JIHOOOOOO!!!

Det behövdes ingen andra biopsi för Sigge. Debbie tyckte att svullnaden gått ner jättemycket och att man därför kan dra slutsatsen att det "bara" var en kraftig inflammation i muskeln. Superskönt!!! Nu slipper han mer stygn och mer ont och mer vila, bara antibiotikakuren är uppäten, stygnen borta och han alldeles säkert inte har ont så sätter vi igång igen!!

Jag sa till Paul att jag kände som att han faktiskt hade en tumör och blev frisk från den, jag var så himla övertygad om att han var sjuk och skulle dö. Nu hoppas jag att vi kan se fram emot MÅNGA härliga år tillsammans, älskade Sigge!!!

Java har idag tillbringat dagen hos gammelmatte o husse med syrran Svea och de har levt loppan! Oj oj, hunnit med att åka bil, gå på stan, rejsa runt i skogen och reta gallfeber på Dot, det är ju en riktig toppendag för två goldentjejer i sin bästa ålder!!

Lördag

Nu har jag två nöjda hundar. Vi tog en sväng till Svartbäcksmåla och traskade runt lite i den höstfina skogen. Solen sken på oss. Java förvandlades omedelbart till Räserråttan och sprang som en dåre i skogen. Sigge skuttade nöjd runt och var superlycklig över att röra på sig och slippa koppel och krage. Såret läker jättefint och på måndag får han ju ytterligare ett så jag tyckte han behövde få röra på sig lite medan det gick.

Nu väntar en eftermiddag hemma med allmänt pyssel. Kanske blir det lite födelsedagsbak oxå. Hejsvejs!

..fredag, och provsvar

Idag var jag såååååååååå nervös. Ringde till djursjukhuset, fick reda på att det FÅTT svar på provet men att bara en veterinär får läsa upp det och Debbie var på operation hela dagen. Blev ÄNNU nervösare och var halvt kräkfärdig till tvåtiden då hon äntligen ringde.

Provet visade sig bara innehålla inflammerad muskel- och fettvävnad. Sigge ska därför in på måndag igen och de ska gräva djupare i knölen för att försöka se om det är något annat längre in som är inkapslat. Det var nämligen som en hård yta där provet togs. Det KAN vara en kapsel innehållande var eller något annat. Om vi har tur visar nästa prov oxå bara på inflammerad vävnad.

Veterinären som hört ryktas om min förtvivlan och oro tvingade mej att lova att inte oroa mej mer nu och jag ska verkligen försöka. Ordet tumör bara lamslår en så ju.

Idag när jag kom hem fick jag höra att Sigge varit extremt busig hela dagen, något som tyder på att han har mindre ont. Annars är han ju så rädd om sig och vill inte komma nära andra hundar. Dessutom känns knölen mindre. Sårkanterna sticker nu verkligen ut, som om knölen tar mindre plats under huden.

Efter måndag väntar alltså ytterligare nervösa dagar innan vi får veta vad för knöl som hoppat på Siggeman.

Tack för alla tummar och tassar som hållts, jag tror de gjort stor nytta!!!! Kram på er!

Torsdag och det närmar sig...

...besked. Imorgon får vi i bästa fall veta vad knölen är och vad som går att göra åt den. De sista dagarna har jag ändå försökt tänka positivt och tänka på de tecken som tyder på att det INTE är en tumör. Vill inte ens tänka på hur livet skulle vara utan Sigge. Vi har gått igenom så himla mycket tillsammans. Han har lärt mej så otroligt mycket om hundar, hundspråk och träning, kanske inte med toppresultat som följd, men med otroligt mycket mer kunskaper inför nästa hund. Nä..inte va sentimental var det ju...behåll lugnet!!

Tack för allas stöd och vänliga ord. Fortsätt håll tummarna vänner, jag tror det hjälper!!

För att inte sitta hemma själv och grubbla tog jag med mej hundarna till klubben efter jobbet. Sigge fick såklart inte träna men han fick iaf komma ut och hälsa på Kerstin som var där med söta Eka. Han är verkligen sprallig och sugen på att springa av sig, blicken mot appellplan var låååååång. Kerstin fick sig till och med en puss av Sigge som normalt inte är nån pusshund.

Java fick träna lite grann på att "gå fot", både med och utan koppel. Det var sprall lite här och där men inga pinsamma incidenter. Sen tränade vi oxå lite gå med dummy i munnen. Tycker hon skötte det rätt bra. Hon orkar inte fokusera så länge så man får vara uppmärksam. Sen övade vi lite avlämningar, eller snarare "vara i närheten av matte med dummie i munnen". Det gick la oxå bra, hon vill gärna klättra upp i famnen och vara nära. Lite fladdrigt är det ju såklart, men det kommer väl med tiden. Man får öka kraven med åldern. Nu ska de bara va kul o mysigt.

Det blev oxå en hel del VÄLDIGT nyttig träning på att ta det lugnt och göra ingenting. För Javas del innebär det att ligga ner medan matte står på ett kortkort koppel och pratar med nån annan matte.

På vägen hem stannade jag till på nyöppnade Liedl för att konstatera att det inte fanns nåt av värde direkt där. Najs o komma hem sen till en sambo som står o rör i grytorna för fullt! Bara att slänga sig i soffan o vänta på att få maten serverad!

Sjukling


Uppdatering igen

Sigge är pigg och glad, medan matte är trött trött trött så vi har därför sovit i sängen alla tre (Java vill såklart vara med o gossa) hela förmiddagen.

Marina har pratat med veterinärerna på djursjukhuset och kollat av lite extra och det  verkar som att det oxå kan vara något annat än en tumör, men fallet är allt annat än vanligt. Det skulle till exempel kunna vara en reaktion från lymfknutorna, någon slags reaktion efter operationen eller nåt med en spottkörtel, eller något helt annat. Det är som sagt inget vanligt fall. Det känns ju lite tröstande att höra i alla fall, men tanken på att han nog ändå haft något som växt under strupen gnager ändå i mig. Den tunga "rossliga" andningen har ju kommit och blivit värre och värre sista tiden.

Jag är sjukskriven denna vecka, tror inte kunderna skulle uppskatta en receptarie med tårarna rinnandes nerför kinderna och tankarna på annat håll.

Tack för alla tummar och tassar som hålls för Sigge.

Dåliga uppdateringar om min älskade Sigge

Jag fick idag ta Sigge till veterinären akut igen. Hem har jag fått en hund med ett drygt fem cm långt snitt i halsen och en turkos krage om halsen. Nu väntar oroliga dagar innan vi får besked om vad vävnadsprovet de tog visar. Tyvärr visade röntgenbilder på att ett stort område är drabbat av "vaddetnuär" och det går även in mellan kotorna i ryggen. Detta kan oxå förklara varför han låtit så konstig och tjock i halsen sista tiden. En av de möjliga diagnoserna är tyvärr att det är en tumör. Som jag förstått saken är sannolikheten för att det ska vara en tumör och att det ska ha en dålig utgång ganska stor. Andra möjliga diagnoser drunknade i sorlet från mitt huvud så fråga mej inte om dem.

Bara håll era tummar och tassar för min älskade älskade hund, världens absolut bästa Sigge.









 


Lördag dag på Öland, lördag natt på Läckeby djursjukhus

Idag var vi bjudna till M med familj på Öland. Alla heter förresten M så familjen M kan vi säga! :D De bor utanför Algutsrum i ett superdupermysigt område. På andra sidan trädgården ligger stallet och där bor två fina och gudomligt snälla quarterhästar och ett gigantiskt stort (för att vara russ alltså) gotlandsruss. Java och Sigge fick möjlighet att träna på sitt beteende i närheten av hästar. Vad gäller Sigge så är han en van stallhund som beter sig bra mot hästarna. Problemet där kallas för hästskit!!! Från att inte ha varit en skitätare så MULAR han numera i sig hästbajs. Paul sa att det var som att hamna i rena Cloettafabriken för Sigge och det verkar stämma.

Java å sin tur tyckte hästarna var väldigt stora för att vara hundar men försökte sig på (under överinseende av hästens matte och mej) att ge Dudley en slickepuss. Hon vågade sig dock inte ända fram fastän han nyfiken sträckte fram sitt huvud så det blev slängslickepussar. Annars gillade hon mest alla roliga pinnar och konstiga ogräs i hagen som man kunde dra i och tugga på.

Middagen idag skulle gå i Amerikats tecken och det blev entrecote med vitlökssmör, klyftpotatis, majskolvar och pepparsås och annat smaskigt. Till det serverades spansk öl som tydligen skulle vara amerikansk på nåt sätt...fråga inte mej, det var Paul som sa det. Efterrätten blev M:s mormors supergoda äppelpaj (alltså receptet) med vaniljsås och glass. Sigge fick oxå del av kakan, han åt nog upp varenda skrutt som blev över när vi delade äpplena (stod ute i trädgården o gjorde det). Det tillsammans med hästskit lär ju jäsa gött i magen på honom nu...huuuu...

Det är dock inte det enda som hänt Sigge idag. Tyvärr fick vi åka in akut med honom till Läckeby ikväll. =( Idag har han flera gånger reagerat när nån kommit emot honom, både Java och vi har råkat komma emot på något sätt så att han pipit till av smärta. Framåt kvällen idag kände jag att halsen var svullen och hård på högersidan och när vi tänkte efter så började det nog redan igår eftersom han då surade till på Java över saker han inte bryr sig om annars.

Efter lite telefonkonsultation med Anna så ringde jag till Läckeby och rådfrågade. Veterinären bad oss tempa och han hade 39,5 grader vilket är högre än han normalt har. Hon tyckte att vi skulle komma in så vi fick en tid vid tolv eftersom de just skulle operera på något annat djur. Stackars Sigge hann under tiden vi var kvar hos familjen M svullna ännu mer och man märkte att han hade ont och han drog sig undan. Sigge är ju annars översocial och vill gärna vara i mitten men han la sig för sig själv under köksbordet. =(

Väl inne hade det börjat svullna på båda sidor, även om tempen visade något lägre här. Eftersom veterinären bedömde att vi hade bra koll samt att han skulle vara lugnare hemma fick han följa med oss hem och vi fick recept på antibiotika och smärtstillande och även jourdoser så vi kunde ge en första dos med en gång vi kom hem. Jag har fått förhållningsorder om att hålla koll på allmäntillstånd och svullnaden i halsen och blir det inte bättre eller om det till och med blir sämre ska vi åka in igen. Imorgon kan vi dock åka till djursjukhuset för de har öppet på dagen och har våra papper o så. Jag hoppas dock vi ska slippa det.

Veterinären tyckte Sigge var otroligt snäll, och att båda hundarna var välhanterade och trevliga. Det är alltid roligt att höra. =) Nu får ni hålla tummarna för Sigge, för om han blir sämre kan det gå väldigt snabbt. Det vore ju inte bra alls om det spred sig till blodet. Älskade Sigge.

Måndag

Idag var jag ledig från jobbet så jag och hundarna slappade hemma. Mitt på dagen åkte jag ner på stan för att träffa vår chef. Jag har nämligen blivit erbjuden att stanna året ut på samma apotek som jag är nu! Det känns bra att veta vad jag ska göra ett par månader framöver.

Ikväll tog jag med mej hundarna till klubben för att gå en runda när jag ändå var tvungen att åka till affären. Java fick oxå lite miljöträning eftersom vi träffade på några ur sökgänget och stod och pratade en stund. Nu ska vi komma igång med sökträningarna igen, det ska bli skoj! Bara Sigge blir friskförklarad av veterinären (det är ganska rött fortf) så är vi på g!!

Idag har jag känt mej småhängig o nere hela dagen, ikväll har även leder börjat göra lite ont. Det känns lite svullet bak i näsan och jag är bara så himla frusen. Brr...Kan det vara en bacill som smittat mej? Det vore ju inte konstigt med tanke på alla baskelusker man borde komma i kontakt med på jobbet.

Tårtätning och valpbus

Idag hade syskonen Java, Svea och Nisse träff för att äta tårta. Vi glömde ju bort den på valpträffen och även "syskonen" i nya familjerna fick del av kakan. Mums mums tyckte Java som i rädsla för att bli av med smaskigheterna stoppade in hela på en gång i munnen. Problemet var bara hur man sen skulle tugga för den var faktiskt ganska stor.....Lilla knasan är så söt!!! Hon visade oxå upp sitt nya coola täcke och tyckte själv hon var väldigt fin.

Sen tog vi en promenad och syskonen fick leka. Java och Svea är verkligen partners in crime och busade järnet så Nisse knappt hängde med. Det är häftigt o se hur de brottas o fintas o springer och leker. Tur de är mjuka i kroppen!! Java hann rulla sig i något äckel och dessutom plaska runt i vattenpölar så hon fick åka i duschen när vi kom hem. Inte nog med det, hon fick träffa hårfönen!! Till skillnad från Sigge som njuter av värmen o uppmärksamheten tyckte hon väl den var sisådär kul bara.

Ikväll har vi handlat och lagat mat (läs Paul) och jag har slagit in paket till Matt som fyllt år i dagarna. Ett litet kort blev det oxå. Det ska vi försöka lägga på lådan imorgon. Det är dyrt att ha släkten i ett annat land, inte nog med att det är dyrt att åka dit och att man inte kan träffa dem så ofta, att skicka paket kostar ju multum!





Ledig lördag

Ja, ledig var ordet, men sovmorgon fick jag knappt då jag vaknade av ljudet till hundra små hundtassar som trampetitrampade i vardagsrummet akompanjerat av flåsflåsandning och små dunsar då o då. Två små voffar hade fått förmånen att sova på husses sida i sängen inatt och Någon var väl bussugen på morgonen och väckte sin brorsa för en liten förbjuden busstund inomhus...

Det tog ett par timmar att vakna till liv ordentligt och efter lite disk och fix åkte vi till bruksan för ett litet träningspass. Sigge gick ett minimini med linjetagsövning och sittakvarövning. Han sitter ju kvar men vill helst luta sig så mycket framåt att det ser ut som att han kommer tippa när som helst...

Java skulle få öva på linjetagsövning men vete katten om hon är mogen för den. Vi träffade på Helena med Vegas och Java visade stolt upp sina dummies för Vegas och visade att hon gärna kryper upp i famnen hos matte med dem. Helst skulle hon nog vilja lämna dem i munnen till mej för hon lixom sträcker fram dem mot mitt ansikte. Det visar ju verkligen på god vilja, men det ska ju såklart slipas lite granna. För stunden är jag nöjd med det. Åter till linjetagen...nä hon visar inget intresse för dummies sådär och då tittar hon ju heller inte på dem. Istället gjorde jag som jag gjort med Sigge. Jag tog med mej Java i kopplet, pyttsa ut en dummie i lite högt gräs på kanten av appellplan och sen gick vi därifrån i en rak linje. Vände om och skickade och då fokuserar hon och hämtar jättefint. Ska höra med herr och fru Uppfödare om hur de tycker vi ska jobba. Egentligen är det ju ingen brådska med apporterandet. Det viktiga nu är ju att få till en bra grundlydnad och kontakt. Vi avslutade med lite sitta kvar med boll som störning och hon har nu börjat söka kontakt med mej. Det är ju trevligt även om det nog inte är nödvändigt för övningens skull. Jag uppmuntrar det i alla fall. =)

Efter träningsstunden åkte vi till djuraffären och bunkrade på oss lite hundben och hundkex. Det går minsann åt i stora mängder nuförtiden. En till reflexväst åt hundarna blev det oxå men den var i tajtaste laget för Sigge. Tror nästan jag får lämna tillbaka den och hoppas på att vi kommer förbi Ullared igen där de hade superbra västar för en billig peng.

Vi har sovit lite på soffan i eftermiddag och ikväll har jag sytt ett täcke i fleece till Java. Det blev i samma "oversize" modell som Sigge har. Det är ändå inga täcken de går med ute utan syftet är dels att hålla värmen i bilen och dels att ha som torktäcke efter bad och regn/snöoväder. Skulle det vara pisseväder längre fram i höst och Java som inte har så mycket päls behöver täcke så har jag ett fint Hansbotäcke som är regntätt och andas. Det är inte mycket använt alls. Javas täcke blev efter att Marina lagt in sitt uppfödarveto inte alls helrosa med söta grå döskallar. Istället blev det svart med grå band och det rosa fleecetyget blev istället foder. Dessutom är det lite döskalledetaljer och rosa på bakdelen av täcket. Det blev riktigt snyggt faktiskt, om jag får säga det själv! :D

Paul är på väg hem från judotävling i Skåne. Imorgon ska vi eventuellt ut till Trekanten för lite träning och valparna ska få äta lite tårta. Den glömde vi ju bort sist!! Nästa helg är hela familjen bjudna till Öland för att hälsa på de fina westernhästarna och äta t-bonesteak. Pauls judotränarkollega M har nämligen flera westernhästar och dottern i familjen tävlar på hög nivå.

Torsdag

Idag jobbade jag kort dag så hundarna klarade sig utan dagmatteri idag. När jag kom hem rastade jag hundarna lite på gräsmattan och käkade lite. Tröttheten kom över mej och vi sov (alla tre) i sängen ett par timmar. Sigge har nu accepterat Java och att hon stökar och bökar i hans närhet. Häromkvällen sov de i bian tillsammans flera timmar. *snutte*

I alla fall....när vi vaknade vid sextiden åkte vi till klubben för lite träning. Java behöver verkligen vara i den miljön o vänja sig vid andra hundar som skäller osv. Dessutom kan man ju träna lite! ;) Idag var tanken att faktiskt träna jaktlydnad och apportering vilket går jättebra på klubben oxå på den nivå vi är.

Vi inledde med att för första gången prova på ett litet sök. Jag vallade lite grann i ett litet område med högt gräs o la ut en dummie medan Java satt bunden en bit bort. Sen skickade jag henne och hon sprang några räserrundor innan näsan kom på och hon började söka. Hon hittade dummien finfint men tappade bort sig på vägen in, lite mitt misstag för jag vände och gick iväg lite för att locka henne mot mej. Vi gjorde om det en gång och då kallade jag bara på henne när hon tagit dummien och hon kom rakt in i famnen sådär fint som hon gör. 

Sen gjorde vi om linjetagsövningen och idag gick det jättebra. Lite gå-fint-övande och sen träna på att sitta kvar med boll-rull. Det var Javas träning det. Låter som om det blev massa moment men vi pausade såklart emellan. JAo, det kändes som lagom mycket för henne i alla fall.

Sigge ville oxå ut och träna lite så han fick göra några av Javas övningar. För hans del började vi med linjetagsövningen och det gick bra såklart. Det var ju inte så svårt för honom, svårigheten ligger istället på att hålla ihop. Något som visade sig vara jättejättesvårt var att sitta kvar lugnt med boll-rull. Ojoj..det kan vi öva mycket på. Slutligen tränade vi lite på "fritt följ", men det blir ju mer träna på att gå fint utan att hoppa ur skinnet när man heter Sigge och varit sjukskriven i 10 dar....

Efter träningen gick Java och jag och hälsade på Bizzi med matte som gått rally-lydnadskurs. Småtjejerna (som växt en bra bit sen sist) som gillar varandra mycket fick busa lite grann. Java är rolig för förutom retrieverbrottning så gillar hon även räserlekar och hon springer snabbt som blixten numera!!

Nu är vi hemma och trötta....

Jigglepants ----->Steadypants?

Idag inledde vi återigen dagen med en "riktig"  prommis och jag fick allt jobba lite mer på att få dem att gå fint men jag är ändå imponerad av hur bra de sköter sig.

Java har varit hos "dagmatte" för första gången. Enligt husse som hämtade valpis idag så hade det gått bra men S och Java hade busat en del.

Efter jobbet idag tog jag med mej Java till klubben för lite träning men mest för miljöträningens skull. Vi hejade lite på folk vi kände, spanade in Eeas nya lilla valpis (pytte o sötis rottis), gick en kisserunda och sen fick Java "jobba" på att ta det lugnt. Jag följde Idas tips om att ha henne mellan knäna och det funkade bra även fast hon försökte komma loss lite först. Sen tänkte jag göra den där fiffiga linjetagsövningen men Java var jättesplittrad, lite otur att skyddsgänget började träna skall precis samtidigt på planen intill när hon redan var ofokuserad. Vi la iaf ner det o tränade lite stanna kvar på appelplan. Det klarade hon fint.

Sen övade vi lite mer på o ta det lugnt men denna gång hade jag jättekort koppel så hon mer eller mindre var tvungen att ligga ner. Det funkade oxå bra, jag tror jag varit lite rädd för att ställa krav på lilla sessan. Hon är faktiskt sex månader (på torsdag) och ska allt klara av att hålla sig i skinnet nu.

Jag som bara tänkt vara hemifrån en kortis blev ståendes o babblade till det var mörkt ute! Hemma väntade Sigge och Paul med maten, perfekt! :D Ikväll har vi kollat på "Fäst vid dig", den var faktiskt riktigt kul.

Java Jigglepants på nya äventyr!

Idag har det varit en stor dag i Javas liv. Den inleddes med en tiiiiiidig morgonpromenad, en sån där som stora hundar tar. Java var hur duktig som helst och struttade stolt fram vid mattes sida. Nu jobbar både husse och matte heltid och Java får klara sig själv hela dagen. Vi släpper ut henne på morgonen och så får hon driva runt på gatorna till kvällningen...

...närå, bara skoja. Idag var hundarna hemma på förmiddagen och på eftermiddagen fick de följa med till jobbet (fast dega i bilen såklart då). Java verkade cool både när jag kom hem för lunch och när hon fick eftermiddagsfikarast. Det är ju ingen bra lösning för en valpis men ibland har man inge val. Imorgon börjar hon dock hos "dagmatte", jag hoppas det blir bra. Dagmatte är en granne i huset med en valp som är månaden yngre än Java. Sigge slipper trängas med småglina och får kissepromenad och sen vara kvar hemma hos oss medan Java får vara hos grannarna. Det känns ju som en bra lösning för nu, om de ska iväg nånstans så lämnar de bara henne här hemma så kan hon ta det lugnt i sin egen bur.

Jag har fått vik månaden ut på ett apotek här i stan. Det tar inte många minuter hem, så det är ju bra. Kul att jobba och skönt att slippa gå hemma och vara stämplad som arbetslös. Jag hoppas dock jag får den fasta tjänsten jag sökt, det skulle passa hela familjen bra och skulle oxå innebära en flytt! :D

Valpträff med sockerbetskullen

Igår var det valpträff med sockerbetskullen. Valparna fyller 6 månader på torsdag och såklart ska det firas. Marina hade beställt smaskig tårta till oss tvåbeningar och jag kunde inte låta bli att göra en tårta till "födelsedagsvalparna"!



Vi inledde med lite fika och presenterade oss för varandra för det är ju bara valparna som träffat varann innan! Alla var med utom Amos matte som låg hemma och var sjuk. =(  Ida (med Meg och Nella) som var med o höll lite kurs för oss pratade lite grann om träning. Sen gick vi ut och jobbade lite med valparna. Man kunde ganska snart konstatera att Java är minst och barnsligast, "myroribrallan" är bara förnamnet på henne. Hon var ändå duktig och klarade av övningarna bra tycker jag. Vi jobbade en del på hundarnas självkontroll. Det är ett nytt begrepp för mig i hundsammanhang.

Små valpar blir trötta snabbt och fick sova i bilen när vi bröt för lunch. Lunchen var hur god som helst, bla älgkött ("hemmaskjutet").

Efter lunchen gick vi igenom lite jaktövningar, även om valparna var helt slut i bollen och mest fick titta på. Alla fick dock prova på vilt, med blandade reaktioner. Vissa tyckte det var lajbans och ville HA, mest för sig själva! Andra (som Java) avreagerade sig istället med tokfnatt och låtsades att pippin inte ens fanns. Den fick sig några små hoppattacker men att ta den i munnen var väl inget för en prinsessa tyckte Java. Det bekymrar mej dock inte, vi har knappt jobbat nånting med apportering och jag tänker inte stressa på det heller. Planen är lydnad och jaktlydnad i mängder, apporteringen kan de ändå!



Det var en trevlig dag men vi var trötta när vi åkte hemåt. Hos oss blev det en tupplur i soffan innan vi orkade pyssla med annat.

Den galne konvalescenten o galningen

Igår när de sövt Sigge och kikat lite i hans hals ringde veterinären och vi enades om att ta bort Sigges halsmandlar. När jag senare på dagen kom och hämtade honom så kom han farandes med en djursjukvårdare efter som en trasa i kopplet. Hon ville vara snäll och inte dra honom i kopplet eftersom halsen var så öm och det utnyttjade han minsann för att komma hem så snabbt som möjligt. Han var rent hysterisk ett par minuter men när han lugnat sig lite lämnade vi väntrummet och åkte hem.

Halsen är svullen o han låter helt grötig.  Veterinären har ordinerat glass, mycket bra tycker Sigge. Dessutom får han lite "dofilus" till lunch eftersom han får antibiotika morgon och kväll. Sickan undersökte Sigge noggrannt som alltid när han varit sövd. Undrar om han luktar annorlunda då?

Java är allmänt galen o tokig. Vi var ute i skogen en sväng idag. Först trippar hon fram försiktigt och håller sig nära men efter en stund får hon tokryck och bara rusar omkring som en komplett dåre. Ta kort då är ju som förgjort, man får med en svans eller halva huvudet om man har tur!

Vi övade lite på stanna kvar, annars var dagens mission först att leta lite svamp och sen ett spår. Jag hade lagt ett spår på en äng och lagt ut lite leksaker. Det gick faktiskt ganska bra, hon fattar vad hon ska göra men är inte så intresserad av grejerna jag lagt ut. Tror jag ska klicka in upptag av spårpinnar så hon kan det separat iaf. Nosen fungerar i alla fall finfint!


En fram och en bak

Ja, det var mitt ärende hos veterinären, något kryptiskt uttryckt. Sigges hals är fortfarande inte bra, han låter som en gris med astma. :S Ingen större skillnad har ju märkts av penicillinkuren och så här illa brukar han ju inte låta. Halsen var mindre röd än förra gången och Sigge gick mycket beröm för han var så himla snäll. Man brukar tydligen behöva ge hundarna lugnande innan man kikar i halsen men han gapar så snällt så. Imorgon ska jag lämna in honom och så ska de iaf söva honom och titta noggrannare i halsen. Då ska de oxå försöka ta ett prov o odla på från halsmandlarna. Blodprovet idag visade dock inga tecken på infektion. Det var alltså fram.

Bak är det Java som har problem. Hon har kasat på ändan och i fredags och i söndags klämde jag ut massa klägg ur analsäckarna. Det var blandat rinnigt och tjockare så jag tyckte veterinären kunde titta på det och ev spola rent. Det var precis vad de gjorde oxå. Java fann sig tålmodigt i att stå på bordet och titta ut genom fönstret medan veterinären och assistenten klämde och pillade och spolade rent. Det fanns inget klägg kvar så jag antar jag iaf haft rätta snitsen på klämmeriet. Nu hoppas jag att det inte blir mer problem, det är inte så kul alls om de blir inflammerade och spricker. Veterinären undrade vad jag gjorde för att få så snälla hundar..hehe...

Den inte alls så snälla valpen tänkte hälsa på vaktmästarna på gården idag och stack ifrån mej när jag ropade. Jag fick jaga ifatt henne och ge lite bassning. Man märker att det händer mycket i huvudet nu, hon kan absolut ingenting av det hon lärt sig, och om hon kan det så skiter hon i det. På lördag är det till råga på allt valpträff. Hur ska det gå med en hel flock döva syskon? (Kanske bara är Java som är prillig än så länge iofs o då får jag skämmas! :))