Träningspromenad och fynd!

Idag blev en ta-igen-dag och lite uppmärksamhet åt lilla hunden. Sigge har inte fått mycket uppmärksamhet senaste veckan. Å andra sidan stod han i centrum hela förra helgen så han kanske behövde vila sig lite från uppmärksamheten...i veckan har han nämligen varit extremt tiggig och dessutom sagt till att han vill ha kvällsmat ovanligt ihärdigt. Jag vill INTE bli väckt av en hungrig hund på morgonen så sådana tendenser kvävs snabbt här hemma.

Idag fick han dock en skojsig skogstur med matte. Han sprang lös mycket och gjorde av med överskottsenergi och så tränade jag stoppsignal och inkallningar. Så småningom började jag lämna en dummie bakom mej och så blev det en massa lätta linjetag på stig för honom. Tanken är att jag ska kunna smyga ut en dummie i samma situation rätt snart för då går det ju på rutin vart han ska ta vägen!

Vi tränade oxå på utsignal, det började faktiskt med att Sigge aldrig fick vittring på en dummie på ett linjetag fastän han hade sett var det hamnade och till slut blev han lite tveksam och närmade sig mej. Jag kanske borde tagit in och skickat om men jag blåste istället stopp och sen visade jag jättetydligt att han skulle ut genom att gå mot honom och sen ge signal UT. Det funkade klockrent och han fick vind på dummien när han hamnade lite bakom den och tog in den. Vi gjorde nåra rena utövningar oxå och det gick jättebra. Han har ju kunnat det så bra förut men sist i Trekanten visade det sig att minnet behöver fräschas upp.

Avlämningarna har vi idag nött massor på med mjukosttuben i högsta hugg. Visar jag tuben innan han får lämna av så går det så bra så. Jag får väl köra det heeela tiden på träning så avlämningarna blir bra eftersom han gärna vill behålla själv.

På vägen hem köpte vi hundmat och människomat och Sigge passade på att låna vågen på djuraffären. Jag som tycker att han gått upp så mycket i hull blev förvånad när vågen stannade på ynka 23,2. Den måste visa lägre än den på djursjukhuset, ska åka dit och kontrollera nån dag.

Innan träningen var jag inne en sväng på järnaffären och skulle ha tag på dels nåt som kan tynga ner mina nya något ostadiga "julstrutar" och dels slang till lösrullar. När jag visade upp Sigges lösrulle så visade det sig att de hade exakt samma slang som metervara så de hjälpte mej att klippa till och allt!! Perfekt, för slutsumman för FYRA rullar blev 35 kr!!!! Helt galet, ska man beställa på nätet kostar en enda lösrulle ca 50 spänn!

Imorrn blir det antagligen apporteringsträning och på söndag blir det sökträning och så ska jag hinna tentaplugga och julpynta (efter jag städat såklart). Är inte så peppad att sätta igång för trots min långa sovmorgon är jag dödstrött...antagligen just för att jag sov för länge...




Busy busy...

...dagarna bara rasslar förbi och tentan närmar sig med stormsteg. Imorgon blir det ett snack med läraren för han bara dumpar över oss arbetsuppgifter och ändrar från kursplanen mm. Inte bra! Ikväll blev jag äntligen färdig med de 195 icke så pedagogiska instuderingsfrågorna. Det kändes som en liten bedrift, även om jag måste kolla av med någon/några andra för det är en del frågetecken fortfarande.

Paul är på Dreamhackmässan och ska lansera företagets 3D-skärmar. Hoppas det går bra!! Känns lite ensamt här hemma dock, fastän det på samma gång är skönt att ha lägenheten för sig själv. Jag somnar lättare när Paul är hemma, men sover bättre när jag är ensam för sängen är så smal. Visserligen får jag snällt dela med mej åt en hund och en katt men de tar inte lika stor plats ens tillsammans. Häromnatten skrattade jag så mycket åt Sigge, jag hade bjudit upp honom i sängen på min sida på natten så han hoppade upp och så låg vi sked allt tre. Sigge hade huvudet på kudden och låg under täcket och var så stilla stå stilla...sötnos är vad han är!!!

Om vi är klara med vårt projektarbete på fredag tänkte jag försöka hinna med lite apporteringsträning medan det är ljust! Imorgon hinner jag inte ut innan mörkret faller så istället ska jag och klasskompisen M gå på slottets julmarknad. Det ska bli både trevligt och mumsigt!! :P

Sammanfattning av helgen

Veckan som gått har varit enormt intensiv, massor att göra och stressigt! I fredags gick typ allt på knas. Det började egentligen redan torsdag kväll när jag skulle färga håret och det blev morotsrött i utväxten. Inte så piffigt så det blev till att färga om på fredag förmiddag. Nästa oturlighet var att Paul skulle skruva fast hatthyllan bättre och skruvarna, eller rättare sagt väggen, krånglade. Den sitter nu uppe igen men precis lika ostadigt som innan...Vaniljkrämen till tårtorna blev för lös och rann ut när tårtan låg på vårt fat som är lite toppigt på mitten så mitt i tårtmonteringen fick Paul susa ner till Indiska där vi redan köpt ett fat för att skaffa ett likadant. Efter lite omkokning och mer maizenamjöl blev krämen krämigare och tårtorna blev riktigt fina! Bild kommer...Sen missade Curleys tåget från Nyköping och fick springa runt på biluthyrningsföretag. De fick inte tag på en bil förrän på tredje stället och Keith fick göra debut som högertrafikschaufför.

Vid sjutiden trillade första gästen in och strax därefter kom familjen Curley. Middagen stod på bordet och vi hade redan ätit för att hinna "underhålla" våra andra gäster som "bara" skulle få tårtkalas. Viltskavsgrytan gjorde succe hos dem, speciellt hos pappa Con som åt tre portioner och klämde i sig en inte oansenlig mängd potatis, eller "spuds" som det heter på Irland...

På torsdagen och tidigare på dagen hade vi fixat ordning i festlokalen så det var bara att låsa upp dörren och tända ljusen så var allt klart för fest. Det blev en väldigt lyckad kväll och alla tyckte om det vi bakat. Keith blev såld på morotskakan...ojoj...Lite senare på kvällen trillade hela min familj inklusive luspudel in. Det blev en sen kväll men det var väldigt trevligt!!

Lördag morgon intogs frukost på slottshotellet (det ingår i studentföräldererbjudandet) och sen delade vi på oss och flickorna Carlsson gick på stan medan Curleys och föräldrarna Carlsson kollade in slottet och gamla stan. Till lunch blev det "fry up" hemma hos oss, fixat av Keith och Paul. Gott!! Alla fick lite matkoma så vi degade ett tag här och sen försvann folk iväg och bara jag och pappa var kvar här. Jag slökollade på tv och pappa fixade med lilla datorn.

På kvällen käkade vi middag på Källaren Kronan, yummie!!! Jag körde på mitt säkra kort lammfilén, den är så himla god!!!!! Efter hade vi tänkt förflytta oss till Lilla Puben men där var det knökfullt!! Vi sprang över gatan till Krögers istället och efter en öl där fanns det plats på Lilla Puben. Då var det bara vi o Curleys som var kvar. En sen kväll och jag mer eller mindre ramlade i säng.

Imorse frukost på hotellet igen och sen begav vi oss hit för lite förmiddagsfika, tårtan kommer ju räcka i all evighet annars!! Familjen Carlsson begav sig hemåt och vi och Curleys kollade in Pauls jobb och sen hamnen. I eftermiddag har jag inte gjort många knop. Vi är dötrötta, Sigge oxå. Han har varit i paradiset hela helgen (nästan ;)) och fått hur mycket uppmärksamhet som helst. Curleys var väldigt imponerade över hur lydig han var så jag har fått i uppdrag att träna Matts fårhund Toby i jul. Hehe...det lär ju inte hända så mkt på en dryg vecka när Sigge tagit nästan fem år och få till en okej vardagshund. (Hemma är han absolut ingen heting utan supertrevlig att ha o göra med). Klickern ska iaf med och jag ska göra lite kontakt- och gåfintövningar tänkte jag.

Godaste morotskakan!

I morgon fyller sambon 30 och vi ska fira med tårtkalas för släkt och vänner. Då ska vi bland annat bjuda på den här supersmarriga morotskakan.

Smet:
8 ägg
8 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
4 tsk kanel
nästan ett kg rivna morötter

Glasyr:
200 g avsvalnat smält smör
2 pkt Philadelphiaost
1 pkt florsocker, nästan!
3 msk vaniljsocker

Skala och riv morötterna (jag brukar riva i assistenten och med det fina rivjärnet. Vispa ägg och socker pösigt, och gör det i en STOR skål. Blanda resten av ingredienserna (de torra) och blanda i äggsmeten tillsammans med morötterna.

Klä en stor långpanna med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda 40-50 minuter i 175 grader. Prova med en sticka!

Låt kakan svalna. Skär den i 5x5 cm rutor.

Blanda ingredienserna tll glasyren, klicka ut den och bred ut med baksidan av en förskärare.


De går att frysa utan glasyr men jag har provat med och det funkar oxå. Tänk på att använda en STOR skål för receptet är ju megastort, måste komma från ett kondis eller så från början. Det går ju oxå bra att halvera det och använda en mindre form.

Träning i Trekanten

Imorse åkte Siggelur och jag ut till Trekanten för lite träning med Marina och Dot. Sigge var hyfsat lugn och vi tränade fotgående och han gick så fint så...tills Marina och Dot kom. Då steg förväntningarna något fruktansvärt och han var så upphetsad att han skakade och lät. Brr..vi fick ta det lugnt, stå och prata och gå långsamt för att han inte skulle krypa ur skinnet. Idag gjorde vi om samma övning som vi gjorde annan gång när jag misslyckades totalt, linjetag åt olika håll.

Dot hämtade först så Sigge hade stor draghjälp av henne även om han nog hade platserna i minnet. Han tvekade en gång men då gick vi riktigt nära och det funkade! Ingångarna bättrar sig och avlämningarna är både bättre och sämre. Han vickar omkring på huvudet men samtidigt bjuder han mej dummiesen på ett fint sätt när han väl lägger av. Är bara att jobba vidare på.

Vi avslutade med ett sök där Sigge fastnade lite i ett ståltrådsstängsel och sen blev han lite feg för det men det bättrade sig med lite peppning. Sökarbetet är jag rätt nöjd med, man vet ju inte riktigt vad som händer när man inte ser men han letar och använder nosen. Skitbra! Han hämtade in fem och varvade med Dot men var ändå inte trött efter söket.

Stressen och förväntningarna...ja...dom dyker ju upp i alla träningssituationer så det gäller för mej att behålla lugnet för då varvar han oxå ner efter ett tag. Fotgåendet korrigerar jag nu bara med att lyfta tillbaka honom i position och det uppskattas inte = borde ha effekt. Jag har provat allt tycker jag men det här gör honom inte mer uppvarvad iaf så vi kör det ett tag.

Stoppsignal och närsökssignal samt uttecken har suddats ut i hans lilla minne så det måste vi jobba upp igen! Jag är ändå så himla glad för nu känns det roligt att träna apportering igen och jag har fått lite tilltro till min hund. =)

Nu ska här ätas, bakas och fixas lite kort!

Någon är Trött!

image255

Sigge sov gott och vaknade inte när jag gick ifrån soffan...

Observera dregelfläcken på soffan...vi ska ändå tvätta klädseln på torsdag inför finbesöket men jag trodde att han bara dregglade på täcket...

Sömnlös natt, sökträning och promenix!

Oj oj, vilken lång natt det blev. Jessie var på helspänn och boffade så fort hon hörde nåt, för ovanlighetens skull var det lite livat utanför fönstret oxå, suck! När hon inte boffade var hon väldigt nyfiken på katten så jag fick stänga in mej och hundarna i sovrummet. Framåt morgonkvisten roterade jag lite och stängde istället in katten i badrummet och lät Jessie patrullera lägenheten som hon ville. Då blev hon lite lugnare och vi som som gottast när klockan ringde och jag råkade stänga av snoozen och försova mej lite till sökträningen.

Idag blev det en lång dag i sökskogen, det började nästan skymma när vi åkte hem och ändå flyger tiden på träning! Sigge och jag tog med oss Jessie idag, kändes säkrare än att lämna henne ensam hemma då hon är lite skällig och oxå gärna river på dörrarna med tassarna. Hon lånade Sigges bur och verkade trivas där. Sigge var inte missnöjd med att sitta på golvet fram och hamnade nästan i myskoma på vägen ut till Läckeby. Idag hade vi en extra figurant i form av Karin, kul att hon ville hänga på!

Sigge och jag jobbar på med våra vindvittringar, nu ser man att nosen slås på på en gång vi börjar jobba, även om han släpper vittringarna rätt snabbt. Jag tror att det beror på att han är så himla uppvarvad. Sök är VÄLDIGT kul och han är superförtjust i alla, speciellt sen vi bytt till godis istället för leksak vid påviset. Nu går vi iaf utåt i rutan för att fånga in vittringen. Tur jag har snälla träningskompisar som hjälper mej kolla vinden, placera figgen på lämpligt ställe och ser till så vi går så vi får vittring, samt går bakom och hjälper mej att se när han fått säker vittring, STORT TACK till alla er (och Karin som var bonus idag)! Till nästa pass ska jag tänka på att inte sätta Sigge innan jag skickar honom för han verkar tappa fokus då, samt att han börjar sätta sig spontant när vi patrullerar vilket blir lite konstigt.

Han har en liten tendens att dröja kvar hos figgen när han hämtat rullen men vissa gånger haffar han den i farten så jag tror inte det är något bestående problem. Dessutom har jag utrustat mej själv med mjukosten medan figgarna "bara" får skinka. Hehe..det gäller att vara bäst lixom så han kommer tillbaka! Som sagt, allt går i full fart med Sigge och det är ju både till hans fördel och nackdel. Stressen som kommer när turbohunden växlar upp är inte att leka med, men jag tycker ändå att han är något mer styrbar nuförtiden..

Efter träningen gick vi en sväng i skogen med alla hundarna. Sigge och Jessie var kopplade först men efter en stund släppte jag först Sigge och sen Jessie och alla hundarna skötte sig superbra! Det märktes att det blev lite turbulent när nya hundar kom in i en "inkörd" flock och Sigge reagerade ungefär som jag trott. Zelda var nemas problemas, han och Vegas kollade bara in varandra som hastigast, och schäferbrudarna var liiite läskiga först men det gick över snabbt och han höll sig i skinnet när de kollade in honom. Jessie å sin sida visade sig hålla jättebra koll på sin "plastmatte" och studsade fram till mej hela tiden för att kolla så jag var med. Hon höll sig oxå närmast och lekte inte direkt med de andra hundarna, Vegas fick sig dock en utskällning, utifall att lixom! :P

Vi var alla trötta när vi kom hem, så det har varit en lugn eftermiddag. Sigge började dock må illa för några timmar sen och har kommit och gått, det konstiga är att han dreglar massor. Dregglet är precis som vatten, alldeles klart och inte slemmigt så jag har ingen aning om vad som är fel. Kan han ha glufsat i sig så mkt snö? Det brukar ju snarare rinna ut i andra änden, men vem vet. Vi tar det lugnt ikväll och verkar det inte bättre imorrn så får vi skippa träningen med Marina ute i Trekanten. Jessie har iaf åkt hem vilket betyder att vi får sova inatt!! Yey!!

Fredag med fint besök!

Igårkväll på Lilla Puben fick jag höra att en av judotjejerna inte kunde följa med på judotävlingen för hon var tvungen att vakta sin mammas hund (mamman är i Afrika eller nåt sånt några veckor). Jag erbjöd mej att vakta henne så nu har vi en liten bearded collie här hemma. Som tur är så är hon kortklippt, annars hade det väl varit skrufs o smuts överallt här!

Paul är alltså borta på judotävling och sen blir han kvar i Skåne till på måndag eftermiddag. Trist, men vi myser till i soffan ikväll med potatisgratäng o fläskfilé. Imorrn blir det sökträning och på söndag apportering, skoj!!!

Alltså...jag måste berätta! På förmiddagen idag ringde en Joacim från omsorgsprogrammet och ville ställa några frågor. Han berättade inte vad det var om o varför men jag antog att han bara var nervös och dessutom oerfaren så jag sa ja iaf. Första frågan var "när förlorade du oskulden" !????? EEEEhh..Nähä sa jag och ville inte svara på frågorna, men han sa då att jag fick ju säga stopp om jag ville hoppa över en fråga. Nästa fråga var om jag hade kille och det var ju lite oskyldigt men fråga tre var ju oxå bara för knäpp: Har du string? Eh...då sa jag ifrån på skarpen och frågade vad undersökningen var till. Det skulle tydligen vara till en statistikuppgift i matten. Hrmm.. Jag sa att han borde komma på något bättre att undersöka och la på!!

Torsdag och helgen börjar!!

Jajemän, vi är lediga imorgon så helgen börjar redan idag. Lämpligt nog ska vi till Lilla Puben och käka med några kompisar ikväll. Det ska bli mycket trevligt det!! Annars pågår projekt tvätt här hemma samt städ, men jag har på eftermiddagen varit fruktansvärt trött så det har gått segt.

Sigge och jag har klickat nåra omgångar med apportbocken och sen övergick jag till att klicka kontakt framför spegeln. Det enda svåra är att få Sigge att sitta still på rumpan, kontakten är det inget fel på. =) Vet inte om det är dumt att göra två olika klickövningar på samma dag, men han verkar ju inte ha problem med det och jag växlar ju inte fram och tillbaka mellan dem utan gör först färdigt ena momentet och går sedan i nästa omgång vidare med nästa.

Får nu medan jag skriver lite tips från Anna B om hur jag ska få Siggeman att sitta på sin rumpa när han tar bocken, han vill gärna resa på sig när han tar den och sen sätta sig igen. Jag tror vi kommer klura ut det, tur man kan fråga folk!!! =)

Operation upptrappning av ny medicin går rätt bra, mådde lite illa i måndags och temperaturen verkade åka upp och ner, sen har jag fått lite trötthetsattacker då och då men det kan lika gärna bero på att jag sovit lite denna vecka.

Dagen efter...

...Ullared. Det blev en hel del shoppat, mest kläder i födelsedagspresent till Paul, bla ett regnställt. Han fick dem i förväg fast det finns en sak kvar till nästa vecka. Jag hittade även de där fina "julstrutarna" till bra pris så nu har vi tripp trapp trull i rött!

Idag har jag varit ledig och det tycker Sigge är trevligt. Vi har börjat klicka in lydnadsettans apportering så det blir mycket gottgott och klicker är ju bara sååå roligt. Sigge presenterar gärna läggande och "sitt fint" men även apporterandet går bra att lära in. Egentligen kan han momentet i stort men han sträcker sig fram efter bocken när jag räcker fram den så jag har idag belönat när han istället söker ögonkontakt. Ikväll provade jag även att varva att belöna för ögonkontakt och att säga apport och belöna när han greppat. Nu har jag oxå kommit ifrån problemet att han reser sig upp, det var ju bara att stå framför honom istället. Hihi..tack för tipsen Sara och Annorna!

Utomhus har jag även börjat belöna för ögonkontakt, men jag har kommit på att mjukost inte är smidigt i lydnadsträningen. Det tar så lång tid för honom att slicka i sig och sen måste han slicka på tassarna och gärna lägga sig ner osv....då är det smidigare med en liten munsbit som bara trillar ner i magen snabbt! När vi kommer längre där ska jag förflytta träningen inomhus och så småningom kommer det bli fotgående av det hela...hoppas jag!!

I eftermiddags åkte P och jag på turné för att hitta alla saker som behövs för våra syskons julklappar. Vi har bestämt att alla fem ska få samma sak, och det är delvis hempysslat, delvis inte. Dessutom blir det såklart individanpassat...kan inte avslöja mer för jag tror att det KAN hända att lillasyster läser ibland.

Imorrn ska jag nog släpa mej iväg till skolan med förhoppning om att tentan är rättad. Föreläsningarna handlar om författningar och man kan lika gärna läsa innantill själv i boken som att lyssna till läraren som gör detsamma...

Sigge bjuder på en outfitbild!

Ni vet det är ju så modernt att visa dagens outfit i sin blogg!? Matte är inte riktigt med på den grejen men Sigge vill i alla fall visa en outfit eftersom han blev så impad av Vildes "vildemannentäcke". Bilden är inte dagens men täcket kommer säkert användas under vintern....

image254

Ledig måndag...

...har jag tagit mej. Egentligen var det faktiskt föreläsning imorse men jag hade redan innan helgen bestämt mej för att skippa den och sova ikapp lite. Mår lite halvkonstigt idag så det var nog rätt beslut. Istället ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Har småplockat lite med mina stämplar. Fick blomstämplarna jag köpte på Tradera idag, så nu har jag lite fler att välja på!

Bildkavalkad från Göteborg!

image220

Så här tillbringade grabbarna stor del av tiden hemma, gloendes på Anna i köket. Var det inte från hallen så satt de på rad i köket och stirrade stint så ingen matbit gick förlorad....

image218

Coola killar kissar i kör.

image219

Lika men olika! Sigge ser ut som en liten tarm jämfört med Vilde. Vilde är nämligen både större och mer pälsig. Annars har de väldigt lika färg.

image221

Vilde på väg in med dagens första apport!

image222

Vilde igen som verkar fundera på vad som är på g!?

image223

Fokusering!!

image224

Pudlar kan oxå apportera! Indy är superduktig!


image229

Och iväg!!
 
image230

Visst hade vi ett fiffigt ställe att lägga linjetag längs. Apporterna längst ut är ända vid björken man ser högst upp i bild så det blev terrängbyte och lite klurigt för hundarna. De andra dummiesarna låg dels några meter bortanför timmergrejen och precis före timmergrejen slutade. Sigge som varit med och lagt ut tog det säkra före det osäkra och hämtade längst ut första skicket, och matte glömde ju ändå blåsa söksignal så det var ju inte lätt o veta!

image226

Helt plötsligt kom en helikopter flygandes...

image227
...och landade på fältet!! Ni minns kanske helikopterolyckan i Göteborg för ett tag sen. Det var i kanten av det här fältet. Läskigt!

image228

Linslusen Vilde tänker lämna av till fotografen istället för Anna!

image231

Stopp!!

image232

Varit ute och lagt ut söket! Terrängbyte även här, som ni ser, vilket hundarna grejade superbra!

image233

Gänget tittar på...

image235

...Indy som är på väg in med sitt fynd! Observera eftermiddagssolen som lyser genom huden!!

image237

Sigge på väg in i bästa kängurustil!


image238

Vilde på väg in med sin favoritdummie, den från kastaren. Här ser man att jag inte är van vid snabba systemkameran, Vilde hann knappt in i bild!

image239

Någon har tråkigt medan han väntar på sin tur...

image241

Tjoho!!

image242

Vilde/Dumbo!

image243

Stopp lite här, du hamnar utanför området!

image244

Här kommer vi!! Observera den bakre gulingens konstiga svansföring!!!! (Dessutom tror jag husse måste lära sig att undvika sin egen skugga i fotot...;))

image245

Superhjältarna har vattenpaus...

image246

..och sen kan man både gå fot...

image247

...och gå framför matte med fin kontakt! (Indy och Anna visar hur Sigge och jag ska jobba.)

image250

Sigge kan oxå!


image248

Sigge visar återigen att han har kängurugener.

På kvällen var vi på disputationsfest!

image251

Oskar och Henrik talade fint till Elin och sen fick hon visa vad den där avhandlingen egentligen handlade om...

image252

Efter maten var det kakbuffe!!!!!

image253

På äventyr i Göteborg!

I fredags morse bar det så äntligen iväg till Göteborg. På planeringen stod shopping, hundträning och kalas! Vi bodde hemma hos Anna och Vilde (och Tobias såklart!) och det var verkligen roligt att äntligen få trättas "på riktigt", vi har ju lärt känna varann över nätet och pratat tjaa....jag vet inte hur länge men det är över ett år iaf! =)

Jag var såklart lite spänd över hur Sigge skulle hantera att bo med en okänd hund (hane dessutom) men det verkar som att enbart umgås med snälla hundar det senaste året har gjort susen. Sigge fick kolla in lägenheten i lugn och ro och sen kom Vilde oxå ut och det var hur lugnt som helst! Dom nosade på varandra både fram och bak och på mitten och sen var det inget mer med det. Hur gutt kan de va lixom!?

Utomhus har dom busat lite och det har oxå gått kanoners. En liten stund var det lite väl vilt med bringor som dunsade ihop och då tyckte Sigge att det faktiskt fick vara nog och gruffade lite men de löste det själva, precis som det ska vara, och blev goda vänner igen på en gång. Så himla skönt att Sigge fick träffa en snäll hane som Vilde som vet hur man uppför sig! Sigge hann under lördagen oxå smita fram och hälsa på storpudeln Indy men där uppstod ingen ljuv musik. De surade lite på varann men gick ifrån varandra istället för att slåss, och Sigge passade på att skälla ut honom oxå för att han såg sådär grå och konstig ut! Knashund, men både han och Indt skötte det riktigt bra!!

Ja, vad har vi då hunnit med? På fredagen mötte vi Anna i Nordstan och shoppade lite, present till Elin, blomma, pysselsaker och så. På kvällen käkade vi mat, kollade på Idol och babblade massor.

Lördag träffade vi Sara och Anna med Indy för träning på bruksan. Vi tränade apportering först och sen fick jag lite lydnadstips. Vore ju bra om man kom igång med lydnaden nån gång...man måste ju....men nu har jag fått massa bra tips och förslag på övningar så det ska nog gå bra. Apporteringen gick bättre och bättre ju mer passet gick, men stoppsignalen måste vi allt repetera lite igen! VI avslutade med ett fritt sök där vi turades om att skicka hundarna och där är jag riktigt nöjd med Sigges prestation. Första skicket sprang han iofs ut i spåren efter hunden innan men andra skicket kunde jag visa honom att han skulle söka nära först och det gick toppen, näsan var på!

På kvällen var det disputationsfest på Chalmers, vi fick skjuts dit av Anna och Tobias som skulle på fest tillsammans med de gyllene grabbarna grus som oxå var uppklädda till tänderna i snygga scarves! De hade trevligt på sitt håll och vi på vårt! Festen var jättetrevlig, maten god och det var kul att träffa sina gamla kompisar!! Vi tog en taxi hem på kvällen och jag hann lagom slockna i soffan till A, T och de två gula kom hem.

Idag har vi sovit länge och sen åkte Anna och jag till en marknad och kollade in massa coola saker och köpte lite frukt och liba-bröd. Mums! Innan vi åkte hemåt åt vi lite grann och vi tackar återigen för er gästfrihet!!! Det har varit himla trevligt tycker både vi och Sigge! Vi hoppas att familjen Barlind snart kommer och hälsa på hos oss i Kalmar!!


Oj vad tiden går...

...och inte har jag hunnit blogga nåt. Veckan som gått har jag varit så himla trött, är väl när lugnet lägger sig efter tentaplugget som man hinner känna efter. Har nanat en stund nästan varje eftermiddag och nästa vecka kommer det bli ännu värre. Ny meducin på gång, men det blir väl bättre sen är tanken!!

Sigge har oxå fått leva lugna livet, men helgen kommer bli mer livad! Vi ska åka till Göteborg och hälsa på Anna och Vilde!! Det ska bli apporteringsträning och på lördag kväll är det disputationsfest för Elin. Imorrn bitti bär det av för vi ska ju hinna köpa presenten och gå på stan lite. Längtar mycket efter en riktigt stor pysselaffär där man kan shoppa papper!!!!

Ikväll har vi bytt till vinterdäck på bilen. Vi slog rekord tidsmässigt idag, 28 minuter för däckbyte och tvätt! :P Sen har vi tvättat och jag har bakat bröd och pysslat lite..och packat såklart. Tiden går för fort nu oxå så klockan är sent och det är dax för sängen!!

Hörs!!

Helgsammanfattning

Ja, denna helg har inte gått i många knop. Jag har verkligen njutit av att tentan är avklarad och sov läääääänge igår. Sen tog jag bilen ut till Öland och shoppade lite byxor och skor till disputationsfesten nästa helg. Jag hade ju eg tänkt ha jeanskjolen, väst, mörka strumpyxor och en långärmad tshirt men efter lite råd från mitt kära lilla forum så kom jag fram till att det nog var för informellt. Istället blir det nu ett par byxor med pressveck, antingen beige med rutor eller kritstrecksrandiga. Vi får se vad jag hittar för överdel på stan nu i veckan. Skor hittade jag iaf ett par jättesöta på Öland, lite 20-talsstuk med rund platt tå, liten kurvig klack en sleif över foten. Supersköna är dom!!

Igårkväll var vi bara hemma, Paul har tenta imorgon så han har pluggat hela helgen. Jag grejade lite med mina kort, det är kul.

Idag var det sökträning igen, jag var egentligen mer sugen på apportering för det var så länge sen, men träningen gick jättebra så det var kul!! Sigge fick börja med att göra några vindövningar och NU kopplar nosen på på en gång! Skitbra!! Mindre bra är att han tycker det är så hiiimla roligt att han inte ens vill stanna vid figgen utan bara vädrar vidare för att hitta andra eventuellt gömda människor  i skogen. Han blir oerhört splittrad och svår att få kontakt med då.

Efter fikat fick han göra hela kedjan med markering och påvis, och då visade han samma tendens igen, nosen är på tidigt men han vill inte bli kvar vid figgen. Vi kom fram till att godis är bättre än snörboll och då blev problemet vid nästa skick att han istället inte ville gå ifrån figgen med rullen. Jaja, det är ju lätt tränat på i alla fall. Jag är JÄTTEnöjd med att han använder nosen så fint nu, det är skillnad från första gången när han inte förstod alls vad han skulle göra.

Nu är det klart att vi har bokat in en träninghelg med Tony Lyvén v4, det ska bli jätteroligt!!! Nu får vi hoppas på att det inte blir massa snö bara.

Jag har kommit fram till att jag MÅÅÅSTE börja med lydnadsträning oxå, men jag vill inte. Känner mej så dålig på att hitta på roliga sätt att lära in momenten och dessutom är det alldeles för pilligt för mej. Men, om vi inte har lydnaden kan vi inte tävla i söket och då är ju alla timmar man lägger ner i sökskogen bortkastade.

NU väntar lite mat och vätskepaus och sen ska jag plocka iordning och städa här hemma. Det är ett riktigt bombnedslag, men så blir det väl när båda pluggar intensivt och har mkt att göra....kan ju erkänna att min nya lilla hobby också bidrar till nedskräpning i form av pappersremsor, fototejpslappar och glitter överallt...

Smarriga äppelmuffins med havretopping

Det här receptet hittade jag på dagensmuffin.se till min födelsedag. Ikväll har vi gjort den i sockerkaksform eftersom jag lite sent upptäckte att muffinsformarna var slut.

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel

Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn


Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 min.


Äntligen!!!

Nu är läkarbesök, tentaplugg och tenta avklarade. Hur det gick får vi se längre fram. Läkarbesöket gick iaf ganska bra tycker jag, när jag väl hittade rätt. Jag gick nästan pinsamt tidigt från tentan, satt bara 80 minuter men jag svarade på allt så vi får väl se!

I eftermiddag har jag pysslat med kortet till uppvaktningen av vår kompis Elins disputation. Det blev ett tagcard oc nu är själva stommen och tagsen gjorda. Väntar på lite inspiration för tagsen. Nån som har nåt klokt att säga till en nybliven doktor i biokemi? =)

Som vanligt är bildkvalitén inget vidare men här är iaf framsidan:
image213

Och hela utsidan:
image216

Och insidan:

image214

Jag har använt mej av bazzil cardstock, mönstrat papper från Basic  Grey och lite blandade band. Swirlarna är guldembossade.