Äntligen fredag!!

Hipp hurra! Äntligen fredag! Första veckan i skolan har varit lång, men jag har hunnit med mycket: Skolan nästan varje dag, gymmat flera gånger, tränat hunden, yoga, jobbat en kväll, haft gäster...

Ja just, tidigare i veckan hade vi besök av Cliff och Mirja. Det var skoj men synd att de inte hann stanna längre och att jag råkat boka in ett jobbpass just den kvällen de gick till lilla puben. Mirja hade iofs åkt hem så det var väl mer grabbkväll, men ändåååå...

Jag är ganska trött ikväll. I eftermiddags hämtade jag och Sigge ett gigantiskt paket från Bonaparte med jättefina kläder! Najs nu när det börjar bli höst! De kläder jag beställde tidigare i somras kom ju aldrig, beställningen hade kommit bort på något sätt.

Ikväll har vi gått en timmeslång runda som vi går ofta nu och på vägen hem köpte vi ägg i grönsaksaffären. De är mycket godare där!!! Eftersom Paul jobbar ikväll ska jag bara ta det lugnt och dessutom passa på att äta räkor. Det är han inte så förtjust i så jag passar på... :P

Vad som händer imorrn är inte riktigt klart...vi får se...men helg är det i alla fall så jag ska inte plugga!

Träning i Trekanten

I eftermiddags styrde vi kosan mot Trekanten för att träna lite med Ludvigssons. Sigge fick visa upp hur han hanterar viltet och så tragglade vi massor med fotgående. Han har lixom en tendens att sätta sig framför mig när vi ställer upp oss, inte så bra, så det blev många många omstarter....

Idag kändes det som att jag kunde pricka av lite på listan för vår träning. Även om vilthanteringen är långt ifrån perfekt så TAR han ju ändå fåglarna och det är inget flams och trams som på "provprovet". Duvorna exempelvis vill han gärna småtugga lite på och han släpper dem ogärna ifrån sig. Ingångarna är generellt sett oxå bättre men jag ska fortsätta jobba på att få honom rakt framför. Söket måste vi nog kolla av lite mer och speciellt med nya fåglar.

Idag sköts det ett skott före en markering och då hoppade Sigge fram ett par meter!!!! Jag blev så PAFF.Så brukar han ju aldrig göra! Men men..det blev supertaggat med både fåglar och pangpang tydligen...Det måste alltså övas mer!

Vi gjorde ett vanligt linjetag oxå och vi ska nööööta nööööta nöööta på det....Sigge gillar som vanligt att umgås med flickorna men idag var han lite burdus och trampade över inte bara en hund, så hela gänget skällde ut honom...hihi...det tar han jättebra, vilket är skönt! Han kan vara lite oförsiktig ibland så han behöver bli lite fostrad!

Vem har gett min hund knark?

Sigge är helt hypad idag!! Känner inte igen honom redigt! Imorse tog vi en timmes promenad innan skolan och då var han som vanligt. Nu i eftermiddag tog vi bilen till grönsakshandeln för att fylla på förråden lite och sen ut i skogen. Sigge hoppade ur bilen och var bara FÖR hysterisk. Fick gå fot och försöka få honom lite sansad. Själva tränandet gick ändå hyfsat. Han gjorde nåra missar (eller jag säkert från början) och då stoppade jag honom instinktivt med pipan och han stannade blixtsnabbt fastän han hade driv ut mot en dummie. Bra!

Linjetagen gick för övrigt bra. Jag fick vara lite omständlig och göra andra saker än vad han trodde för att han skulle tagga ner lite. Egentligen hade jag tänkt låta honom simma 20 minuter oxå men när han hysteriskt skuttade runt i bilen när vi stannade på parkeringen insåg jag att det inte var ett smart drag. Vi åkte hem igen...

Första skoldagen har genomlevts utan större trauman. Eftermiddagen var späckad av statistik, blä, men vår lärare förklarade bättre än den förra tomten vi hade i statistik. Efter skolan stack jag till gymmet men jag var klen idag, gick inte alls så bra som förra gången...

Sista dagen på sommarlovet...

...inte för jag varit speciellt mycket ledig men ändå...

Dagen skulle spenderas på ett luuugnt sätt. Vi skulle bara städa lite och så fick jag för mej att all kurslitteratur skulle flyttas till en annan hylla när vi höll på i vardagsrummet. Det började knastra lite smått när jag flyttade böckerna och strax därefter sa det bara kras och hyllan släppte från väggen i hålen längst upp. Hyllan lutade utåt och Paul fick hålla upp den medan jag paniklyfte ner alla böcker. TUR att det inte hände när Sigge var ensam hemma och kanske låg i sin korg som står (stod) därunder!! Då hade han antagligen inte klarat sig för hyllorna är megatunga och böckerna oxå!

Iväg till COOP för att införskaffa superlånga skruvar och en slagborrmaskin. Säljaren rekommenderade Coops eget märke och bedyrade att borrmaskinen var såå bra fast jag var tveksam och frågade om dyrare varianter...hemma upptäckte vi snart att borren inte dög till mycket så Paul fick cykla bort och byta till en Black and Decker. Den funkade hyfsat. Skruvarna var 10 cm långa (nån slags spikvariant) och efter visst besvär satt hyllan uppe igen och STADIGT denna gång. Very fiffigt!

Eftersom Paul fixat det mesta av borrandet och skruvandet tog jag tag i brödbaket och bakade två sorters bröd plus en sorts havrekex. Kex brukar jag ju inte baka men vi får lite övernattande gäster på tisdag och vi tänkte bjuda på lite te och mackor, kex, ostar och sånt på kvällen.

Till Sigges stora förtjusning fick vi besök även idag, men det var bara ett par som skulle köpa sminkbordet jag köpte för ett tag sen. Jag använde det aldrig så det kändes bättre att sälja det. Allra troligast har jag oxå hittat en köpare till mitt fina skrivbord. Känns lite vemodigt för det är väldigt fint men vi har inte plats i förrådet för allt...

Sååå, imorrn är det skolstart, heldag typiskt nog, och så tänkte jag gå och träna. Annars behöver jag fixa lite inför gästerna kommer på tisdag.

Det magiska ordet..

Ikväll är det soffmysarkväll med läskig film i dvd:n och ostbågar i snaskskålen. Sigge låg under bordet och tittade stint på mej en låååång stund. Jag trodde att han var sugen på ostbågarna och ignorerade honom...Paul och jag småpratade lite och jag tror jag kommenterade filmen och sa: och "nu kommer han väl dit". Och det var just vad Sigge väntat på! Snacka om selektiv hörsel, han hörde bara det magiska ordet  "kom" och smög raskt upp i soffan. Egentligen borde man väl säga åt honom och be honom gå ner men det går ju bara inte när han är sådär charmig...

Träningsrapport

På eftermiddagen idag bestämde jag och Sanna att vi skulle mötas upp på Värsnäs för lite träning. Det var bra länge sen! Vi kom dit lite före S&Z så vi gick en sväng i skogen, en "miniwalkabout" vågade jag mej på till och med. Svampögonen lokaliserade första trattisarna för i år, tyvärr hade Sigges smidiga små tassar redan trampat på de första och de andra såg jag mitt i en övning och jag ville inte bryta Sigges fokus så de fick vara kvar och växa till sig.

Träningsmässigt fick Sigge enbart linjetag idag. Gjorde några, sedan promenera en sväng till. La ut på ängen men Sigge blev så het att han istället fick sitta och tråka med en dummie i munnen en lång stund. Jag passade på att kasta lite frestande bollar och dummies runt honom och han släppte inte. Duktig idiot! :)

Linjetagen på ängen blev nog lite för krångliga, högt gräs, för lång minnesbild plus att jag skickade från en annan vinkel så vi fick göra om lättare men då funkade det bättre.

Zombie fick testa på lite uppletande idag och efter det fick Sigge ett linjetag till. Då la jag ut flera stycken runt samma träd och sen tänkte jag backa mellan gångerna. Då hade Sigge helt plötsligt helt glömt bort vad man gör med en dummie!! Han sprang fram och SATTE SIG precis framför området med dummies och tittade på mej! Fick gå ut och visa en dummie och sen skicka igen och då trillade poletten ner. Han fick hämta en till från samma avstånd och en från lite längre. Sen friskade jag upp minnesbilden (för jag vet att det är där det brister när man backar), backade ut till vägen och skickade igen och han gick som ett spjut! Skönt!

Vi avslutade med lite simning vid badplatsen. Sigge fick simma 20 minuter vilket räckte gott och väl med de höga vågorna som var idag. Han blev lite konfunderad och störd av Zombie som rände på bryggan och var i närheten av honom i vattnet. Han simmade och vände sig om och såg ut som en räka när han försökte hålla koll på Zombie. Nöjd var han efteråt och Sanna fick äntligen se hur smal och snygg han blivit. Jag tycker att han blivit liite bredare över ryggen nu under vår semester men det känns inte så när man drar över revbenen.


Gott och blandat..

Idag har jag pysslat med fåtöljerna vi köpte igår! Ben och armstöd har skruvats loss, jag har slipat bort lacken och oljat in dem. Överdrag har sytts och "monterats". Fåtöljerna blir som nya! Mest nöjd är jag över hur fint träet blev när lacken försvann. Tror minsann att min gamla öronlappsfåtölj ska få samma behandling. =)

I övrigt har det inte hänt så mycket spännande. Sigge har ätit nåt konstigt för han har gått och harklat sig o betett sig skumt hela dagen. Alternativt kan det kanske vara nåt som irriterar honom i halsen. Vi får se hur det utvecklar sig.

Vi har oxå anmält oss till lite olika kurser, bla en jaktkurs över en helg och en appell-lydnad 1. Vi får se om jag kommer med på dem. Hoppas!! En helgkurs skulle ju vara hur kul som helst!!


Update: Vi är nu anmälda till helgkursen. Jiho!!

Hundhimlen...

...har fått en till liten ängel. En av våra favorithundvänner har flyttat dit alldeles för tidigt. Känns lite chockartat och orättvist. Våra tankar är med familjen.

Många kramar

Dubbeljubel!!

Idag var det dax för det länge uppskjutna tandläkarbesöket. Jag har hittat på alla möjliga svepskäl för att slippa gå men nu var det verkligen dax. Efter en lång stunds kval i stolen medan tandläkaren och hans assistent rabblade hemliga koder fick jag veta att jag inte hade några hål! Jippi!!!! Det enda som behövde göras var att skrapa lite tandsten och sen polera med nåt fluorgrejs. Tandläkaren var jättesnäll och trevlig och han sa att jag hade jättefina tänder som jag skulle vara rädd om! Jag frågade lite om en ev tandställning eftersom mina tänder är sneda (trots många års tandtortyr) men han tyckte inte det behövdes. Om jag ville fick jag såklart en remiss men flera års tandställning igen med osäker utgång..nä jag nöjer mej.

Efter att ha finkammat varenda lite loppis och blocket senaste fick jag äntligen napp. Imorrn ska vi hämta hem mina nya efterlängtade älsklingar...vad det är? Ja det får ni se! ;)

...o Sigge då?

Ja han har haft det lite tråkigt de senaste dagarna. Jag har inte hunnit ut o träna nåt i skogen. Igår och idag har jag nött lite på linjetagen här hemma på gården. Lite dumt att träna med honom på barmark så här men det känns lite som att det kvittar med linjetagen, han ska lära sig o springa rakt ut o därmed basta. Man kan ju faktiskt gömma dummies bakom träden...hehe...igår la jag ut flera stycken på ett ställe och skickade från olika håll.

MEN, vi ska ta tag i träningen. Jag trodde inte sängen skulle ta så lång tid bara...puh!

O sen har jag ändrat mej angående en sak inför jaktprovet:Jag vill att han ska komma in o stanna mittemot mej. När han vänder sig utåt är han inte fokuserad på mej utan på den/det som är därute....inte bra. Har ändrat det i min lilla målsättning.

Jobbigt att jobba OCH jobbigt att vara ledig...

I helgen hade vi långhelg på jobbet vilket innebär fre 15-lör 15 och sön 15-mån 7. På lördagen var det dessutom fest och utgång med "sommarvikarierna plus Madeleine". Det var en rolig fest och en riktigt rolig utgång. Vi startade hos Krille och sen gick vi till Harrys där Paul mötte upp. Ja...hihi...det var skoj men jag gjorde ändå iakttagelsen att Harrys i Kalmar är exakt samma som Harrys i Örebro, samma folk men olika namn o dialekt bara....Jag var något trött på söndagen så jag var glad över att vara backup. =)

Nu är jag ledig denna vecka och jag har så mycket jag vill hinna göra. På schemat idag stod hämta hurtsar och göra sängstomme samt sy sängkappa. Jag har precis klippt ut delarna till sängkappan och ska bara plocka undan lite i köket så att jag får plats. Inte konstigt det är stökigt när jag jobbat hela helgen och Paul tentapluggar typ dygnet runt.

Jaho!

Nu har vi fått tillbaka bilen igen! Sigge och jag tog en promenad till verkstaden. Räkningen gick loss på 4250 till slut och då hade jag gnällt mej till 200 kr rabatt för ombesiktningen pga att de missade att avgassystemet var trasigt. Igår sa han ju att det skulle landa på över 5000 så det kändes nästan "billigt"..ehrm...

Nu spinner bilen som en katt, missljudet måste ju ha hörts JÄTTEmycket för nu går hon nästan tyst! Passade på att tanka fullt så nu ska vi se om bilen inte drar mindre bensin. Passade på att kolla mina vanliga affärer efter några fåtöljer men inget fynd idag. Nu ska jag dona lite här hemma och sen lyxa till det med sushi till lunch innan jag ska till jobbet. Långhelg, men imorrn kväll blir det lite fest och utgång ändå. =)

Upp och ner...

...så går ju livet. Just nu är det med blandade känslor jag ser på att jag går av mitt sommarschema måndag morgon. Jag trivs oerhört bra med "min parhäst" och vi har massa idéer om hur man kan förbättra saker och ting för vår boende. Å andra sidan är det skönt att vara ledig, eller jag behöver det åtminstone. Jag har en tendens att inte hantera ledigheter så himla bra...antingen kör jag full gas med massa projekt här hemma så jag blir helt färdig eller så bara segar jag ihop och gör ingenting och har dåligt samvete för det.

Nästa vecka har jag dock ett lagom litet projekt att styra med. Vi var på kommunens andrahandsförmedling idag och tittade ut några arkivskåp som ska bli vår nya sängstomme! Förvaringsproblemet kommer sen att vara som bortblåst! Det blir massor med plats för handdukar, lakan och annat däri. Stommarna ska vi inte göra något åt men jag ska sy en sängkappa efter ett mönster jag hittat på nätet. Det kommer bli supersnyggt och praktiskt, dock inte så feng shui-igt enligt min nya bok...shit the same. Det är mer feng shui att ha sakerna på en bra plats där man slipper få psykbryt varje gång man ska byta lakan för att allt ramlar o man inte hittar nåt! =)

Ett annat projekt är att sortera skolpapper. Börjar bli hög tid för det för skolan börjar ju nästa vecka. Lite läsa ska jag oxå hinna med, har läst en och är halvvägs genom den andra så den ska jag läsa färdigt så är jag lite på g när skolan börjar. Statistik är inte min starka sida nämligen...

Gymmet lär oxå få några besök, nu blir det ungefär var tredje dag och det är väl okej. Sen kommer ju yogakursen på det, och förhoppningsvis kommer träningsvärken avta så man kan träna varannan dag istället. Jag har ökat styrkan en hel del på alla maskiner och känner mej faktiskt riktigt stark. =) Jag var där idag och det gick skitbra! Ökade belastningen på flera maskiner och jag klarade tolv rep iaf!

Ja just det....lämnade in bilen igen och tydligen är det nåt fel med nån vattenpump bla. Gubben som ringde sa att han skulle i alla fall inte våga köra en meter till med den som det är nu. Ops...Förutom vattenpumpen var det nåt glapp i nån kabel som hade med temperaturgivaren att göra så bilen tror hela tiden att det är minus två grader ute. Det är därför den betett sig konstigt. Vattenpumpsfelet har orsakat ett biljud på motorn som vi iofs varit medvetna om men eftersom den gått bra har vi inte gjort nåt åt det. Ja, lilla bil, du har kostat oss MULTUM! Vi hade kunnat köpa en bättre bil istället för att lägga många tusenlappar på den här lilla bubbelbilen...nu ska några till skänkas till Opelverkstaden imorrn förmiddag. Buhu..


Hallå igen!

Inte skrivit på ett tag...vi har ju varit en hel vecka i sommarstugan utan internet. Jag har faktiskt skrivit lite och sparat men alla bilder är inte inlagda i datorn så rapport kommer senare...

Igår insåg jag att det ju bara är två månader kvar ungefär till vi ska starta på prov, iiiiiihk! Superpanik!!! Vi har ju inte tränat mycket alls i sommar pga skadan. Kände att jag måste försöka strukturera upp lite så jag vet vad vi ska ta oss an, vad vi kan träna på egen hand och vad vi behöver få hjälp med. Åsikter och tips emottages tacksamt!

Jag har funderat lite på vilka moment som vi måste behärska för att inte göra bort oss totalt:

Fotgående
Stadga (inget knallande)
Snygga avlämningar och inlevereringar på land
...och från vatten
Kunna fixa en dubbelmarkering (ingår inte i nybörjarklass)
Ordentlig vilthantering
Ett fritt sök
Linjetag
Närsökssignal (efter linjetag som på provet vi såg i våras)
Stoppsignal
Passivitet

Fotgående måste övas på. Har en strategi och det är att träna på det sätt Birgitta lärde oss en stund varje dag. Dessutom måste jag bli supernoggrann NÄR vi tränar på att han går ordentligt och inte flaxar omkring. På med kopplet!!

Stadgan är jag inte så orolig för men jag tror att vi behöver prova att gå bakom en skytt som pangar lite så han är lite mer van...

Avlämningar och inlevereringar jobbar vi ju på och det börjar te sig hyfsat. Jag tror jag nöjer mej för tillfället med att han sätter sig bredvid istället för mitt framför. Vattenavlämningarna har ju oxå sett bra ut senaste tiden (innan skadan då) så vi får hoppas att trenden håller i sig.

Dubbelmarkeringar behöver han nog friska upp lite men det kan vänta till sist faktiskt.

Vilthanteringen jobbar vi ju på. Han behöver få träna på lite olika slags vilt men trenden går åt rätt håll. JAg ska komma ihåg att kräva samma som med dummies och inte överdriva berömmet så det inte blir en grej bara...

Söket hänger ju lite på kondisen men den MÅSTE vara bättre efter alla joggingturer med husse och alla simträningar med mej. Sen hänger det lite på hur han beter sig med viltet så han måste få prova på ett "riktigt sök" med både fågel o hårvilt.

Linjetagen ska nötas och nötas och nötas och nötas.....det är vårt närmaste projekt. Vi ska träna på att variera utgångspositionen och inte rusa framåt för fort (som jag gärna gör..)

På provet i våras behövdes det linjetag-stoppsignal-närsökssignal och det sitter INTE för oss. Sigge förknippar sök med att jamsa runt mina fötter fortfarande. Vet inte riktigt hur jag ska komma tillrätta med det men jag tror jag överlåter träningen av det till någon bättre vetande lite senare. ;)

Stoppsignalen har de senaste gångerna jag provat i "kritiska lägen" funkat superbra så vi ska väl fortsätta försöka få in den i naturliga situationer när vi är ute i skogen o går bara. Senare kanske vi ska göra ett sånt sök och blåsa stopp (när inga mer dummies är ute) och sen kasta ut en som belöning.

Passiviteten är jag inte heller så orolig för, bara fotgåendet sitter ordentligt. När vi står still har jag tänkt att kliva ifrån honom en liten bit så han fattar att det inte är vi som ska jobba.

Okej....då var det lite uppstrukturerat. Första prioritet har fotgående, vilthantering och linjetag. Ut o öva!!

Fredag!

Idag har jag hunnit med en hel del! Imorse dammsög jag och våttorkade golven innan familjen H kom besök vid halv elva. En väldigt glad o pigg J berättade om favoritkarusellen och slevade i sig paj. Ananaspajen gick hem idag oxå! ;) Det var roligt att träffa dem igen, var länge sen men det känns som att det var igår. Tänk att det är drygt sju år sedan jag började jobba med som assistent.

Jag hann inte mer än diska och äta lite lunch så var det dax att sticka ut till Trekanten för lite träning. Som vanligt upptäcktes massa saker som jag inte sett eller tänkt på när vi tränat på egen hand, men det är ju bara bra!! Sigge var mer än lovligt het och hade nog mer än gärna kört hela passet på egen hand, utan mej. Jag får jobba på att själv ta det luuuuugnt och finta honom lite. Det han tror ska hända ska han inte få göra...Linjetagen får vi såklart backa på och även markeringarna syns det skillnad på. Han tappar bort sej och är inte riktigt fokuserad så vi ska jobba på att han ska kunna fokusera på en markering länge. Då kommer han minnas den bättre.

Han fick umgås lite med alla flickorna Ludvigsson och det gick jättebra fastän några löpte. Det är SÅ skönt att han inte bryr sej, tack gode Gud för de bortknipsade familjejuvelerna!!! Man kan se att han registrerar att de luktar lite annorlunda men sen är det inte mer med det. Varje gång han får chansen att umgås med dem så blir jag så glad över att det funkar så himla bra.(Ja jag vet att jag tjatar lite om det men det är så gött!! Jag har inga som helst tvivel på att det kommer funka superdupertoppen med en lillasyster i familjen. Synd bara att det är så låååångt kvar....)

Efter detta hjälpte jag M lite i panget, men jag vet inte hur stor nytta jag gjorde..hihi...ställer iaf gärna upp igen om det behövs! Väl hemma blev det lite slöande och mellisätande och sen drog jag till gymmet. Idag gick det mycket bättre än sist och jag fick höja styrkan på nästan alla maskinerna. Tror att det är en kombination av att jag lärt mej tekniken men oxå blivit lite starkare. Som avslutning körde jag ett 9 km fettförbränningspass på motionscykeln. Det var jobbigt men skönt!!

Ikväll ska vi äta bakpotatis med nåt gott till och slöa i tvsoffan. Jag borde egentligen packa lite för när jag slutar jobbet på söndag åker vi ju till stugan! Jag börjar dock inte förrän tre imorrn så jag hinner ju på förmiddagen.

Den här bloggen handlar mer och mer om allt möjligt och mindre och mindre om bara hundsaker. Till vår valp kommer har jag tänkt be någon göra iordning en fin hemsida med bloggfunktion till oss. Då kan man lättare dela upp så folk som inte är intresserade av att läsa vad jag åt till frukost slipper och istället kan läsa bara hundgrejer. Drömmen är oxå att kunna lösenordsskydda vissa inlägg. Men, så länge funkar detta bra, men till nästa år som sagt..

Tiden går...

...så himla fort! Nästa vecka åker vi till stugan och sen är det bara en veckas jobb och därefter en veckas ledighet kvar innan skolan börjar.

Sigge och jag har kommit igång så smått med apporteringsträningen igen. Igår var det fokusering på linjetag men först och främst Sigges uppförande med vilt. Vi har ju tränat lite grann nu att hålla och gå fot och det funkar även att ta från marken med "apportkommandot". Ibland vill det sig inte riktigt men jag tror att han faktiskt inte är helt hundra på vad kommandot betyder....får nöta på det med lätta grejer.

Vi inledde med ett litet sök för att friska upp minnet och tjo vad det gick. Sigge kom snabbt in med de få dummies jag lagt ut. Jag hade oxå smygit ut en duva (jag veeeet, man ska inte blanda, men jag ville se hur Sigge betedde sig nu efter träningen att hålla duva) och den kom in sist, men det var inte direkt nån tvekan eller hängande över utan han levererade in den oxå. Det verkar som att tuggandet och kastandet med dummies under inleverering försvunnit. Han är mycket lugnare i munnen nu och kommer oxå raka vägen in och sätter sig vid sidan (ja eller rättare sagt 90 grader men jag tänker nog inte bråka med honom mer nu om det och mej stör det inte. Beror la på vad coachen säger ;) ).

Igår la jag ut fåglarna i varsin ände av en linje och skickade Sigge i ett linjetag åt vardera hållet (han hade varit med o lagt ut dem oxå) och det gick bra.



Idag ville jag kolla av hur väl stoppsignalen fungerar, kan jag bryta honom under arbete? Vi har ju ändå nötit på den under större delen av sommaren. Svaret var JA!!Jag la ut ett sök på typ fyra små och väl gömda dummies och när han i en flygande fläng hämtat in dem skickade jag ut honom igen (det gäller ju att se till så han inte lyckas om jag misslyckas..om ni förstår...) Han rusade intet ont anandes ut och fortsatte söka och när han var så han lätt kunde se mej (fast en bra bit ut) blåste jag stopp och han satte sig på stört och tittade på mej! Som belöning kastade jag ut dummien med långa flärpar (för den kan till och med jag kasta låååångt). Wiho! Denna övning kändes rätt bra så den ska vi använda för att befästa stoppet under arbete (om den får godkänt av nån bättre vetande först...)

Nöjd med det flyttade vi oss ut till fältet där jag tänkte öva mer på linjetag med fågel. Man ser tydligt att kunskap är en färskvara för Sigge grejade inte alls ett längre avstånd. Han glömde totalt bort att vi lämnat en pippi i kanten av fältet och stannade efter en bit och tittade på mej. Jag skickade honom vidare med uttecken och efter en bit så kom han ihåg och farten ökade. Det var ju inte så smart upplagt av mej. Nästa gång gjorde vi med betydligt kortare avstånd. Jag känner mej tveksam till hur jag ska göra när det blir så att han kommer av sig halvvägs, ska man kalla in och gå närmre o börja om eller stå sitt kast och bara skickade honom ut igen...? Helt klart är ju att jag gjort det för svårt när han kommer av sig så.

När han hämtade in truten andra gången släppte han den en bit framför och sen fick vi en liten stunds trams då han släppte och vägrade ta upp den på apportkommando och bara nosade o höll på. Då gjorde jag klart för honom att det inte är ok att bete sig så utan tryckte in fågeln i munnen på honom.

För att testa så han uppförde sig gjorde jag (i mitt tycke) en lätt dubbelmarkering och styrde Sigge mot den fågel som jag kastat först (och var mindre intressant). Sigges sk goda markeringsförmåga var som bortblåst och han fick mer eller mindre söka efter fåglarna. Vi gjorde om och då gick det mycket bättre. Tilläggas bör att han skötte sig jättebra med fåglarna båda gångerna (vilket ju var huvudsyftet med övningen. Kanske korkat att göra en dubbel då....)

Vi avslutade träningspasset med ett drygt 20 minuter långt simpass. Jag är väldigt nöjd med att han kan simma längs bryggan för det blir ju betydligt mer stressigt att kasta grejer för att få honom att simma. Han ser så grymt nöjd ut där han glider fram i vattnet. Idag var det en barnfamilj där men de badade inte så jag frågade om det gick bra att han simmade och det gjorde det. O han stör ju inte nån, snarare blir folk på glatt humör och tycker det är jätteroligt att han är så duktig på att simma osv...hihi

Fyndade förresten en yogamatta på Netto för 40 spänn, vi behöver en till när yogakursen börjar! Ikväll blir det chicken Kiev (tror jag det heter, Paul som kockar) och det luktar ljuuuvligt i köket!!