Men vad är det här egentligen?





Göteborg

Här kommer en kort rapport från ett regnigt Göteborg. Jag är hemma med de fyra voffarna medan Anna är på möte. Sam är ARG för att han är instängd i sin bur (för att Sigge ska få strosa runt lite fritt) och Java förstår inte alls vad som pågår.

Utställningen gick som väntat, vi kom på en hederfull tredjeplats av tre startande men vi var mest där för miljöträningen och hon ÄR ingen utställningshund, det vill jag inte ha!! Hon fick beröm för sin fina päls och färg, och för sina fina rörelser iaf. Resten var lite för tunt o litet för litet lixom! :D

Bilen är fixad, vi ska hämta den ikväll! Skönt!!


Helgrapport!!

Helgen har gått fort men vi har utnyttjat den väl tycker jag allt. Igår fixade vi lite ärenden, köpte färg, var på Ikea, visade bilen o lite sånt. På kvällen var vi hemma hos T o spelade lite poker. Paul spelade superbra o kom 2:a i ett spel och vann 2 så vi gick lite plus! Perfekt!

Idag har vi fixat hemma, jag har gjort om några av tavlorna vi har i vardagsrummet och satt in tyg istället för foton för en eventuell visning. Det blev riktigt fint, faktiskt. Sen har det blivit lite annat fix, skickat iväg några jobbansökningar o så. Josef var här en stund o lämnade några grejer och pratade lite.

Nu blir det tacopaj och sen ska vi njuta av helgens sista timmar! =)

Hemsidan borta nu..

Ja, som ni märkt så har hemsidan nu försvunnit. En ny är på väg, men tills dess finns bara bloggen!!

Ledig dag = hundträning x2

Igår var jag ledig och hade läänge sett fram mot en sovmorgon. Men, så blev det inte, klart vi hellre ville träffa Svea o Marina för lite träning/bus. Java förknippar nog Svea o Marina med superbuskul för hon blev jätteexalterad! Vi jobbade lite grann på fotgående o kastade en "markering" som hon grejade lätt som en plätt. Sista tiden har hon flamsat runt med grejer istället för att komma in i famnen så underbart som hon gjorde i början. Jag började därför klicka in avlämningarna men sen tog jag helt enkelt en dummy o satte i munnen på henne o berömde och gjorde några miniapporteringar i köket och så var det problemet löst!

Java skaffade sig sen en stor idol, Peg. Åh, en så häftig o cool tjej verkade Java tycka. Peg å andra sidan njöt av uppmärksamheten och stilade massor. De är för underbara!! Maggie var oxå skoj, ett levande pipdjur lixom. Hon är verkligen för skön, så härlig o sånt go för o va en sån liten ulltuss! Efter träning, lek, spring, bus o bad var alla tjejerna trötta och Java somnade på fem röda när jag stoppade in henne i buren för en tupplur. (Matte tog faktiskt oxå en tupplur sen...)

Sigge som snopet stod kvar på hallmattan när jag åkte på morgonen fick följa med på kvällen då det var sökträning. Java var oxå med men hon låg bara i bilen såklart. Sigge gick otroligt bra, vi vindade in första figgen men de andra skicken tog vi direkt från stigen och det fixar han fint. Han gör riktigt fina slag och jobbar bra med näsan. Kondisen är dock väldigt undermålig och han är så himla rosslig. Han låter ju lite grötig i vanliga fall men nu är det faktiskt värre så imorgon har han en tid hos veterinären. För första gången ska husse följa med, ger mej lite ågren men det går inte att lösa på nåt annat sett med så kort varsel.

Java å sin sida har fått miljarders små valpfinnar eller andra utslag på magen. Antingen är det valpfinnar eller insektsbett eller så är det utslag från nässlorna i hagen de sprang. Hon är alldeles rödprickig så ikväll har jag tvättat lite med alsolsprit så jag hoppas det lägger sig lite grann. Annars får vi prova med lite hydrokortison..

Nu är det dax för sängen!

Nytt!

Hemsidan kommer att försvinna så länka gärna om till bloggen om ni vill kunna fortsätta läsa om oss. Det är bara tillfälligtvis för den kommer tillbaka under ny adress om ett par dagar. Då kommer den vara bättre och mer formbar för våra behov. Perfa!

Idag har vi producerat hundgottar i långa banor. Vi har hackat köttbullar och falukorvar och just nu torkar långa korvar av blodpudding i ugnen. Det var ett smart tips jag läste i nåns blogg när jag googlade efter något annat. Hon hade rullat smala korvar av blodpuddingen istället för att skära små kuber och jisses vad smidigt det var!!! Blodpuddingen blir ungefär som modellera i konsistensen när man börjar knåda den och det blir inget kladd och klet. Rekommenderas!

Jag har målat första lagret på kökspallen och Någon (läs långbent valp) kunde inte låta bli att lägga nosen, flåt pannan, i blöt så numera har hon en liten vit fläck, tollarprov nästa!

Den lilla tollaren fick återigen aktivera sina små grå med lite klickerträning. Gud så LÄTT det är för de små krabaterna!! Hon fattar mycket snabbare än Sigge gjorde med samma moment. Så sött när hon till och med vände sig om och tittade på mej "matte KLICKA nu då för jag gör ju rätt" (ja då var det dax o öka på svårighetsgraden).

Det här är min näst sista vecka på sommarjobbet och Pauls näst sista som "deltidsarbetslös". Nästnästa vecka börjar han sitt nya jobb (!!!) och jag blir arbetslös. Jag har dock en ansökan jag hoppas mycket på, så håll tummarna för mej!

Varför går lediga dagar så snabbt?

Min lediga dag är redan slut!!! Buhuu...den började lite segt med migrän och förmiddagen behövdes därmed sovas bort...sedan har jag diskat alla kastruller och bunkar och ugnsformar som min käre sambo aldrig "hinner med" när han diskar...Fast jag ska inte klaga, hemmamannen har nämligen nästan alltid middagen klar när jag kommer hem och jag behöver inte göra mer än o lata mej! :)

Både Sigge och Java har fått varsin miniträning på gården. Java fick träna på stoppsignal idag igen och med Sigge jobbade jag på att få in en bra position. Han hamnar lixom hipp som happ med sin rumpa när man ger kommandot fot.... Han är minst sagt hysteriskt lycklig och upptrissad så jag funderar på att följa H:s tips om att träna utan godis och ge godis efter träningen som en slags "extern" belöning då. Han är ju inte speciellt svårmotiverad.

Spårsnitslar har tillverkats idag i lite olika färger framför ett spännande avsnitt av Medium. Lite allmänt fix och vips så hade dagen gått och det var dax o packa ordning för sökträningen. Det var ju hur länge sen som helst vi kunde vara med och träna så det var kul att vara med idag! Nästa onsdag är jag oxå ledig så då blir det minsann träning igen!! :)

Sigge skötte sig fint idag på träningen. Jag "värmde upp" genom att låta honom rasta sig och sen tränade vi lite position med vändningar o vridningar på skogsvägen. Det funkade rätt bra för han var iaf kontaktbar när vi kom fram till rutan. De första två figgarna vindade vi in och sen skickade jag direkt från stigen. Vet inte om det var fyrklövern, Vildes fina tjänstetecken, träningssemestern eller att han numera har konkurrens om uppmärksamheten som gjorde det men han gick jättebra! Fina raka skick!!

Efteråt gjorde vi några markeringsövningar och det satt nog i ryggraden för Sigge haffade rullen och drog iväg mot mej igen, tittade förvånat upp efter nån meter och kom på att "hey, var är godiset o leken?" men poletten trillade ner och så kom han in till mej o jag skickade honom ut för belöning med ett lite hetsande "var är figgen?". Jag har ju lärt in markeringsritualen med baklängeskedjning för länge sen och det verkar funka bra. Sen är han ju faktiskt retriever så det borde ju vara en "instinkt" att återvända till matte med grejer. Sen är han lite hysterisk och hafsig med sin lösrulle, men det hänger ju ihop med övrigt sinnestillstånd (=hysterisk).

Nu är det dax o sova, imorrn ringer klockan tidigt och det är jobb!

Lugnet sänker sig...

...efter ännu en lång dag. Jobbigt är det att jobba men ändå kul. Jag får prata engelska nästan varje dag på jobbet, det är kul även om jag hade behövt plugga in lite "apoteksglosor"! Jag är ganska så trött när jag slutar och det är lite skönt att åka de där milen hem för att ställa om tankarna till "ledig".

Ikväll tog jag med mej Java på en liten promenad till Lindö. Vi tränade på att gå fint i kopplet och "stanna kvar" på vägen dit. Med lite köttbullar i fickan går det lätt som en plätt. Väl framme fick Java springa lös (fast hon blev lite spökig och höll sig nära matte). Vi tränade på stoppsignalen på två olika sätt. Hon är så himla duktig. Inkallningssignalen som vi inte använt så mycket på sistone sitter fortfarande och hon avbryter tvärt det hon håller på med och kommer som blixten.

Vi kom in igen vid niotiden och då fick hon lite vatten och sen band jag direkt upp henne vid soffbordet så där har hon legat under tiden vi kollat på "Morden i Midsomer". Hon är lite prillig ibland inomhus och det är ett sätt att hjälpa henne ligga ner och koppla av. Inom 10 sekunder sov den lilla valpen gott på mattan...visst har hon varit vaken ett par gånger och pipit lite grann men vi är noga med att inte ge henne uppmärksamhet då. Förhoppningsvis kommer hon snart lära sig att ligga ner och ta det lugnt precis som storebror när vi sitter i vardagsrummet om kvällarna.

Sigge och Java skiljer sig mycket i många avseenden men en sak som Sigge faktiskt ska ha credit för är hur lugn o trevlig han är hemma. Han har verkligen fattat att inomhus sover man och det är inte bustime. Jag minns inte hur aktiv/busig han var som valp men jag tror att vi definitivt ger Java mer uppmärksamhet inomhus än Sigge fick. Det måste vi komma ihåg. Det är ju viktiga små ledarskapspoäng man vinner genom att bestämma när hunden ska få uppmärksamhet...(men nu råkar ju Java vara vår lilla bortskämda sötböna....)

Nu är i varje fall den söta bönan instoppad i sin bur för natten och Sigge ligger och försöker få ut de sista smulorna från den lila "grejimojen". (Javas taktik för att få ut smulor var mer effektiv än Sigges, hon lät den helt enkelt dunsa i golvet och kollade sedan på golvet efter smulorna).

Imorgon ska vi för första gången på skitlänge vara med och träna sök. =)) Om jag hinner/orkar ska jag åka ut tidigare och lägga ett litetlitet spår till Java.

Tips!

På djurmagasinet finns en lila rugbybollsformad gummileksak med ett platt hål rakt i genom där man kan stoppa in ett hundkex. Den är oförskämt dyr, och jag har köpt den på annan ort billigare, men oj så bra. Sigges lilla kex räckte jääättelänge och han fick kämpa och klura och gnaga för att få tag i kexet. Så här länge har han aldrig fått "njuta" av ett kex. =)

Sigge tipsar om att man INTE ska gå på sin mattes lurendrejerier när hon tar fram hundkex OCH en sån där lila grej. Då blir det jobbigt minsann...

Helgen är så kort!!

Igår blev det pyssel här hemma, vi håller på att fixa ordning smådetaljerna i lägenheten inför en eventuell flytt. Vi var en sväng på stan oxå och tittade efter tyg och fikade. Idag vaknade jag med huvudvärk och tog den starkaste värktabletten jag hade vilket resulterade i att jag i ruset över att blivit av med huvudvärken åkte ner till Village klockan tio bara för att inse att de ju inte öppnar förrän tolv! Då ringde jag hem och väckte sambon och medan han åt frukost gick jag och hundarna en morgonsväng och sen blev det veckohandling.

Village då..jo jag åkte dit till tolv igen och då fick jag tag på en gardinlängd av det fina gröna tyget i mönstret Moln. Den blev till en ny "klädsel" till min stora textiltavla i vardagsrummet. Även två kuddfodral fick följa med hem så nu är det grönt som accentfärg i vardagsrummet (oxå). Den röda fåtöljen håller på att få ett överdrag i beige så nu ska det bli ett enhetligt intryck av vardagsrummet. Det underlättar ju för en framtida försäljning om det är lite fixat därinne, då blir det "bara" att plocka bort överflödiga möbler och prylar.

Jag har målat lite lister i köket och Paul håller på att måla fönstret i badrummet. Det är ju lixom lite dumt o ha ett fönster i duschen, men så är det. Innan vi kom på den smarta idén o sätta för ett duschdraperi för fönstret så hann ju färgen flagna lite längst ner. Nästa projekt är att riva bort en trasig telefonkabel och spackla o måla igen efter den samt efter ett misslyckat borrningsprojekt i hallen (hrmm).

Hundarna har således haft lite småtråkigt idag så vi åkte iväg och badade med dem en liten stund förut. Vi var ensamma på stranden på Svinö så de kunde båda vara lösa. Vi lekte med det där konstiga sjögräset som känns som gammal fiskelina, den går o rulla ihop till en lååååång tjock orm och dra omkring med. Hundarna var som tokiga och slet stora tussar som de ruskade. Java hänger på Sigge som en liten igel och vill bara leka leka leka och han har inte tid. Han sköter sig jättebra nu iaf och vänder sig bara bort. När Java däremot  vågar sig ut på djupt vatten och simmar vill han gärna leka. Stackars Java blir nästan dränkt och sjunker under ytan när Sigge tjoffar runt henne. Hon är duktig nu o simmar vilket är kul! 


Three down, one to go

Bara en liten hörntand kvar nu. De tre nya är på väg och det med besked. Alla nya tänderna är JÄTTEstora i hennes lilla mun, hon ser ut som en skämtteckning med sitt grin!

Idag var det som vanligt jobb jobb jobb och sen hem och vända för vi bestämde träff med E & M på Krögers. Vi ringde och kollade så det gick bra att Java följde med, och det gjorde det om vi satt vid ett "staketbord". Sen visade det sig att Paul var bekant med servitösen så Java fick tom ligga under bordet. Där låg hon på sin filt och smaskade lite på ett tuggben, spanade på folk och lekte med sin nya leksak, "Grodan II". Sen hyrde vi en film, "no country for old men" och kollade på den hemma hos E & M.

Java verkar ha kommit i spökåldern, det är väääldigt läskiga saker som finns här och där och hon ville absolut inte gå in i trapphuset när vi skulle åka hem! :S Husse försökte fösa in henne men det gick inte riktigt så jag tog henne i hampan o drog in henne i trapphuset och sen gick vi helt enkelt o lät henne komma efter. Det gick lätt som en plätt.

Imorgon ska vi tvätta och fixa lite här hemma, vet inte vad det blir mer. Njuta av min lediga helg bara och så träna lite hund!