Alla dåliga bilar är...?

...väldigt många till antalet, och alla bra priser är väldigt få. Mina tuffa prisförhandlingar har hittills inte lönat sig så jag lär ju få ta tåget hem igen, fullastad med Ullaredsshopping. Det hann vi nämligen med i förrgår.

Igår åkte vi på utflykt till Mellerud och hämtade hem familjen Barlinds nya familjemedlem, Sam. Det är en liten jaktgoldenvalpis från Stjärnglimtens kennel. Han är ett riktigt gullefjun och gosig så in i bängen!!

Idag ska jag och Anna (fast andra Anna) titta på ytterligare en bil. Wish us luck!!

Hemma i Kalmar har guldkornen det bra med husse. Sigge blev hjältemodigt försvarad av husse när en stor schäferhanne skuttade fram för att "leka". Varför har man hunden lös när man inte har koll på den? Hon menade på att den var snäll, men det är inte Sigge om han blir påhoppad. Duktiga husse hann iaf avvärja ev bråk genom att sätta fram knät och sen tjonga till hunden i skallen när han försökte igen (way to go!). Bättre en bula i skallen än ett hål! Ägaren bad inte ens om ursäkt, suck!!!

Alla goda ting är tre...?

Jag hoppas det iaf, för nu har vi efter en ordentlig genomsökning av alla kläder i källaren hittade extranyckeln väl dold i innerfickan till en innerficka i en goretexjacka jag inte använder längre. Corsan gick igenom besiktningen helt anmärkningsfri så nu är den klar att säljas. Ting nummer tre hoppas jag är ett lyckat bilköp! Vi ska titta idag....

I övrigt, Java har antagligen smittats med kennelhosta så vi är isolerade här. Ingen träning för varken henne eller Sigge. Hon är pigg och har ingen feber men ska ändå ta det lugnt. Hon sover mycket djupare än vanligt när hon har sin burvila dock. Hon brukar ju alltid vakna till o titta på en lite om man stökar med nåt i sovrummet men nu sover hon vidare, som en liten stock,  så lite hängig är hon allt.

Nattsudd igen...

Inatt somnade jag nog inte förrän vid fyratiden. Tankarna for såklart och jag vet inte när jag grät så här mycket sist. Vilde är en hund som fastnar i hjärtat, och Anna är en av mina bästa vänner så förlusten är ju även min. Det skär i hjärtat på mej när jag tänker på att det i Göteborg sitter två människor i en lägenhet och saknar sin vän så mycket att de inte vet hur livet kan fortsätta. Den som påstår att man inte kan älska ett djur lika mycket som en människa har bara så FEL.

Jag är extra tacksam över att jag har mina fyrbentingar här hos mej. Speciellt Java är en riktig glädjespridare med sin barnsliga charm. Tidigare idag måste hon ha tappat sin första lilla tand, för ikväll upptäckte vi en glugg i nederkäken. Liten blir stor!!!! I samma veva hittade vi oxå hennes allra första fästing, blä. Hon har en stor knöl efter den på huvudet. Ny frontlinebehandling väntar båda voffarna imorgon.

Ikväll hade vi besök av två vänner, vi bjöd på tacopaj och spelade lite spel. Till efterrätt åt vi marängsviss med hemkokt kolasås. Ingen kommer somna hungrig ikväll, så mycket är sant!!

Imorgon väntar operation bilstäd/fiffning och Ikeabesök. Jag tänkte eventuellt oxå åka med Java till klubben för att träna lite, mest för miljöträningens skull. Hon tycker det är mycket märkligt och lite konstigt när de stora hundarna skäller....

Natt natt


Vilde, vår vän

Nu springer Vilde på de evigt gröna ängarna. Hans kropp orkade inte hantera giftet han fick i sig, och ikväll fick han somna in. Vilde med stjärnögonen som kom så bra överens med struliga Sigge och som gärna busade snällt med lillpluttan Java, vi kommer minnas dig alltid.

Jag sörjer så med Anna och Tobias och vi saknar vår gyllene vän.


Missinassen...

...o Tove kan inte soooova!! Igår somnade jag halv sex (på morgonen alltså!!) och inatt verkar trenden inte mycket bättre. KAN INTE sova, trots att jag inte sov länge på dan igår fastän jag hade en hemsk migrän o allt. Kan lika gärna blogga lite då....

Idag var det vår första sökträning på jättelänge. Vi åkte ut lite tidigare för att jag skulle kunna ägna lite tid åt fröken Java. Vi gick en sväng i skogen, övade på var man ska sätta fötterna när det är stockar o pinnar o gräs o ris o träd o sånt. Jättekul tyckte fröken som skuttade runt mina fötter så glatt så. Vi tränade lite ingångar, lite kontakt och så busade vi lite med boll på snöre och med en dummy. Båda grejerna bär hon raka vägen in till matte och bjuder upp så fint så och byter mot en godis. Det blev ju faktiskt extra kul att byta när godiset blev extra gott. Jag lurade till mej några inkallningar genom det som tur är växer KORV i mossan!!! Man får hitta korven åt Java och sen pila iväg en liten bit så man kan blåsa i pipan. Hon kommer på momangen när jag blåser!! :)

Idag hade vi tre sökhundar och en bevakningshund! Kul att få vara med o lära sig om lite olika grenar! Bevakning verkar ju jätteskojsigt, roliga handtecken o figuranterna får både smyga och krypa fram i skogen! :D Jag var iofs placerad o skulle ligga stilla, misstänker att min plats avslöjades av det stora myggmolnet som kämpade för att äta upp mej!!!

Sigge fick två vindningar och ett skick från stigen idag. Det tog några meter in i skogen innan han fattade vad han skulle göra, men sen slog han på nosen och slutade titta frågande på mej. När jag skickade direkt från stigen blev han distraherad av "nåt äckligt" (undersökte det inte närmre) en liten bit in så jag fick gå in en bit och skicka igen. Annars hade han varit lite lugnare och lättare att jobba med för figgarna och jag tycker faktiskt han var lite lugnare på väg till stigen osv. Är det konkurrensen som gör det lite roligare att samarbeta eller är det bara att han glömt hur kuligt det är??

Vi fick tråkiga nyheter i eftermiddags, och det är nog oxå en orsak till att jag inte kan sova. Vår goa goldenkompis Vilde har blivit förgiftad av äckligt mögel han råkat smaka på ute och ligger nu på djursjukhus. Jag säger bara det, vilken TUR att matte och husse var hemma när han blev dålig, och vilken tur att de fattade allvaret och åkte in på en gång!! Nu hoppas vi bara att han ska repa sig, här hemma håller vi alla tummar och tassar och slår knut på svansarna oxå för den delen för att Vilde ska bli bra. Många kramar till familjen Barlind, vi tänker på er hela tiden.

Java börjar skolan

Idag var det premiär för Javas valpkurs. Det var ett stort gäng, 12 valpar mestadels av brukstyp; 3 boxrar, 3 rottisar, 1 tuerverens, 1 briard, 1 korsning schäfer/rottis, 1 amstaff , 1 dobbermann och en liten jaktgolden vid namn Java! Vi började med lite presentation och prat och sen gick vi ut och lekte med våra hundar och gjorde några basövningar som sitt, ingångsträning och kontakt. Java blev jättetrött på en gång, hon är inte alls van att träna så där intensivt och länge. Vi brukar ju bara göra en övning här och där. Tröttheten visade sig i att hon blev ofokuserad, hoppade bakåt i kopplet o allmänt "vill inte vara med". Då busade vi lite istället bara. Får anpassa mej lite till att hon faktiskt är yngst på kursen med sina 14 veckor.

Kul är att nästan alla verkar vara sugna på att tävla och för flera var det andra hunden. Vore ju kul att få lite lydnadsträningskompisar för Java.

Till nästa gång ska vi jobba på de övningar vi gjorde. Dessutom ska vi jobba mer på byten av leksaker osv. Java bjöd upp leksakerna hon lånade idag jättefint och bytte gärna mot köttbulle. Matkulorna fick  vi inte ha på kursen, och eg tycker jag det är bra för hårda grejer är läskigt om det hamnar i halsen. Köttbulle var jääättegott säger Java.

Det var liite läskigt på klubben med alla skälliga hundar osv men det blir nog snart bättre. Vi får väl åka dit ett par gånger och träna lite granna. :)

Imorrn blir det sökträning för Sigge, länge sen så det ska bli kul!!!

Tisdag

Idag blev det en liten utflykt till skogen med dogsen. Sigge gick fint vid sidan medan Java knatade med i koppel. Sigge fick en liten linjetagsövning medan Java fick träna på att sitta uppbunden. Båda sakerna gick bra och sen traskade vi tillbaka till bilen. Liten åktur, tankning mm och sen fick Java för första gången sätta tassarna på klubbens mark. Vi gick bara bort till andra änden av appellplan och sen fick hon va lite lös och jag kallade in nån gång osv. Nemas problemas. Sen begav vi oss hemåt för det är öppenträning på tisdagar och det kan vara skott och det är ju onödigt att utsättas för första gången man är på klubben.

Vilket väder det är idag, sol ena stunden och spöregn nästa! Jag hade tänkt att vi skulle hjälpas åt att tvätta balkongfönstren idag men det känns ju meningslöst om det ändå regnar på dem sen. Har varit duktig o tvättat de andra fönstrena i lägenheten igår och idag, det blir väldigt skillnad må jag säga.


Friday!!

Vet inte varför det känns festligt med helg när jag egentligen "har helg" hela tiden eftersom jag är ledig. Eller såklart, på helgen är ju Paul ledig. Idag är han dock på resa för en jobbintervju och kommer inte hem förrän sent ikväll. Java och jag ska snart oxå åka till jobbet. Vi ska rycka in ett par timmar som back-up på gamla jobbet. Sigge får vara hemma, tror det blir liiiite rörigt med två hundar i en sprattlande hög på golvet i vårt lilla personalrum.

De har väldigt roligt nu ihop! Sigge vill bara busa och busa och busa ute och när man bryter skäller han sitt Bawaow-skall  med alldeles rund mun! Java hinner ju knappt toa sig om man inte ser till att stoppa. Hela tiden får man ju såklart vara med och se till att Sigge ligger ner så han inte råkar skada Java. Han blir ju lite exalterad...

I helgen är vi bjudna på grillning i Mönsterås och inget mer jobb är inplanerat så jag ska sen försöka se till att dels skriva mej en CV och söka lite jobb inför hösten och dels städa genom lägenheten och rensa ut lite saker. Saknar vissa grejer oxå, till exempel en nyckel...Hittelön för den som finner den!

Tröttisar på en tisdag

Igår invaderades Kalmar av göteborgare. Anna och Anna med hundar var över till Öland för att hämta pudelvalp! Vi möttes på Svinö för lite bad och plask för hundarna. Sigge badade innan de andra kom så slapp vi oroa oss över vad han skulle säga om lilla pudeln. Java tyckte Vilde verkade mysig, Indy lite läskig (han sprang ju så fort som en raket!) och att pudeln Tulo (?) verkade kunna vara en bra lekkompis. Hon simmade oxå igen och satt i vattnet och funderade en stund. När hon gick ut till mej som var liite längre ut så blev det såpass djupt att rumpan kunde flyta, så då stod hon på frambenen och rumpan o bakbenen flöt fritt i vattnet, hur cool kan man va!?? :D Hon är helt underbar ju!

Sen åkte vi hem till oss och käkade kycklingspett med potatissallad o tzatziki o pratade massa hund o annat. Imorse åkte hela gänget mot Göteborg igen och vi sov ett par timmar till, trötta som vi är allihop. Sen har jag hämtat hem Sickan och tränat lite med både Java och Sigge. Java är jätteduktig på att komma när man visslar/ropar och springer inte fram till andra om hon inte får lov (än så länge iaf...) Vi tränade oxå lite på sitt. Med Sigge tränade jag inkallningar (ingångarna) och ställande.

Jag är fortfarande sååååå trött och tycker att Paul kan komma hem och laga mat åt mej! :P Imorrn ska jag förresten jobba, bra o tjäna lite extra pengar och eftersom det är kvällen/natten så är ju P hemma med hundarna.

Semester!!

Jaha, nu är vi hemkomna allihopa (utom Sickan) från våra respektive helgboenden. Alla har haft en händelserik helg, Sigge har lekt tuffing i pensionatet, Java har busat med syrran och oxå hunnit med lite magknip pga att hon tuggat i sig en bit tyg här hemma. Sickah har bossat över Blaise och vi har varit på bröllop och badat i havet på andra sidan landet, på det härliga västkusten.

Bröllopet var trevligt och glatt, allt var jättebra förutom organisten som måste haft för många fingrar eller nåt... :S Bruden hade sytt sin fina klänning själv! Brudens far sa lite sentimentalt till mej när vi lämnade festen "Tove, Elins ÄLDSTA kompis!" Jag hoppas han menade att vi varit kompisar länge och inte att jag var gammal! ;) Jag är nämligen drygt ett år yngre än bruden!!!

Vi var lite lagom sega på hemvägen igår men orkade ändå stanna till i Gällstad och outletshoppa lite. Helt otroligt, två koftor, två tshirtar, en liten klänning, fem par strumpor, en munjacka från Bondelid och ett par cargobyxor till Paul inhandlades snabbt och billigt på lager 157! Dessutom hann jag norpa till mej en söt fågelholk och lite annat jox på en inredningsaffär. En vattenkanna från Bolagret bor numera på balkongen oxå.

Två trötta hundar hämtades hem, och de har varit trötta även idag. Sigge har fått bära in grejer från bilen och Java har varit och badat, premiär för simning idag! Duktig tjej jag har! Vi norpade även med oss lite stenar hem som vi ska ha på balkongen!! :)

Nu ska vi städa för besök från Gbg väntas, två tjejer och 3 (förhoppningsvis) hundar ska sova här över natten! Kul!! =)

Har sett nu att bloggen flyttats, hoppas den funkar som vanligt!!

För jag har tagit examen, för jag har tagit examen..

...HURRA för mej!! :D

Nu är jag äntligen klar med skolan..examen ägde rum på slottet tidigare idag! :) Nu väntar en månads VAV-dagar (vård av valp) och vi ska ha det såå skönt i solen och plaska en del i vattnet oxå!

I helgen bär det dock av till Orust för E & M ska gifta sig. Kul!

Nu ska jag packa allas "weekendväskor", Sickan ska till ett ställe, Java ska hälsa på syrran Svea och Sigge ska bo på hundhotellet, o vi ska mot Orust.

Hurra!!!

Äntligen är exjobbet redovisat och det gick faktiskt jättebra!! Ska bara ändra några småmissar så kan jag lämna in det sen och bränna alla papper på gården!!! ;)

Hälsningar från Örebro!

Nu är jag och Java på semester i Örebro!

Tidigt igår morse knatade vi med Paul som packåsna ner till tåget. Vi bar Java mesta delen av vägen faktiskt, hon är så liten och dessutom haltade hon lite grann. (Jag blev vansinnigt orolig när jag såg det men nu har upptäckt att hon är lite öm i ena tassen så det måste vara det iaf. Dessutom har jag inte sett nåt haltande här hos mamma och pappa, får undersöka när vi är i stan på asfalt igen).

Tågresan gick kanon fast det var två byten. Jag hade bara en stor ryggsäck så jag kunde lätt bära Java i famnen. När vi åkte hade vi sån tur att det  var ett ledigt säte bredvid min plats hela tiden så Java kunde ligga där på en filt. Hon tog det lugnt, sov inte första biten men i slutet slumrade hon sött.

När vi kom fram till Örebro fick jag låna mammas bil och åka direkt o hämta upp två klasskompisar och bege oss till Norra Bro där vi skulle ha femkamp. Java fick följa med och det gick hur bra som helst! Alla tyckte såklart hon var supersöt och mysig och hon tyckte det  var spännande. Hon hade inga problem som helst med att äta lunch där eller att dricka vatten. Jag hade såklart glömt vattenskål men Java slurpade i sig från både flaska och från en nervikt påse, duktig tjej!! Femkampen blev riktig miljöträning, olika material att gå på, olika konstiga ljud (paintballbana precis intill, pump som blåste upp studsmatta, pilbågesvoosch och mkt mer).  Dessutom fick hon vara uppbunden lite grann och det var inga problem. I slutet somnade hon på det svala fliset i skuggan, supertrött. Femkampen var jättekul, vi gjorde "ryska lådan", sköt pilbåge, sumobrottning, gladiatorkamp och blåste blåsrör.

Sen åkte vi vidare mot nästa aktivitet, syrrans sambo fyllde år så det var kalas. Det var första gången jag träffade Dannes familj så det var trevligt. Lotta blev jättekär i Java, och Java hon var mest trött hon. Hon fick sova hos "morrmor" en lång stund. Efter en snabb dusch och ombyte drog jag och Oskar (som var med till L & D) vidare till en klasskompis som bodde på väster för en fördrink. Java fick följa med sin morrmor o morrfar hem och där sov hon som en stock större delen av kvällen.

Vi åt middag på Wongs, sju små rätter från Asien, och det var gott. Jag hade nog inte beställt in de där sakerna som hela rätter själv så det var kul att få smaka på alla sakerna. Gott var det!! :) Kvällen avslutades på Strömpis och jag insåg att jag inte kände igen en kotte längre. Hihi...gammal som gatan är man!

Klassåterträffen var JÄTTElyckad, det var bara fem som inte kom, väldigt bra uppslutning med tanke på att vi inte setts på 10 år!!!! Det kändes inte som så länge, alla såg ju likadana ut, bara lite nya frisyrer osv...Det hade iofs hänt en del, nästan alla verkar ha utbildat sig till det de vill och leva jättebra liv. Vi är en skiftande skara dock,  spannet sträcker sig från hästmassörer till civilingenjörer och däremellan en hel massa spännande grejer! Två hade fått barn,  en hade barn på väg, fem hade gift sig, några var förlovade och J ska gifta sig nästa helg!!! =) Så kul!!! Jag hoppas verkligen vi ses om tio år igen. Vi sa att vi får väl ta med oss barn osv då, annars syns det ju inte alls att vi är äldre, med tanke på hur lika sig alla var nu! ;)

Idag har jag haft lite sovmorgon, vaknade med huvudvärk (fast jag var nykter igår). Sen har jag varit på Marieberg och fyndat lite grann. Hittade två linnen att ha under examens/bröllopsklänningen, diadem och sandaletter för en billig peng. Nu MÅSTE jag snart ta tag i det  där med presentationen på allvar. Blä!!