Hipp hurra för Siggeman!!

Vi har ett födelsedagsbarn i huset! Sigge fyller hela fem år idag och detta ska enligt flera bli hans bästa år. Vi får se, jag tycker att varje år är hans bästa och det tycker säkert Sigge oxå. Inget paket har han dock fått, förutom semester i paradiset såklart! Inte så illa det.. Grattis pälskling, en stoor present får du i sommar, och den får du dela med bara mej och inga andra ev snorvalpar! Kul va!!

image262

Den som ändå hade en sån festlig hatt på sin födelsedag...Sigge är inte hunden på bilden om nån undrar.

Sökträning och låååång Örebroresa

Imorse fick man återigen ställa klockan, sökträning med start halv tio i Läckeby. Vi var först på plats och passade på att städa ur bilen på träningsgrejer, hittade den förlorade radion och en av mina bästa ridhandskar , hurra!! Sigge hittade en "ny" pipis som fick följa med på rastningspromenaden, han blev så upptagen med den att han inte ens märkte att matte försvann när hon tröttnade på att han var så långt framför. När han väl märkte det kom han som en pil och sen hade han bättre koll.

Sökträningen idag gick faktiskt riktigt bra fast jag hade en helt hysteriskt stissig hund. Sigge började vädra med nosen när vi var på väg in i rutan och på motvindssidan tog han alla figgarna jättesnyggt direkt från stigen. På medvindssidan gick vi in och hämtade vind, första figgen fick vi nästan gå helt runt innan han fick vittring medan den andra gick lite lättare. När han fått vind gick vi tillbaka ut till stigen och skickade därifrån vilket funkade jättebra det med. Figgarna belönar först med godis (mjukost) och sen kampar de framåt med boll i snöre för att få in rätta sökmönstret. Sigge har starkt drag mot stigen för att visa mej bollen, jag funderade lite på att jag skulle följa med ut en eller ett par gånger för att visa att det är ok för honom att vara kvar där men "de vise" trodde inte det behövdes. Han leker med stor intensitet därute och att han vill komma in är ju bra för markeringens skull.

I stort är jag jättenöjd med själva vindarbetet, lydnaden och stissigheten däremot är ju inte så bra. Både Paul och jag har varit lite småkrassliga nu ett tag så det har inte blivit så mycket motion, det kan ju vara en del av förklaringen. Men, att han JOBBAR fast han är så het är ju ett stort plus och framsteg!! Nästa träning ska vi jobba lite på att ha figgarna längre ut om vind och andra förhållanden är bra, annars är det ju bara att jobba vidare.

Innan vi begav oss hemåt fick vi oxå lite tips om lydnaden, ett bättre fritt följ önskas och nu har vi fått lite mer idéer om det. Jag har dock inte bestämt mej än om jag ska köra den långa vägen med bakdelskontroll osv eller om jag ska köra köttbullemetoden. Den sistnämnda har ju för vissa i gruppen lett fram till SM så den är nog inte helt dum den, även om klicker lockar såklart!

Sigge och jag smet iväg efter fikat (fick lite knuffhjälp upp ur en grop) eftersom vi skulle hem till Örebro. Turligt (?) nog slapp jag köra hela vägen ensam eftersom vi fick tag i en sista minutenbiljett till hyfsat pris. Den lilla stormen som varit i helgen ställde dock till det lite, tåget till Alvesta var ersatt med skumpig o trång buss, väl i Alvesta var tåget försenat och vi fick vänta trots att vi redan kommit försent. Inte nog med det, väl på tåget tog det skitlång tid eftersom det var nåt signalfel och vi fick stanna på vägen flera gånger. Blä!!! En timme försenade kom vi fram till Mjölby och där fick vi vänta ytterligare en timme för att ta oss till Örebro. Det gick visserligen inte någon nöd på oss direkt, Sigge och jag hittade trevligt resesällskap att prata och sällskapa med fram till Hallsberg.

Nu är vi äntligen framme och för Sigge väntar paradiset på jorden ett par dagar (livet på landet). För mej väntar sterilpraktik och massa socialiserande med kompisar och besökande av favoritplatser (läs affärer) i gamla Örebro. Tråkigt är att jag måste säga farväl till gammelkissen Totte när vi åker härifrån. Hon har magrat av och det är dags för henne att efter drygt 18 år på jorden och i vår familj flytta vidare till katthimlen. =(



Hemmalördag

Dagarna rusar förbi något så hysteriskt snabbt och en massa saker ska man hinna med, praktik, laga mat, städa, betala räkningar, aktivera hund, vila sig själv, tillverka kort, söka jobb, tvätta....iii...ja tiden går så snabbt och det är så mycket att hinna med. P har oxå mycket på sitt schema och dessutom ansvarar han nu på dagtid helt för kontorshunden Sigge samtidigt som företaget är på G att göra fin business. Därför var det skönt med en sovmorgon i sängen för oss båda. Sen blev det lyxig långfrukost med lite av varje. Dagen i övrigt har gått åt till tvättande och fixande hemma.

Jag har lite planer för vårt webbande framöver, läsarna är inte så jättemånga, men ändå, alla kanske inte är intresserade av mina pysserprojekt, utan jag gissar att de flesta är ute efter hunderiet. Nån form av uppdelning kommer att ske framöver. Jag är fortfarande fascinerad över topparna i bloggstatistiken, vissa går att spåra till att man sagt nåt på ett forum eller så, men vissa vete katten. Igår måste det hänt nåt spännande för nu var det en sån däringa topp igen. Inte klagar jag, det betyder ju bara att folk är intresserad av min åsikt om nåt! Synd bara att de inte lämnar en kommentar bara så man får veta vad det var!!

Nu ska jag baka lite till sökträningen imorgon och sen är det operation packning som gäller. Har inte bestämt om jag ska ta tåget eller bilen till Örebro, beror på hur tung väskan blir. :P

Onsdag hemma!

Idag blev det sovmorgon ända till halv sju!!! Wooo...Sambon skulle på jobbmöte i Stockholm och förhoppningsvis bidra till att vi blir lite rikare ;) och det var ändå ett egenvårdsseminarium på ett apotek i stan så jag har haft hemmastudier resten av dagen. Jag har varit flitig och skrivit det jag kunnat på praktikarbetet och oxå hunnit träffa en klasskompis för lite lunch och ett kort span på stan. Trevligt!

Imorgon ska jag byta praktikdag mot exjobbsdag eftersom Paul blir borta en dag till och Sigge inte klarar sig ensam. Är väldigt skönt att få några dagar hemma för jag är inte riktigt bra, imorse hade jag lite feber, är som influensasymptom som bara visar sig när jag är trött. Bara det går över till nästa vecka, vet inte om jag får göra sterilpraktiken annars!?

Om inte kameran vore trasig så hade jag visat ett kort jag äntligen gjort färdigt. Det har legat halvklart ganska länge nu och jag har flera andra kort jag måste göra närmsta tiden så det var bara o sätta fart. Jag blev jättenöjd med resultatet och kom på en ny snygg teknik dessutom!!



Halvkrasslig o lite inneträning

Idag fick jag gå hem tidigare från praktiken, huvudet dunkade och jag kände mej alldeles febrig. Resan hem var inte roliga kan jag säga...usch. Nu är jag lite piggare iaf och Sigge och jag har kört en omgång klickerträning för att bygga upp kontakten inför ett fritt följ. Jag har ju slarvat med ögonkontakten men nu är vi en bit på väg. Svårt blir det när belöningen ligger framför och bara frestar.....men desto bättre resultat! Det känns som att det kommer ta hundra år, men nu kan vi iaf börja röra oss framåt utan att han släpper kontakten. Positionen är det lite si och så med när vi börjar gå framåt men nu är det kontakt vi jobbar på, "träna det vi tränar på" är vårt motto.

Helgen snart slut...

 Igår var jag, Sanna och Leia ute på loppisspan. Vi kollade över favvobutikerna både i Kalmar och Nybro och avslutade med fika på Ikea. Jag hittade äntligen ett snyggt sideboard i teak till bra pris och det gick preciiiiis in i Sannas bil.

Ju längre dagen gick desto mer dassig kände jag mej, när jag kom hem frös jag och huvudet värkte och det kändes precis som att influensan höll på att bryta ut. Jag ställde in dagens sökträning och tog istället en lååååång sovmorgon. Tror det räddade situationen lite för visst har jag varit hängig idag men inte sjuk direkt. Det blir alldeles för lite sömn när man är borta 12 timmar om dagen i veckorna och det reagerar kroppen på.

Sigge har alltså haft en tråkig helg om man undantar hans nya älskling, tennisbollen han fick av Sanna. Den har konstigt nog inte gått sönder än trots att han i princip haft den i munnen konstant sen igår. Han låg till och med o slappade på sidan med bollen fortfarande i munnen. Med jämna mellanrum ska den slickas och slaskas på, precis som en liten bebis...hihi

Apropå bebisar så är Leia så himla söööt! Nu har hon mer styrsel i kroppen och är kontaktsökande och skrattar åt en o så. Gulle hon! Hoppas att hon o hennes mamma inte blivit smittade av de baskelusker jag verkar ha dragit på mej!

Nu ska jag dega lite mer i soffan och vänta på att sambons tacopaj ska bli färdig! Imorrn ringer klockan 4.45 igen och ännu en vecka är igång! Veckan efter ska jag på sterilpraktik i Örebro, det ska bli spännande!!

Träningssugen och hundlös!??

Igår kväll tog jag fram min lydnadsbok, inspirerad av helgens sökträning, och läste in mej lite på de moment vi behöver öva in till en början. Jag har ju egentligen en grundövning som göteborgsgänget tipsat mej om men som jag inte riktigt kom vidare med....*skäms*....så den ska jag ta tag i först och sen fortsätta med bokens övningar.

Jag har världens bästa mål, om en månad är det göteborgsbesök igen och då vill jag självklart ha kommit en bit på lydnaden eftersom jag fick hjälp sist. Nu har jag dessutom velat klart om Sigge ska gå runt eller direkt in vid sidan. Det blir som så att han ska gå direkt in vid sidan i lydnadsträningen och för övrigt tänker jag inte bråka så mkt om det (i apportering el dyl) utan träna det jag tränar på. Tids nog kommer det dit...Det är inte som att han kör räserrundor eller så bakom ryggen på mej och nu när avlämningarna är så himla fina (!!!!!) så vill jag inte skapa nya konflikter.

Men men....till saken, jag tänkte bara kolla mejlen och sen träna lite när jag kom på att Sigge faktiskt inte kommit hem från sitt jobb som kontorshund. Hmm..verkar som att jag får diska först då...

Godmorgon!

Ja, vissa är uppe med tuppen! ;) Tur man får slockna på bussen ett tag till sen....

Sökträning

Idag var det dags för veckans sökträning, eller som det ser ut nu, nästan veckans enda träning! Jag åkte iväg extra tidigt för att hinna gå en sväng ensam i skogen och kanske lägga in lite apporteringsövningar. Efter McDonaldsrondellen ser jag massa polisbilar och det var bara att stanna för att visa körkortet och blåsa. Så nervös jag hade varit OM jag hade druckit nåt kvällen innan, men jag dricker ju inte alls just nu, så det är ju bara att glatt blåsa på!

Sigge och jag hann med att gå åt båda hållen på vägen idag, första svängen tog vi en bit inne i skogen och det är rätt tydligt att lilla hund har lite överskottsenergi. Det dödades pinnar till höger och vänster och Sigge far som ett skållat skinn mellan träden. På andra hållet höll vi oss på vägen och jag började med att lägga ut ett linjetag som fick vila lite grann medan vi gick vidare. Vi kollade in mark till dagens ruta och jag hade för ovanlighetens skull faktiskt med mej tändare och kunde kolla vinden. Tyvärr blev det helt vindstilla till vi skulle köra så det kvittade ju lika var vi lagt rutan, dumt! På tillbakavägen mindes Sigge sitt linjetag, jättebra!

Ut som tredje hund idag och som uppvärmning blev det lite riktade närsök och inkallningsövningar. Förut har jag ju satt Sigge framför rishögen och själv backat och bara blåst söksignal för att få honom att fatta att han ska leta där han ÄR, men idag gjorde jag som ett litet linjetag mot riset. Det funkade bra och han ligger på jättefint i området och söker (inte så svårt när det är en rishög kanske iofs). Jag bråkar inte så mkt med fotgående och ingångar före vi ska jobba så utan när han glider före stannar jag bara och då skuttar han iaf tillbaka till sin position. Avlämningar och "dummyhantering" är skitbra just nu, inget tjafs vilket antagligen beror på att vi inte bråkar så mkt längre.

Jag har valt att sätta på sökrulle och tjänstetecken en stund innan vi kommer fram till rutan. Sigge blir oerhört taggad när han får på sig grejerna och behöver varva ner lite så jag har börjat göra inkallningsövningar a la Tony medan jag väntar och rör mej framåt mot rutan. Till skillnad från när jag och Paul gjorde samma övning häromdagen så verkar det ha trillat ner en polett hos Sigge nu för jag ser tydligt att han letar efter var jag är och tar närmsta vägen genom skogen istället för att söka sig tillbaka samma väg som vi kom. Det är toppen!

Eftersom vinden var nästan obefintlig vågade jag inte skicka honom direkt från stigen. Han är inte alls säker på raka skick så vi gick ut och hämtade vind istället. Idag fick vi gå ganska nära på alla figgarna innan han fick upp vittring. Jag läste fel nån gång och fick ta in honom men han kommer ju in igen vilket är bra. Såklart glömde jag bort att jag kan backa ut mot stigen igen när han väl fått vittring men Helena påminde mej så det gjorde jag på de sista två skicken. Det grejar han jättebra nu. Han tar oxå raka vägen ut till mej på stigen och jag måste börja tänka på att inte röra mej för långt framåt för då kommer skicken bli för "vida".

Jag fick oxå lite "bassning" ;) för att jag inte visar mej på appellplan och ja, det är väl dags att börja träna på riktigt. Vi gör ju en del små övningar på hemmaplan och det funkar väl bra. Lydnadsettans apportmoment sitter nog rätt bra exempelvis, men vi siktar ju på appellstart och den ser ju inte likadan ut. Den har jag inte börjat med eftersom jag inte riktigt bestämt mej för hur hans ingångar ska vara (fast nu har jag bestämt att han INTE ska gå runt trots allt). Resonerar som så att ingångarna måste sitta först. Mitt stora gissel är trots allt fria följet/linförigheten..Just nu ligger dock lydnaden rätt lågt på priolistan, överleva praktiken går först.

Jag har haft nån liten neråtsväng i helgen och den fick sin kulmen efter sökträningen (fast inte beroende AV). Kände att det började redan i fredags men jag hoppas att det vänder snart. Tråkigt bara att gå runt som ett litet grått regnmoln utan orsak. Efter träningen surade jag lite i soffan och sen åt vi pizza (så nu går jag väl upp de 3,5 kg jag jobbat hårt för att bli av med senaste månaden). Närå, bara att jobba vidare och för att vara ärlig så tror jag inte att en pizza i månaden raserar jobbet.

Imorrn ringer klockan 4.45 så det är dax att plocka fram grejer för imorrn och varva ner lite. Gonatt vänner!

Äntligen helg!!

Dagarna susar förbi och nu är tre veckor av praktiken avklarade. På samma gång som jag tycker att jag lärt mej massor så är det oxå maaaassor av andra saker jag ska hinna lära mej på de resterande sju veckorna! Trivs gör jag som fisken i vattnet så det kommer nog bli bra det här (och de senaste tre åren är inte bortslösade ;P).

Nackdelen är ju att man är trött som ett as om kvällarna och Sigge får vackert nöja sig med att följa med husse till jobbet och vara kontorshund och inte så värst mycket mer. Han har dock fått väldigt mycket beröm av alla möjliga för att han är så snäll och lydig! Det ni! :P

Idag är husse på judotävling och Sigge återtog sin plats i sängen så snart han åkt. Vi tog oss sovmorgon till tiotiden och sen har vi mest tagit det lugnt. Jag har plockat lite här hemma och sen passade vi på att ta en sväng i solen. Konstigt nog mötte vi bara EN enda annan hund på hela rundan! Det var en liten fluffhund som Sigge konstigt nog blev intresserad av. Vet inte om han tänkte sig att det kunde vara nya kompisen Bässie eller så!?

Eftermiddagen spenderade vi i soffan framför en halvkass film och nu väntar vi bara på att husse ska återkomma från judon. Enligt rapport har det gått ganska bra (vann hälften av matcherna) men hans klubbkompis hamnade på sjukhuset för röntgen efter att ha landat på axeln på något dumt sätt, stackarn!

Imorrn blir det sökträning! Vi kommer att göra som vi gjorde förra veckan, det funkar ju rätt bra. Dock tror jag att stigen måste kunna kommunicera lite mer med figgarna så man har bättre koll på när Sigge kommit fram och när de kampar framåt. Det är inte så lätt att se alla gånger så antingen radio eller att dom tjoar till nåt smart! Vi får prata om det imorrn!

Om ni undrar varför det är så fasligt bildlöst här så beror det på att kameran lagt av. Inga bilder är bättre än randiga bilder men en ny kamera är på ingång. Vi har ju viktiga händelser här framöver att dokumentera! :)


Dagarna flyger förbi...

...och jag stupar i säng om kvällarna! Praktiken ger en sannerligen inga sömnproblem, ja det skulle vara att man får sova för lite då. :P

Idag har jag varit med min handledare på ett lite mindre apotek 20 min från Karlskrona. Det var jättemysigt där och personalen var jättetrevlig! Nu har jag börjat ta emot recept lite mer  "på egen hand" och det är jättekul. Man har ju en del kvar att lära sig men nu funkar åtminstone datasystemet som jag vill! Tur att jag har min handledare som hjälper till där det behövs och att alla kunder har sånt tålamod med att jag är lite långsam och fumlig ibland!

Jag slutade tidigt så jag och M bestämde träff för en liten promme i Värsnäs. Härligt att få lite solsken!!! Sigge tycker att lilla Bässie är en konstig filur som springer och skäller på honom men försökte ändå få igång henne till lite lek. Det gick ju inte så resten av rundan skötte han sig själv, med Bässie  som en liten spion 10 meter efter i hans spår. Hehe...knashundar!

Väl hemma slocknade jag i soffan och vaknade lagom till maten var klar och nu är det snart dags att nana igen!!! Phu...

Sökträning i SOLsken!!

Igår gjorde vi lite inkallningsövningar och linjetag (här blandar vi friskt) men annars blir det inte mycket träning och skogsliv för Siggemannen under dessa praktikveckor. Därför tänkte jag åka ut till sökskogen lite tidigare än 10 för att hinna gå en sväng och eventuellt hinna träna lite apportering, lägga ett rejält sök mm. Som vanligt på morgnarna går tiden fort och det dyker upp massa saker jag "måste" göra innan jag kommer iväg. Dessutom upptäckte jag att bensinen började ta slut och det vore inte så kul att fastna i skogen utan bensin så det fick bli vägen om macken.

Jag kom inte förrän 20 i 10 men då hann jag iaf gå en liten sväng i skogen och låta Sigge springa av sig det värsta buset innan alla samlades för att fixa sökrutan. Solen sken och gänget var taggat sen förra helgens träningskurs. Vinden var lite konstig, den vände åt alla möjliga håll så det var lite klurigt att veta vilken sida som var "lättast" att skicka på.

Sigge var taggad oxå när han fick komma ut och värma upp efter fikat. Uppvärmningen blev liiite kort för alla väntade ju på oss. Första skicket gick han fint och rakt ut men sen snurrade han nog runt lite därute. Sen blev en liten miss och jag kallade in (med visselpipa fast jag aldrig använder det annars :S) fast han ju ska leka därute (som "tur" är lyssnade han ändå inte så de kunde kampa framåt). Ja ibland är jag helt förvirrad!! När jag SEN ropade kom han in som ett skott och han kommer FRAMÅT på stigen, eftersom jag rört mej framåt. Jättebra!!

Andra skicket blev i medvind (eller nån vind iaf...hihi) och det såg ut som att han fått upp vittring och var redo att skickas så jag sände direkt från stigen. Då vek han av helt så jag fick ta in och sen gick vi ut och tog in lite vind och när jag skickade fick han stöd av ytterkanten (där alla går in när man vallat rutan). Figgen låg precis i hörnet och jag vet inte om han gick på hennes vittring eller om han följde spåret. Humm....Anna B lugnade mej iaf efteråt och sa att det är bra att han tar stöd av ytterkanterna och det är ju helt sant förstås. Visserligen vill man att hunden går ut lite utanför hörnet men nu jobbade vi ju inte på det så, man får välja vad man tränar på.

De andra skicken fick jag följa med ut lite eftersom han fick vind på figgens spår ut resp vinden var svår men jag tycker att han sköter sig väldigt bra. Det går tydligt framåt och han är så himla tydlig nu när han fått upp vittring, ibland sätter han sig till och med när han tycker att jag ska släppa kopplet! :P Ute hos figgarna funkar det oxå bra att mata med mjukost och sen kampa framåt med boll på snöre. När jag ropar kommer han omedelbart inåt och som jag skrev innan så tar han inte samma väg tillbaka utan kommer mot mej där jag rört mej framåt på stigen. Super!

Det är bara att fortsätta att jobba på likadant, förhoppningsvis är vinden inte lika velig nästa vecka, är ju lite lättare att planera skicken då. Först väntar en veckas praktik, om jag orkar tänkte jag nästan göra några apporteringsövningar nån kväll på bruksan. Får se vad jag kan komma på. Vill inte tappa bort jaktträningen helt nu när vi bara hinner med o träna i dagsljus på helgerna.


Bloggsvacka?

Nja, det beror nog mest på att tiden inte finns och att jag faktiskt inte har så mycket att berätta just nu. Större delen av tiden går åt till att pendla till praktiken samt att praktisera såklart. När jag kommer hem ganska precis 12 timmar efter jag åkt är inte lusten att ge sig ut igen speciellt stor. Paul får dra tyngsta lasset just nu, han är en liten ängel som har hand om Sigge på dagarna och mej på kvällarna! ;)

Jag hoppas att energin återkommer lite när praktiken blir lite mer "vardag" för mej. Jag trivs otroligt bra fortfarande och nu börjar datasystem och rutiner kännas lite mer bekanta vilket gör saker och ting mycket enklare. I veckan var vi  några från klassen som var på studiebesök på Dosapoteket i Växjö. Fördelen med jobbet: hel arbetsoutfit med "sjukhusbyxor" i skön modell, nackdelen: en timmes resväg hemifrån samt ingen kundkontakt. Det är ju det som lockar med jobbet som farmaceut, iaf för mej just nu. Men men, vi får se. Jag är iaf erbjuden sommarjobb fem veckor i slutet på mitt gamla jobb och det passar bäst i nuläget om vi som planerat blir med valp senare i vår. Karriärmässigt hade såklart sommarjobb på Apoteket AB varit bättre, men det här med valp ÄR viktigt för mej, jätteviktigt, och jag tror nog att jag ska få jobb ändå. Vi får se, inget är ju helt spikat än! Måndag är en viktig dag för vidare planering.... ;)

Idag har jag sovit lääääänge. Det var välbehövligt eftersom migränen har jagat mej flera dagar i streck nu. Sen stack vi till Boda för lite span på fabriksbutiken och Sigge fick oxå lite träning i skogen på hemväg. Vi gjorde bla den en inkallningsövning som Tony tipsade om, och sen nötte vi lite linjetag. Man märker en stor skillnad på Sigges minne och fokus när han springer fritt resp. går vid sidan när man lagt ut ett linjetag. Sigge har väl aldrig missat ett sånt enkelt linjetag på en väg när han sett mej lägga ut förut? Idag fick han gå lite fritt innan jag skickade och minnet var som bortsuddat. Han springer en bra bit ut på ren rutin men sen vände han!!?? Iihh...tänk att en sån liten "störning" ställer till det. Mera linjetagsträning blir det, och mer störning emellan "utlägg" och skick.

Imorgon blir det sökträning!!! Det ser jag fram emot och jag ska försöka skriva ner lite planer på en papperslapp så jag inte glömmer att tala om nåt för de andra när det är Sigges tur. Jag har varit förskräckligt tafatt vad det gäller upplägg av sökträningarna, mycket för att jag inte kan så mycket . Nu tycker jag ändå att vi la upp en bra grundplan för Sigge förra helgen så vi ska köra enligt den.

Nu faller ögonen nästan igen och klockan ringer  i morgon bitti, så godnatt till er alla!