Rapport sådär på en söndag

Ja nu har julen svischat förbi och imorgon är det dags för mej att jobba näst sista dagen i Kalmar. Vi har åkt fram och tillbaka till Örebro flera gånger nu men i fredags landade vi i Kalmar i alla fall.

Igår var det lite "valpträff", fyra från kullen och storebror King Edward. Vi gjorde lite övningar, pratade om hur vi låg till och jag fick med mej bra tips på vad jag ska tänka på nu när vi ska klara oss lite mer på "egen hand" långt borta i Örebro. Java var superduracell igår och körde lite busvarv här och där, hon är het som gröten hon, det måste jag tänka på.

Idag åkte vi förbi klubben när vi skulle iväg och handla lite och gick en sväng med Java, vinkade åt tant Eea och Kerstin och pratade lite med U som är matte till Bugsy, Javas älsklingskille från valpkursen. Java fick springa av sig på fältet och sen gjorde vi några linjetag.

Jag fokuserade på att hon ska förstå det där med att fokusera med blicken dit hon ska så vi vände upp flera gånger på vägen från vi lämnat dummyn. Funkar bättre och bättre men hon är väldigt lättdistraherad, får hon syn på nån eller nåt nån annanstans så är koncentrationen borta. Jag gjorde två linjetag på samma "linje" och med samma mål, ett med samma mål men från en annan vinkel och till slut ett på en annan plats där vi passerade en liten raserad stenmur innan jag skickade henne. Det var nemas problemas, bara kul att få skutta lite. Tänkte oxå på att hon ska komma raka vägen in och inte laja runt på vägen så jag visslade direkt när hon greppade och sen kallade jag en gång till när hon var nästan framme så hon inte ska frestas att sladda förbi. Där har vi lite o jobba på måste erkännas, men det kommer nog! :) 

En närsöksövning gjorde vi oxå och det är ju lätt som en plätt. En sån här liten träningsstund ska vi försöka hinna med varje dag, bara vi får möjlighet till lite ljus, antingen dagsljus eller om man får vara där det finns gatubelysning. Mamma o pappa bor nära klubben i Örebro så jag får väl åka dit och snylta lite på deras ljus.

Jubel!!!

I helgen var jag och P och firade mamma som fyllde 60 och hundarna bodde hos Marina och Sven. När vi kom hem upptäckte vi att Sigge var lixom kladdig på halsen där knölen var och det var ett hål i knölen! Antagligen har han kliat hål på den vilket bara var bra. Nu kom det ut en massa äckligt blodblandat var som inte luktade mumma direkt. Jag tryckte in spetsen på en flaska med koksaltlösning och spolade rent ordentligt (tack snälla hund för att du låter mej göra sånt). Efter ett par spolningar såg jag något mörkt i öppningen och en liten sticka tittade ut! Där var alltså förklaringen på hela höstens sjukskrivning för Sigge!!

Som tur är hade vi ju ombokat veterinärbesöket från i torsdags till idag så Debbie fick titta lite på det och så skrev hon ut lite vetrimoxin. Nu ska han förhoppningsvis bli pigg snart, en hel säsong har han missat, men han mår ju ändå bra nu!!

Det var väl bästa julklappen man kan få!??

Måndagar är döden

Fy fasen så trött jag är på måndagar. Kan ha nåt o göra med att det är svårt att somna på söndagskvällen. Igår var jag dessutom uppe rätt sent och höll P sällskap när han jobbade med nåt grejsimojs till jobbet. Vaknade såklart med huvudvärk som suttit i mer eller mindre under hela dagen.

Eftersom Java har en ögoninflammation så kunde/ville jag inte lämna dem till Marina idag så de har varit med i bilen och haft tråkigt. Inte har jag orkat gått nåt vidare med dem heller så Java studsar fram som Tiger på gården. Det är som att tappa taget om en ballong man blåst sprängfylld med luft, bara far runt planlöst hit och dit med en väldigt fart. Imorgon börjar jag lite senare så då ska jag släppa vilddjuren lösa i skogen en stund. Tråkigt är att Sigges knöl TROTS antibiotika och kortison återigen börjar bli varm och svullen. Antar det beror på att vi minskat kortisondosen. På torsdag är det återbesök så jag avvaktar tills då och så får vi se. Det blir ju inte tid till operation innan vi flyttar så veterinären ska "remissa" oss till Strömsholm för att få det ordentligt utrett av erfarna veterinärer. Man blir så himla less, hela hösten har försvunnit och Sigges muskler med den. Lilla tarmen Java är mer muskulös än honom nu o han ser bara ut som en stor vissen hårtuss. (Fast en söt hårtuss såklart..)

Just nu försöker jag ta mej i kragen och laga lite mat och sen kanske packa en kartong eller två. Jag VET hur mkt saker jag brukar inse att jag glömt att packa i lådor när det väl är dags att flytta och det är ju skönt att skona de som (förhoppningsvis) hjälper en att lasta..Nu kommer ju antagligen sakerna få stå oupppackade under tiden som jag är "mambo". Det verkar ju vara ett mer eller mindre gigantiskt projekt o köpa sig ett sketet litet hus, hej o hå vad mkt som ska fixas, tur att man har mamma o pappa på plats. ;) De ställer upp så snällt så, kanske vill de desperat slippa ha mej som inneboende!?

Fredag

Det blir varken speciellt mycket hundträning eller bloggning nuförtiden. Sover inte speciellt bra och dessutom är det projekt flyttpackning som tar en del tid. I onsdags hade vi en visning av lägenheten och fick därför "snabbstyla" den lite och ta ner allt extra till källaren på tisdagskvällen. Onsdag kväll var det bara att snällt bära upp allt igen eftersom vi fick lov att låna lite "allmänt" utrymme där det egentligen inte får stå saker.

På hundfronten så går ju Sigge fortfarande på säsongens femte (?) antibiotikakur med lite prednisolon som tillägg och Java har fått en släng av ögoninflammation. Idag fick vi recept på ögonsalva så nu ska hon nog snart se klart igen.

Jag har fortfarande inget boende klart i Örebro så det verkar just nu som att det blir till att bo hos mamma o pappa ett tag igen. Det lilla hus jag spanat in nära jobbet är under prisförhandling...men vi får väl se. Det är ett riktigt renoveringsobjekt iaf.

Imorrn bitti bär det av på spa med jobbet. Det ska bli trevligt men en sovmorgon hade inte heller suttit fel...får se om man får sova på söndag, eller om det blir lite hundträning då.