Tisdag

Igårkväll släckte jag lampan före tio och ÄNDÅ var jag trött när klockan ringde imorse. Jag var inte bara trött när klockan ringde, jag var superseg långt in på förmiddagen! Jag höll till och med på att somna i fåtöljen på jobbet. Skulle ju just passa fint eftersom de kom från "kontoret" för att kolla läget och hämta papper och så. Passade på att fråga om min lön så har jag tur får jag några kronor mer i lön. :P

När jag kom hem var jag jätteseg så jag fikade lite i soffan och slökollade på tv. Huvudvärken smög sig sakta på (hade jag varit observant hade jag kommit på det långt tidigare), men några värktabletter gjorde susen och snart var jag piggare och började dona här hemma. Fönstret i vardagsrummet var kvar att putsa så det gjorde jag, och sen grejade jag lite med sladdar till lampor och sånt.

När Paul kom hem tog vi en sväng neråt stan och kollade på Åhléns. Där fyndade vi en kylväska vilket jag hållt utkik efter ett tag. Jag ville ha en mjuk eftersom de stora är så otympliga och tar så stor plats i bilen. Hade egentligen bestämt mej för en grön från Inspiration för 169 men när de reade den här coola för bara 65 så slog vi till!

image183




Jag var oxå på jakt efter några små ljuslyktor till vardagsrumsfönstret men de hade inga av den typ jag tänkt mej. Vi köpte med oss sushi hem och nu slöar vi i soffan.

Sigge kräktes imorse, antagligen har han ätit nåt vasst. Paul sa att han sett en halvsmält benbit i kräkset så vi får hoppas att allt kommit upp. Nu är han pigg och kry. Nyss när de var ute hade han nästan krockat med en hare! Deras vägar korsades och de undgick preciiis att krocka!

Igår sprang förresten en kanin upp precis framför honom och Sigge sprang glatt efter. Jag hojtade till och han vände genast och kom till mej. Det är SÅ SKÖNT att han inte jagar efter saker. Usch så mycket mer begränsade vi varit om han inte varit så bra vad gäller sånt.

Jag ska gå och plocka fram lite vilt för jag tänkte att vi skulle träna lite imorgon förmiddag. På kvällen är det jobb och sen är jag ledig torsdag och fredag. På fredag får vi besök av familjen H som är på semester på Öland. Skoj!!

Söndag

Idag stack vi ut till Värsnäs för att plocka lite blåbär och rasta/träna hunden. Vi fick ihop nästan två liter blåbär vilket räckte till en mumsig paj och flera påsar i frysen. Det blir gott med blåbär och mjölk eller kanske muffins senare i höst och vinter. Jag ramlade förresten pladask ute i skogen, trampade på en trädgren som rullade iväg och jag föll handlöst pladask ner på backen och sträckte mej nästan på kuppen. Alla blåbären for ut på backen på kuppen. Uffa!

Sigge hittade flera snuskiga vattenpölar och diken och sprang som en TOK i skogen. Det måste vara de tappade kilona som gett honom sån sprutt! Han är som unghund igen...Vi gjorde några linjetag och testade även på att lägga på en stoppsignal vilket gick SUPER! JAg hade såklart Paul som hjälp att plocka upp dummien om han fuskade men det behövdes inte! Jag kunde stoppa honom och sen skicka ut honom att hämta som belöning!

Det började såklart spöregna när vi var ute i skogen så det var skönt att vila och värma upp sig lite när vi kom hem. Sen rensade jag bären och konstaterade att min plockteknik =kort rensningstid, Pauls plockteknik=megalång rensningstid :P 

Sen, hör och häpna, gick vi till gymmet igen och det var helt okej! Jag hade inte tappat nåt i styrka och får till och med höja nåra vikter till nästa gång. Yey...mitt program är ganska kort så medan Paul tränade klart sitt testade jag på en sån där "orbitrek-maskin". Det var rätt skoj, som att springa fast lättare. Imorgon har jag säkert träningsvärk, men det är väl bara bra antar jag.

Ikväll har vi betalt räkningar, och JA mamma, jag har fixat det där skatteverksgrejset! Imorrn väntar jobbet igen, natti!!


Mitt pysselprojekt är färdigt!

Nu är alla tavlorna uppe på väggen! Så här blev det i fullt ljus:

image181

Och så här i mysbelysning:

image182

Jag är nöjd men det ska såklart upp fler bilder, av familj och vänner etc. Börjar fundera liite på om jag skulle börjat högre upp så det får plats mer bilder under, men det går ju oxå att bygga ut åt sidan. Skorna är mina första skor och för att inte förstöra dem har jag satt fast supermagneter bakom sammetstyget och inuti skorna.

Medeltidsmarknad

Idag var vi ute vid Salvestaden och tittade på medeltidsmarknaden. Vädret var inte toppen så det luktade sådär äckligt om tälten som det kan göra på scoutläger. Fuktigt ruttet gräs...huuu...

Vi tittade på lite saker som såldes, en jycklare och till slut pangpanguppvisning. Här följer lite bilder:

image176

image177

image178

image179

image180

Paraplyapportören

Sigge visade under mamma och mormors besök att han inte bara kan apportera fåglar utan även paraplyer. Han sprang glatt omkring och visade upp det för alla som ville. En dag hämtade vi oxå ett paket på macken och det fick han bära hela vägen hem och visade sedan stolt upp här hemma.

image175

Eureka!

Micron funkar igen! Jag fick leka elektriker och skruva isär förlängningssladden min käre sambo tillverkat. Där upptäckte jag att stickkontakten som sitter vid vägguttaget var glapp. Den ena lilla metallsladden hade åkt ur hålet där den ska vara fastskruvad så det var nog mest tur om den låg emot ibland så den funkade. Nu är allt som det ska och mikron fungerar. Tack och lov, jag är mikroniserad och behöver den faktiskt nästan varje dag!

Nu har mamma och mormor åkt hem och snart väntar ett dygn på jobbet och sen är jag ledig i helgen. Bäst att packa väskan, har lite pyssel jag ska dona med ikväll när jag är b-up (om det är lugnt alltså).

Sigge lever sötebrödsdagar...

...han blir mer än lovligt bortskämd när mamma och mormor är här. Mamma kan inte hålla tassarna borta, och inte Sigge heller för den delen. Han sitter framför henne vid soffan och lägger upp tassarna i hennes knä och tittar med de allra hundigaste hundögon världen skådat...

Dessutom fick han en överbliven sushibit, priset var att balansera den på nosen och det klarade han fint såklart. Det är ju ett av hans partytrick!

När han inte blir gullad med pratar de med honom heeela tiden och han blir märkbart påverkad av det och väldans olydig. Dessutom, så fort man säger till honom hör man två stämmor som i kör tycker synd om Sigge...*hå hå ja ja*

Ikväll fick han sig en träningsdos, vi stack ut till Värsnäs och han fick simma i ca 20 minuter. När han hoppade i grymtade han faktiskt lite av välbehag, han verkligen njuter av att simma! Idag stannade Paul o jag till på bryggan och vips så dök Sigge upp på andra sidan! Han hade simmat under, den lilla fulingen!

Inatt får han sova i vardagsrummet hos mamma och mormor och verkligen gotta sig i deras sällskap. Natti!!

Besök av mamma och mormor...

...i dagarna tre. De kom igår och åker imorgon så nästan tre dagar blir det ju i alla fall.

Igår var vi och tittade på gamla stan och slottet och sen åkte vi över ölandsbron "bara för att". På kvällen var vi på Kronan och åt goooood mat. Jag var bara tvungen att äta lammfilé igen, det är ju bara så himla gott. De andra åt svärdsfisk, lite för segt för min smak.

Igår gick mormor och la sig för att vila. Hon ville absolut inte ligga i vår säng, nej en tupplur på kökssoffan på balkongen skulle hon bestämt ta. Balkongen är full av bröte som vanligt, trots att det inte var länge sen vi rensade den. Vi andra läste och kollade på tv lite.

image172

Sigge vilade nöjt bredvid mamma.

image173

image174

Idag har vi varit runt i glasbruk och sånt i Småland. Vi inledde på Fabriksbutiken i Kosta och där köpte/fick jag massa grejer. Jag orkar inte fota dem så jag snor lite bilder från nätet istället.

Eftersom jag/vi bara har en gammal Ikeaservis plus den blå med jaktmotiv så har jag velat börja samla på nån lite finare servis. Jag har kollat på Swedish Grace från Rörstrand ända sen den kom ut och just nu är vi i stort behov av assietter så jag fick sex stycken i en ljust beige färg av snälla mormor. Förutom det fick jag en liten skål i samma serie samt snygga kökshanddukar i ljusgrönt från Himla.

image168image169

Av mamma fick jag fyra pastatallrikar från Höganäs i samma färg som våra tekoppar (cirrusgrå tror jag färgen heter men den är mer blå). Jag köpte oxå en stor vit skål från Höganäs med en matchande ljuslykta till för att ha som fruktskål.

image170image171

Vi kollade oxå in Kosta Outlet och de hade det största utbudet av Sagaform jag någonsin sett! Fanns massor jag ville ha men det enda som fick följa med hem var två termosmuggar för det facila priset två för 29. Sen har vi kollat på massa glas och även hunnit äta lunch, bli blöta av regnet och handlat fika. Ikväll ska vi äta sushi, mums!

En trevlig kväll...

...har vi haft. Pauls arbetskompis trillade in vid niotiden och med sig hade han fru, dotter, son och sonhustru. De är från Ryssland, men arbetskompisen och frun bor numera i Malå medan barnen fortfarande bor i Ryssland. Vi bjöd på fika och de hade med sig "färsk" gravad lax och lite sånt. Ananaspajen gick hem hos alla så jag fick skriva av receptet åt dem. Skoj att de oxå gillade den och den är ju bara SÅ god! Den ska jag baka imorgon till mamma och mormor kommer. De vill säkert ha lite kaffe när de kommer. =)


Det är en så skön känsla efter en sån här dag när man hunnit med så många braiga saker. Jag älskar att vara ute med Sigge och jag är glad att klorna läkt ihop fint och vissa poletter har trillat ner i Sigges huvud, förhoppningsvis oxå i mitt. Sen har jag hunnit med att dona lite här hemma, nu är det nästan "färdigt" här, och det känns skönt. Jag kommer såklart hitta på nya projekt och det är fortfarande lite saker jag vill göra om här men köket är verkligen jättefint nu. Båda brödsorterna jag bakade blev jättegoda, och sånt gör mej oxå glad. Känns mycket bättre att äta sitt eget bröd än nåt man köpt (mamma storknar väl när hon läser, vi som jämt ville ha köpebröd när vi var små;))
Slutligen var det mysigt att ha folk här, och lite spännande med människor som verkligen kommer från en annan värld än oss.

Gonatt!!

Premiärträning...

...med fågel på egen hand. Idag slutade jag jobbet halv åtta på morgonen så jag åkte hem och nanade ett par timmar till. Sedan donade jag lite hemma medan en fågel fick tina lite så vi kunde sticka ut i skogen.

Vi började med lite promenerande och bärplockning och jag fyllde en burk med mest blåbär men även lite hallon. Mums! Sigge rusade runt och lekte och åt lite bär.

Jag hade med mej en duva idag som han fick hålla. Han greppade den glatt från handen, från backen och när jag gömde den i skogen. Inget tugg men han var lite yster, så jag får nog hålla lite koll så han inte börjar med nåt ofog.

Vi övade oxå på lite stoppsignal i kombination med närsök men det gick inte alls bra så vi får backa och öva på sakerna var för sig. Stoppsignalen sitter ändå ganska bra men öva bör man!

Nöjda med oss själva styrde vi kosan mot badplatsen längst ut i Värsnäs. Där fick Siggemannen simma i ca 15 minuter. Det blåste rejält idag så han fick kämpa lite grann. Det är i och för sig bra att han vänjer sig vid lite vågor för i sommarstugan blåser det nästan alltid en hel del och vågorna är ganska stora. Jag räknar med att kunna simma honom vid badplatsen där. Det är "klippstrand" så man kan gå längs kanten med honom. Vid bryggan (numera rätt så stor småbåtshamn) är det säkert mycket båtar.

Jag hann inte mer än hem och rensa bären så fick Paul och jag sticka iväg och lämna tillbaka ett överblivet paket golv från Ikea och handla lite. På Ikeas parkering fick Paul telefon och det var en kollega från hans gamla jobb i Malå som ringde. De skulle passera Kalmar senare ikväll så de blev inbjudna på lite kvällste. Här hemma har vi lagt i en högre växel och snart bakat färdigt två olika sorters matbröd samt en ananaspaj (plus lax till kvällsmat).

Det är fasen jobbigare att vara ledig än att jobba! ;) Närå, men tiden går fort när man är ledig. Imorgon kommer mamma och mormor på besök i ett par dagar och sen är det dax för jobb igen. Oj, nu är det dax att ta ut frallorna ur ugnen!

Skelett i garderoben...

...eller fåglar i frysen. Jag föredrar det sistnämnda och nu har vi ett gäng för träning. (Tack tack!) Sigge var såklart nyfiken när jag kom innanför dörren med flera påsar där det stack ut både näbbar och fötter här och var! Han fick prova att hålla en duva (såklart fortfarande fryst) och tog den glatt och villigt och höll så fint så samtidigt som svansen viftade ivrigt och släppte inte förrän jag tog den igen. Truten var inte lika rolig att hålla, tung och mer otymplig som den var, så där blev det lite diskussion om hur man ska bete sej (men det är ju just den diskussionen jag vill få överstökad så det är väl lika bra). Efter lite tjafs höll han i alla fall truten ordentligt så sen fick fåglarna åka in i frysen. Egentligen ska ju såklart fåglarna inte vara frysta men de är ju lite mer "neutrala" och lättare att handskas med i fryst tillstånd så jag tyckte det blev lite som en trevlig introduktion för honom.

Nu någon dag snart ska jag tina upp några pippisar och åka ut i skogen och träna lite. Jag ska ta ett steg i taget och vara väldigt uppmärksam så han inte får några dåliga (o)vanor i hanteringen. Vi ska börja med att bara hålla och parallellt måste jag ta upp det där med att greppa själv på kommando från backen och handen. Det tänker jag dock göra med en dummie (för de älskar han ju att ta). Känner mej lite dum som inte lärt in det från början, men är man nybörjare så är man...

Nu sitter jag här i soffan och njuter av att vara hemma och ledig. Jag har fått grönsaker i ugn med kycklingfilé och fetaostsås och lägenheten är helt städad. Skönt!!! Jag har skrivit ut några foton på fotopapper och satt i ram så snart ska lilla pysselprojektet upp på väggen. Vi måste bara köpa några fler krokar. =) Jag tror det kommer se jättefint ut och det kommer bli lätt att fylla på med mer tavlor. Paul och Sigge är ute på joggingtur igen så jag funderar på att slå på en film eller så blir det lite zappa på tv:n bara. Trevlig helg!!



Typ klart...

...är det nu i hallen och köket. Det fattas en bit list bara, men sen så. När Paul skulle fixa till förlängningssladden till mikron var det nåt som gick fel. Helt plötsligt funkade varken sladden eller mikron (vi provade den ju i andra uttag). Jag har ingen aning om vad felet var men när jag provade morgonen efter så fungerade det. Antagligen är det nåt glapp nånstans, Paul skulle låna hem nån grunka från skolan o kolla. Mikron passar i alla fall superbra och det är jätteskönt att kunna använda arbetsbänken när man bakar eller fixar mat. =)

Sigge fick följa med husse på joggingtur igår, kondisen är inte den bästa för han blev rejält trött. Inte att undra på efter en månads vila i och för sig. De skulle ut idag igen och springa. Igår uppfriskade vi stoppsignalen. Jag låtsades lägga ut en godis en bit bort och skickade sen Sigge mot den och blåste. Tro det eller ej men han stannade! =) Såna övningar behöver vi göra mycket, för stopplydigheten är inte den bästa när han är på väg nånstans...

Idag ska jag försöka hämta lite vilt, för vilthantering respektive kondition är viktigaste bitarna just nu i träningen.  Jag tappade motivationen lite när Sigge skadade sig och så men nu känns det bättre igen. Vi får se om vi är mogna för provstart i höst, ser det inte bra ut så väntar vi till våren istället. Dessutom håller jag på att längta ihjäl mej efter nästa vår när vi förhoppningsvis får vår valpis.

Ananaspaj

Okej, den blev jättegod så här är det utlovade receptet:

Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas

Blanda smör och socker med elvisp och tillsätt sedan mjöl och bakpulver och kör sedan med elvispen till allt är smulor. Arbeta ihop smulorna till en klump och tryck ut den i en pajform. Ställ formen i kylen.

Låt ananasen rinna av i ett durkslag. Sedan blandas alla ingredienser till fyllningen och den hälls i formen. Grädda i drygt 20 minuter i 200 grader. Idag använde jag mej av nästan en hel "medelstor" burk ananas, men jag tror att en liten blir lagom. Dessutom tror jag det blir godare med lite mer fyllning (för det är ju den som är smaskigast).

Servera ljummen (eller kall) med förslagsvis vaniljvisp och kanske lite färska hallon. Mums!!!

Vi fick en liknande paj på personalmötet häromveckan, jag vet inte om det är exakt samma men den var lika god i alla fall! Muuuums!!!


Bärplock och annat!

Igårkväll när jag som vanligt ringde till Paul för att säga gonatt (jag var alltså på jobbet) så låg jag i sängen och tittade in i väggen när jag pratade. Mitt framför näsan på mej kom en tvestjärt vandrandes upp från under sängen. Yach!! Det blev telefonpaus och avrättning av tvestjärten omedelbums. Senare på natten kom en släkting till den och försökte hämnas..den kröp upp längs mitt ben och killades. Otrevligt uppvaknande, minst sagt! Usch!!! Sanna tipsade mej om att vitpeppar kan skrämma bort de små rackarna så det ska jag prova!

Allt ståhej på natten gjorde att jag inte sov så bra och försov mej istället på morgonen (stängde av klockan och somnade om). Visserligen gick jag ju av kvart över sju så det var väl ingen fara skedd men det blev ändå ett knasigt uppvaknande när sköterskan kom o knackade på och varken jag eller min kollega var riktigt vakna....

På förmiddagen tog jag det lite lugnt, Sigge och jag låg ute på gräsmattan ett tag men solen gick snabbt i moln. Jag slösurfade och msnade lite men bestämde mej därefter att bege mej till skogs för att leta bär och sommarkantareller. Några kantareller blev det inte men lite bär fick vi med oss hem i korgen. Bildbevis nedan.

image165


De mörka molnen som tornade upp sig och hotade med regn försvann snabbt där vi gick i skogen och det blev riktigt varmt och svettigt. Jag plockade och plockade men en viss Siggegaloppagus åt mest. Med en gång han såg att jag närmade mej en hallonbuske var han framme och repade av bären och smaskade i sig. (Han var faktiskt så artig att han tog en egen buske och snodde i alla fall inte min). Samma scenario när vi nådde blåbärsriset, när han såg att matte plockade så började han oxå ta för sig. Jag tror han åt HELA tiden jag plockade bär, kunde väl aldrig tro att han var så glupsk. Mors lilla Olles björn kan slänga sig i väggen! (Observera snålvattnet som bubblar runt hans mun på bilden under...)

image166

Blåbär var bättre för då kunde man till och med ligga och äta...

image167

..dock låg han inte och smaskade bär så länge att han inte hann med att hitta ett okänt sumphål i skogen. Jag vet inte var det låg, men rätt som det var kom Sigge tillbaka smutsig och toklycklig och brände runt i riset som en vilde!
Smutsiga hundar kommer inte innanför tröskeln i vårt nyrenoverade hus, så vi styrde kosan mot badet. Där badade inte bara Sigge utan även jag, som smart nog hade bikinin under bärplockarkläderna. Det var kallt men skönt!!

I eftermiddag har vi städat och gjort tacopaj och annan paj, bild och recept på den senare kommer om den blir lyckad! Hejsvejs!


Vidare pyssel och biomys

Idag fortsatte vi med golvet. Lister skulle inhandlas och monteras och som vanligt trodde tidsoptimisten Paul att det kanske tar 30 minuter och handla och en timme max att sätta upp. Vi åkte vid halv två och har grejat ända sedan vi kom tillbax och är ännu inte riktigt klara i köket. Vi är i alla fall mycket nöjda med resultatet so far. =
image164
Ikväll väntar biomys, vi ska se nyaste Harry Potter och har redan bunkrat med naturgodis. Till kvällsmat blir det potatisgaller och Stinas örtkyckling, smidigt med mat som sköter sig självt när man pysslar med annat! Vi har tänkt inviga lergrytan vi skaffade för ett tag sen snart för den är ju bara att ladda med kyckling o annat o ställa in i ugnen!

image163

Yes!

Idag har vi slitit hela eftermiddagen och kvällen med köksgolvet och vid niotiden var vi klara! Det blir SÅ SNYGGT!! Yes! Jag är jättenöjd, och Paul oxå. Imorgon skall lister inhandlas och sättas upp och sen går vi vidare till hallen för det ska ju bli nytt golv där oxå. =) Foton kommer när vi ställt iordning allt och vi orkat fixa nya batterier till kameran. Natti!

Mjaha..

..nu har visst bildstorleken knasat till sig lite så bloggen ser lite ful ut. Får fixa med det nån annan dag....

Oj, jag har ju glömt...

image160...att berätta att Sigge i måndags hade simpremiär sedan olyckan. Lade in lite bilder från kameran ikväll och såg då att jag ju knäppte nåra kort på premiärsimmaren..

image157

Sigge fick äran att sitta fram (för mycket junk i bagaget) och spanar lite...

image158

...och njuter lite av fläkten. Han älskar att sitta med nosen precis framför fläkten...hihi..

Det var en lycklig hund som plumsade i det blå...

image159

Vet inte men jag tror faktiskt ryggen blivit lite bredare (tyvärr) av vilan..döm själva.
image161

Något som är säkert är att pälsen blivit tjockare. Det är dax att ta fram saxen igen! Först ska dock lägenheten snyggas till..

Så här ser det ut i vårt kök ikväll...

image162

Det är färg och inte utspilld mjölk på diskbänken. Listerna är borttagna, och golvet rengjort och redo för att gömmas under hundvänligt laminat! Observera den gulaktiga färgen som är i utrymmet där spisen brukar stå. Så gula var alla stommar förut! Det blev så mycket fräschare med kritvita stommar! Nu framträder oxå luckornas vaniljvita färg mycket bättre. Vi får se hur det blir med golvet oxå...imorrn ska det in!


Huvudvärk

Usch, jag mår sketdåligt idag. Huvudet värker och det känns som migrän men samtidigt är hela muskulaturen i skallen spänd och värker. Yach..sovit och vilat större delen av dagen. När jag försökte äta lite vid tretiden kom allt upp igen, hurk..

Nu ska Paul måla taket i köket och jag ska försöka måla de sista trädetaljerna samt hyllplanen till skåpet. Sen är allt redo för att lägga in golvet i kök och hall. Yey!

Nu är jag ledig ända till måndag, ska bli skönt och jag hoppas verkligen jag inte blir inringd! I helgen väntar mest lägenhetspyssel och kanske Harry Potter om vi får tag i biljetter. Hundträning behöver det oxå bli, men inte så länge huvudet känns som krasat porslin..

Redan onsdag!?

Hjälp, redan onsdag! Veckan går så himla snabbt. Vi hade tänkt lägga in golvet imorgon men jag är inte färdig med mikrohyllan. Ramarna är färdiga och jag har två möjliga lösningar för en av sakerna som ska upp i ram (ingen bild alltså, och en egen liten twist på en just nu ganska poppis inredningsdetalj man ser i bloggar här o var ;) ).

Skrev jag igår att jag vill göra en makeover av mina gamla köpmansdisk? Tror inte det, med risk för upprepning alltså, jag funderar på att gjuta en betongskiva att lägga på. Tror det skulle ge den en lite mer modern och rustik känsla till köpmansdisken. Den riskerar ju annars att hamna i facket "avlutad romantik" och där vill jag inte va...huu...inga äckliga torkade eterneller här inte. Hur man gjuter en sån bänkskiva står ju lite här och var, så svårt kan det väl inte vara? Dessutom skulle det vara en bra övning för jag har små planer på just betong i ett kök nån gång...Paul är inte jättesugen så han måste ju först få se hur snyggt det skulle bli!

Idag har det inte hänt mycket. Har mest suttit och deppat och tråkat. Fick en sagolikt god ananaspaj på jobbmötet förut, måste få tag i receptet!!!! Receptpärmen är ett annat projekt jag borde ta tag i, men jag har viktigare papper att sortera innan jag har ro att ta tag i dem. Men NU är det dax för lite mat, micron har plingat för länge sen och jag ska kila ner till vårt personalrum med tallriken och hålla min kollega sällskap. Hejsvejs!

Trött på en tisdag...

...är jag. Började jobba klockan sju, försov mej men rullade ändå genom Smedby strax efter sju på morgonen. Idag hade jag en "bredvidgående", men det var helt okej. Jag sänder dock en tacksamhetens tanke till att jag numera är gammal i gården och känner till alla rutiner osv. Det var mycket i början.

Vår nya vikarie tog dessutom mer än gärna mitt kvarvarande pass i vecka 32 så nu kan vi åka till stugan och vara där en HEL VECKA!!! Wohoooooooooo!!! Det känns SÅ härligt och spelar ingen roll om det så regnar varenda dag, det ska bara bli skönt att komma bort! Funderar på om det är läge att införskaffa en större kylväska, typ en sån box. Vägen till stugan är låång och det är drygt att handla när man kommer fram och är skittrött, och ännu drygare att vakna morgonen efter och behöva åka och handla det första man gör.

Sigge är inte trött, ånej, långt ifrån. Han är hyperpigg, minst sagt! Vi tog oss en liten träningsrunda på gräsmattan och läggandena är superfina! Han smäller blixtsnabbt i backen och ligger kvar när jag går vidare. Skoj! Nu har jag istället börjat fokusera på ställandet. Det är svårare för det sitter i Sigges ryggmärg att den lilla rumpan ska ner i backen när man stannar men sakta men säkert kommer vi framåt.

Nu borde jag egentligen ta tag i att slipa och spackla utrymmet där micron ska stå men jag ooooorkar inte. Dessutom har jag några ramar som behöver få sig en andra strykning svart, men som sagt, jag örker inte...



Gränsen av fiffighet...

...har vi uppnått ikväll. Jag har hela tiden jag/vi bott här irriterat mej över att mikron måste stå på arbetsbänken i köket. Speciellt nu sen vi är två som grejar i köket känns det trångt och man behöver en yta till att arbeta på. Jag har provat alla tänkbara skåp och funderat på hyllor och pallar och diverse lösningar men inget har gått... Vilken tur att den allra sista möjligheten fungerade.

Nu bor micron under skärbrädan, i utrymmet som är där. Sigges mattunna får flytta till något annat ställe, och jag ska hålla utkik efter en liten pall att ha under, för att smidigt kunna ta fram och nå saker högt upp i skåpen. Den jag tänkte köpa på Ikea kommer inte gå in, och dessutom hittar jag den inte. Hittar jag den finns ju alternativet att såga av benen, för oss är inget omöjligt längre! ;)

Vi flyttade helt enkelt ner den låga listen för skärbrädan (här finns ju inga småbarn och Sigge är för liten för att använda kniven) och satte in en spånskiva där. Den ska spacklas och målas vit, som resten av stommarna blivit idag. Kort kommer inom kort!

Resumé av helgens fix

I helgen har jag jobbat ett 24h-pass och förutom det har vi pysslat här hemma. Duschdraperiet är som sagt på plats och Paul har sorterat i kartongerna på balkongen så nu kan man gå ut där. Jag fick övertyga honom om att man inte behöver spara julkort från mer än förra året...Vi har oxå blivit av med lite saker, en del till Röda Korset och den del är så gott som sålt!  Wihi!!

Vi har oxå inlett projekt "måla stommar" i köket. Det visade sig vara större än vi trodde. Gudarna vete hur många vinklar och vrår det är och det gick åt många meter maskeringstejp. Usch, nu är jag inte alls sugen på att måla andra vändan imorgon men jag har ju inget val.

Roligare var att måla några ramar till vårt vardagsrumsprojekt. Nu är färgen slut så imorgon måste jag kila och köpa mer! Den är väldigt trevlig att jobba med faktiskt, luktar inget o bara att skölja av penseln. Resultatet blir en slät blank svart färg, supernajs! Det kommer bli superfint!

Imorgon = ledigt och hemmapyssel. Kanske lite hundträning oxå, Sigge verkar sugen!

Inget hundliv alls...

...för oss just nu känns det som. Jag ställde upp och stannade kvar på jobbet till tre idag istället för att gå hem klockan sju på morgonen, så att en kollega kunde få ledigt och fira en speciell händelse.. ;) Dagen gick ändå fort, men jag är trött nu! Har jobbat mycket sista tiden, och när jag inte jobbat har jag slitit med annat. När jag kom hem i eftermiddags hade jag bara en uppgift att fixa med, och sen har jag slöat (och skrapat nåra potatisar).

Uppgiften bestod i att fixa till vårt duschdraperi. När man sätter det i den "riktiga" draperiskenan räcker den nämligen bara ner till knäna = ser fånigt ut och det blir blött precis överallt i badrummet. Vi var därför på Ikea häromdagen och köpt ett likadant draperi (Paul sa tydligt att "idag ska vi BARA köpa ett duschdraperi, BARA EN sak". Vi råkade visst köpa ett golv oxå, men å andra sidan lämnade vi tillbax det andra vilket vi tjänade 1700 spänn på, så för en gångs skull inget dåligt köp).

Draperiet klippte jag av på mitten, eller rättare sagt 44 cm plus sömsmån att sy fast längst ner på vårt befintliga draperi. Symaskinen dummade sig lite, men nu räcker draperiet hela vägen ner till golvet, och det ser helt okej ut faktiskt. Den kvarvarande delen fållade jag och den ska bli draperi/gardin för fönstret så att färgen inte ska flagna av och träet ruttna. Dessutom slipper vi bjuda på siluettnakenbilder mot parkeringen utanför pizzerian. :P

Hundliv ja...Sigge har inte fått göra mycket roligt dessa dagar. Idag fick han lite soffgos och jag passade på att titta på klorna. Det ser riktigt fint ut och det har hårdnat till oxå. Super!

Nu blir det lite kvällsfika här! Hejsvejs!

Flåsande förföljare

Som den snälla storasyster jag är =) erbjöd jag lillasyster att låna min blå sjal när jag såg att den skulle passa till klänningen hon ska ha på ett bröllop i helgen. Vi får se om den faller henne i smaken, men nu har jag lagt den på lådan. Sigge fick följa med på promenaden till OKQ8 och det var visst en annan hundägare som hade samma mål för en annan hund gick över vägen samtidigt som oss. Sigge stelnade till och svansen for upp, kartigt beteende men han blir spänd av vissa hundar och han märker tydligt skillnad på om det är hund eller matte som har kommandot.

Den andra hunden gick bakom oss på väg från macken och den flåsade oss i bakhasorna och matten sa säkert "nej ludde.." tretusen gånger...*suck* Sigge fick bära plånkan för att tänka på lite annat och snart slappnade han av trots den flåsande förföljaren. Jag skickar en tacksamhetens tanke över att Sigge inte är intresserad av andra hundar. Tänk så jobbigt att ha en hund som flåsar o stretar o blir alldeles kontaktbar så fort en annan hund närmar sig. O Sigge var ju mer sån förut men helt o totalt fixerad vid andra hundar har han aldrig varit. Det är skoj att laja med andra hundar men efter ett litet tag går han gärna undan och leker på egen hand.

I fredags när vi var på väg in till Åsa och Davids lägenhet mötte vi en hund med matte, och matten frågade om det var en tjej eller kille. Han får inte hälsa, var mitt svar och hjälp så tjurig hon blev. Vet inte om hon trodde det var fel på hennes hund, men Sigge får ju bara hälsa på sina hundkompisar och det sa jag oxå.Jag går ju inte runt på stan och pratar med folk jag inte känner, varför skulle han...

Oj, jag glömde ju...

...att berätta om synen som mötte mej när jag kom hem från jobbet. Sigge hade arbetat länge och hårt med att flytta brödpåsarna, kexpaket, kastruller och diskborstar med mera från köket till hallen. Allt var tuggat på och ordentligt fritt från matrester. Sigge får ingen kvällsmat för han lyckades få i sig en halv påse GI-rutor, nästan ett helt paket Finn Crisp och ett halvt paket salta kex samt diverse småplock och slick från grytor mm.....SUCK.

Vanligtvis brukar jag inte möta en soptipp i dörren, vi har nämligen lagt oss till med vanan att sätta för ett kompostgaller till köket. Man kan ju tycka att det inte ska behövas till medelålders, hyfsat väluppfostrade hundar, men Sigge är i en klass för sig vad gäller matinbrott...

Måndag

Oj oj säger jag bara...jag är så TRÖTT. Satt och halvsov hela dagen på jobbet (var backup så jag hade lov att göra det). Det enda vettiga jag gjorde var att städa lite och hänga tvätt. På vägen hem hämtade jag ut mina fina tallrikar från bussgods. De var i jättefint skick fast något mer blekta än de jag hade innan, antagligen är de tvättade i maskin och det är ju inte de som är från fjällstugan.

Sigge och jag har oxå hunnit med vår miniträningsrunda. Det är perfekt, bara runt fotbollsplanen på innergården. Sigge hinner kissa och vi hinner öva tre minikorta moment. Idag övade jag på "apport"-kommando, läggande och ställande. Sigge har ju lärt sig att ta dummies/apportbockar på kommandot varsågod. Dessutom är han inte alls van vid att han själv ska sträcka sig fram och greppa, jag har ju snarare stoppat in dummien i munnen på honom. Detta håller vi nu av två skäl på att lära om. Det första skälet är apporteringsmomentet i lydnadsklass ett när man ska hålla apportbocken framför hunden och den ska greppa den på kommando. Det andra skälet är att jag helt enkelt vill ha ett kommando när han greppar något på kommando, från min hand eller från marken. Det har jag tänkt mej ska komma till nytta nu när vi ska träna på vilthanteringen.

Det gick superlätt att träna in "apport", tre veckors sjukvila och en dummie fixar allt! =) Han greppade så glatt så...(med betoning på glatt!) Det är bara att fortsätta i samma stil och sen utöka till apportbocken. Läggandena gick oxå bra, fast han är inte redo att göra det vid sidan ännu. Ställandena verkar ha sjunkit in ännu lite mer för nu stannar han snabbt som attan spontant och jag kan smyyyga in kommandot.

Vuxenvarning på oss!

Idag har vi nämligen gjort rostbiff och fixat räkenskaper. Rostbiffen blev god men liite seg. Potatisgratängen till blev däremot gudomligt god! Mums! Till hade vi oxå kokta rotsaker på irländskt vis, mums det med.

Ikväll har vi kollat över vår ekonomi och gjort en noggrann sammanställning över allt vi betalar för osv. Det var skitbra att få en överblick över saker och ting, men lite läbbigt oxå. Man ser ju obarmhärtigt klart vad man slänger iväg sina pengar på.

Idag har vi dock "tjänat" pengar. Golvet vi köpte på IKEA bytte vi idag till deras billigare laminatgolv. De har nån slags kampanj och säljer vissa av laminatgolven för 39/kvm. Det är 100 kr billigare per kvadratmeter än "parketten" vi köpte så vi bytte. Laminatgolv tål hundfötter bättre än parkettgolv, i alla fall ikeas supertunna, och dessutom såg vi hur sliten och ful parketten var i visningsrummen. Nog för att vi har lite mindre trafik än Ikeas varuhus men det visar ju ändå på hur den blir efter slitage. Dessutom hittade vi ett snyggt mönstrat golv, det är mer som "hela" plankor, inte parkettstavar, men såklart fortfarande ek.

Uppepå det fick vi oxå en tusenlapp för persiennerna i Pauls lägenhet. Yey! Bra med pengar och bra att vi slipper plocka ner dem och ta rätt på dem. Imorrn blir det jobb från sju så sängen väntar...



Helgresumé

I fredags när jag slutade jobbet åkte jag hem, packade väskan och stack iväg igen. Vi skulle till Linköping på inflyttningsfest hos syrran som blivit sambo. Festen var trevlig och lägenheten jättefin. Med oss hade vi en liten inflyttningspresent. Det var en kanna med alla ingredienser till iste och jag tror den blev uppskattad. Ska lägga in bild på den senare.

På lördagen tog vi en snabb turné på Tornby. Vi besökte en supernajs secondhandaffär och köpte lite mer ramar till vårt fotoprojekt. En stektermometer och några pepparkaksformar fick oxå följa med hem. Sen kollade vi in Rusta och bunkrade lite saker från ÖB. Vi hann bli hungriga innan vi ens lämnat Linköping men vi knaprade lite godis och sen åt vi mat i Västervik. Jag blev förvånad över hur fint det är i Västervik, riktigt mysigt.

Igår kväll storhandlade vi och sen donade vi här hemma. Nu har vi fyra kartonger med saker som ska till loppis. Får försöka få tag på ett bord snart så det inte svämmar över av grejer här hemma..Snart ska vi till Pauls lägenhet och hämta de sista grejerna och eventuellt sätta upp en tapetvåd över en fläck.

Idag ska vi för första gången göra rostbiff. Det ska bli spännande, har aldrig gjort en stek i hela mitt liv så...