Fullspäckat schema

Förra veckan fick jag besked om att jag fått jobb så under julhelgen går flyttlasset till Örebro. Vi har inte fått tag i något nytt boende än, inte så lätt med en månads varsel kanske, men har ev ett litet hus på g. Samtidigt ska lägenheten färdigställas och "stylas" för fotografering, visning och försäljning. Det ska alltså packas i omgångar och varenda helg fram till jul är fullbokad så när allt ska köras upp, det vet jag inte :S

I helgen var jag i Göteborg och hälsade på Anna som just flyttat så vi har shoppat till fötterna värkte både här och där. Ullared besöktes också, massa hundleksaker, tuggben och reflextäcken inköptes. Kan tipsa om att de säljer likadana reflexvästar på Vapencentralen för 5-dubbla priset...Det blev oxå lite grejer till hemmet och såklart en bamseflaska balsam av mitt "frisörmärke".

Både Sigge och Java har skött sig superbra på bortaplan. Sigge har varit hur avslappnad och bekväm som helst trots att de varit fyra hundar i tvåan. Han har till och med legat platt på golvet och sovit fast de två "valparna" busat hej vilt. Övning ger färdighet, tror vi kan tacka både Java och familjen Ludvigsson för det. Han har fått vänja sig i sin egen takt och fått möjlighet till lugn och ro både hemma och hos dem, så nu är han en sån klok o lugn hund.

Java har busat som en galning med Sam men oxå kunnat ta det lugnt och motstå hans lekinviter när matte sagt åt henne att ta det lugnt. Däremot var det inte jätteskoj att hon imorse väckte mej genom att kräkas på Annas nya soffa. Ops.

I veckan ska julkort och annat pyssel göras färdigt och sen blir det packa packa packa! O jobba såklart...apropå det, godnatt och trevlig 1:a advent!

Helg, härliga helg!

Tänk vad man uppskattar ledighet och bara göra ingenting när man faktiskt jobbar rätt så mycket i veckorna, det konstaterade jag och frisören idag. Jag fick nämligen lite panik och bokade raskt en tid för klippning av kalufsen idag. Viktiga händelser på g ju, och då gäller det att vara fin!! ;)

Veckan har bestått i jobb men även en ledig dag. Skönt att kunna gå med hundarna i dagsljus mitt i veckan. I övrigt känns det som att helgerna börjar bli mer och mer uppbokade så här framåt julen. Nästa helg blir det Örebro, sen blir det Göteborg och så fortsätter det i princip varje helg fram till jul. :S Efter jul är jag som det ser ut nu arbetslös igen så det är med blandade känslor jag längtar efter julen...

Java fick följa med ner på stan idag och när jag klippt mej tog vi en sväng och "miljötränade" lite. Vi gick först in på Ordning & Reda och hälsade på den lilla söta schnausern som "jobbar" där. Han var inte sådär jätteleksugen men kunde såklart inte låta bli att charmas av Java som lekte pajas hej vilt på golvet. Sen styrde vi stegen till Vapencentralen för inhandlande av lördagsgodis, idag blev det griseknorrar. Sigges försvann på tre röda medan Java hann gnaga både på rygg och på mage och på sidan.

Annars har det inte hänt så särdeles mycket spännande inte. De där bilderna från valpträffen ska jag ta tag i och välja ut de bästa och lägga in på bloggen samt mejla iväg till övriga mattar (jag har inte glömt det, bara skjutit upp det lite.... ;))


Antibiotikakur igen...

...kvällens veterinärbesök resulterade i ännu en lång antibiotikakur, kortisonbehandling och ännu mera vila för stackars Sigge. Veterinärerna vet fortfarande inte vad "knölen" är, men det är ju nån slags inflammatorisk reaktion. Vi får se hur behandlingen tar på stackars Sigge. Tror det här är antibiotikakur fyra eller fem bara i höst. :(

Dagens vägning visade på att Sigge väger 25.5 och Java 20,5. Ingen av dem har alltså gått upp något den senaste tiden. Java är minst i kullen, skiljer ca 3 kg på henne och syrran Svea men rumpan är lite högre än framdelen så jag tror hon kommer växa lite till på höjden och hoppas verkligen att hon växer mer på bredden! :D

Java charmade alla hos veterinären och visade högt och tydligt att hon var uttråkad med ett rejält "gäsptjut". Hon gjorde dessutom om det en stund senare när det kom in nya besökare, så att alla verkligen skulle veta att hon fanns där. Det är allt en riktig pajas det där! Svårt att hålla masken och inte förstärka det mer. Just nu ligger pajasen på rygg och leker med sin älsklingsleksak Apan. Den är extra rolig för man kan headbanga med dess långa armar och ben!

Sockerbetsträff

Idag har det varit valpträff för Javas kull, jättekul tyckte vi alla! Det blev träning, prat, korvgrillning och valpbrottning i en trevlig blandning. Jag är jättenöjd med hur Java klarade av övningarna idag med tanke på att hon knappast apporterat nånting. Allt är bara så himla lättsamt med henne, hon är verkligen ett litet guldkorn!

Vi har fått många bra tips och jag har tänkt ut en träningsplan för närmsta tiden här framöver. Gäller bara att hitta lite träningstid i dagsljus, alternativt appellplansanpassa övningarna...Vi fortsätter att skynda långsamt, allt finns ju där, och fokuserar fortfarande mest på lydnaden.

Java tyckte det var så härligt att leka med kompisarna och nya bekantskapen Hubbe. Finns det nåt hon har mycket av så är det leklust! :D Det har varit en trött liten fis här hemma ikväll...

Fler bilder från dagen kommer senare, nu är klockan alldeles för mycket för att sitta och blogga (nackdelen med att eftermiddagsnappa). Jag ska oxå mejla ut bilder till er andra som var med!  Tack alla för en trevlig dag och ett speciellt tack till Marina och Sven för att jag får ta hand om den här superdupermysiga och duktiga lilla tösen!



Från vänster: Amos, Nisse, Svea, Daim och Java

Måndagar är alltid värst...

...jag mår alltid pekko på måndagar, jag vänder på dygnet på helgen och får svårt att somna på söndagskvällen och så blir måndag morgon hemskt jobbig att vakna...

Imorse var inget undantag. Klockan ringde men jag snoozade vidare med mobilen i handen...Paul väckte mej när han skulle gå vid 7 och då var det bara att kasta sig upp för att , duscha, hinna sno ihop nåra mackor och mata och rasta hundar. Till råga på allt var jag ju tvungen att skrapa bilen och rimfrosten satt STENhårt på rutan. Vinterdäcken som vi struntade att sätta på igår saknades vill jag säga...första halkan är inte rolig...

Givetvis fortsatte dagen med att jag fick huvudvärk efter lunchen och sen var jag helt yr och konstig en lång stund. Egentligen hade jag velat gå hem men det var bara jag och en till receptarie kvar plus en vikarie så det gick bara inte. Efter nån timme och en superkur medicin blev det bättre så jag var rätt så pigg sista timmen ändå.

Det är mysigt att hämta hundarna i Trekanten men jag blir LITE sur på en viss Sigge Carlsson som tar sig mer och mer friheter. Idag hade han struntat totalt i Marinas inkallning, ehm....vad är det MED honom!??? Häromdagen mer eller mindre försvann han på egen hand i skogen och inkallningarna till vardags blir mer och mer sega. Han blir mer och mer dryg och det här känner jag inte igen. Sigges starka sida har ju alltid varit hans vardagslydighet och lyhördhet i vardagen...men nu är det som att han har både vaxproppar, skygglappar och tuggummi under fötterna. Anar något slags ledarskaps-/relationsproblem som grundar sig i flockens förändring iom Java...Träningsmässigt funkar det faktiskt riktigt bra, vilket bara ännu mer förstärker misstankarna om att konkurrensen gör sitt...

Java har haft lattjolajban som vanligt och idag hade hon tydligen hjälpt några hantverkare. Förstår att de måste vara så tacksamma... ;)

Ännu en liten en i djurhimlen

Igår fick lilla Totte somna in. Det är familjens gamla katt som uppnått den aktningsvärda åldern 20 år. Förra veckan blev hon plötsligt halt och efter samtal med veterinär avvaktade mamma men hon blev inte bättre så de åkte in. Det visade sig att höften var bruten, precis som på en gammal tant. Jag antar att gamla katt-tanter oxå blir bensköra. Hon har alltid haft lite speciell benstomme, så liten och lätt, precis som en fågel.

Det är ju inte rätt mot en så gammal katt att operera och gipsa och greja så hon fick somna in. :(

Totte flyttade hem till oss när jag var åtta och första kvällen sprang hon omkring som en liten vilde genom huset, en riktig tuffing. O ja, Totte ÄR en hon, från början kallades hon Gilbert, blä, så vi döpte om henne, de som sålde henne påstod att det ÄÄÄR en hane. Ett år senare födde Totte fyra kattungar i garderoben i sommarstugan! =)

Hon har varit med familjen i sommarstugan och i fjällen. I fjällen råkade hon bli inbäddad bakom bäddsoffan en hel dag. När vår något korpulente morbror la sig på soffan efter en dag i backen hördes ett lite halvkvävt "mjaau"....

Nu finns bare gigantiske svarte Mysak kvar hos mamma och pappa. Vi får se hur han klarar av rollen som ensam musfångare.