Valpkursfinal

Idag var det sista gången på valpkursen, buhu buhu. Det är verkligen ett bra gäng som gått, massa brukshundar och så lilla Java. =) Nästan alla är intresserade av att tävla eller har haft hund förut och instruktörerna verkar nöjda med gänget som varit.

Vi var ute hos Bugsys husse och matte utåt Förlösatrakten och idag provade vi på att spåra. Java traskade iväg något vingligt men hamnade åt rätt håll o allt, coolt! Hon tyckte det var kul o hitta bollen o få godis och sen vinglade vi vidare. Det blir nog ändå så att vi kör personspår ett tag och väntar med viltspåret ändå. Vi har möjlighet att få hjälp med lydnad o spår ju vilket är perfekt! :)

Jag är nu skiiiittrött efter en lång och svettig dag på jobbet (det var rent hysteriskt när jag smet ifrån, har lite dåligt samvete för det) och vi kom inte hem förrän för efter tiotiden. Det kommer bli jobbigt att kliva ur sängen i morgon bitti....*gäsp*

Sol och bad på Öland

Idag bestämade vi oss för att testa ett för oss nytt hundbad på Öland. In med vovvarna i bilen och iväg. Väl där var det nästan helt tomt!! Underbart. En stor gräsyta och bara två andra familjer där. Sigge har simmat och simmat och simmat och sen legat och spanat och solat i gräset. Java har badat och busat med en stor och snäll boxerfarbror vid namn Boris. Han busade fint och försiktigt med Java. 

Jag lyckades ramla ner från en sten och slog i sidan av knät så nu har jag en stor blå bula där, förutom klo-blåmärkena jag redan har på låret och sen såklart ovanpå allt det en rööööööööd rygg. Ops. Här tjatar man på sin irländska blekfis till sambo att använda solkräm och så blir man bränd själv!! Men men..armar och ansikte har fått lite fin färg iaf.

Nu ska Java duschas och sen ska vi på bio. Vovvarna kommer nog sova gott hemma under tiden. =)

En bra söndag helt enkelt!



Bad och syskonbus

Lördag innebär kort dag på jobbet! Var hemma vid tretiden och då stack vi till Svinö för lite bad. Det var inte så jättemycket folk/hundar kvar vilket var skönt. Vi badade och simmade och plaskade en lång stund, vattnet var jätteskönt. Gäller ju att passa på, hörde att det kan bli algblomning nästa vecka och det är väl inte så konstigt med tanke på det varma soliga vädret. Då är det ju tyvärr slut på havsbadandet.

Java träffade en ny kompis, flatte/weimeranerkorsningen Morris, bara tre dagar äldre och tillhörande en "judofamilj". Han var jättesöt och brun som choklad men väldigt skällig. Hu!

Idag blev det äntligen tillfälle för Java att ha en playdate med syrran Svea. Brorsan Nisse (fd Ymer) var oxå där och Java blev alldeles till sig av alla nygamla bekantskaper. Hjälp så olika de blivit nu! Tikarna var ju jättelika varandra som små och nu är Java som en liten miniatyr, det skiljer flera kg på dem. Typen är oxå helt olika, Svea tar efter mamma och blir liten o kompakt medan Svea antagligen får pappas figur, lite mer långbent och smal. Nisse var inte en liten knubbis längre utan stor o ståtlig men fortfarande lika gossig. Dom är iaf fina som snus alla tre!

Nu är båda hundarna trötta och ligger här utslagna. Idag låg förresten Java och Sigge för första gången sida vid sida på dörrmattan, inte nära, men ändå tillsammans, helt avslappnat.

Imorrn vet jag inte vad som händer, vi får se. Ledigt är det dock, jag är lite sugen på sol och bad. Har hört att man ska kunna bada med vovvarna på ett ställe utanför Köpingsvik. Får se om vi orkar åka dit!


Ledig dag med fullt program

Liten överdrift kanske..men vi har iaf hunnit med både det ena och det andra redan och klockan är bara halv tre! I förmiddags stack vi (jag och hundarna) ut till Värsnäs för att kolla om det fanns några sommarkantareller på vårt "hemliga" ställe. Det visade sig att stället var så hemligt att jag inte ens hittade det. Istället hittade jag en otäck orm såg låg och solade sig nedanför en trädstam. USCH! Hundarna sprang lösa (som vettvillingar) och jag fick raskt kalla in dem och koppla dem. Sen stampade jag med foten så ormen ringlade iväg (vilket ju bara var dumt för då vet jag ju inte var den tog vägen) och sen gick vi en lång omväg runt trädet mot bilen igen.

Sen styrde vi kosan mot Svinö istället för lite bad och sol. Där var det fullt av hundar, även precis under bron, så vi satte oss i utkanten av badplatsen. Jag vågade inte släppa hundarna (var nåra små lösa byrackor och sen några kopplade och man vet ju aldrig vilka som är snäll, och Sigge är definitivt inte den som bangar för o svara upp om nån kommer fram. Istället behöll jag kopplen på och badade först med båda tillsammans och sen med dem en och en. Javas simstil är inte den snyggaste för tillfället, hon simmar med frambenen högt så vattnet plaskar och samtidigt försöker hon fånga "plasket" med munnen vilket gör att hon bara kommer högre o högre med framdelen. Det rättar väl till sig, hon kan simma ordentligt oxå så. När de simmade en och en band jag upp den andra i ett träd och det fixade båda två galant. Java stretade lite ett tag men sen satte hon sig och tittade på trädet och sen på oss som badade. Duktig tjej!

Sen latade vi oss lite granna, hundarna tuggade på lite pinnar o gräs (Java) och spanade/solade (Sigge). Sigge skötte sig faktiskt jättebra. När han tyckte att en liten hund var bra nära så kunde jag ändå säga åt honom att lägga ner huvudet och då la han sig i min famn och ville bli kliad och lät mej sköta bevakningen, super! Java är duktigare o duktigare på att "göra ingenting", hon har ju lite myror i brallan men nu sitter eller ligger hon lugnt ganska mycket och bara funderar eller tittar på nåt.

Sigge är så lustig, han har inte tid att busa när vi är nånstans men så fort vi landar "hemma" så kan han inte vänta på att Java ska komma ur bilburen så han får busa med henne. Nu har jag två rastade, badade, solade, busade och matade (Java) hundar som ska få sova några timmar. Själv väljer jag mellan en tupplur och att städa...hmmm... ;)

Valpkurs

Idag var det så dags för valpkurs igen. Java är så hemma nu på bruksan och reagerar inte alls sådär mycket på att andra hundar skäller osv. Vi gick lite "slalom" runt varandra idag och hej och hå så fint hon går. Det är fint vid sidan med kontakt nästan hela tiden och sen ett litet sött stuns i steget. Hon är mkt mer lättkorrigerad än Sigge, jag får tänka på att hålla igen om hon tappar fokus och börjar nosa i backen eller ser mot nån annan hund. Säger jag till för hårt så ser hon jättelåg ut, iofs så har hon lite den stilen att hon gärna kutar lite med nacken när hon funderar bara så...skönt om man kan säga till rätt lågt och kan spara på volymen till den verkligen behövs!!

På schemat idag stod oxå uppletande, Java fattade NOLL, och hon skulle liasom visa för hon kan ju ändå det där med apporterandet. Struntsamma! Jag tänker inte jobba på samma sätt med apporteringen och uppletande blir nog inte aktuellt med den här lilla fisen. Däremot är jag väldigt sugen på att starta lydnad med henne.

Nästa vecka är det redan sista gången och vi ska testa på att spåra. Får se om nosen är med henne då! :)

Imorgon är det ledigt från jobbet och Java får besök av Svea. För övrigt blir det fixa och dona hemma. Paul ska till Växjö över dan så vi blir ensamma hemma vi.

Jag kan avslöja att det kommer bli förändringar på hemsidan. Den som lever får se! :)

Söndag

Idag har inte mycket spännande hänt. Jag har sytt färdigt ett nytt överdrag till den blå (numera beige) fåtöljen och sen har vi veckohandlat och slöat i allmänhet. Egentligen skulle Java haft en playdate med syrran Svea men hon går med stort bandage om sin ömma lilla tass så det får vänta lite. Stackars Svea!

Vi har hört talas om att vissa (läs Sam) äter mask, äckligt tycker jag medan Java är sugen på att prova. ;) Husse tycker att Java ska bli tryffelhund för på gården växer några torra små svampar som hon gärna söker upp och "plockar".

Det var länge sen jag rapporterade om hur det går med Sigge och Java här hemma. Nuförtiden har vi dem ihop en del inomhus, men inte när vi äter eller det finns risk för konkurrens (Sigge är ju smulhunden nummer ett). Java brukar gå förbi Sigge på morgonen (hon går alltid ut och kissar före honom) och då får han en "slickepuss" på nosen alltsomoftast. Det accepterar han med jämnmod numera, och även att hon svansar runt och nosar och går fram till honom när han ligger i korgen. Självklart får man vara med och "rädda" Sigge från Java ibland (så man slipper rädda Java från Sigge när han tröttnar) och han viftar alltid tacksamt på svansen! =)

Utomhus är det bus som gäller och Sigge nästan spricker av glädje i trappen när vi ska ut alla tillsammans. Han rullar varv på varv och låter Java bita honom i halsen och öronen och  hoppa hej vilt över honom. Jag tror dock det vore bra för Java att leka lite mer med jämnstora/jämngamla valpar så hon inte lär sig att vara alltför brutal till sättet (som hon ju kan vara när motståndaren väger mer än dubbelt så mycket). Hon har ju två kompisar på valpkursen, terven Bizzi och briarden Bugsy. I Göteborg kommer hon säkert att bli god vän med Sam och Tulo. =) (Tulo och Java har ju redan träffats en gång). Sen har hon ju såklart sina syskon! Hoppas vi kan träffa dem framöver!


Svinigt värre på Svinö - igen!!!

Nä nu åker jag snart inte dit mer. Om det nu finns minst 200 badstränder där man inte får ta med sin hund, är det för mycket begärt att kunna vara med sin lilla valp på HUNDbadet på Svinö utan att få skäll????

Idag tänkte vi att hundarna skulle få bada lite men eftersom jag såg att det var en annan hund på hundbadet gick Paul och Sigge bort till strandkanten under bron istället. Där kan Sigge vara som ändå mest simmar och flyter runt i vattnet medan det är för stenigt för Java som mest struttar runt i strandkanten. Java och jag gick alltså ner till hundbadet iaf, hälsade på familjen som var där med en liten shi-tzu eller liknande och hundarna lekte lite grann. Där satt oxå en barnfamilj med tre ungar och fikade. Jag tog för givet att de förstod eller blivit informerade av shi-tzu-familjen att detta var ett hundbad och bekymrade mej inte så mycket om dem.

När en av tjejerna gick ner till vattnet och plaskade med sina sandaler blev såklart Java nyfiken och sprang dit. Jag kallade tillbaka henne eftersom tjejen viftade med armarna och bara blev mer och mer attraktiv för Java ju mer hon ville vifta bort henne. Det hände återigen och slutade tyvärr med att ungen ramlade baklänges med ett plums i vattnet. Ops. Vi hundägare kom sinsemellan överens om att inget skulle sägas till familjen utan jag bara kallade in Java och såg till att hon inte gick dit igen. När hela familjen drog sig därifrån sprang båda hundarna åt deras håll så vi kallade in dem och mamman vände sig om och skrek ilsket något i stil med att: "Håll rätt på den där hunden nån gång då!!!!"

Uuuuhh...HUNDBAD står det med skyltar och det är hundbajstunnor överallt där. Stranden är inte speciellt välkomnande för människobad och när TVÅ hundar är där och badar lösa så antar man ju att folk ska åtminstone misstänka att detta inte är en vanlig badplats. Om jag förstått från början att de inte förstod det så hade jag självklart sagt nåt. Nu när de skrek sådär så ropade vi tillbaka att detta är en hundbadplats och att hundarna FÅR vara lösa här och att det finns en annan badplats för bara människor 50 meter bort. De bara drog vidare iaf och efter sig lämnade de ett par simglasögon. Snäll som jag ändå försöker vara gick jag bortåt deras bil, efter att ha lämnat Java, och försökte påkalla deras uppmärksamhet genom att vifta med brillorna men jag tror inte ens de såg för de bara gasade iväg. Jaja..deras problem....

Grattis Java och sockerbetorna på 4-månadersdagen!

Ja idag har de små sötkorvarna blivit fyra månader!!! Jag gissar att de andra, precis som Java, inte längre är några små knubbiga korvar med rynkigt skinn på frambenen utan snarare ser ut som små långbenta föl!

Tiden går fort och egentligen är väl två månader inte speciellt lång tid, men Java är verkligen en del av vårt liv redan och jag kan inte tänka mej att vara utan henne. Hittills går allt bara jättebra, hon är så go o lätt att ha o göra med.

Java vid tangentbordet

Tjaba alla och speciellt syrran Svea! Eftersom matte bara jobbar och jobbar och husse är bäst på att skriva på engelska som jag inte kan läsa än så får jag ta över datorn och blogga själv!

Matte kommer hem sent på kvällarna från Öland och suckar och gäspar och jag ser meducinerna dansa ringdans framför ögona på'na. Som tur var har hon världens bästa lilla vitaminpiller hemma, nämligen mej! I onsdags var matte hemma med oss (det är för att hon måste jobba imorrn igen=( ) och då tog vi en lång mysig sovmorgon. På kvällen var det dags för valpskola igen. Då fick vi träna på att sitta och stanna kvar (busenkelt) och på att börja apportera genom att byta leksaker med våra mattar. Fast instruktören sa att jag redan kunde apportera, för det visade jag efter första gången! Klart att man ska visa sin matte alla grejer man hittar, gärna ända uppe i famnen och näääära ansiktet! =) Iaf så blev jag bara så jättebusig när matte började kräla runt på marken och busa med bollarna på snöre så jag var tvungen att springa iväg och busa med en söt terv-valpis. Fast hon är lite blyg så matten försökte bara knuffa bort mej medan min matte skrek på mej och sprang efter. Opsi...

Sen fick vi oxå träna på att gå sicksack mellan varann i en ring och jag gick så fiiint jag bara kunde, som en pingpongboll! Då fick matte lära sig att hon måste hålla korven i min noshöjd. Då blir det svårt minsann, man vill både ta korvbiten och titta på matte samtidigt för hon piper så gulligt.

Sen var jag iallefall jättetrött, men inte fick man sova inte. Nä, jag fick vatten och sen var det teori på verandan. Dom pratade om stress, men det brydde inte jag mej om. Först tvättade jag Bugsys husse för han var smutsig både i ansiktet och på halsen och sen fick jag gå och kissa lite och sen försökte jag busa med Bugsy. Efter teorin brottades vi lite och det var kul, han var ganska söt och mysig, som en stor teddybjörn.

Ja, annars då. Imorse fick vi gå upp jättetidigt och gå ut till bilen för det kom en kille o lämnade bur till mej o Sigge. Det var en fin bur sa matte, den kom från RU och passade perfekt i vår nya passat så nu har Sigge och jag varsin sida i buren med en vägg mellan. Innan hade det åkt en rottis och en flat i buren men nu är den alltså min å Sigges. Bra va! En matta till bagaget och lite sånt har matte oxå skaffat till bilen och sen säger hon att vi ska få solarplexus eller soyafilm oxå, det är som solglasögon fast för bilen ungefär.

Annars på dagarna hjälper jag husse att skriva på hans exjobb och att sköta hushållet lite sådär i allmänhet, återvinna papper o sånt där, ni vet. Svea, din matte sa att du "lånat" hennes mobil så jag försöker säga till husse när han pratar med matte på telefonen att jag oxå vill ha en. Vi fyller faktiskt fyra månader idag så man vet aldrig..det kanske ligger en under kudden när jag går o lägger mej. Nästa gång de ringer i "din" mobil så kan det alltså va ja!!!

Avslutar med en idolbild på snygga mej när jag sitter och spanar över havet ute på Svinö!




Tisdag

Nu har jag jobbat två dagar, och idag började jag signera själv. Det känns stort! :) Jag får såklart fortfarande fråga om en massa saker men det är ändå bra att kunna fixa de enkla sakerna själv. Igårkväll var jag dödstrött och bara slocknade i soffan med en väldig migrän så fort jag kom hem men idag var jag inte fullt lika trött. Imorgon är jag ledig och vi får gå på valpkurs för första gången på länge för Java är hostfri sedan flera dagar. 

Dock möttes jag idag av tråkiga nyheter när jag slog på datorn. En härlig gammal hund har gått ur tiden, Marinas Happy finns inte mer. Fastän hon levt ett långt fint liv är det ändå sorgligt. En trogen vän har alltid en speciell plats i hjärtat, och jag förstår att familjen saknar henne mycket. =( Ni finns i våra tankar.


Sista lediga dagen

Ja, nu är det slut på VAV:andet (vård av valp)! Husse ska vara "pappaledig" nu resten av sommaren. Det känns både sorgligt och lite spännande. Bautasteg mot "vuxenlivet" ju, skaffat kombi och börjar jobba inom det yrke jag utbildat mej till, o allt inom en vecka! :)   Kanske dax för det när man är 28...

Bilen ja, det är en silverfärgad Passat med turbo, acc och allt, en riktig hundbil kommer det bli. Den är väldigt fräsch invändigt, inga hundar kommer få lorta ner säten där inte!!  Vi har (mha mamma och pappa som bud) köpt lastgaller och bagagerumsmatta från en gubbe i sthm (nära deras sommarstuga). Nu pågår jakt efter grindar så vi kan ha det och mellanvägg. För tillfället känns det som en bra lösning, kanske blir det dubbelbur istället senare. Just nu har vi Javas bur på ena sidan i bagaget och Sigge får husera på utrymmet som blir kvar. Java har nästan växt ur sin bur, när hon ligger utsträckt på sidan når hon alla fyra sidorna på buren på samma gång! Lilla pluttan!

Är det nån som vet nån som har grindar med mellanvägg att sälja till en passat, den nästnäst nyaste modellen (från 98 alltså)? Vi behöver oxå solarplexius så håll gärna ögonen öppna för oss!

Så mkt mer har jag inte att berätta för tillfället...jo förresten..inget host har hörts från Java på flera dagar nu. Hör vi inget mer så vågar vi komma på valpkursen på onsdag kväll. Det skulle vara ok enligt veterinären, hunden blir smittfri redan nån dag innan hostan slutar.

Borta bra men hem...

...är det långt. Men susar man tvärs över landet i en snygg fräsch Passat med en bra ljudbok i stereon så går resan ganska bra.

Nu är jag hemma efter några trevliga dagar hos goda vännerna i Göteborg. Bara några få dagar kvar på sommarledigheten och sen blir det pendlande till apoteket i Borgholm där jag ska jobba i sommar. Ska bli både kul och lite ångestladdat. Känner att man har ett stort ansvar faktiskt...