Söndag

Idag har inte mycket spännande hänt. Jag har sytt färdigt ett nytt överdrag till den blå (numera beige) fåtöljen och sen har vi veckohandlat och slöat i allmänhet. Egentligen skulle Java haft en playdate med syrran Svea men hon går med stort bandage om sin ömma lilla tass så det får vänta lite. Stackars Svea!

Vi har hört talas om att vissa (läs Sam) äter mask, äckligt tycker jag medan Java är sugen på att prova. ;) Husse tycker att Java ska bli tryffelhund för på gården växer några torra små svampar som hon gärna söker upp och "plockar".

Det var länge sen jag rapporterade om hur det går med Sigge och Java här hemma. Nuförtiden har vi dem ihop en del inomhus, men inte när vi äter eller det finns risk för konkurrens (Sigge är ju smulhunden nummer ett). Java brukar gå förbi Sigge på morgonen (hon går alltid ut och kissar före honom) och då får han en "slickepuss" på nosen alltsomoftast. Det accepterar han med jämnmod numera, och även att hon svansar runt och nosar och går fram till honom när han ligger i korgen. Självklart får man vara med och "rädda" Sigge från Java ibland (så man slipper rädda Java från Sigge när han tröttnar) och han viftar alltid tacksamt på svansen! =)

Utomhus är det bus som gäller och Sigge nästan spricker av glädje i trappen när vi ska ut alla tillsammans. Han rullar varv på varv och låter Java bita honom i halsen och öronen och  hoppa hej vilt över honom. Jag tror dock det vore bra för Java att leka lite mer med jämnstora/jämngamla valpar så hon inte lär sig att vara alltför brutal till sättet (som hon ju kan vara när motståndaren väger mer än dubbelt så mycket). Hon har ju två kompisar på valpkursen, terven Bizzi och briarden Bugsy. I Göteborg kommer hon säkert att bli god vän med Sam och Tulo. =) (Tulo och Java har ju redan träffats en gång). Sen har hon ju såklart sina syskon! Hoppas vi kan träffa dem framöver!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback