Silltunnan Sigge och Juvliga Java

Ja, här hemma möttes Paul av en silltunna till hund. Någon (läs förvirrad matte hemma på lunch) hade lämnat dörren till klädkammaren öppen och därinne stod en fodersäck som skulle hällas över i en fodertunna...Sigge hade nog ändå inte fått i sig några jättemängder, tro det eller ej, det finns tydligen ett stopp i denna hund!

Han har kräkts o mått som han förtjänar ikväll. Magen står i fyra hörn och han har legat med glansiga ögon och dreglat med olycklig min. Ändå ville han gärna har kvällsmat vid åttatiden och tittade oxå längtansfullt efter plåtburken med hundkex och tuggben, så än är det liv i honom! ;)

Java har smugit omkring och tittat med sin bekymrade blick och rynkade panna på storebror och undrat vad som står på, tålde han inte hennes gottiga mat?! Annars har vi mest gossat i soffan hon och jag. Är ju inget vidare väder ute idag. Tur man har en sån (l)juvlig liten hund att snosigosa med. Till och med husse blir sittandes o bara suckar över hur söt hon är!

På pysselfronten är första hälften av julkorten är i princip färdiga, yey!

Summering!

Yey! Datorn är hemma igen, nu tillfixad och med många nya delar. Känns skönt. Har verkligen saknat lilla laptopen trots att jag var så irriterad på den i slutet. Kan ha berott på att bildskärmen höll på att ramla av o diverse andra defekter.

Igår tränade vi sök igen, och BÅDA mina hundar visade sig väldigt olydiga. Java började med att göra sitt första riktiga ofog, hon drog efter en kaninstackare!!!! Jakten gick över stock och sten fram och tillbaka i skogen där vi var och jag tänkte självsäkert att "hon kommer nu när jag ropar", men inte en reaktion!! Fram med pipan, den har hon aldrig ignorerat, men det finns ju en första gång för allt. Det var bara att brascha ut i skogen för att rädda kaninen och få fatt på den döva valpen.... Då gav hon sig tack och lov, trots att hon var nära kaninen. Det var faktiskt bara tur att hon inte fick fatt på kaninen och jag är SÅ tacksam att hon inte lyckades. Då hade hon ju verkligen lyckats. Efter sökträningen gjorde vi lite "antijaktövningar" men det var inte alls frestande så hon struttade fint vid min sida utan några större ansträngningar.

Sigge å sin sida blev lika döv han på första skicket när han drog iväg alldeles för långt i rutan. När jag försökte ropa in honom fick han väl vind på figgen och fick den såklart. Hmpf. Det där har vi ju haft lite problem med i söket på jaktträningen oxå men det har inte varit jättesvårt att komma tillrätta med så det ska nog gå bra. Resten av skicken gick rätt bra iaf, vi har nu övergått till att skicka från stigen. Sigge fick oxå gå sitt första tomslag och det blev riktigt fint, och lyssnade gjorde han oxå.

Jag fick med mej lite svampar hem, här samlas det för fullt till irländska julklappar...(torkad svamp väger inte så mycket och måste väl vara uppskattat av en irländsk kock?)

Annars händer väl inte sådär jättemycket, det planeras lite inför jul och jag försöker göra lite julkort och sånt pyssel. Man är ju rätt seg om kvällarna efter en lång dag på jobbet.

Superlyckliga sökhunden Sigge

För första gången på jag vet inte hur länge kunde jag äntligen sätta på Sigge tjänstetecken och sökrulle och vara med på sökträningen. Idag var vi ute hos Åsa på Revsudden (tror jag själva området heter) och vi var bara tre förare med varsin hund och så lilla vallhunden Java. Hon studsade glatt runt i rutan och sen fick hon vara parkerad i bilen. Det finner hon sig snällt i, vilket är jätteskönt. Viktigt när man har en retriever och kanske framförallt när man har två!

Jag räknade med att Sigge skulle vara på hugget och kunde konstatera att näsan var på så fort han kom ur bilen. Körde några linjetag på vägen till rutan och sen skickade vi (för första gången) direkt från stigen utan att vinda in figgen först. Det gick kanoners, måste jag säga. Han drar långt ut och jobbar superfint med näsan. Som jag konstaterat förut så går han inte riktigt i "rena slag" utan drar ut på djupet och får han inte vind på direkten så slår han på retrieversökmetoden och söker av området. För mej är det okej iaf, får väl fundera på det längre fram. Än så länge kör vi ju inte tomskick.

Han fick fyra skick direkt från stigen och belönades som vanligt direkt vid figgen, inget påvis alltså. Jag är kanonnöjd, hur bra är det inte med en hund som vilar sig i form!? :D

Java fick följa med de två svartisarna på en runda i skogen. Hon ville såklart leka med både Zelda och Vegas men Vegas var helt klart en kille i Javas smak och de hade superkul.

Eftermiddagen spenderades vid svampkorgen och jag rensade resten av trattisarna som jag plockade igår. Nu finns det trattisar till en hel massa viltskavsgrytor och annat! Mums!

Ikväll har vi efter diverse provsågningar fixat till bänkskivan och hyllplanen till min nya arbetshörna i hallen. Det blev toppenfint, jag är SÅ nöjd. Nu ska jag bara fixa till förvaringen och sen kan det pysslas av bara den!!

Tankarna har i helgen varit med en vän som går igenom nåt jobbigt just nu. *kram*

Helgen som rusade förbi och så måndag igen

Ja, helgen gick så fort! Familjen kom på lördag eftermiddag, och förmiddagen spenderade vi med att städa hysteriskt. Tur att jag redan bakat allt jag skulle, för vi bjöd på tårtkalas direkt när de kom. Födelsedagsbarnet, dvs jag, fick bl a böcker, pengar och en I-pod! Nu kommer det att funka att lyssna på ljudböcker igen, jiho!! Det är mycket bättre sorteringssystem i en i-pod än i telefonens mp3-spelare. Najs najs!!

På lördagskvällen var vi på stekhuset och käkade. Det var gottegott! Hundarna har varit lyckliga, speciellt Sigge som älskar sin morrmor och morrfar. Java och morrmor lärde känna varandra och nu är även Java accepterad som barnbarn. Vi (läs pappa) fixade oxå båda kranarna som behövde nya packningar och lite sånt.

Mamma och pappa åkte imorse samtidigt som jag och hundarna åkte ut till Trekanten. Java och Sigge har spenderat dagen hos Marina och kompani och haft det superbra. En lång skogsrunda med hela gänget uppskattade både Sigge och Java. Känns superskönt att Sigge funkar både inne och ute och idag var även en annan labradorhane med och det funkade oxå. Visar ju bara ännu mer att vi tänkt rätt om Sigge. Java tycker det är lattjolajbans och lekte med aaaaallla. Det är jättebra att hon får vara med en bra flock så här ibland och att hennes uppfödare oxå får vara med och se hur hon är allteftersom hon växer upp.

Vi är ett trött gäng ikväll!