kopplet.

Sigge är inte alls förtjust i stora hundar och synnerligen inte rottisar, dom är ju bara skitläskiga!! Han typ paralyseras för bråkdelen av en sekund och sen blir det vilt slagsmål och blodet ryker..nä...jag bara skoja!! Jag kallade bara lugnt in Sigge och gick iväg med honom vid sidan. Rottismatte och husse verkar inte förstått varken Sigges signaler eller mina när jag vände på klacken och gick utan svänger av sin lov IN på vår gård och går efter oss. Matten kuttrar nåt om Sigge...Sigge följer snällt med mej och jag berömmer honom för han är tyst o snäll när rottisarna börjar skälla.

Ägarna verkade inte ha superkoll på hundarna...de gick längst ut i superlånga koppel och skällde o sådär så jag gick in en bit på gräsmattan och gick bara fot fram och tillbaka med Sigge. Foten sitter för övrigt superdupermycket bättre än förut. Nu precis innan han blev sjuk verkar poletten ha trillat ner.Var ju på tiden, han är ju nästan fyra år.:)

Ja..så spännande dag har vi haft...*gäsp*...nu ligger Sigge och tuggar tuggrulle och matte tänker tugga på en vaniljbulle och titta på gårdagens avsnitt av Grey's anatomy.

Sjuklingrapport

Dagens temp 38,3 grader! Igår köpte jag såna engångsskydd till termometern. Visserligen har Sigge en "egen" termometer som han ärvt från hästen men det är ändå lite äckligt o tvätta den o joxa så jag blev väldigt glad när jag hittade dem på apoteket! Hemma hos oss har Sigge den "braiga" som bara tar 45 sekunder och vi mänskor får klara oss med den som tar tre minuter på sig, men jag skulle gärna ha en sån örontermometer. Verkar ju ursmidigt! Vet inte om den funkar på hundar, kanske finns "munstycken" till den för djur oxå? På Läckeby tempade de nämligen Zombie med något som liknade en örontermometer. "Munstycket" till den stoppade de iofs in i rumpen!

Igår ringde jag ju till djursjukhuset och rådgjorde och de tyckte jag skulle avvakta till idag. Idag kände jag mej fortfarande osäker så jag ringde dit igen...*hönsmatte* Nu tyckte dom iaf att så länge han är pigg och äter osv så kan vi avvakta till penicillinkuren är över. Vi har bara låtit honom ta det superlugnt och gått kissepromenader och det skulle vi oxå fortsätta med.

Fick förresten en bra länk av Sanna häromdagen så jag sprider den vidare till er:

http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=229415 

Det är en artikel om jakthundar och skador osv. Fanns många bra tips men oxå läskiga berättelser. Är glad att Sigge är en fågelhund och inte behöver jaga vildsvin!!!

Matte luktar konstigt..

...tyckte Sigge när jag kom hem från djursjukhuset ikväll. Följde med Sanna för att hämta hennes springer/kalkon. Imorse hade han varit jättesvullen så han fick åka in till sjukhuset igen. Där hade de ultraljudet "ägget" på halsen och upptäckt att det inte var ett hålrum utan flera stycken mindre och att det därför inte bara var att sätta drän. Utrustade med ultraljud för att inte komma åt venen som låg precis bakom (snacka om att Zombie haft skyddsänglarna med sig i skogen( kunde de sätta ett drän och nu är lillkillen rakad på bröstet och utrustad med en röd liten slang. Han skvätte rödfärgad serumvätska både lite här och där i väntrummet!!!

Uscha sånt bök, vilken tur Sigge hade ändå i oturen med "halsfluss" och sådant elände...Nu får Sanna plåstra om sin lilla hund ett par dagar. VI får hoppas att odlingsprovet visar att Zombie fått rätt antibiotika och att såret läker fint nu!!

Måste medge att det är lite spännande med bakterier och mediciner och sånt nu när vi faktiskt läser om det i skolan!! Lite "riktig" praktik!! Sigge knaprar ju oxå antibiotika, närmare bestämt amixicillin som är ett bredspektrumantibiotikum.  Hoppas därför baskeluskerna dör, jag talade med "vårt" djursjukhus idag och om han inte verkar bättre imorgon så ska vi dit igen så de får titta på honom. Han är nämligen fortfarande ganska rosslig i halsen och på högersidan är det rejält svullet, men jag tror inte det är en böld utan helt enkelt tonsillen.

Solkatten


122621-86

Sickan värmer framsidan...

122621-87

..och baksidan

Före och efter

Jag köpte mej en lampa häromdagen på Förmedlingscentralen. På bilden ser skärmarna helt okej ut men i verkligheten är de allt bra slitna, smutsiga och fula så de behövde bytas. Köpte nya socklar och bytte ut de gamla för de kändes lite brandfarliga och så hittade jag skärmar på IKEA. Nu är lampan som ny och sprider ett bra ljus i vardagsrummet. Sickan använder den ena som solarie, hon ligger på soffryggen och gonar sig i värmen...


122621-77                            122621-85

Samma dag fyndade jag oxå en saccosäck (äkta vara faktiskt) på samma affär och sprättade glatt upp den för att använda kulorna i en hemsydd variant. Den blev faktiskt ganska fin även om jag tror att jag måste ta ur lite kulor så man kan gossa ner sig ordentligt vare sig man är hund eller mänska.

122621-74                        122621-73

Kvällsrundan inbäddad i vitt vitt vitt..

Jag tog med mej kameran ut på kvällskisserundan för det är ju nästan lika ljust som på dagen ute!! Allt är inbäddat i mjuk vit snö och det verkar som om hela området är ljudisolerat! Mysigt!

122621-83


Sigge undersöker en spännande snödriva utanför pizzerian.


122621-84

Snötäckta grenar mot himlen som har en rosa ton...

Fixlat och doxlat!

Jag har äntligen tagit mej i kragen och tagit reda på hur man ändrar den lilla bilden högst upp. Började mecka lite med att ändra färger och sånt oxå. Jag är inte helt nöjd med hur det ser ut men det är i alla fall inte standardmallen längre!!! Skönt!! :) Nu gäller det bara att greja med det så mycket som möjligt så man lär sig!!

:)

Ännu en Oture!!

Idag har vi bara varit inne och städat och grejat och Sigge har fått ta det lugnt. Kompisen Zombie däremot stack ut i skogen och tränade. Inspirerad av Sigge (?) sprang han rakt in i en pinne! Matte undersökte och hittade inga skador men väl hemma började han må kass, så de åkte in till djursjukhuset med mej som moraliskt stöd.

Väl där blev han undersökt och fick lugnande, blev MER undersökt och veterinären hittade ett stort sår med ficka under tungan. Då blev lillen sövd och veterinären upptäckte att såret var 7 cm djupt!!!! Hon sydde ihop det och nu får stackarn käka rimadyl och antibiotika precis som Siggs...vi håller tummarna för att det inte ska bli komplikationer!!

Jag säger då det...hellre att man är överdrivet hönsig än nonchalerar...tur för våra vovvar det!!



Efter veterinärbesöket hämtade vi upp Paul och åkte till sushistället. Vi skulle egentligen varit hos Johanna och Daniel men vi åkte till Sanna och Osse istället. Zombie behövde ju vara hemma och ta det lugnt. Sushin var supergod som vanligt, funderar redan på hur jag kan övertala Paul att vi ska äta det imorgon oxå!! :P Till efterrätt fick vi pannacotta som Danne gjort. Ja, killar kan minsann! :)

Hälsning från sjuklingen

122621-73


Här kommer en hälsning från en liten sjukling. Har man bandage är det synd om en...så är det bara!

122621-72

Jag har fått en "ny" Beanbag och matte blev så avis att hon var tvungen att ha en egen. Jag har "lånat" den lite, och jag tror inte hon får tillbax den. Ska bara be henne göra den lite plattare så man inte ligger som prinsen på alla ärtorna utan kan slacka lite mer...

Hemma för vård av hund


Ja, Sigge betedde sig inte som vanligt igårkväll. Han bara låg (ja det gör han ju annars oxå) utan att verka slappna av riktigt eller vräka ut sig nåt och verkade lite låg. Jag tryckte med handen mot halsen för o få honom o backa lite igårkväll vid sängen och då skrek han till så han har nog lite ont. Han har oxå harklat sig lite och verkat lite tjock i halsen så vi ringde veterinären imorse och fick komma in vid niotiden.

Veterinären kände en svullnad i mjukdelarna på vänster sida om strupen så kanske den där pinnen trängt in och gjort en skada där. Kanske finns det flisor kvar, men förhoppningsvis inte. Sigge fick bli kvar på djursjukhuset för att bli sövd och opererad. De ska kika i halsen och eventuellt sätta ett drän om det är skadat. Lilla gubbsen...kändes jättehemskt att åka därifrån med ett tomt koppel...nu väntar jag bara på att telefonen ska ringa så jag får åka och hämta honom igen. Kunde kanske dröja fram till efter lunch.



Uppdatering 16.40

Jag har ringt sjukhuset flera gånger som den oroliga hönsmatte jag är. Tydligen hade det kommit in akutfall så Sigge är ÄNNU inte opererad. Stackarn har fått sitta där hela dan och hänga. Jag tror iofs att jag mår mer dåligt än han gör...

Nu stod han näst på tur att opereras så vi får hoppas att det går snabbt och smidigt! Lilla gubbsen...han är nästan stammis på djursjukhuset nu. Visst är det trist att han varit där så mycket men hellre en gång för mycket än en för lite. Skulle aldrig förlåta mej om jag nonchalerat något så det blir allvarligare konsekvenser av det!!

Tack för snälla kommentarer, mejl och annat!! Det värmer och det väntar många kramar och klappar för Sigge när han kommer hem!!



Uppdatering 18.30

Nu är Sigge äntligen hemma. Han har blivit sövd och de har kollat noga i hans munhåla och svalg men inte hittat några pinnrester. Däremot fanns där fullt av baskelusker!!! Tonsillerna såg inte alls fina ut och han var alldeles knottrig bak i svalget. Stackars Sigge som fått träna två dagar på raken med en rejäl halsinfektion och på det få en pinne nerkörd i ömma halsen!! Inte konstigt han verkade mör...

Veterinären har baddat tonsillerna med jodopax och nu har han fått smärtstillande och penicillin och order om att ta det lugnt. Sedan ska vi tillbaka för undersökning av tonsillerna igen. Han ska oxå ha sele istället för koppel för o skona halsen.

Den där pinnen gjorde säkert ont om den kom emot det onda i halsen men de kunde inte hitta några rester. Veterinären sa att det kan vara så att små små rester redan kan ha "läkt in" och därför inte syntes men då kommer det bli en varböld. Vi får hålla koll på lilleman!!

Det var en pigg och glad Siggeman som mötte mej hos veterinären så han hade säkert mer ont förut. Tur i oturen att vi fick reda på halsinfektionen så att han inte körde ett tufft sökpass på allt annat. Pericardit är inte att leka med!!!

Rapport och komihåg från dagens träning hos Birdhunters

Ja idag åkte vi ut till Birdhunters marker för att träna lite med Marina. Sanna var oxå med för att titta på och få lite inspiration. Jag var ganska spänd på att se hur Sigge skulle sköta sig efter gårdagens framsteg med fotgåendet. Sigge var ganska spänd på vad Marina hade i sin väska och tyckte hon var en allmänt spännande person för han stirrade på henne hela tiden när vi pratade lite om mål och vad vi kunde och så!

Sen gick vi ut på fältet (kan inte förstå hur fint det är därute...verkligen idylliskt med en liten å som blir till en damm och härliga hagar med stenrösen o skogsdungar...) och M gjorde iordning ett närsök i ett stenröse. Hon gick runt och gömde minidummies och låtsasgömde oxå på många ställen. Det ska vara lite lurigt för hunden att hitta dem. Sen gick Sigge och jag fram och jag skickade honom med kommandot "sök" och visade lite med handen att han skulle söka här nära. När han sökte i området sa jag "sööööök söööök" med lugn röst och när han försvann ut ur området sa jag inget alls. Hemma ska vi träna in pipsignal oxå, den ska vara typ "tututututututututu". Hon tyckte han jobbade på bra men det märks att han är van vid lite "för lätt" jobb. Såna övningar ska vi göra massor.


122621-68

Fokuserad matte med fokuserad Sigge som går fot, rekordbra för att vara han faktiskt!


Sen tränade vi på "Ut"-kommando och stoppsignal. Jag gick med Sigge i fotkommando och när jag stannade blåste jag en stoppsignal samtidigt som jag gjorde ett sittecken åt Sigge med min höger hand. (handflatan mot honom/neråt ganska snabbt). Ställde ut en dummie bakom oss och gick vidare några meter. Stoppsignal och stanna igen, lämnade Sigge där, gick några meter till och stannade sedan och vände mig om. Där gjorde jag Ut-kommando (Sa Sigge - ut och hade armarna över huvudet o "viftade" framåt) och när Sigge drog iväg sa jag "Ja!" som för att visa att han gjorde rätt. Vi upprepade några gånger och avslutade med att kalla in istället för att skicka ut och gjorde istället ett linjetag.

122621-70

Åsså ut o hämta dummien, full fart!!

Vi måste jobba på avlämningarna. Det är bättre att han kommer och lämnar av rakt framför än att han springer runt mej. Det går snabbare och jag har bättre koll på honom. Dessutom blir det bättre med att dom bjuder upp viltet eller dummien. Då blir vi förhoppningsvis av med hans ovana att trixa med huvudet. Vi ska testa lite inomhus med att byta med godis oxå och se om trixandet försvinner.

122621-71

Inte så himla lätt faktiskt. Massor att hålla reda på! Vi lyssnar och lär!

Efter detta testade vi några markeringar. Marina kastade en markering en bit bort från oss och direkt när hon kastat gick vi fot ifrån det hållet. Där visade sig mitt problem med fotgåendet igen. Han ville inte alls gå iväg utan bara sticka och hämta dummien så han följde högst ovilligt med och tramsade. Det fick vi göra flera gånger. Dessutom försökte han lämna av till Marina och inte till mej. För att komma undan det ska jag blåsa inkallningssignal så fort han tagit dummien och säga till honom ordentligt om han försöker gå till någon annan. (Han försökte med samma trix en gång vid närsöket oxå). Sista gången fick han inte springa förrän han verkligen gick ordentligt.

Just ja, höll på att glömma. M sköt av ett skott oxå och Sigge verkade inte det minsta berörd av det. Viftade bara glatt på svansen när hon kom tillbaka och undrade vad för kul vi nu skulle hitta på! Skönt!!

Det fick räcka sen för Sigge och Marina tränade sin söta labbetik Dottie som är 10 månader lite grann. Snabb som en liten vessla är hon! Jag kastade tre markeringar åt dem och sen ställde jag ut en dummie på samma ställe och de gjorde ett linjetag.

Efter det gick vi en sväng med alla hundarna i skogen. Härligt o se allihop, lika men ändå helt olika! Det var Sigge, Zombie och Marinas Dottie, Happy och Fanny. Sigge busade lite med både Fanny och Dottie men snart fann Zombie och Dottie varandra och lekte hur bra som helst!! De är ju precis jämnåriga! Sigge skötte sig hur bra som helst, var inga otydligheter där i språket och det var så SKÖNT att se honom umgås med andra hundar lite igen på ett vettigt sätt!! Med det här gänget var det inte så mycket brottning utan mer springlekar. :)

Rätt som det var hade en smal pinne fastnat i Sigges mun. Läbbigt för den stack rak ut ur munnen och han fick inte bort den. Antagligen hade han råkat sticka ner huvudet  mot den och den fastnat i svalget eller i en tand. Den lossade av sig själv men Sigge kom till mej och kände sig väldigt emlig en liten stund. Han glömde det snabbt igen.

Väl i bilen somnade Sigge som en stock och nu har han bara legat hela eftermiddagen heeeelt stilla. Tagit både på huvud och kropp kan jag tänka att träna två dagar i rad och dessutom träffa nya hundar. Är lite orolig för att han har ont efter pinnen för han har betett sig liite annorlunda men det är säkert bara hönsmattefasoner...

122621-69
Du å ja! De andra springer som tokar!

Nu har vi fått massor av bra tips och övningar så det är bara att jobba på och se fram emot träningarna som drar igång i mars och träningsdagar i april!! Målet är jaktprov till hösten, men vi får se hur det går! :)

Tusen tack för idag!!!

Lyckad vinterträning!

Imorgon ska vi ut till Birdhunters och träna så jag tänkte att vi gjorde bäst i att kolla läget på apporteringsfronten innan. Johanna och jag hade pratat om en promenad idag så vi bestämde raskt att vi skulle bege oss till Sanna i Smedby och sen vidare till vårt nya superställe för träning av olika slag!!

Sigge fattade såklart att nåt skoj var på g när ryggsäcken packades med dummies och skogskläderna åkte på. Helt hysteriskt är rätta uttrycket! Han skuttade ut på gården och när Johanna kom i bilen och började vända runt visste han inte till sig i glädjen och sprang runt bilen. Fick en uppläxning där han stod på andra sidan bilen så stackars Johanna trodde att HON fick skäll..Sorry gumman! ;)

Nåväl, iväg till Smedby och Sanna och där visade Sigge ännu mer att han var på trycket varav jag surnade till och satte ett raskt stopp för eländet. En förvånad Sigge damp i backen, blev uppläxad och hamnade sedan "på skampålen" (fastsatt i staketet) där han skamset satt och tittade på oss när vi pratade. Vi blev sams och sen fick han åka i hundburen i Sannas bil medan jag åkte med Johanna. En nu ännu mer förvånad Sigge tittade på mej genom rutan, undrar om han trodde att jag övergav honom?

Väl framme i skogen började vi med att låta hundarna gå fint fram till vår träningsäng. Zombie lyckades både halka ur greppet och dra sönder kopplet så det blev lite extra miljöträning för Viggo och Sigge på vägen vilket de skötte finfint! Det är tur för Zombie att han är så söt när han busar så dant med sin matte! ;)
Sigge och jag kom fram lite före de andra så jag platsade Sigge och gick iväg för att hitta en bra plats för ett fritt sök. Hann kolla av så de andra inte gått vilse innan jag hittade en bra plats i en skogsbrynet på andra sidan ängen där att han inte skulle se att jag kastade ut dummies. Sigge fick sitta en bra stund och han hade inte rört sig en millimeter fastän jag varit långt borta utom synhåll och Sanna och Zombie kommit fram till ängen. Duktiga Sigge!!

Vi började med lite mer fotträning, och idag försökte jag vara ännu lite mer sträng på att han skulle gå fint och jag tycker faktiskt det går mycket bättre! Vi har ju faktiskt jobbat på det ett tag nu.. Det fria söket gick hyfsat, men det verkar som att Sigge gärna vill kolla av området och så innan han börjar komma in med dummies. Vet inte om det är så bra, men jag kallade in honom på en gång han greppat den första dummien så han inte ska lära sig att driva runt. Nån gång bytte han oxå dummie och när han tagit den lilla vita så fortsatte han söka. Tänkte han ta in två på en gång? Nåja, det var ju inte så bra det...men det är ju iaf bra att ha identifierat några problem som man kan jobba vidare på. Positivt är att han jobbar bra på djupet och bredden, det gjorde han inte förut. Dessutom kan jag styra lite mer åt vilket håll jag vill att han ska söka när jag skickar honom! Han hittade alla dummies självständigt, idag var det bara sex för jag hittade inte alla när jag packade..får väl köpa några fler...

Efter denna ansträngning tyckte Sigge han var värd lite snörullning, och sen jobbade vi lite på linjetag. Jag tror faktiskt han börjar haja dom, men det är liiite krångligt att jag börjat säga namnet innan kommandot..hmmm..Vi gjorde som sist, jag kastade ut tre på samma ställe och han hämtade in en i taget och vi backade några meter mellan gångerna. Måste tänka på att visa tecknet med handen tydligt och "sikta framåt" lixom...fast inte vifta med handen! Jag vet!

Avlämningarna funkar hyfsat. Jag fuskar mej för tillfället förbi problemet med att han viftar med huvudet genom att helt enkelt hålla vänsterhanden på hans vänsterkind och ta med högerhanden. Han släpper villigt på kommando, men jag vill såklart att han ska lämna av mer villigt..får fråga imorrn hur vi ska jobba vidare.

Efter det var det dags för lite mer träning av stadgan och Sigge gick fot medan jag kastade dummies framför oss och ut mot sidorna. Det gick superbra och Sigge fick hämta den sista i sista omgången. Efter det blev det en liten platsliggning (ja det blir att man blandar grenar lite när ens träningskompisar gör andra grejer!) Viggos matte stod framför honom medan jag gjorde det lite svårare för Sigge och gömde mej. Det klarade han supergalant och han reste sig heller inte när jag kom tillbax till hans sida. Det är annars det stora problemet med platsliggningen. Jag försöker träna bort det genom att komma in i som en båge och smyga intill honom med ett sidsteg sista biten. Funkar bra det!

Johanna fick sedan agera störning och kasta dummies när vi tränade på ÄNNU mera fotgång. Hon kastade riktiga retisar för Sigge, mitt framför nosen på honom och sådana där roliga framåt och Sigge ville gärna ta dom men höll sig i skinnet och gick fint fot! En gång kastade Johanna bara för nära...rakt in i Sigges mun!!! Ops...ett snabbt nej från matte och Sigge lät den vara och vi kunde gå vidare. Eftersom han skötte sig superduper fick han även där avsluta med att ta den sista. Är det smart eller dumt att belöna så? Stadgan i fotgåendet (kan man säga så?) är SÅ mycket bättre än sist vi var ute och tränade hos Birdhunters, känns som att vi kommit en lång bit framåt!

Sen var vi trötta och gick tillbax till skogsbrynet och småkillarna tränade lite med Sigges matte som retning. Jag höll ett godisfat och vi tränade på "nej" och att fånga hundarnas uppmärksamhet sen. Det gick toppen och en avundsjuk Sigge fick oxå testa sen. Han lyckades sno åt sig en godis den rackaren men sen gick det bra!

Jag är SÅ nöjd med Sigge idag. Han har skött sig jättebra och stannat kvar på plats när jag sagt åt honom. När jag säger åt honom att stanna så GÖR han det, även fast jag kanske jobbar med andra hundar eller håller på med godis eller dummies. Duktiga vovve!! Även om de andra sprungit fram till honom så har han hållt sig i skinnet. Zombie sprang fram en gång och  hoppade på Sigge som i en "kram" men Sigge morrade bara ifrån, visade tänderna och visade att han inte ville bli störd under kommando och sen var det bra. Viggo och Zombie lyckades ta sig ett ärevarv (eller några stycken) på ängen..dom är så goa dom där busungarna!! Sigge har vant sig vid att han inte ska hänga på i leken vilket är skönt!!

Ja, vi får se hur det går imorgon, men vi har anmält oss till två kursdagar i vår hos Birdhunters för Birgitta Staflund-Wiberg så nu känns det som att vi är på väg framåt!! Hurra vad skoj!!

Ps. Om du är sugen på att delta i en kursdag, kolla in på Birdhunters hemsida!  


122621-67


Pilutta dig matte, verkar Sigge tänka när han ligger och räcker ut tungan åt mej.


Trötta tisdagen..

Igår kväll skulle vi hämta Pauls böcker och givetvis drog det ut på tiden. Väl hemma bara måste vi ju ställa upp alla böckerna och lite andra prylar i bokhyllan och jag vill inte ens veta hur mycket klockan var när jag släckte lyset.

Trött trött liten Tove som gick och la sig efter duschen och nästan försov sig till labben i morse. Idag fick vi spruta råttor med alla möjliga sorters signalsubstanser och farmaka och jag dödade min råtta...ops! Vilken tur att det bara var en datorsimulerad råttstackare. Det var förresten inte en utan tre stycken, en som redan fått nåt preparat, en som var ryggradslös och en "vanlig". Jag är väääldigt glad att vi slapp operera ut ryggraden på en stackars råttis för att sedan ömsom chocka och ömsom lugna den...

Nu har Sigge och jag gått en liten sväng. Passade på att köpa lite godis på min fuskdag i dag. Mums mums..nu blir det plugg och fika.

Fick igår reda på att vi är välkomna ut på jaktträning hos Birdhunters igen! Jippi!!!! Dessutom ska det blir fler träningsdagar i vår! Hurra hurra!! Det är trots allt apporteringen och jaktlydnaden som känns som prio ett för oss. Vi knagglar på här hemma med bakläxan sen sist...fotgåendet jobbar vi på och det funkar faktiskt hyfsat nu...iaf utan nån rolig filur som går och kastar dummies...men vi kämpar!!! Avlämningarna..tjaa..den där klickerträningen stannade av. Det funkade inte som jag tänkte och jag vill inte förstöra nåt med den. Så länge mest bara "lurar" jag av Sigge föremålet och på sista tiden tycker jag det funkat bra. Positivt med "problemet" är att han väldigt gärna vill komma in och visa upp det han har. Det gör han ofta och så får man ta det och ge tillbax det igen. Får jobba vidare helt enkelt..

Vintern är här...

122621-66

Nu verkar vintervädret kommit även till Kalmar. Bilden ovanför är tagen förra året vid samma tid när det var supermycket snö. Nu är det bara precis så det täcker backen men Sigge är lika glad för det..och kissnödig! Han verkar lapa i sig mängder av snö för magen är som en spärrbalong av allt vatten!

På väg hem från skolan var jag glad att jag gick och inte cyklade för det gjorde ont ändå när jag ramlade pladask. Måste sett rolig ut när jag sprattlandes med benen för att rädda situationen gick omkull...

Projekt bokhylla!!

Idag tog vi oss äntligen i kragen och begav oss till IKEA och köpte vad vi behövde för bokhyllan som så länge planerats men inte blivit byggd....ca 2000 fattigare och med Corsan fullastad åkte vi hem och började!!

122621-61


Så här såg det ut innan. Tapeterna för övrigt är beige (samma som i lilla lägenheten ni som var där) och på kortväggen en brun men ack så tom fondvägg.


122621-63


Bort med möblerna framför och upp med skenor på väggarna! Paul skruvade för hand och jag med skruvdragaren...hihi!


122621-64


Sen upp med hyllplanen på konsoller och rita för skruvarna, ner med hyllorna och skruva fast konsollerna och så upp med dem igen. Denna del av arbetet ställde till med mest svordomar av olika anledningar. Dels var det svårt att få i skruvarna pga konsollernas konstruktion och dels var det svårt att få i alla konsollerna i skenorna på samma gång. Dessutom säger jag bara det....väggarna är gjorda av torkad schweizerost!!! Hur kan dom bygga såna hus? Ett under att det står kvar efter vinterstormarnas framfart!


122621-65


Ja nu är hyllan uppe till slut! Det som ska till är ett understa hyllplan för liggande böcker och lådor samt att det översta hyllplanet ska förlängas och löpa längs hela väggen över dörren. Vi köpte oxå spots som ska sitta på översta hyllplanet och lysa upp hela underverket lite. (Nej pappa, det är inte klämspots utan såna man skruvar fast!!)  Ja och så ska hyllan såklart fyllas med våra böcker, schackspel och annat grejs! Vi känner oss riktigt nöjda!! :)



Här kommer posten!!

122621-60



Idag damp en avi ner som talade om att min farmakologibok kommit. Bestämde mej för att köpa en lite mindre bok på svenska eftersom den engelska bara känns sååå tung (både bokligt och bildligt talat! ;)

Sigge fick följa med till OKQ8 och ville bära boken hem. Okej sa matte och duktiga Sigge bar boken hela vägen hem med en stolt lyftad svans! Märks att det är en retriever man har! :)

Värre var det hemma när jag fick den lysande idén att fota min lilla brevbärare. Då hade han burit färdigt och ville inte hålla alls. Boken gled ur munnen...okej att han inte vill bli fångad på kort men bara släppa saker får man inte. In med boken igen och peppade så att han höll den. Sigge tog in boken i hallen och jag smygfotade honom i farten...

Det är roligt för han gillar verkligen att bära. Halvstorebror Dirac gillar oxå att bära och har till och med fått en egen påse att bära hem lördagsfrallorna i! Han lixom Sigge är så stolt när han jobbar!! Skulle förresten vara roligt att få kontakt med Diracs matte igen. De bor i Stockholm och vi hade kontakt ett par gånger när Sigge var yngre. Brorsorna verkar har en hel del gemensamt och det skulle vara roligt att berätta för dem hur lugn o fin Sigge blivit nu mot förut!! :) Så om nån känner dem, tipsa dem gärna!!

Nu ska vi krypa upp i soffan med en kopp te, vi är välförtjänta av lite vila efter en lång dag av föreläsningar, labbar och pakethämtning...

Jiho!

Nu funkar bloggen som den ska igen! Va skönt!

Dessutom fick jag besked från doktorn att min krångelmage inte alls är allergisk mot nåt utan det troligtvis "bara" är IBS...både trist o skönt o få det beskedet. IBS är ju tydligen supersupervanligt så det är väl dax o ta hand om lilla maggen ännu bättre nu då!

Vårplaner

Igårkväll satt jag och tittade igenom brukshundsklubbens (något torftiga) kursutbud och bestämde mej för att anmäla mig till apellkursen iaf. Något måste vi göra!! Kommer jag med på den får jag väl vänta lite med att börja med blodspår, eller så får jag göra det nu i vinter och sedan ta en paus med det..ska bli superkul att få testa lite mer budföring! Hoppas det blir en trevlig grupp! Ska bli skoj att träffa på lite nytt hundfolk, om vi nu kommer med!

För övrigt hoppas jag komma igång lite mer med apporteringsträningen i vår och sen SKA jag bara ta kontakt med träningsgänget jag pratade med för ett tag sen och hänga på och träna sök. Han som håller i det verkar ju superduktig PLUS att han har en jaktis! Wihii!


Grånande gentleman..

122621-59


Hittade det här fotot på Sigges pappa, Working Class Hubert. Jag vet att det inte är så populärt med vit mask men ser han inte allt bra stilig ut!? Tycker man kan se likheter mellan Sigge och Hubert, eller hur? :)

Fotot hittade jag på
Abbeessins hemsida, där Sigges halvbror Nisse bor.

Skogstur..

Ja jag hörde på radion när jag åkte hem att man inte skulle vara i skogen, men större delen av tiden var vi faktiskt på en äng! ;)

Jag och Sanna bestämde att det var dax för lite mer jaktlydnad och apportering och Sigge och jag begav oss till Sanna där vi fick åka med till deras nya superbraiga "hemliga" ställe!! ;)

Sigge var helt tossig när han kom ur bilen, hittade en pinne att gnaga frenetiskt på och rusade runt och var allmänt sprallig.  På väg till träningsplatsen fick han gå fot, först i koppel och sen lös. Det går ju bättre än förut men han var så laddad att han hyp hoppade upp och ner på stället. Därför fick han börja med ett fritt sök. Finns inget som dämpar en något rundhylt Sigge så bra som att leta dummies!

Sju dummies utspridda på ett område med äng och sly. Till höger var det avgränsat med en mur och till vänster med skog. Duktiga Sigge satt kvar lååååångt borta när jag la ut dummies och hade inte flyttat sig nånting!! Han sprang ut bra på djupet och jag försökte tänka på att skicka honom lite mer engagerat och tydligt. När han kom in med dummiesarna berömde jag och för att slippa uggletendenserna när han inte vill släppa höll jag vänsterhanden på hans vänstersida så han inte kunde helt enkelt. Då gick avlämningarna bra! Han kommer in och sätter sig (eller bara står) på min vänstra sida och är redo för nästa uppdrag. Sökte av jättefint och gav inte upp. Ibland frågar han om hjälp men jag försöker att bara avvakta, peppar lite om det behövs eller går några steg.

Sigge blev ganska trött, kondisen är inte den bästa nu när vi inte tränat så mycket och dessutom så har de där förargliga kilona runt "midjan" kommit tillbax när han var på semester i Skoglunda. Till slut hittade han alla, lustigt nog är det nästan jämt den röda dummien som är svårast att hitta, fast den låg väldigt lätt till. Tror hundar har svårt att se rött.

Därefter var det dags för vila och vattenpaus. Sigge fick kommandot stanna kvar och för att "kolla honom" la jag kopplet framför så jag skulle se om han flyttat sig. Under tiden fick Zombie prova på linjetag. Busiga bebbar tänkte nog Sigge för han satte sig upp och tittade förvånat på Zombie som skuttade runt med både korv och tallrik! :) Sigge fick prova på samma linjetagsövning som sist (ja det är läänge sen nu....jag vet).

La ut tre dummies en bit bort och skickade honom rakt ut. Första gången hade han superfart och sprang förbi dummiesarna och blev lite vilse faktiskt, men han hittade en till slut och kom in. Andra skicket (på samma plats) gick perfekt. Tredje skicket backade jag nåra meter och det gick oxå bra. La ut en andra gång och nu kunde jag backa några meter mellan varje. Sigge skötte sig bra. Han blir lite förvirrad ibland och tycks fundera över om han verkligen ska ta in bara den han har när han ser fler men jag tror faktiskt inte han bytte nån gång. Det får vi jobba på!!

Sen provade vi lite stadgeträning. Zombie fick hjälp av matte och Sigge satt ensam. Jag stod framför och kastade dummies. Först lite försiktigt och sen närmre. Båda hundarna skötte sig jättebra så Sigge fick faktiskt hämta in en när jag kastat alla.

Håller oxå på att jobba in att säga Sigges namn före kommandona..Sigge ser väldigt rolig ut när jag säger något, men det inte riktigt är det vanliga för han tänker springa men så kommer han på att nej, det var ju inte rätt och lixom rycker tillbax. Men jag ska väl vara stolt för det betyder ju att han är en lyhörd och lydig hund! :) Jag försöker lixom smyga in "Sigge" lite före kommandot nu..vi får se hur det går. Kanske nån har nån bättre idé!

Wohoo

-0,9

=) Jag är bäst!

Jullovet...

Eftersom jag inte orkade eller hann blogga när vi var i Örebro och Kilconly över jul och nyår så gör jag det lite eftersom. Ni får ha överseende med tidshoppen!  Jag har lagt upp bilder från julafton i julinlägget...tomtar och söta småkusiner...

Kramis!!

Julklappspysslet, uppdatering

Det här gjorde jag till min syrra i julklapp. Tror det uppskattades i alla fall. Funderar på att sy egna faktiskt. Det är alltså bordstabletter med servettringar. På servettringarna har jag broderat små hjärtan med pärlor. Till köpte jag oxå fyra glas från Ikea och sydde små snibbar att knyta om så man inte bränner händerna när man dricker te eller kaffe.


122621-55       122621-54

Listan!

Jag har fått uppmaningen av Marina att svara på denna lista:

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
Startade en blogg! Det var faktiskt ett väldigt bra infall!

Lämnade Sigge på hundpensionat, och mådde inte ens dåligt över det! :) Han hade det ju jättebra!

Blev fullständigt förälskad i sushi!

Vilka länder besökte du?
Irland, ja mellanlandade i Köpenhamn oxå så Danmark då... ;)


Vilka låtar kommer för alltid påminna dig om 2006?
Shakiras Hips don't lie (inte för att jag gillar den men..)

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Mindre skola mera ledigt! O ja..en bättre social hundsituation...

Hur höll du dig från att bli galen?
*fniss* Vet inte om jag lyckades men...spenderade tid med Sigge, Paul och renoverade på lägenheten

Vem var den bästa nya personen du träffat under året?
Är ju helt klart Paul!
.

Uppnådde du det du tänkt dig under 2006?
Både och, känns som att det här året gått rasande fort och ändå har massa saker hänt, både roliga och tråkiga.

Förhoppningar om 2007?
Att vi får en till medlem i familjen! ;)

Att Sigge och jag får träna mer regelbundet för instruktör!

Att jag lyckas med min viktnedgång! *håll tummarna för mej och kakburkarna borta*

Vilket datum 2006 kommer du att minnas och varför?
4 mars - ja fjolligt men det är "vår" dag...

Sen de två gånger Sigge fick åka in till djursjukhuset för att han lyckats sätta i sig för mycket eller fel sorts "mat"....minns inte datumet men dagarna...usch!!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Uhumm...minns knappt för vi var hemma i Örebro på helgen innan. Tror jag gick heldag i skolan och sen köpte vi sushi

Vilka fler vill du ska svara på dessa frågor?
Johanna, Sanna, Hanna, Anna med Vilde

Sammanfattningsvis..självklart har året präglats allra mest av att jag träffat Paul, min älskling-pälskling och bästa vän. Hundåret har mest inneburit tråkiga händelser som inte är värda att skrivas om och jag har lärt mej att hundägare kan vara de mest avskyvärda personer som inte är att lita på, som tur är är inte alla så! Den positiva delen är att vi fått kontakt med Birdhunters, en goldenkennel och pensionat vars ägare har mycket vettiga tankar om hundar! Jag hoppas och tror att vi får tillfälle till mer besök där! :)


Pa hemvag

Hej ni! Imorrn ar vi pa hemvag igen och det finns massor att skriva om. Ska lagga in bilder fran brollop och annat sa snart jag hinner!

Langtar efter Siggie nu...

Kramis!