Midsommartårtan

Vi gjorde ju en smaskig tårta till midsommarafton. Jag har inte orkat lägga in bilden förrän nu men här kommer den i alla fall.

image156

Viltskavsgryta

Vi har gjort viltskavsgryta nån gång förut men vi minns inte var vi hittade receptet då. Så här tror vi att vi gjorde (och gör idag).

1 paket viltskav (exempelvis viltmästarskav)
hackad gul lök
svamp (vi använde trattkantareller)
salt
peppar
ev enbär eller nån mer krydda
matlagningsgrädde
lite soja
ev maizena eller arrowrot för att reda lite

Fräs löken och sedan viltskavet och svampen. När allt stekts ordentligt häller du på matlagningsgrädde och kryddar och låter koka ihop. Red med lite maizena eller arrowrot om du vill ha tjockare konsistens på såsen. Servera med kokt potatis och lingonsylt eller gele. Mums!


Sprallhund

Sigge är som en tidsinställd bomb just nu. Energin bara kokar i honom och han far som en vilde utomhus, hela tiden med ögonen på mej, "matte säg nåt, säg nåt snälla!!", och så gör han olika små tricks som han tror att jag vill han ska göra...Just nu är det ligg som är högst i frekvens, och han är SÅ stolt över sig själv när rumpan dimper ner!
Istället övade vi idag på ställandet. Det är lurigt och jag vete fanken när vi ska kunna lägga in kommandot. Vi har ju ett halvdåligt färdigt ställande just nu och jag börjar om från början istället för att försöka korrigera det vi har. Nu ställer han sig i alla fall spontant snabbt och bra, och det är ju bra i alla fall. Jag har oxå en tanke om hur vi ska få till ett säkrare fotgående med ögonkontakt hela tiden, men det är faktiskt lite halvsvårt när Sigge bara inte kan hålla sig i skinnet utan mer eller mindre studsar fram på stället!

Inomhus är han precis som vanligt, vilket är skönt. Av- och påknappen är en av hans största tillgångar, fy för den lede för en hund som bara vill ha uppmärksamhet inomhus hela tiden.

Här hemma ser det ut som en krigszon, färgburkar o grejer överallt. Skåpet står mitt i vardagsrummet och jag ska försöka baxa det på plats när jag bloggat färdigt. Först måste jag ju förstås ta bort maskeringstejpen (ja jag vet man ska ta bort den på en gång men jag orkade inte igår för jag målade andra lagret vid niotiden...) Dessutom har vi möte på jobbet halv två så jag ska ju snart masa mej dit.

Regn och rusk...

...var det när jag vaknade imorse. I ärlighetens namn så närmade sig nog klockan förmiddag snarare än morgon och jag hade migränkänningar till på köpet oxå. Upp kom jag i alla fall och efter en liten frukost och morgonkiss av hund så målade jag skåpet. Det kommer verkligen bli kanonfint, det verkligen lyser upp i vardagsrummet.

På eftermiddagen sprang jag över halva stan för att få tag i en billig kanna till lillasysters inflyttningsfest som är på fredag i Linkeboda. Nu har jag i alla fall inhandlat allt till den, hade gärna skaffat nåt nytt att ha på mej men jag hoppas desperat att min beställning från Bonaparte ska trilla ner i brevlådan snarast. Jag har beställt hem två par trekvartsjeans som bara är så fina. Tänker bara behålla det par som sitter bäst, ekonomin är något ansträngd just nu.

Jag var inne på den andra förmedlingscentralen som drivs av kommunen. Den är ett totalt paradis för retrofantaster som jag. Jag ska minsann gå dit någon dag och kolla efter en ny blandare till köket. Vår är så himla ful och tråkig, handikappanpassad typ. Vill nästan hellre ha en sån med två vreden, och i alla fall ska den ha en snyggare böj än vår. Det finns oxå tusentals dörrlås mm, en verklig skatt. Jag ska dra med mej Paul någon dag och verkligen botanisera mer där...har lite nya byggplaner nämligen..

Apropå ekonomi så håller vi på att försöka strukturera upp vår budget. Jag har gjort en exceltabell där jag skrivit upp alla saker vi köper/betalar för varje månad och sen blir varje månad en kolumn. Det kan nog bli väldigt fiffigt, bara man verkligen fyller i den.

Ikväll har vi städat ur förrådet och jag har packat ner kläderna jag inte kan ha i kartonger. Det är två flyttkartonger med x antal jeans och massa kläder som jag bara längtar efter att komma i igen. *buhu* Vi har oxå hämtat lite saker från Pauls lägenhet. Just nu är han och hämtar lite mat, och sen måste vi väl fortsätta...är helt slut!!

I målartagen och så lite träning...

Idag har jag målat väggen i köket. Det var bara pyttelite kvar ju som jag inte målade förra året, det ovanför kaklet och sen runt dörren mot hallen. Lite pilligt var det dock och en hel del maskeringstejp gick åt. Jag har varit lite listig (tycker jag själv i alla fall) och investerat i en BRED maskeringstejp så man kan köra med rollern utan att riskera att få färgkladd överallt.

Den sista luckan har fått en tredje strykning (Paul fixade en igårkväll) så nu tror jag den är okej. Var på Coop och köpte lite vit färg och grundfärg. Grundfärgen ska vara till mitt lilla vitrinskåp, jag har grunnat på det bra länge och kommit fram till att det blir mer användbart i vitt. Kanske får det flytta in i sovrummet så småningom. Det skulle passa kanonbra i ett kök, men i ett framtida hus för här är det för trångt. Jag hann måla insidan och dörrarna av skåpet men träet bara sög i sig färg så min lilla halvlitersburk tog slut!! Det kommer nog gå åt en halvliter till och säkert en liter vit färg (om jag grundmålar en gång och vitmålar två, färgen kostar lika så jag kan chansa på att det räcker med tre strykningar. Man behöver ju alltid måla två av själva färgen så...)

Känner mej väldigt nöjd med dagen trots att skåpet inte är färdigmålat och trots att jag inte hunnit ta tag i köksstommarna. Vi ska lämna över lite Tradera-saker vid sextiden och sen ska vi åka och köpa mer färg. Imorgon ska jag hämta pläden jag själv köpt. Hoppas den blir bra till det jag tänkt...

Sigge har mest legat och sett fånig ut i sin stora tratt. Nu fick han följa med ut när jag skulle slänga soporna och så provade vi att träna lite lydnad. Självklart är han befriad från tratten utomhus. När jag försökte träna förra veckan och hade godis blev han ju bara FÖR flamsig så jag tänkte det är lika bra att köra utan. Godis och mutor är för svårmotiverade segproppar! ;) Nädå, godis är bra men jag tycker det är många som mutar med godis istället för att se till o befästa en ordentlig grundlydnad. Mitt främsta skäl att inte använda det så mycket är ju helt enkelt för att Sigge går upp för mkt i varv av det, men så är det med en turbohund...

Vi har ju tränat lite på några av momenten i lydnad, mest för att ha något lydnadsaktigt att träna på och så för att jag ska tvinga mej själv att vara noggrann. Jag tror inte det kommer bli någon tävlingsstart, såå roligt är det faktiskt inte. Men, Sigge var faktiskt på topp idag. Vi började om från början med läggande under gång innan han skadade sej och mer lekte fram det, med bra resultat. Dock fuskade han lite i läggandet och lite sånt...idag testade jag igen och han smällde i backen som bara den! Super! Lite tjo och tjim som beröm var lagom (vill att han ska ligga rätt högt i varv när vi tränar läggandet så det går snabbt) och så testade vi några gånger "på håll". Jag utgick även från sittande och la honom för att sedan gå ifrån honom. Vill inte lägga slå ihop hela momentet innan jag vet att han lägger sig tvärsäkert och snabbt.

Sedan lite fotgående såklart, körde mycket vändningar mot honom och även lite snabba ifrån för att få honom mer med mej och mer uppmärksam och det funkar bra. Jag tror oxå att sättandet vid halten numera sitter i ryggraden för han är mycket bättre på det. Det blir lite snett ibland men vem bryr sej! :P Viktigast är att han är med och är uppmärksam på mej.

Lilla trasiga bakklon började blöda men veterinären sa ju att det var lugnt så jag följde hans direktiv och bara spolade rent och sen på med tratten.

Hemgjorda hamburgare

Paul brukar som sagt göra sina hemgjorda hamburgare mer som gigantiska pannbiffar men jag tycker de ska vara tunna.

Hamburgare
nötfärs
gul lök
Heinz chilisås
vetemjöl
salt och peppar

Jag har inte skrivit ut några mängder för allt beror ju på hur många man ska göra. Riv löken och blanda med köttfärsen, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en ganska jämn smet. Ta inte för mycket chilisås för då blir det jättemycket vätska som rinner ut när man steker eller grillar. Gör bollar och platta ut till tunna hamburgare och stek, eller allra helst, grilla dem. Servera med valfria tillbehör men vi brukar ha sallad, lök, tomat, dressing, ketchup och lite ost.


Midsommarresumé

Det är väl ingen som kunnat undgå min jobba-på-midsommar-ångest, allra minst sambon. Det kändes allt annat än roligt att bege sig till jobbet igår eftermiddag men när jag väl kom dit så kändes det rätt okej. Jag var ensam till femtiden och då kom vår boende hem. Sen hade vi lite midsommarmys och senare på kvällen tog jag tekoppen med mej och hälsade på lite hos grannarna. Nattpersonalen tillhörde två av de kanske tio personer som jag kan namnet på och kanske pratat lite med förut och vi babblade lite och kollade på tv. Sova kunde jag oxå, och idag har tiden gått fort.

I eftermiddag har vi satt upp det sista hyllplanet till bokhyllan. Det sitter nu säkert (?) på plats ovanför vardagsrumsdörren och väntar på att vår pocketsamling ska öka...Det var i herrans tid faktiskt för det är bara 15 cm kvar på den första hyllan! =)

Till kvällsmat grillade vi hamburgare i värsta teamworket. Jag gjorde mina supergoda hemgjorda hamburgare och Paul grillade. Ska lägga upp receptet i bloggen, det är jättesimpelt men imponerade på Paul som annars alltid envisas med att göra värsta klumphamburgarna..

Sen kom såklart huvudvärken så jag slöade lite i sängen nån timme och sen satte jag full fart med pysslet. Det är konstigt men jag blir så himla pyssel- och renoveringssugen så här på sommaren. Kanske för att jag renoverade så mycket förra sommaren, jag vet inte, men roligt är det! Ikväll har jag börjat måla en liten tavelram svart. Den hör till ett foto på Matthew och ska upp på väggen tillsammans med lite andra kort på familj och vänner bredvid. Alla ska få svart ram och ska sitta tillsammans på väggen bredvid bokhyllan.

När jag ändå var i målartagen strök (rollade) jag ett första lager på den där dumma luckan som inte går att skruva bort. Sedan duttade jag lite färg på den undre delen av alla gångjärn. De har ju suttit kvar i köket och är därför fortfarande gula, som ett spår av den förra målningen (det bevisar ju att de inte var lika duktiga som jag och tog ner alla luckor för att spackla och slipa dem). Det har blivit små hack på några ställen så de duttade jag oxå i.

Nu har jag insett att vi såklart måste måla stommarna! Det enda stället det egentligen behövs på är vid sidan av väggskåpen ovanför bänken där micron står. Tanten som bodde förut hade några fula tavelkrokar för sina grytlappar och sånt och när jag tog bort dem lossade färgen och det blev fula märken. Men, man kan inte måla bara ett ställe, jag har ingen aning om exakt vilken ton det är och jag kan ju knappast släpa med mej färgaffärsgubbarna hit för att mäta! Alltså ska färg inköpas och stommarna målas. Jag ska höra med färggubbarna om det går bra att använda vattenbaserad färg istället för den som vi målat luckorna med. Den är nämligen jättesvår att få bort från fingrar och det är rent ut sagt omöjligt att göra rent rollern så det har gått åt massvis med "roller-rullar". Färgen vi använde till hyllorna i kontoret var nog vattenbaserade och såååå mycket trevligare att ha att göra med.

O seeeen, vi ska bara måla väggen och taket först, så ska vi lägga in nya golvet!! *längtar*


Mums-sallad

Den här salladen gjorde mamma ganska ofta på somrarna när vi var små. Jag tror att receptet kommer från våra sysslingars familj men vi kallade den alltid för "sillsallad". =) Det tänkte jag iaf äta imorgon kväll på jobbet.


5 stora kokta kalla skivade potatisar

5 stora tomater i skivor

6 hårdkokta ägg

2 matjesillfilér i tärningar

1 finstrimlad puriolök


Sås

½ dl majonnäs

1½ dl gräddfil

1 dl chilisås


Varva alla ingredienser i en form. Blanda ihop såsen och slå över formen. Låt stå kallt ett par timmar före servering.


Ja just ja...

...Sigge har trots sin påtvingade sjukvila inte gått upp i vikt! Jag passade på att väga honom idag och min lilla guldklimp väger 26,4 kg nu. Nu känner man oxå ryggraden tydligare. Visserligen beror en del ju på att han tappat i muskelmassa men jag har tänkt köra igång och träna kondisen igen nu så snart det torkat till på baktassen och han har inte lika mycket fett som förut. Han ser mer och mer ut som en stilig grabb!

Veterinärbesök

Idag var vi hos veterinären för ett återbesök. Veterinären tyckte tassarna såg bra ut. Det var inte svullet eller varmt och fram är det ju helt torrt. Bak vätskar det fortfarande lite grann men han trodde nog det skulle torka på ett par dagar, bara Sigge inte kommer åt att slicka på det.

Nu är det oxå okej att börja motionera lite igen, och lite smuts, väta eller så är ingen fara, det var bara att spola av med vatten efteråt. Skönt! Snart är vi nog i full gång.

Passade på att fråga hur det nu var med brutna ben och sånt där. De tår där klorna är helt borta har tydligen fått frakturer i klobenet (?). Det som sticker ut där fram är tydligen ben i alla fall, men det är som det ska.

Sigge charmade alla och lyckades tigga till sig godis både här och där!! Tjejen i "receptionen" tycker att han bara är för go, och det är han ju! Vi köpte oxå med två små "skor" som han kan ha när vi tränar för att skydda klorna lite, de var faktiskt väldigt fina med gummiförstärkning under och allt. 50 kr styck är ju inte farligt alls, och dessutom var veterinärbesöket gratis idag. =)

Eftersom det är så mulet ute så lämnade jag Sigge i bilen efter veterinärbesöket och köpte lite jordgubbar. Midsommarhysterin verkar vara hög, en gubbe snodde "min" parkeringsplats utanför Coop! Ugh!! Själv ska jag spendera midsommarafton och midsommardagen fram till tre på jobbet, ensam! Den andra vikarien har fått magsjuka och lämnade mej ensam. Ingen annan "kunde" ju gå in o jobba så där sitter jag...Iofs så har jag ju grannavdelningen som backup och jag kan säkert sitta där och hänga men hur kul är det, känner ju inte dem alls. Nä, det har faktiskt sänkt mitt humör en del men jag ska försöka njuta av min lediga dag idag i alla fall...


Migränmåndag

Måste sagt nåt spännande igår för jag hade värsta peaken på besöksstatistiken! :) Spännande iofs att det gick så himla bra för Dot och Marina!

Sigge har haft ännu en tråkig dag. Husse hade fullt sjå med att hålla honom lugn på kisserundan ikväll. Egentligen skulle vi ju varit på återbesök hos veterinären men jag kände redan vid tolvtiden att ett migränanfall var på g. Som vanligt höll jag ihop till jag kom hem men då kollapsade jag totalt. Det blev ett sånt där urvidrigt anfall och nästan ingen medicin hemma heller. En vanlig maxalt hjälper lika mycket som en piss i Mississippi, nä riktiga doningar behövs=Citodon. Värsta knarket, jag vet, men smärtan är inte av denna världen och har man så ont så blir det en ond spiral och anfallet går aldrig över. Älskade Paul åkte till apoteket och hämtade ut medicin åt mej så efter nån timmes vila, fotmassage och nackmassage mådde jag bättre. (Är man bortskämd eller bortskämd!? ;) )

Tillbax till ämnet, veterinären..jag fick alltså ringa och avboka så imorrn ska jag boka en ny tid. Hoppas vi får en rätt snart, börjar känna mej nyfiken på att reda ut det där med klor o brutna tåben.. :S Dessutom vill jag komma igång med träningen!!!!! Ååååå.....börjar känna att sommaren tickar på och vi är faktiskt anmälda till prov!

Imorrn blir det jobb på eftermiddagen till sju dagen efter. Jag lovade oxå att gå in samma pass på onsdag om en annan tjej är sjuk. Sen är jag ledig till midsommarafton. Då går jag på vid tre och går av vid sextiden på midsommardagens kväll. Känns helt okej att jobba, och dessutom ska vädret ändå bli dåligt. Så fort vi har tid ska vi lägga in nya golvet! Yey! Det kommer blir SÅ fint!!


Jubel och fanfarer!!

Hurra för Marina och Dot som fick en hedervärd sjätteplats i årets unghundsderby!!! Imponerande att FEM av kullsyskonen gick till final! Wow!

Dessutom noterade jag att en Wintergoldare oxå var med. Roligt att se att nån är ute på tävlingsbanorna iaf...

Lördag

Idag är Paul och flyttstädar sin lägenhet. Jag är hemma och tvättar och städar (borde städa åtminstone). Vädret är inte det roligaste idag, blåser och är lite småkyligt ute. Jag borde oxå lägga upp lite annonser på grejer vi ska sälja, typ en trådlös accesspoint o en router och såna grejer..

Känns bra nu att Pauls lägenhet ska lämnas över på måndag. Har varit lite stressigt och mycket att ha reda på och vi har haft lite av en svacka av olika orsaker men nu känns det kanon! Ser verkligen fram emot att vi ska bli sambos helt och fullt ut och att vi fixar i lägenheten gör ju oxå att det känns ännu bättre och mer som vårt gemensamma hem! Älskar dej så mycket Paul!!

Sigge blir bara piggare och piggare. Baktassen ser riktigt fin ut men nu varar ju framtassen lite istället. Jag är inte så orolig, liite kletigt blir det såklart eftersom det är en sån hålighet in i tassen. Nu har han bara strumpor över och just nu är han till och med utan helt för att lufta. Han hade vansinnigt roligt förut för katten fick prova tomtedräkten vi köpt till mammas hund...*fniss* Sickan var inte lika road men hon fann sig ändå så vi ska nog få henne att posa för julkortet!

Ikväll hoppas jag att vi ska grilla nåt gott. Var över en vecka sen vi åt grönsaker i ugn..åå..det är så mumsigt!  Nu är det dax att gå ut till tvättstugan och dona lite igen.


Oj oj oj...

...vad mätt jag ÄR! Vi har varit på restaurang Kronan och ätit middag ikväll. Det var gudomligt gott. Till förrätt beställde jag grekisk sallad och Paul tog svartrotssoppan. Varmrätten var lamminnerfilé marinerad i rosmarin och vitlök med ugnsstekta grönsaker och jättegod potatisgratäng. Ååååå.....hjälp så GOTT!!! Ska man gå ut och äta så ska man äta så vi beställde såklart dessert oxå, vaniljpannacotta med rabarberkompott. Den smakade oxå ljuvligt..mmm...den var krämig och inte sådär géléaktig som pannacotta kan bli när man gör den hemma.

Nu är vi mätta och belåtna. Det var trevligt att klä upp sig lite och äta middag ute. Jag hade till och med ansträngt mej och plattat håret. Det blev faktiskt riktigt fint även som rakt med nya frisyren! Super! Det är dock inte riktigt jag med rakt hår så nästa gång jag tvättar håret så får det återta sin naturligt lockiga form.

Vi har i alla fall bestämt oss för att behålla golvet. Det var så fint och Sigge lever ju inte direkt rövare inomhus. Vi har tänkt att han kanske ska få en "matbar" och/eller lägga en matta under så det inte blir fuktigt under matskålen. Det minns jag att jag hade lite problem med när jag hade trägolv i Örebro. I köket ska det bli vita lister och i hallen får vi se. Ska byta både där och i sovrummet men om jag minns rätt så var äkta eklister ruskigt dyra och fuskvarianten som fanns på ikea var jätteful. Om jag lyckas övertyga Paul så blir det även nya lister i vardagsrummet så har man fixat alla inför en eventuell försäljning i framtiden.

Sigge har varit ensam hemma med sin dumstrut men det har gått bra. Han ska få vara strumpfri nu en stund i soffan och sen får vi se, har inte riktigt bestämt mej för om han ska ha bandage eller bara strumpa. Det verkar som att han har lite ondare utan bandage, men å andra sidan läker det bättre om det får vara luftigt.

Rapport från sjuklingen

Hej alla ni som läser om oss. Tänkte bara berätta hur jag mår. Tassarna gör ont fortfarande, det är ju typiskt oxå att jag måste sätta ner båda onda tassarna samtidigt när jag är ute. Matte säger att jag inte får springa så jag får bara gå ut och kissa och sen in igen. Det är rätt okej men jag tror jag kommer få myror i brallan snart.

Matte tog av bandagen igår imorse och sen låg vi i soffan och kollade på film. Jag kunde inte riktigt koncentrera mej för det gör ont när bandagen åkt av och så är jag nervös för att matte ska göra nåt som gör ont. Då blir jag lite flåsig och orolig en stund, och den där dumstruten gör ju inte saken bättre. Matte säger att det börjar se lite bättre ut fram men att det varar lite på baktassen. Matte har inte förstått att man måste tvätta ordentligt med sin tunga men jag får bara tvätta insidan av dumstruten, inget alls på såren.

Turligt nog fick jag följa med matte till jobbet igår. Hon hade gått in extra och var sån där backup, det betyder att vi inte träffade personen som hon brukar hjälpa. Jag fick istället ligga på gräsmattan eller i personalrummet med matte. Förresten så läser hon nu en vampyrbok så hon hoppar högt bara jag säger knyst. Igår hälsade jag på två snälla tanter och då passade jag på att rymma in till grannarnas personalrum och svansa runt lite (som är mycket större och där det finns massa tvåbeningar) Jag visar alltid upp min onda framtass så de ska tycka lite synd om mej och klappa lite extra.

Idag har jag inte heller fått göra nåt spännande. Det mest intressanta som hände var att vi träffade på gråkatten när vi skulle kolla tvättstugetider. Den låtsades anfalla mej, så jag blev lite rädd faktiskt.

Matte har tagit av bandaget och tittat noga på mina tår. Nu säger hon att det är lite varit fram men inte bak, jaja. I alla fall så har jag bara haft på mej strumpor idag och det har gått ganska bra förutom att jag måste ha DUMstruten!! Usch!

Bilder av skadan

Här kommer lite bilder på oledolyckans tassar...

image150

En lite suddig bild på Sigge med sina tuffa strumpor, redo på "britsen".

image151

Läckra bandage fick Sigge på djursjukhuset igår.

image152

Närbild på framtassen, Bandaget blev lite smutsigt utanpå för vi hade ju inga strumpor att sätta på när vi åkte hem från sjukhuset.

image153

Det har blödit och vätskat en del från baktassen. Här har jag tagit bort de två lagrena med vetflex. Under är det alltså gasbinda och allra innerst soffban. Vid själva skadan satt en kompress.

image154

Här är framtassen. Det röda man ser sticka ut är det som finns kvar av klon och är alltså en bit av undersidan. Allra längst in ser man som en liten "plupp" och det är det som finns kvar av pulpan. Den blev rätt skadad alltså...

image155

Här är baktassen. Bilden är lite suddig och eftersom det blödit och vätskat ser det lite joxigt ut. Den röda ploppen man ser här är pulpan. Den är alltså mindre skadad än den på framtassen.

Var inte så läskigt som jag trodde att titta på. Fattar fortfarande inte var de gått in och tagit bort den brutna delen av tåbenet men bara det läker så är jag nöjd. Nu har jag tvättat tassarna och de ska få torka och sen ska jag lägga nya tassbandage.

Tjänstehunden Sigge

Sigge är trött efter en lång dag på jobbet. Klockan sju klev vi på imorse och sen har vi haft backup idag så vi har mest setat ute och läst/ätit flugor. Vi fick oxå ta en sväng till Konsum (med bil såklart) för att köpa mjölk. Sigge satt och vaktade förarsätet och spanade ut genom det nervevade fönstret.

Alla "tanter" på jobbet är charmade av Sigge och han är SÅ välkommen tillbaka! Det känns ju skönt att veta om det skulle krisa till sig nån gång. Han har nästan blivit söndergullad och har verkligen använt sin sötaste min mot alla...hihi!

image149

Nu ska jag hämta ut ett paket på OKQ8 och köpa en glass och sen blir det gräsmattan en stund. Man blir lixom bara solad på framsidan när man sitter på jobbet. Sigge får ta igen sig inomhus, dumstruten ska snart åka på. Han är nog glad att han sluppit den hela dagen eftersom han låtit bli att slicka på sina bandage. Har sett att det blött genom bandaget på baktassen så det ska bli lite läskigt att öppna bandagen senare för luftning och rengöring!

Om nån vill ta ett dopp hänger jag mer än gärna på, bara slå en pling!!! Bara säg inget till Sigge...


Uppdatering i sjukstugan

Efter att veterinären ringt och informerat fick jag åka och hämta min lilla hund. Det visade sig att två tåben var brutna, ett fram och ett bak. De brutna snuttarna är borttagna och jag förstod som att hela klokapseln oxå är det. Ja jag förstod inte riktigt, det är ju i alla fall tre klor på ena fram och två på ena bak som är skadade. Några klokapslar är borttagna och andra bara lite tillsnyggade och veterinären försäkrade mej om att det skulle bli bra, men att nån klo kunde bli lite missformad.

Det blir lite pill nu i början för tassbandagen ska bytas en gång om dagen och då ska det helst få luftas några timmar. Om ett par dar ska han få slippa bandaget och då räcker det med en liten strumpa på så jag har varit på Åhlens och shoppat några par tuffa pojkstrumpor. Han kommer känna sig så fin så. Strumpa kommer han oxå få ha utomhus för att skydda bandaget.

Förutom det så blir det antibiotika i 14 dagar samt Rimadyl, som är smärtstillande, i upp till sju dagar. Lilla Siggeman har ont och haltar tydligt. Tratten får vara på när det behövs, har tänkt att han slipper den när vi har full uppsikt, det räcker ju med ett litet slick på ett sår för att det ska bli infekterat och äckligt. Kostade en hel massa kosing på apoteket, köpte på mej lite mer koksaltlösning o kompresser o sånt jox.

Nu borde jag lägga mej på gräsemattan och få lite sol på kroppen...om jag orkar. Dagen har verkligen gått i ett!

Väntan

Imorse ringde jag till veterinären och fick en tid redan kvart över tio. Vi kom dit med andan i halsen precis kvart över och fick sitta och vänta. Det gjorde inte så mycket, Sigge han stressa ner och jag kollade på greyhounds och söta kattungar med mera. Var ett par som kom in med en gammal vovve och gick därifrån gråtandes med kopplet i handen. Usch..lider med dem. Jag fick oxå gå därifrån med kopplet i handen men jag vet ju att jag får hämta min voffing senare i eftermiddag. De ska söva och operera stackarn. Antagligen ryker minst två klor fram och en bak. Veterinären tyckte inte det var någon idé att dra av bandagen och titta på det när de ändå var tvungna att söva honom sen. Kändes mer okej denna gång att gå hem utan hund än förra, då kände jag mej nästan halv.

Jag fick vänta ytterligare på bilprovningen. Ombesiktning behövde man inte boka tid till men den öppnade ju inte förrän tolv, vilket jag hade missat. Själva besiktningen gick bra!! Wohoo!

Jag har oxå hunnit med att köpa vetflex till Sigges bandage (fina röda och så nåra gröna) och fixat lite lunch. Nu ska jag parkera på gräsmattan en stund och sen hämta grejen jag köpt på tradera och så hoppas jag veterinären ringer snart. Håll tummarna för min Siggs!

Sjukstuga

När vi kom hem fick Sigge ligga ifred ett tag, jag ville att det skulle sluta blöda och att eventuella svullnader skulle framträda. Sen fram med sjukvårdslådan (är jag glad eller glad att jag verkligen gjort iordning en!!) och klippa bort päls, klippa de friska klorna och tvätta. Sigge låg på "britsen", dvs i soffan med picknickfilten ovanpå och husse fick hålla ner huvudet. Då gick det bra men det gjorde bra ont på framtassen. Där är två klor riktigt fula och pekar lite åt fel håll, och nåra andra är lite småskadade. Baktassen har varsin klo som är trasig varav den ena nog klarar sig utan bandage snart, där behöver pulpan bara hårdna lite under.

Jag vann nyligen en auktion med en Rosti-skål som var sådär långsmal (ex för grädde) men ångrade mej och tänkte sälja den på loppisen idag. Den blev inte såld och det var nog meningen för den var perfekt att tvätta en skadad tass i. Bara att doppa ner tassen o vispa runt lite!

Tvättade bara med vatten och sköljde rent med koksaltlösning för det är inte bra att ha på jodopax eller starka grejer innan veterinären hinner titta. Torkade rent noga och gjorde första klassens tassbandage med soffban mellan tårna o allt. Avslutar med en liten bild på en olycklig en...

image148

Årets första dopp = katastrof!!

Helvetes jävla skiiiiiiit! Sigge är skadad!

Vi var o skulle ta ett kvällsdopp på hundbadplatsen men det var en ilsken svanfamilj där (som nästan överföll Sigge) så vi gick till den vanliga badplatsen. Där skulle vi hoppa i från bryggan och Sigge skuttade i o tog i lite i stegen. Jag såg först efter han hoppat i att den var av plåt med små hål i. Andra gången skulle han hoppa rakt i, men halkade lite och klev på stegen med baktassen och fastnade med en klo, slog över och fastnade med framtassen istället (!) på nästa trappsteg. Där slog han över och jag såg hur klon satt fast o att det bräcktes helt åt fel håll! Isch!!! Han skrek till och jag med (högre). Jag hivade upp honom så fort jag kunde på bryggan igen och sen fick husse bära honom till bilen.

Ringde till Läckeby som har jouröppet och fick betala hutlösa 150 spänn (!!) bara för att prata med en veterinär som tyckte vi skulle avvakta till morgondagen om det inte var nåt allvarligare än en trasig klokapsel.

Båda husse och jag har klämt på tassarna och det verkar inte det minsta svullet eller ömt i tassar eller ben, bara klorna som gör ont. En trasig bak och två fram plus två fram med som ett hack i. Nu går han runt här med dumstrut och tillfälligt bandage om tassarna. Tänkte det skulle blöda färdigt och sen ska jag spola rent med koksalt och lägga på ett bättre bandage till vi kan åka in till Kalmar djursjukhus imorrn bitti.

Ååååå..jag vet ju hur jobbiga kloskador kan bli! Nu är halva sommaren förstörd juuuu!!! O ja, säg det inte för jag VET, det var superdumt att låta honom få möjligheten att gå på stegen. Jag har megaångest!!! Stackars Sigge, ont har han oxå, mest i framtassen.


(För o tänka positivt så är jag glad att det var klorna som gick sönder och inte benet eller ryggen för det var ett jkla otäckt fall. Jag såg det som i slow motion, brrrrrrr.)


Hemma igen...

...efter ett dygnslångt jobbpass. Tiden har gått fort, vissa dagar är jobbet riktigt och glassigt men andra dagar får man stå ut med både spott och annat hot så det uppväger ju varann. Idag var vi en sväng i metropolen Nybro o käkade glass.

Cykelturen hem kändes lång, men vad gör man? Det är bara att cykla på och ignorera ens ömmande bak och trötta ben. Väl hemma möttes jag av en något rikare sambo. Loppisen gav vinst! Det var ju skoj, och superbra att bli av med massa junk. Nu är det bara en kartong kvar, vissa saker ska vi lägga ut på Tradera och vissa får nog åka till skräphimlen.

Nu ska jag snart få mat (kyckling och färskpotatis i ugn med irländsk "grönsaksmash" till) och sen måste vi bege oss till verkstaden för att hämta vår bil. Är fortfarande väldigt nöjd med att få jobbet gjort snabbt, billigt och av auktoriserad verkstad med tre års garanti på det! Skitbra!

Imorrn har jag lovat Marina att följa med på hennes låååångpromenad, vi ska starta tidigt i ottan för det blir ju så hett redan tidigt på förmiddagen!! Dessutom ska jag få hälsa på deras nya "bebisar"...*längtar* På eftermiddagen ska jag träffa en person för att  få en grej jag köpt på Tradera, och för övrigt blir det nog mest gräsmattan alternativt stranden för mej och Sigge.

Åå..Paul kom just hem, han var på Ica en snabbis o köpte glass..mmmm...mascarponeglass var det men han köpte ju fel sort!!!! Icas egen sort är inte alls lika god som GB:s *besvikelse*...hmmm...

Avklarat första jobbpass och en hel massa annat!

I torsdags var det alltså dags för första jobbpasset. Jag trodde jag skulle va backup men så var inte fallet. Det gjorde ingenting. Passet var i stort sett trevligt men det blev ett "blött utbrott" på kvällskvisten, huja...Jag sov dock som en stock sen på natten och åkte hemåt efter en kopp te med skorpa och lite prat med dagpersonalen.

När jag kom hem imorse låg Paul fortfarande och nanade. Jag ville inte krypa ner i sängen för då vet jag att jag blir sömnig och sover flera timmar. Istället mannekängade jag min nya bikini för en något trött Paul, vattnade blommor och fixade lite internetärenden. Ringde oxå några måste-samtal.

Frukost och sen stack jag iväg och klippte mej. Körde snålvarianten även denna gång och köpte med mej hemfärg. Frisören var jättetrevlig och pratglad, vi hann avverka både hund, häst, boende, karriär mm förutom hårprat. Fick lite bra tips och råd om produkter för mitt hår som är extra risigt just nu. Det beror dels på att jag behöver färga om det och dels på att mitt balsam varit slut ett bra tag. Det är så dyrt och vi har snålat lite ett tag pga Pauls lönekrångel så jag har klarat mej på enbart spraybalsam.Jag vägrar att använda balsam från Maxi, det bara förstör håret så det var skönt att köpa frisörbalsam igen!

Frisyren blev bra mycket kortare än vad jag haft på flera flera år, superskönt och fint. Det är fortfarande längre fram än bak men jag kan gömma hårsnoddarna längst ner i lådan! Jobbigt med självlockigt hår ibland men när det är nyklippt och fint är det mycket finare än permanent (tycker jag i alla fall).

Nyklippt susade jag ner på stan och köpte ett par shorts och några linnen. Lyxade till det med sushi till lunch och sen hämtade jag upp Paul och vi åkte till mekonomenverkstan och gubben där kollade på corsans avgassystem och vi fick ett preliminärt pris. Det kommer landa på ca 1700 för byte av hela avgassystemet bakom katalysatorn vilket är rätt sjysst då båda delarna kostar 685 stycket  plus 150 för monteringssatsen. Nu ska vi susa bort med bilen imorrn bitti och sen gå tillbaka. Hoppas den blir klar snabbt!

Precis när jag skulle lämna av Paul på jobbet igen ringde killen som köpt skrivbordet och bokhyllan och ville hämta det sista så jag fick åka dit och hjälpa honom skruva isär och baxa in det i bilen. Nu är vi inbjudna till hårklippning och påhälsning och allt möjligt hos våra nya polska vänner i Nybro! *hihi* Superskönt att verkligen blivit av med grejerna!!

Äntligen fick jag lägga mej på gräsmattan och sola. Tog med mej "Pojken som kallades det" och läste i. Plöjde genom hela boken i ett sträck, den var hemsk!!! Ska få tag på de andra delarna oxå så småningom. Köpte första delen på bokrean så de andra finns säkert nästa år oxå.

När Paul kom hem stack vi till grönsaksaffären och sen Maxi för lite shopping. Paul började blöda näsblod på Maxi så vi fick rusa bort och blippa ett paket näsdukar. Hände härom morgonen oxå, om han inte berättat att han brukar blöda näsblod i början av sommaren så hade jag nog blivit orolig. När vi kom hem blev vi supersega och det dröjde innan vi kom igång med matlagningen. Det blev till slut spareribs och varm potatissallad. Potatissalladen gjorde vi av kokt färskpotatis, strimlade torkade tomater, fetaost och babyspenat. Vi hällde på lite av spadet från tomaterna och det blev mumma! Lätt men gott!

Ikväll har vi oxå prismärkt lite grejer inför loppisen på söndag. Paul ska sköta ruljansen för jag jobbar ju till tre. Bara o hoppas att vi får sålt grejer så bordet betalar sig åtminstone o att vi blir AV med junket!!

Full fart före första dagen på jobbet!

Idag är det första dagen jobbet. Egentligen går jag på schemat på lördag, men jag har ett extrapass nu och idag ska jag köra dit mina saker. Man sover ju där ibland så jag har tänkt ha en pyjamas o necessär där. Dessutom är det alltid bra att ha nån portion färdig mat i frysen, lite bröd och sånt.

Alltså fick jag på förmiddagen bege mej till Giraffen för att shoppa. På inköpslistan stod oxå bikini. Jag har gått och dragit på det ett par veckor nu men sommaren är ju här och jag har varit badsugen flera veckor!!! Alltså gick jag in på Change och bad om hjälp och tro det eller ej, första bikinin satt perfekt! Superhärligt! Köpte ett set där och kompletterade med ett par svarta byxor till på Lindex. Dessutom fick en liten necessär och ett par pyjamasbyxor följa med hem (och nu ska de till jobbet).

Det tog längre tid än jag trodde att handla för jag skulle ju ha mat och sånt oxå så nu har jag skurit grönsaker och kyckling för fulla muggar så jag ska få i mej en sen lunch och en matlåda till ikväll oxå för både Paul o mej.

Förresten har vi fått sålt Pauls skrivbord och tv-hylla/bokhylla. Det var ett skojsigt "very polish" par som köpte det. De hämtade en del igår, en del idag och ska nog ta resten ikväll. Jippi!! Det löste iaf ett par kvm av våra förrådsproblem och vi fick en hacka oxå förutom att vi numera får klippa oss till rabatterat pris i Nybro! *fniss*

Nu ska jag woka lite mer...ha de!!

Hurtig morgonpromenad på nationaldagen

Tiiidigt imorse ringde klockan. Sigge och jag hade bestämt träff med Marina och retrieverbrudarna Ludvigsson för en långpromenad. Solen verkliigen gassade på oss, shit vad varmt det är nu, rena sommarvärmen!!

Sigge kanontrivs med tjejerna, Dot är nog favoritbrottarkompisen men Tilda och Fun kommer inte långt efter. Sigge såg lite snopen ut när när Yippie kände sig tvungen att skälla ut honom lite. *hihi* Det verkar ju som att han är trygg och lugn så länge han känner han kan lita på deras hundspråk och på att vi mattar kan reda upp situationen om det händer nåt, som när hela skocken sprang rakt över stackars Happy och det bara var ben och päls åt alla håll!

Jag misstänker att Marina försöker göra alla sina hundar till labradårar för vägen var kantad med sumphål. Man hörde plask efter plask när brudarna vilt hoppade i gång efter gång och sen kom upp helt svarta!!! Sigge är lite mer fisförnäm och föredrar att glida i lite snyggt (trots vår plaskträning!!).

När vi kom hem var det raka vägen in i duschen för Sigge. Han blev akut döv och försökte med alla knep slippa men han luktade ju aber och var helt brunsvart så ingen pardon. Dusch och schamponering och nu ligger han i hallen och är trött. Matte är oxå trött men ska göra färdigt det sista på tentan och sen blir det nationaldagslov!! :)


Mera tentaas...

..ja..aldrig är den klar. Nu ska jag bara få till en fjantig bild om tablettproduktion och sen kolla av med Maria och sen ska jag skicka in eländet och ha i vart fall knappt ett dygns sommarlov. På torsdag börjar jag nämligen jobba, egentligen går jag på schemat på lördag men jag ryckte in extra på torsdag oxå.

I en paus med tentah-tet gick jag in på Betapet och fick en trevlig dust mot en pensionärsgubbe flåt farbror. Han rullade på ordet GREKINNA...ehh...hade jag aldrig trott var ett ord som räknades. Visade sig att han var aktiv i nåt afrikanskt brödraskap vars syfte var att stödja massaier eller nåt sånt. Coolt! =)

Sen kämpade jag vidare med tentan och försökte få lite ordning på den. Ja just ja, hann bli osams med min lillasyster oxå. Hon vill tydligen ha två av köksstolarna som står (eller rättare sagt) typ ligger högt uppe vid taket i vårt förråd. Det är så jäkla fullt att man knappt får igen dörren och den 15:e ska Paul vara ute ur sin lägenhet och då ska alla HANS grejer som vi inte fått sålt eller som vi ska behålla in där oxå. Min lillasyster kunde INTE för sin tid förstå varför 1. vi inte kunde ha stolarna kvar, 2. varför vi inte kan köra stolarna till dem. Ehh..ja, vi kan ju ha dem kvar men då får vi sova skavfötters med dem, PÅ ALLVAR! Eller...ja, vi kan ju köra dem till Linköping i vår bil (med trasigt avgassystem) för vägen till Linköping är tydligen kortare än vägen till Kalmar. Det är liiite för mycket donnafasoner över den läkarstuderande lillasystern just nu.

Ikväll har vi varit på judoavslutning. För Sigge var det en enda stor frestelse med pinnar och bollar och korvar som bara susade förbi framför ögonen. Han fick en hängiven idol och många beundrande blickar och beröm. Alla tycker ju att Sigge har så härlig färg och är så snygg, och det är han ju oxå. Jag tillhör ju den skaran som tycker de arbetande hundarna är snyggare än utställningshundarna i retrievervärlden, och det kommer knappast ändras. Sigge får vara lite reklampelare..

Tentatråkig måndag

Inatt har jag drömt hemska mardrömmar. Paul var skadad och skulle aldrig mer bli sig lik. Jag vaknade med ett förvirrat skrik när han väckte mej och var precis som vanligt. Puh..återhämtade mej så småningom från mitt smått traumatiska uppvaknande. Egentligen hade jag tänkt stiga upp i ottan för att skriva som en tok på tentan men timmarna gick och jag fick inget gjort på eländet.

Pratade bort en timme i telefon med en klasskompis och beslutade mej till slut för att köpa lite mutchokelad på Maxi så jag styrde kosan dit. Jag kom på mej själv med att längtansfullt gå och spana bland städgrejerna, där ser ni hur desperat man kan vilja bort från pluggandet!! Herre min je, jag lyckades avstyra inköp av vaskpropp och metallskrubbboll med fiffigt handtag och gick istället hem.

Lite rester till lunch (jag tror att (o)vanan att alltid berätta vad jag ätit kommer från när jag jobbade på "kortis". Där skrev man ju i rapportböcker varje dag om vad ungarna gjort och ätit med mera) och sen tog jag tag i pluggandet. Segt, segt gick det men nu har jag bara kvar delen om tablett-tillverkning och sen kolla igenom och komplettera lite grann.

Sigge har haft en tråkig dag IGEN. Vi var ute en sväng förut och kissade/tränade lite. Kom på ett nytt sätt att lära in ett moment som vi förut tragglat med. Nu tror jag vi löst ännu ett problem minsann, bara att öva på. Dessutom har Paul och jag lagt upp lite saker till försäljning så jag hoppas vi snart ska bli av med mera junk. Datagrejer mest, om någon är intresserad av att fynda! ;) Nu ska jag klura lite i en betapet-match och sen ska jag nana kudde.

Nattis!

Supertrevlig lördagskväll...

...har vi haft, hela familjen! Vi har haft besök av en kompis till Paul med flickvän. De hade frågat Paul om vi inte kunde hitta på nåt ikväll så det gjorde vi. Det var verkligen en lyckad kväll!! Vi har pratat och skrattat och druckit öl/vin/pepsi max ;)  spelat spel och ätit mumsig marängsviss. Tiden rusade och klockan var mycket när de gick hem. Sedan började vi plocka undan och greja här, och sen fick vi för oss att fixa lite med kontona o sånt.

Sigge har njutit av besöket. Våra gäster gillade hundar så han fick gossegoss, uppmärksamhet och kunde dessutom imponera lite på dem genom att visa hur lydig han är. Jag insåg ju en dag att Sigge inte alls måste hälsa först eller vara instängd bakom kompostgaller när man öppnar dörren. Det går ju alldeles ypperligt att bara platsa honom i korgen! :P Där ligger han tills gästerna kommit in och fått av sig kläder osv, sedan får han hälsa när jag låter honom. Nu är han trött, träning OCH gäster tär på krafterna och dessutom är klockan massor!! Det börjar ju redan ljusna. Hjälp! Dags o kravla i säng...natti

Sumpig träning och IKEA

Idag ringde telefonen vid nio och en hurtig typ körde upp oss ur sängen! ;) Paul skulle på nån judouppvisning i Trekanten och jag skulle träna vid elva så vi susade utåt. Vädret var fint idag men det blåste lite.

Sigge fick idag börja sin träning med ett sök. Han fick jobba rejält för det har växt ordentligt, grönskan är nästan lika hög som hundarna! Man märker att de tappade kilona gjort susen för nu rör han sig lättare och det tar längre tid innan det börjar bli motigt. Det man har att anmärka på nu är att han i upphetsningen fortfarande är fladdrig i munnen, det småtuggas lite på vägen in. När han tagit första dummien försökte den rackaren oxå fortsätta söka med den i munnen men både jag o Marina var på honom snabbt som attan med rösten så han pep in till mej istället. Sen jobbade han på bra, men varvar upp sig så jag får tänka på att låta honom sitta lite emellan skicken ibland så han hinner coola ner. Orken tog slut runt dummie sex-sju så slutet var motigt och han travade trött in med åttan. Det fattas alltså ännu lite kondis och uthållighet. Jag tror oxå stressen spökar lite och gör att han blir så slut.

På't igen på en gång med vattenmarkeringar. En ny (?) ovana dök upp, nämligen att tugga när han simmade! Kokohund!! Jag ska vara på honom och kasta nåt på honom nästa gång tror jag, ofog ju!! Annars tycker jag nog det gick okej. Han är jäkligt tänd och så men jag tycker ändå han lyckas markera rätt bra. Det är som sagt tugget som retar mej!! Ingångarna är inte heller stabila, ibland passar han på att ta vägen runt mej och nån gång så försökte han ta dummien igen när jag tagit den. Aja baja.

Sedan fick matte öva sina kastfärdigheter. Stackars Marina och hennes hundar som får stå ut med mina lusiga kast. På slutet fick jag upp snitsen tycker jag dock!

Sammanfattningsvis så måste jag fortsätta öva på fotgåendet även om börjar bli bättre. Sedan måste jag få bort ofoget med att tugga i vattnet. Undrar om det är tennisbollarnas fel? Dem tuggar han ju helt frenetiskt på och jag har ibland använt dem i vattnet istället för att kasta bort dummies när den risken finns. Ja..o sen är det viltet då. Det har vi ännu inte riktigt tagit tag i. Måste försöka skaffa hem lite pippifåglar...

Hem och duscha och sen styrde vi kosan mot IKEA. Jag köpte inte så mycket, en liten sopborste till kattlådan, en påse dekorationssten och såna nyttighetsgrejer bara. Skulle vara roligt att ta på sig spenderbyxorna och bara köpa allt man vill! Hihi..

Nu är jag äntligen hemma, är lite trött faktiskt. Vet inte om jag orkar med att skriva nåt på hemtentan. Kanske får det blir lite pyssel här hemma för mr Curley har oxå kommit hem...