Lördag dag på Öland, lördag natt på Läckeby djursjukhus

Idag var vi bjudna till M med familj på Öland. Alla heter förresten M så familjen M kan vi säga! :D De bor utanför Algutsrum i ett superdupermysigt område. På andra sidan trädgården ligger stallet och där bor två fina och gudomligt snälla quarterhästar och ett gigantiskt stort (för att vara russ alltså) gotlandsruss. Java och Sigge fick möjlighet att träna på sitt beteende i närheten av hästar. Vad gäller Sigge så är han en van stallhund som beter sig bra mot hästarna. Problemet där kallas för hästskit!!! Från att inte ha varit en skitätare så MULAR han numera i sig hästbajs. Paul sa att det var som att hamna i rena Cloettafabriken för Sigge och det verkar stämma.

Java å sin tur tyckte hästarna var väldigt stora för att vara hundar men försökte sig på (under överinseende av hästens matte och mej) att ge Dudley en slickepuss. Hon vågade sig dock inte ända fram fastän han nyfiken sträckte fram sitt huvud så det blev slängslickepussar. Annars gillade hon mest alla roliga pinnar och konstiga ogräs i hagen som man kunde dra i och tugga på.

Middagen idag skulle gå i Amerikats tecken och det blev entrecote med vitlökssmör, klyftpotatis, majskolvar och pepparsås och annat smaskigt. Till det serverades spansk öl som tydligen skulle vara amerikansk på nåt sätt...fråga inte mej, det var Paul som sa det. Efterrätten blev M:s mormors supergoda äppelpaj (alltså receptet) med vaniljsås och glass. Sigge fick oxå del av kakan, han åt nog upp varenda skrutt som blev över när vi delade äpplena (stod ute i trädgården o gjorde det). Det tillsammans med hästskit lär ju jäsa gött i magen på honom nu...huuuu...

Det är dock inte det enda som hänt Sigge idag. Tyvärr fick vi åka in akut med honom till Läckeby ikväll. =( Idag har han flera gånger reagerat när nån kommit emot honom, både Java och vi har råkat komma emot på något sätt så att han pipit till av smärta. Framåt kvällen idag kände jag att halsen var svullen och hård på högersidan och när vi tänkte efter så började det nog redan igår eftersom han då surade till på Java över saker han inte bryr sig om annars.

Efter lite telefonkonsultation med Anna så ringde jag till Läckeby och rådfrågade. Veterinären bad oss tempa och han hade 39,5 grader vilket är högre än han normalt har. Hon tyckte att vi skulle komma in så vi fick en tid vid tolv eftersom de just skulle operera på något annat djur. Stackars Sigge hann under tiden vi var kvar hos familjen M svullna ännu mer och man märkte att han hade ont och han drog sig undan. Sigge är ju annars översocial och vill gärna vara i mitten men han la sig för sig själv under köksbordet. =(

Väl inne hade det börjat svullna på båda sidor, även om tempen visade något lägre här. Eftersom veterinären bedömde att vi hade bra koll samt att han skulle vara lugnare hemma fick han följa med oss hem och vi fick recept på antibiotika och smärtstillande och även jourdoser så vi kunde ge en första dos med en gång vi kom hem. Jag har fått förhållningsorder om att hålla koll på allmäntillstånd och svullnaden i halsen och blir det inte bättre eller om det till och med blir sämre ska vi åka in igen. Imorgon kan vi dock åka till djursjukhuset för de har öppet på dagen och har våra papper o så. Jag hoppas dock vi ska slippa det.

Veterinären tyckte Sigge var otroligt snäll, och att båda hundarna var välhanterade och trevliga. Det är alltid roligt att höra. =) Nu får ni hålla tummarna för Sigge, för om han blir sämre kan det gå väldigt snabbt. Det vore ju inte bra alls om det spred sig till blodet. Älskade Sigge.

Kommentarer
Postat av: Anna

Stackars lilla Sigge! Hoppas att han blir bättre snart!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback