Annandagsrea

Idag skulle vi upp med tuppen och vara först på stan för att fynda! Pyttsan heller, vid tiosnåret väckte mamma oss för att NÅN hade stängt av väckarklockan som ringde vid nio... Frukost o dusch och sen iväg till Stadium för o byta långkalsingar och sen till stan. Jag tror vi kollat i typ varenda affär i hela stan och vad kommer vi hem med!? Typ ingenting!!! Var faktiskt väldigt dålig rea...bara julsaker och krimskramskläder...

Vi fick faktiskt tag på två väggljusstakar på Village i ek och glas till Pauls bror med fru och en handväska till bröllopen. Den är liten och svart, i något slags sidenliknande material. Helt okej, lite "gammaldags" i stilen och man kan ha den både med axelband (en "bronskedja") och som en "clutch" eller vad det nu kallas...

Måste fortfarande hitta något slags "wrap" o ha över axlarna. Till den svartvita klänningen kan jag säkert ha min svarta nya kavaj, men det kanske blir för mörkt. Får rådfråga Bernie, Pauls mamma. Annars vore det bra om jag hittade någon elegant sjal eller nån liten sån "krage" i stickat eller päls. Vi får se..väntar nog till jag kan frossa på Monsoon...

Nu är vi trötta, det tar på krafterna att shoppa! Tur vi tog en lunchpaus på mitt favoritcafé Hälls på Stallbacken. Paul tog en ädelostpaj och jag tog en bakpotatis med fetaoströra. Till efterrätt tog jag såklart en dammsugare..mumma... INGEN har så goda dammsugare som Hälls...

Fetaoströran ska vi göra nån kväll, den är supergod och rätt så smal! Bakpotatisröror har annars en tendens att vara rätt sliskiga och feta..VI har luskat ut att den består av keso, smulad fetaost och hackad basilika, kanske någon mer örtkrydda. Till det bakpotatis med vitlökssmör och fräscha grönsaker.

Nu blir det snart middag här hemma och sen ska vi gå på bio, Casino Royale..myspys!! Skönt med jullov!! Kommer bli desto jobbigare att komma tillbax till skolan sen..hihi.

Sigge har inte mycket att rapportera. Han har hängt här hemma på gården med mamma och pappa. Det är rena paradiset för honom och inne går han runt med knuten från sitt julklappsben och visar upp för alla..Han sover på den till och med, så kär är den!
 

Juldagsspår o annat!

Idag tog vi en lååång sovmorgon, första på väldigt länge. Ändå kom mamma in och väckte oss trehundra gånger...förstår inte att man aaaaldrig blir vuxen här hemma och får bestämma nåt själv!!

Sigge var ute med mattefar i trädgården och lallade runt. Han trivs utmärkt som gårdvar!!

Efter frukost gick vi ut för att lägga spår åt hundarna. Paul fick tillefån hemifrån så jag la spår och han pratade telefon. :) Det blev ett minispår åt Hugo med mammas vantar och ett långt åt Sigge med två vinklar.

Hugo var först ut och något trevande gick han spåret. Förvånansvärt nog tyckte han det var ganska roligt och sprang fram till vantarna när han såg dem och till och med åt godisen. Sigge fattade på en gång vad som var på g och var het på gröten. Han spårade finfint men väldigt snabbt så jag fick bromsa massor. Nåra gånger tror jag han började använda ögonen istället för nosen, men han klarade vinklarna hur lätt som helst så då måste han spårat!

Nu har det varit juldagsmiddag, lutfisk. Till efterrätt ris a la malta, allt enligt släkten Carlssons tradition. Farmor har visat sitt sanna jag..hehe..men Paul fick iaf godkänt, han var ju inte "så lat som oss andra" . *fniss*

God Jul!!

Nu är julafton över och det har varit juldag i 16 minuter. Känns som att det varit en lång dag. Var det verkligen imorse vi åkte till kyrkan? Syster och jag brukar åka till Hagakyrkan och gå på deras julbön. I år var oxå Paul med, mysigt! Det var ganska lättsamt och mycket sång. Roligt att träffa alla gamla vänner, många har jag inte träffat sen förra julafton...

Efter kyrkan gick vi upp till mormor för dopp i grytan. Mums..systrarna och jag fick som vanligt paket av mormor, en röd julduk. Pyssliga tanter!! Paul fick oxå paket, en chokladtomte, hihi..

Hem, packa ihop julklapparna och sen iväg till Elgskogen där kusinerna bor. Tittade på Kalle och väntade in resten av släkten. Farmor parkerades på en stol bredvid mej så jag tror jag berättat för henne vilka är minst 25 gånger. Oj oj...tur hon inte minns hur glömsk hon är! ;) Blev lite ledsen när hon först sa att jag minsann inte var ett av hennes barnbarn, men sen kände hon igen mej och började prata om Kalmar och ställde de vanliga frågorna. Hon berättade oxå om när hon gick på stan med lillasyster och de skulle gå på banken...den får vi höra varje gång vi träffar henne. :)


122621-56

122621-57


Efter att några av kusinerna försvunnit iväg till "pannrummet" så ringde tomten på dörren. Två små blyga kusiner fick öppna dörren och fick varsitt piratskepp och massa mer paket. Tydligen hade även jag varit snäll för jag fick oxå julklappar av tomten! :) När tomten gått gick vi in i vardagsrummet och hämtade in alla andra julklappar. Hej och hå, många paket blev det!! Jag fick stryka lite grejer på min önskelista nu förut. Tomten hade med sig underställ, trådlös mus till datorn, pyjamas, raggsockar och lite annat. Lite pengar fick jag oxå, kan komma väl till pass nu när vi ska bort/hem till Irland. Av Paul fick jag ett jättesött guldhalsband med en berlock med en svart sten. Tack älskling!


122621-58


Tror mina presenter uppskattades oxå, Paul sa att han skulle laga mer mat nu. Inget jag klagar över inte!!! ;) Hoppas på mer sushi iom att han fick en kockkniv men även en filékniv!!

När alla klappar var öppnade blev det julmat i långa banor. Mums! Gröt till efterrätt, men jag fick inte mandeln, rackarns oxå!!

Vid det här laget var jag väääldigt trött. Någon annan som var trött var Sigge. Han har skött sig jättebra hela dagen och kvällen. Han har mest legat still och tagit det lugnt. Varit ute och kollat läget när det ringt på dörren eller skramlat i köket, men ändå mest varit lugn och stilla. Sigge är inte så van vid småbarn men han struntade mest i dem hela kvällen. Dock tyckte han att de var ganska jobbiga när de sprang omkring och skrek och busade.

En av storkusinerna stod och gosade med Sigge när en lillkusin kom farande och Sigge sa ifrån! (Han morrade till. Lillkusinen sa att "hunden bet mej", men vi såg inget märke och han fick inte ont  eller blev ledsen så Sigge kanske sträckte fram huvudet eller tog om armen löst. Tror kusinen kanske är lite dramatisk sen brorsan blev biten av en annan hund).

Blev väldigt förvånad när det hände eftersom han aldrig säger ifrån mot människor annars. Han har tvärtom ganska stor tolerans även när han inte gillar vad de gör, ex hos vetten. Tror inte Sigge riktigt ser barn som "människor", de är i vilket fall "lägre i rang" än honom...dessutom så tror jag gårdagens minne om Hugos "överfall" fanns kvar i hans huvud, Var ju precis samma situation, Sigge fick gos och nån annan kom oväntat fram.

Ja, jag vet inte...svårt det där. Vill varken överdriva eller förringa situationen. Sigge har ju redan sitt rykte som "monster", lätt att man läser in mer än som finns i varje liten grej som händer, fastän det i själva verket är en normal reaktion. Samtidigt vill jag ju inte bara nonchalera det eftersom han faktiskt visat tydligt att han har en hög skärpa...men han är ju ändå fyra. Hade han varit "aggro" mot folk borde det synts innan..tror bara han börjar bli lite gubbe som tycker det ska vara lugn och ro.

Sigge brukar ju gilla liv och folk och fest men småbarn är han som sagt inte van vid. Det grämer mej lite att jag inte såg tidigare att han tyckte det var så jobbigt, jag borde ju räddat honom... Nästa gång det är barn med får han stanna hemma eller vara ifred bakom kompostgaller.

Jullov!

Nu har vi äntligen kommit till Örebro. Resan var låååång. Sickan pep och viftade med tassarna hela vägen till Linköping, och sen gömde hon sig i Åsas soffa och tjurade. (Observera i!!!) Från Linkeboda fick Åsa köra och Paul satt ihopklämd där bak med alla julklappar. Sickan låg oxå i högen bland paketen och vid det här laget hördes bara ett pip då och då, som för att tala om att hon faktiskt fanns där.

Väl hemma fick vi grönkålssoppa o hembakt bröd och mammas hemgjorda leverpastej. Utan leverpastejen, ingen jul!

En lycklig Sigge hade inte ens tid att kissa, utan rusade raka vägen in! Han älskar att vara här, sover inte ens länge på morgonen. Sickan vill bara in till vårt sovrum men där får hon inte vara för mamma och pappa utan måste sitta olycklig i köket och tjura hela jullovet.

Just nu står inte mammas dumpudel Hugo högt i kurs!! Mamma stod o gosade med Sigge och pratade om julbordet och då blev Hugo vansinnigt avundsjuk och hoppade på stackars Sigge. Vilt tumult utbröt på köksgolvet och Hugo ger sig lixom inte. Sigge slutar när man skriker på dom men eftersom Hugo bara är på och på och på så måste han ju fortsätta försvara sig.

När vi fick isär dom läxade jag upp Hugo, men mamma bara pjoskar med honom, åååå.....känns inte roligt att lämna Sigge här när vi ska till Irland. Sigge var mycket olycklig och låg, stod och smaskade med en bit svart luddhår i munnen. Som tur är lyckades vi iaf få mamma att stänga ut Hugo i hallen. Tycker verkligen inte Sigge ska bestraffas när han faktiskt agerar helt korrekt. Inga skador uppstod, tur tur!!!!

Hörde just om en bekant vars hund råkat bita sin kompis på samma sätt som Sigge bet Viggo. Tråkigt att höra men kändes lite skönt att veta att sånt faktiskt kan hända vilken hund som helst. Vi tror ju oxå att den skadan oxå bara var en "normal" olycka...

Nu ska vi på stan och köpa sista julklapparna och fixa lite ärenden. Hoppas inte resten av Örebro är där...känns tillräckligt stressat ändå!!

Småkrypen tar över världen?

På kort tid har Sigge haft noskvalster och Viggo haft både igelkottsloppor och spolmask. Blä...vad händer!?? Äckligt iaf. Passade på att avmaska både Sigge och Sickan nu före vi ska hem till mor och far i jul.

Sigge svalde tabletterna så snällt så, medan Sickan antagligen anade att något hemskt var på gång. Hon VÄGRADE komma fram så favoriten husse fick fånga henne. Vi vägde skrutten, 3,8 kg, inte så dåligt ändå. Givetvis lyckades hon slinka ur greppet så en NY kattjakt inleddes. Till slut infångades ett styck ilsket kattkräk på sänggaveln där hon envist höll sig fast med klorna. Ner med tabletten i gapet och sen såg hon så arg ut att oj oj oj..aldrig sett något surare! Efter en stund i mattes knä var hon något mindre sur men pep iväg raskt och nu får vi nog aldrig tag i henne igen...hehe...stackars lillskruttan. Hon tyckte nog det var en elak komplott...

Julapportören

     Igår var Johanna, Daniel, Johanna 2 och Sanna med Zombie i släptåg här för lite julmys! Vi käkade lite julmat och sen blev det julklappshazzard. Före det fick Sigge posa för lite julbilder med alla klapparna och bästa bilden ligger härunder i julhälsningen. Den här blev oxå rätt söt. Ska ju synas att man är en apportör, och Sigge ville bra gärna behålla klappen för sig själv!


julapportören


Utgången i hazzarden ska vi inte tala om...hihi...låg bra till ett tag där men sen försvann alla mina klappar raskt! Skoj var det ändå!!

Idag stack vi ut och tränade lite sök. Märks att både matte och Sigge haft vila ett tag för kondisen var inte på topp. I stort är jag nöjd med dagens prestationer även om det blev lite knas ett par gånger. Märks att vi inte tränat på länge. Efter jul blir det till att försöka hänga på gänget i Nybro och träna. Behöver verkligen lite träningssupport nu, även om vi får väldigt bra nätcoaching!!  ;)




Julhälsning

God Jul

Veterinärrapport

Eftersom inga kycklingben kommit ut sedan soptrollets framfart i måndags och att Sigge verkat lite smått mammig tyckte jag det var dax att kolla upp det. Fick en tid idag 13.15 på Kalmar Djursjukhus. När vi kom dit och hoppade ur bilen blev Sigge på en gång uppvarvad och  ömsom försökte gå därifrån och ömsom drog i kopplet när vi skulle in. I väntrummet var det helt tomt på djur och vi fick sitta ner en stund. Damen vi pratat med i telefon igår kom ut och klappade om Sigge och frågade hur det var idag. Alla är så vänliga och trevliga där, det känns skönt att komma dit. Dessutom börjar nog vissa känna igen oss, känns lite hemtrevligt på nåt vis, även om det såklart har sina negativa sidor att vara känd hos veterinären..typ tom plånbok!!

Sigge fick som vanligt massa  beröm för att han är så söt och har så fin färg, plus att han är snäll och lydig! Där ser man! ;) *fniss* Roligt med folk som uppskattar den "riktiga" goldenfärgen, även om alla goldisar är fina såklart!

Väl inne fick vi prata med en sköterska och bekänna allt som slunkit ner. Sedan kom veterinären och pratade och klämde och kände på Sigge. När han gick och hämtade något i skåpet blev Sigge överlycklig för att sedan få en något snopen min när han fick ett finger i rumpan!! Sigge är ibland lite skeptisk till veterinärer och tycker INTE om när de klämmer på honom men idag skötte han sig utmärkt!

För säkerhets skull tog vi en röntgenbild på magen, spännande att se vad som fanns där. Jag var helt övertygad om att den skulle vara full i ben och allsköns skrot men där fanns ingenting konstigt!! Man kunde se att tarmarna var fyllda med poop och en pytteliten vit prick skvallrade om att det troligtvis var en liten bit metall(folie) på väg ut. En fick med gas fanns oxå men det var inga stora mängder, helt normalt! Superskönt! Dessutom tycker jag veterinären var trevlig som verkligen visade vad som var vad på röntgenbilden och förklarade hur man kunde se olika saker osv. :)

På vägen ut gick Sigge raka vägen till hyllan för godis och ben och valde ett grisöra. Mums! Det höll han på att sluka i ett bett så jag fick lägga undan det en stund. Försöker göra veterinärbesöket lite roligt genom att alltid låta honom få nåt gott efteråt, och han verkar ha lärt sig det iaf.

Tusenlappen fattigare styrde vi kosan till nya Netto för att kolla läget där och jag fyndade en superjulklapp till morgondagens julklappsbyte. Wohoo!!

Tänker fortfarande på de där anonyma tipsmejlen, känns jätteobehagligt. Mamma sa att om det hände igen skulle jag svara och skriva att jag skulle polisanmäla. Men, det går ju inte...det enda som skrivs är ju eg tips om en bok...som jag ändå tänkt att köpa. Ändå är det olustigt....jaja...vi får väl se vad som händer...


Mystisk tipsare

Ja...när jag satt här i godan ro och surfade lite efter kläder så damp det ner ett mejl i min inbox. Det var någon som ville tipsa mej om något på canis hemsida. jag har oxå funderat på att köpa just den boken om att klickerträna in lugnande signaler och tipsat HUSSE om att köpa in den, finns ju flera som skulle kunna ha nytta av den.

Självklart blev jag ju nyfiken på vem det var som uppenbarligen kände till min mejladress, min hund och hans problematik men som inte vågade stå för sitt tips, då det var skickat med den skumma avsändaren dockanbrenda...

Jag googlade lite och fick reda på intressanta saker som gjorde dockanbrenda mindre anonym och jag tror jag vet vem det är, men mamma tyckte jag skulle vara snäll på min blogg. Ok mamma, det är ju ändå snart jul även om det är rätt obehagligt att få anonyma mejl.

Så  GOD JUL dockanbrenda och hör gärna av dej med tips men var snäll och stå för det! :)


Julfint

Dumma blogg.se har ju strulat senaste dagarna så jag har inte kunnat uppdatera bloggen alls ju! Har julpyntat och fixat och donat massor som jag tänkte visa...men här kommer lite i efterskott.

Först köket då. Fick för mej att jag skulle pyssla lite så jag gjorde några små hjärtan och fäste på snöre runt blomkrukorna. Blev ganska sött faktiskt. Har använt gamla kökshanddukar passande nog! ;)

kruka med hjärta


Sen passade jag på att möblera om i sovrummet. Det har inte alls varit nåt bra där förut, trångt och ingen möblering har känts naturlig. Nu fyndade jag en liten byrå i teak på Förmedlingscentralen för 180 kronor, lagom pris va! Var som att den bara stod och väntade på mej, exakt sådan jag ville ha!! Blev mycket mer rofyllt i sovrummet nu. Ställde in en fåtölj och en läslampa så kan man sitta där och mysa oxå (eller i varje fall ha nånstans att lägga kläderna). Kände mej nöjd med resultatet och tror Paulen oxå tyckte det. Han har ju efterlyst lite mer "luft" och det fick han faktiskt...tro det eller ej. Sovrummet har så himla konstiga mått. Var folk pygmékorta i Kalmar på 60-talet eller?

Det är faktiskt julpyntat i sovrummet oxå. Stjärnan i fönstret har jag fått av mormor och morfar för evigheter sen. Har haft den så länge jag kan minnas, likaså min röda elljusstake som bor i köket. Observera att Ulrik fått på sig tomtemössan!



    
sängen


byrån


Vardagsrummet fick lite nya saker. Letade över hela staden efter den perfekta vita pappersstjärnan men hittade istället en röd, från Village. Den passar precis, jag älskar den!! Nu har jag oxå köpt en röd skärm till en av lamporna så den står på ena sidan och på andra sidan står två små röda ljuslyktor från Nordiska. Har inte hunnit lägga in bilder på det men det kommer. Häromdagen sydde jag nya kuddfodral till två av balkongsoffans kuddar som fick flytta in i vardagsrummet i julröd kostym. Tycker vardagsrummet fick mycket mer karaktär nu. *nöjd*

stjärnan


När jag städat fint inför glöggfesten/julfesten på lördag ska jag försöka ta lite mer fina kort så ni får se hela lägenheten!

Soptrollets framfart!

Idag har han varit här igen. Vet inte varifrån han kommer och när jag kom hem hade han redan gett sig av. När jag kom hem från skolan efter lunch hittade jag de sorgliga resterna efter ett sargat hjärta...mina söta ljus jag köpte på IKEA hade blivit offer för Soptrollet som grymt krossat det ena i tusentals små röda stearinbitar och repat det andra...

Nåväl, nu ikväll hittade jag en stor hög med skräp, söndersmulat till små små lappar....om nån vill ha en dokumentförstörare så kan jag verkligen rekommendera Sopus 2003...ojoj...Här hemma finns i alla fall bara en snäll o mattesjuk liten retriever med sammetspäls som är såå oskyldig. Vet inte om de tunga suckarna och den trinda magen kan tyda på något...men jag tror ändå inte det..inte min söta vovve inte...nää...;)
 
När jag städade upp sophögen i köket hittade jag helgens rester, bl a en chipspåse, noga renslickad, aluminiumfolien från en kebabrulle resp kycklingrulle (hittade INGA feferonis...nån kommer få magknip), plastpåsar o pastaförpackningar, ja..det mesta. Mitt sista fynd gjorde mej lite orolig....den tomma påsen från den grillade kycklingen vi hade till lunch i lördags. ALLA ben var borta, soptrollet har alltså, ve och fasa, slukat ett helt kycklingskelett!! Observera att Sigge fortfarande är oskyldig...tunga suckar och svansviftningar så fort jag tittar mot dörren, men inte är det han...nää...

Ringer för säkerhets skull till
Strömsholms journummer! Tack och lov att det går att ringa dit utan att bli av med en förmögenhet!!! En trevlig dam lugnar mej och säger att en golden retriever (OM det nu mot all förmodan inte är soptrollet utan Sigge) nog inte lider någon större fara än kanske lite dålig mage pga kryddorna. En grillad kyckling man köpt på ica brukar vara en sk broiler och de har inte så hårda och vassa ben så det brukar inte vara någon fara. För säkerhets skull ska han få sparris, och det har vi ju ett stort lager av, så Soptroll, om du läser detta: Du är välkommen att få en burk sparris här!

Skönt att det verkar vara lugnt....vet inte hur många gånger det där soptrollet varit i farten egentligen....senast i somras åt "han" upp kattmaten och en oskyldig Sigge fick istället åka in till sjukhuset och få kräksmedicin o allt möjligt otrevligt....

Glöggkväll!!



glögg


Hej vänner!!

På lördag tänkte vi ha lite glöggkväll hemma hos oss, vid sjutiden kanske. Du som vill är hjärtligt välkommen och alla hussingar är särskilt inbjudna på forumet. Vi bjuder på glögg och lussebullar och sånt där, men om du råkar ha nån särdeles smaskig julspecialitet så får du gärna ta med det!! =)

Om någon behöver ta med sin hund så är det bra om jag vet om det innan. Vi vill gärna ordna så att alla får varsin svit  för lugn och ro (kompostgaller ÄR hundägarens bästa vän)!! Som ni vet så är Sigge ingen fan av hundträngsel och bus inomhus är "no no" här men det brukar alltid funka superbra!







Julavslutning med HUSSE

Igår var det julavslutning för Husses träning, och vi körde lite rallylydnad och ett lydnadstest. Rallylydnaden gick sådär. Motivationen var väl inte på topp för det och Sigge som vilat en vecka var mer i luften än på marken och då är det inte läge att ta fram en godis och locka honom göra kringelikrokar! Hihi..

En rolig sak är att Sigge verkar ha tagit åt sig stå-träningen för en eventuell framtida utställningskarriär. När han skulle sitta framför stod han...som en staty!!!!

Här är iaf poängen från "Husses lydnadsklass 1"

Platsliggning           10
Tandvisning             10
Linförighet                  5
Fritt följ                         6
Platsläggande           9
Inkallning                    9
Stående                      8
Hopp över hinder    10
Helhetsintryck            9
Total poäng              76 

Som ni ser så är det då som vanligt linförighet och fritt följ som går kokobängdåligt!! :) Förutom att jag inte fått till fotkommandot ÄN så hoppade han och for som en guttaperkaboll pga all överskottsenergi hela tiden, men det var kul att testa på att bli kommenderad och göra hela provet som "på riktigt". Vår lilla prestation räckte iaf till en seger för oss..jiho!! ;) Tilläggas bör väl att hundarna faktiskt blev placerade efter ålder, så att Sigge och jag hunnit nöta in vissa kommandon hade nog sin effekt! :)

Vi tackade våra instruktörer för terminen och de fick varsin liten skyddsängel. Jag har fått en av mamma som jag tycker jättemycket om, och nu när de säljs på Giraffen så passade jag på! :) Är inte alls vanliga i Sverige än!



122621-45


Uppdatering...

Bara så ni vet så är julklappslistan uppdaterad!! :)

Ny favorit!

Ni vet den där goda "flödeosten" med vitlökssmak man kan köpa bland delikatessostarna...MUMS säger jag bara! Nu har jag oxå kommit på att den tillsammans med pepparkaka är en perfekt kombination!! Åååååh...supermums!!

Inte alltid som man tänkt sig..

Nä, det blir som sagt inte som man tänkt sig jämt. Nu blir det som det blir och jag tror det blir bra...vi jobbar på det iaf.

Idag var vi på julmarknaden på slottet. Fanns massa grejer, många tomtar men oxå annat som var riktigt fint. Kärade ner mej i en kroklist i "drivved" med böjda gamla spikar som krokar..de hade oxå annat fint i samma stil....men det får vänta till nästa år eller så! Lönneberga snickeri eller något sånt hette de.

Annars köpte vi mest mat så ikväll blir det lite julmys med bonnabröd, lyxig julmust, rökt andbröst, leverpastej och salmbärssylt. Det ska bli mumsigt, men först ska Paul jobba några timmar och jag kurera min huvudvärk.

Fredagsmums - lövbiff-fajitas

Ikväll var Paul på judotränarmöte och under tiden passade jag på att handla och laga lite mat till min älskling (och från och med imorgon sambo). Det blev lövbiff-fajitas och oj så gott!! Nu är vi mätta och glada och redo för en städ- och flytthelg!

Här kommer receptet:

Lövbiff
Lime
Vitlök
Peppar, salt
Sallad (gärna huvudsallad)
Tomat
Gul lök
Crème fraiche
Tortillasbröd

Lägg lövbiffen på ett fat eller liknande och strö hackad vitlök över. Pressa lime över (ganska mycket) och peppra. "Gno" in allt i lövbiffen och låt ev dra lite grann. Stek i ganska hög värme (steker man länge blir det seeeegt).

Servera med salladsblad, tärnad tomat, hackad lök och en klick crème fraiche i tortillasbröd. Superenkelt och supergott på en fredagskväll!!


Fredag fredag...

Äntligen är tentaeländet över. Hur det gick törs jag inte spekulera i. Den var relativt lättskriven, inga jobbiga långskrivarfrågor, men var ju en del jag inte kunde....skönt att den är över och att ha en fri helg!!

Nu ska jag snart ner i förrådet och rensa lite. Behöver bestämma vad som ska vara kvar och vad som kan säljas eller slängas. Både pengar och plats är välbehövligt nu när Paul och hans saker ska flytta in "på riktigt"!! *hihi* Känns spännande!!

Sigges husdjur verkar ha kolat nu. Han är inte alls lika nysig idag som igår, skönt för honom!! Igår hade han nästan panik ett tag när han bara nös och nös och nös och nös....lilla krake!!! På onsdag är det dax för nästa tablett så att alla eventuella larver eller vad det heter oxå dör av. Skönt att bli av med eländet!!

Ja just ja, Sigge kommer få en beanbag trots allt!!! Snälla Marina hade två som hon inte behövde längre så de skulle vi få! Inte klokt så snällt!! :) Eventuellt ska jag sy överdrag i ett fint tyg jag köpte på rea på Åhléns så att Sigges myshörna matchar resten av vardagsrummet!


Nä, ner till källaren! Finns massa grejer på balkongen som behöver få plats i källaren PLUS Pauls prylar! *kavlar upp ärmarna*

Tjing!!