På äventyr i Göteborg!

I fredags morse bar det så äntligen iväg till Göteborg. På planeringen stod shopping, hundträning och kalas! Vi bodde hemma hos Anna och Vilde (och Tobias såklart!) och det var verkligen roligt att äntligen få trättas "på riktigt", vi har ju lärt känna varann över nätet och pratat tjaa....jag vet inte hur länge men det är över ett år iaf! =)

Jag var såklart lite spänd över hur Sigge skulle hantera att bo med en okänd hund (hane dessutom) men det verkar som att enbart umgås med snälla hundar det senaste året har gjort susen. Sigge fick kolla in lägenheten i lugn och ro och sen kom Vilde oxå ut och det var hur lugnt som helst! Dom nosade på varandra både fram och bak och på mitten och sen var det inget mer med det. Hur gutt kan de va lixom!?

Utomhus har dom busat lite och det har oxå gått kanoners. En liten stund var det lite väl vilt med bringor som dunsade ihop och då tyckte Sigge att det faktiskt fick vara nog och gruffade lite men de löste det själva, precis som det ska vara, och blev goda vänner igen på en gång. Så himla skönt att Sigge fick träffa en snäll hane som Vilde som vet hur man uppför sig! Sigge hann under lördagen oxå smita fram och hälsa på storpudeln Indy men där uppstod ingen ljuv musik. De surade lite på varann men gick ifrån varandra istället för att slåss, och Sigge passade på att skälla ut honom oxå för att han såg sådär grå och konstig ut! Knashund, men både han och Indt skötte det riktigt bra!!

Ja, vad har vi då hunnit med? På fredagen mötte vi Anna i Nordstan och shoppade lite, present till Elin, blomma, pysselsaker och så. På kvällen käkade vi mat, kollade på Idol och babblade massor.

Lördag träffade vi Sara och Anna med Indy för träning på bruksan. Vi tränade apportering först och sen fick jag lite lydnadstips. Vore ju bra om man kom igång med lydnaden nån gång...man måste ju....men nu har jag fått massa bra tips och förslag på övningar så det ska nog gå bra. Apporteringen gick bättre och bättre ju mer passet gick, men stoppsignalen måste vi allt repetera lite igen! VI avslutade med ett fritt sök där vi turades om att skicka hundarna och där är jag riktigt nöjd med Sigges prestation. Första skicket sprang han iofs ut i spåren efter hunden innan men andra skicket kunde jag visa honom att han skulle söka nära först och det gick toppen, näsan var på!

På kvällen var det disputationsfest på Chalmers, vi fick skjuts dit av Anna och Tobias som skulle på fest tillsammans med de gyllene grabbarna grus som oxå var uppklädda till tänderna i snygga scarves! De hade trevligt på sitt håll och vi på vårt! Festen var jättetrevlig, maten god och det var kul att träffa sina gamla kompisar!! Vi tog en taxi hem på kvällen och jag hann lagom slockna i soffan till A, T och de två gula kom hem.

Idag har vi sovit länge och sen åkte Anna och jag till en marknad och kollade in massa coola saker och köpte lite frukt och liba-bröd. Mums! Innan vi åkte hemåt åt vi lite grann och vi tackar återigen för er gästfrihet!!! Det har varit himla trevligt tycker både vi och Sigge! Vi hoppas att familjen Barlind snart kommer och hälsa på hos oss i Kalmar!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback