Tentapanik!!

Ja...den är här...fast just nu är jag i stadiet att jag inte vet vad jag ska plugga på. Har gjort de 2,5 tentor vi fått tillgång till och nu är jag mitt i en bok om "råd om egenvård" som jag fick på första praktiken. Den är bra, men sen kommer ju andra saker till tentan oxå, som biverkningar och lm o äldre  o hur en leversjuk tar emot lm och sånt där svårt....buuhuuu...PLUS två frågor vilka som helst om vilket som helst läkemedel som är receptbelagt. Hallå..vi kommer väl ha tillgång till fass sen när vi jobbar, eller måste man ha hästminne?

Imorrn ska jag äntligen till en specialistläkare och jag hoppas de rättar till medicineringen så jag slipper vara tjock som en michelingubbe resten av livet. Det känns helt ärligt precis som att jag har en otymplig och tung fatsuit på mej...Tyvärr är det väl inte lika lätt att bli av med min extrakostym som med en riktig fatsuit. =(

Ja inget kul händer således här, bara tentaplugg. Sigge sover just nu med huvudet på min nya skärmaskin (till pysslandet), undrar om det är skönt med en pinne att lägga nosen på? *hihi* Vi var en sväng till veterinären igen idag. Sigge har slickat sig så himla mkt i rumpan sista dagarna så jag tänkte det var analsäckarna som krånglat. Det har nog aldrig hänt förr, eller jag tror att min morbror tömt dom på honom en gång förresten, men jag vet inte hur man gör och tycker det verkar allmänt äckligt så det fick veterinären göra.

Han klämde och kände och tömde ur och sprutade in penicillinsalva och hade sig. Sigge mer eller mindre hängde i min famn och krummade med ryggen som värsta katten. Han var INTE glad, men stod still och fann sig, duktig kille! Dock var det där sekretet normalt och allt var ok, så antingen var det en inflammation som precis börjat komma eller så var det något annat som irriterade honom. Vi ska avvakta ett par dagar och se om det går över.

Nä..nu vill jag bara att det ska bli fredag eftermiddag och att tentan ska vara över, är den riktigt snabbskriven hinner jag eventuellt vara med och träna sök oxå, men vi får se...

Lite flera julkort!

Här är de senaste julkorten! Ursäkta de dåliga bilderna...

image210

image211

image212

Altrad almanacka!

Jag köpte ett så himla fint papper häromdagen och tänkte att jag ville se det ofta. Min almanacka från Ordning & Reda har en plastficka innanför pärmen så man kan byta utseende på dem. Fram med skärmatta, kniv och linjal och vips så är almanackan altrad (som det heter på scrapspråk)! ;)

image206

image207

Nu passade ju inte bokmärket med spöket på längre så då fick jag göra ett litet bokmärke oxå. Tada!

image208

image209

Sigge är utmanad!

Vilde har utmanat Sigge, så han får ta över tangentbordet.

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver personen en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska fnatta in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

1. Jag har hört talas om att vissa hundar väcker sina mattar och hussar och tigger om frukost och sånt.....inte jag inte! Jag är stans morgontröttaste hund och går inte ur sängen förrän jag hör matte öppna kylen. Då vill man ju inte missa chansen att få ett smakprov! (Husse är mycket snålare så när han går upp snor jag bara hans plats i sängen.) Ibland när matte ska iväg tiiiidigt på nån sån där kurs så vill jag inte följa med, det är helt enkelt för tidigt!

2. Jag bara älskar ljus! Mysstämning och den goda doften... nä jag bara skoja. Dom är skitgoda att äta! Mums! Matte ger mej alldeles för lite ben så jag brukar sno de där stora blockljusen och ta till min korg och smaska på. Stearin är bra för magen oxå, lovar!

3. Jag är en judohund. När jag leker och vill visa att brottning och judolekar är roligast så brukar jag göra kullerbyttor när den andra hunden kommer nära så den tror att den råkade tackla mej! Hihi..superkul!!

4. Jag är en äkta lantis och gårdshund. Ibland när vi varit hos mattemor och mattefar i Skoglunda vill jag inte följa med hem, jag vägrar hoppa i bilen. Men då ser matte så lessen ut att jag får ge mej och hoppa in i bilen ändå. Det finns inget bättre än att vara på Skoglunda, man kan jaga katterna, sno deras mat, man får gå med hussefar i trädgården och pyssla. Ja, livet är gott där helt enkelt! Nu är jag ju en cityhund men matte och husse har minsann pratat om hus, bara dom fattar att huset INTE ska ligga på en gata utan gärna mitt i en åker.

5. Visste ni att jag oxå är intresserad av heminredning? Ibland när jag är ensam hemma så flyttar jag på saker. För det mesta brukar jag lägga det i min korg för att det ska bli lite snyggare där. En gång hade matte ställt nåra såna där ljuslyktor på vardagsrumsbordet, kan ni tänka er!?? Helt fel...jag var tvungen att ställa dom på ett mycket bättre ställe, mitt på golvet, alla tre.

6. Jag är faktiskt ganska snäll, fastän matte oroar sig och pratar om nåt som är skarpt. Visst, det kan hända att nån dumming behöver uppfostras och då får han ett nyp. Man måste väl lyssna på sina kompisar!? Men för det mesta så gillar jag att lattja med andra hundar, jag har haft både killkompisar och tjejkompisar, så de så. Faktiskt.

Jag utmanar härmed min faster
Happy och sen mina nya bekantskaper:  Esso, Vegas, Zelda, Enza och Zota och Tilla


Sökträning

Första träningen för Sigge på över två veckor! Idag höll vi till i Läckeby på ett för mej nytt ställe. När vi kom dit var ett spårgäng där men de var snart klara så vi kunde valla vår ruta. Vi körde på "råstig" idag igen och terrängen var liite mer kuperad än vanligt, mer klippor o stenar och allt var täckt med mjuk grön mossa. Tungt för hundar (och figgar) att springa i. Fem förare och sex hundar idag, och alla kör lite olika så det är mycket att hålla reda på, lösrullar, radio, kamonät, bollar, hur man ska agera mm. Inte lätt för mej som är lite smått vimsig, men jag försöker! =)

Sigge gick som hund nummer fem så när hund fyra körde tänkte jag att han skulle få springa av sig lite uppe vid bilarna. Och han sprang ja, först på "rätt" ställe och var allmänt spattig men rätt som det var så stack han som en liten pil!!!! Ahh...Sigge sticker ju "aldrig", såklart han skulle göra det idag. Raka vägen bortåt rutan bar det såklart, och det var ju bara tur att han inte störde hunden som jobbade för tillfället, det hade ju kunnat sluta som blodbad o rena kalabaliken. Nu gick det som tur var bra men de hade hört mina rop eka genom skogen....bara det hade ju kunnat störa en känslig hund. Mycket pinsamt...

 Brottslingen spelade teater på vägen tillbaka och såg så "kuvad" ut så, men när han äntligen kom in så var det raka vägen till bilen och sen blev det koppel bort till rutan. Eftersom han nyss varit sjuk så tog vi det lite lugnt. Han fick ett "Inki-skick" till att börja med och sen gjorde vi tre övningar där han fick gå på vindvittringen och direkt han kom fram blev det bus och lek med boll i snöre. Efter pausen fick han tre likadan övningar men då använde vi kamonätet så han inte lika lätt kunde se (för det hände innan).

Vi var trötta när vi kom hem och jag har faktiskt sovit några timmar och vaknade med ont i huvudet. Dumt, för jag hade ju tänkt att plugga lite ikväll. Kanske kan göra det när jag fått lite mat i magen, Paul håller på att fixa kyckling och potatisgratäng. Mums!


Lördag

Idag har det inte varit en särdeles händelserik dag. Vi har städat och tvättat lite och vår tavla har äntligen kommit på plats. Paul jobbade på slottet där det var barnkalas ett par timmar ikväll och jag gick på coop för att leta lördagsgodis och skruvar, men, de bygger ju om där så man hittar ju ingenting och godiset reade dom så alla goda grejer var slut!! Umpf...

Så här såg tavlan ut innan jag målade ramen:

image203

Och så här snygg blev den på plats (nederst i bild ser man oxå en bit av den "nya" röda fina fåtöljen:

image204

Jag tycker den är häftig, och det är i alla fall inte IKEA!! Man kan verkligen fastna i den och sitta och fundera på vad man ser. är det en sjö i bakgrunden,eller är det ett översvämmat gärde på vårvintern, och vad är det där orange? En lövhög, eller kanske....ja jag vet inte!?

Framåt kvällskvisten när Paul kommit hem igen kom jag igång med pysslandet och fick tio julkort tillverkade. Nu fattas bara ett vitt papper på insidan att skriva på. Det fixar jag imorrn eller så...Bilder på korten kommer då oxå!

Imorrn är det sökträning igen, det var lääääänge sen. Jag har tänkt att Sigge ska få springa av sej överskottsenergin fritt och sen ska han få jobba med lilla nosen och gå på vindvittring. Eftersom vi inte gjort ett skvatt på flera veckor så räcker det nog med ett par övningar för honom och inte FÖR mkt spring. Veterinären betonade faktiskt att vi ska sätta igång gradvis.

På eftermiddagen blir det tentaplugg...eländet är ju på fredag och jag har inte riktigt koll på läget känner jag...

På banan igen

Idag var vi för återbesök hos vetten. Sigge tycker det är lagom kul att vara där men han blir bättre och bättre. Knasiga Sigge hälsade glatt på djursjukvårdarna men gömde sig bakom mina ben när veterinären kom in. Lite lock och gos så blev de bättre vänner och Sigge fick beröm för han var så snäll.

Vågen stannade på 24 kg idag, så han har gått upp nästan ett kg sen sist. I samråd med veterinären bestämde vi att två kg till borde vara ungefär lagom. Nu får han ju börja röra på sig lite mer så då kommer det nog gå lite långsammare och förhoppningsvis musklar han på sig lite oxå.

Jag tycker pälsen är bättre oxå så jag skippar nog kosttillskott. Som vanligt fick Sigge mycket beröm för sin fina färg, och jag tycker nästan att han ser ännu lite mörkare ut nu. Kan det vara så att de mörknar med åren samtidigt som masken blir mer framträdande. Han är fortfarande mörk i ansiktet men de vita hårstråna blir fler och fler...

Nu hoppas jag att det blir möjlighet till lite sökträning i helgen och apporteringen ska vi sätta igång med oxå. :)

Yes!

Jag klarade att nå ner med tårna i golvet i plogen idag!!

image202

Vår variant innebär en lite mer böjd rygg, men ändå...jag kan minsann!! :P

Uppdatering...

...men inget nytt har hänt direkt. Sigge går in på sista dagarna sjukskrivning och på fredag väntar veterinärbesök. Han är piggare nu och får lite lätt spunk utomhus, igår hade han fått retrieverrycket bara av att husse tittade på honom. Dagens mest spännande händelse måste varit när vi skulle ut på kisserunda på gården och två PYTTEsmå jackrusslar skällde ut honom i kör. Sigge kastade ett getöga på dem och travade sen iväg till en buske lååååångt därifrån och kissade.

Jag pysslar och pysslar och pysslar...men nu MÅSTE min nya beställning av grejer komma snart, börjar tröttna på min hjärtstämpel nu. Idag kom visserligen ett stämpelalfabet som jag har ezmonterat o allt, men jag vill hellre använda en GodJulstämpel så jag väntar lite med textandet...Köpte oxå en liten guldstämpel vilket visade sig vara användbart, najs!

Det är oxå dags att växla ner pysslandet och växla upp pluggandet, nästa fredag är det tenta! Apropå skolan så kan jag berätta att jag blivit placerad i Karlskrona på min praktik i vår. Nä hundar tar dom INTE hänsyn till har de deklarerat flera gånger, det stämde. Jag har skickat in mejl om att få byta till Kalmar, men jag tror inte det går. Lyckligtvis nog så får Paul antagligen ta med sig Sigge till kontoret så han får vara med honom på jobbet under de tio veckor vi har praktik. Alla platser i Örebro verkar vara upptagna så det är ingen tänkbar lösning. Jag har aldrig varit i Karlskrona men efter att ha frågat TML vet jag iaf att det är ca 2 km till sjukhuset från stationen (jag tror det är sjukhusapoteket jag ska vara på). Det innebär att jag antingen får ta en uppfriskande promenad eller byta buss, om nu bussen inte går förbi sjukhuset.

Pysselkväll!

Ikväll jobbar Paul på slottet så jag är ensam hemma och har varit fullt sysselsatt med min nya hobby. Igårkväll gjorde jag om det första kortet och gjorde ett höstkort men idag var det jultema (allt enligt mammas beställning). Jag har stämplat massa hjärtan och klippt ut och dekorerat stämplarna lite. Fem kort blev färdiga idag:

image199

Vissa är enkla och andra dubbla men jag har försökt hålla mej i mått som man kan få tag i kuvert åt. Det blir väl ett uppdrag för veckan att ordna. Sedan hoppas jag att min beställning från Inkywings behandlas och skickas så snart som möjligt för jag är i desperat behov av "God Jul"-stämplar...ni ser väl att det fattas nåt på korten!! ;)

Jag har oxå insett att jag behöver MER tejp, och en vit stämpeldyna samt en vit penna..minst. Gärna embossingdyna och genomskinligt pulver, hologramdyna och tusen andra saker. Idag köpte jag iaf ett litet papperspaket på Lidl i Nybro. Först kände jag mej lite besviken men ikväll har jag haft jättestor nytta av vaxpappret men även wellpappen. Skoj skoj!!

Så här blev det lilla höstkortet igårkväll förresten:

image200

Det är ganska litet, 8x11 cm men jag tänkte det kanske kan hänga med en blomma eller ett paket eller så....ska ju snart på uppvaktning så.

Det första kortet blev till slut så här:

image201

Är väl sådär nöjd med det i helhet men vissa detaljer gillar jag mycket och ska komma ihåg till en annan gång!! Kom ihåg att jag absolut inte är nåt kortmakarproffs, det här är bara terapiarbete! :P

Nu väntar soffan, ostbågarna och första avsnittet i andra säsongen av Heroes! Yey!

Sorry go' vänner...

...finns inte så mycket intressant att blogga om när hunden är sjukskriven så jag ligger lite lågt... 

Kreativiteten flödar däremot här hemma! Jag har en ny hobby, nämligen stämplarrna och scrappingens pyssliga värld! Jag beställde lite grejer som kom tidigare i veckan och så har jag gjort lite strököp på Tradera så nu finns grunderna hemma för att tillverka kort och LO:s. Jag har tänkt att fokusera på att göra kort till en början, speciellt julkort då....jag har beställt julstämplar men de har inte kommit än så än så länge finns bara ett hjärta och det känns lite torftigt.

Igårkväll började jag på ett kort med titeln "tänker på dej", men jag blev aldrig riktigt nöjd. Idag gjorde jag om själva kortet och la till en ny bakgrund bla så nu är det mycket finare. =)

Idag provade jag att stämpla på glossy fotopapper. Vi får se imorrn hur det går att dekorera det pappret, tänkte om man skulle måla bakgrund osv. De stämplar jag har nu är inga man behöver färglägga efter stämplingen. Jag gjorde oxå stämplar på rött papper. Det blev till slut ett litet höstigt kort som jag är riktigt nöjd med, enkelt men fint. Vi får se om jag vågar lägga upp bilder imorrn. Kanske ska pysslandet få en egen blogg så "hundigt" folk slipper läsa om mina kort , kattlådor och annat krimskrams! :P

En in och en ut...

Nä den principen följer väl inte vi oss av direkt men idag råkade det bli så. Jag spanade in en cool tavla i fredags och idag åkte vi och kollade på den och den föll även herrn i huset i smaken så den fick följa med oss hem för en billig penning.

Lite svart färg på ramen och den blev som ny! Nu ska den bara hängas upp i vardagsrummet, bilder kommer sen.

Vi la upp hundburen igår på blocket och den blev ikväll köpt av en familj från Nybro med en liten (nej stor) boxervalp på 15 veckor. Jag undrar hur stor den egentligen kommer bli när den är så stor redan nu!? Söt var den i alla fall även om boxern inte är en av mina favoritraser....(för ni har väl aldrig hört talas om rasen boxer retriever....nä jag tänkte väl det...) ;)

Buren passade perfekt i deras bil och jag var glad att bli av med den. De gjorde ett väldigt gott köp för den var i princip oanvänd och ändå halva priset...jag satte ut den lågt för att garanterat bli av med den, det var lite andra annonser ute oxå.


Nydesignad toalett för prinsessan

Det var länge sedan jag visade upp något projekt här hemifrån. Igår surfade jag runt på bloggen där man kan visa upp sina pimpade IKEA-möbler och såg en bra grej. De hade gjort om ett soffbord "HOL", till kattlådehus.

Idag tog jag med mej sjuklingen och vi gick en liten promenad i skogen mittemot bruksan och sen fick han sitta i bilen och få lite frisk luft (i sin nya bur) ;) medan jag shoppade loss på IKEA. Shoppa loss är väl kanske fel ord när man kommer hem med fyra saker...men ändå!

Först en bild på hur det såg ut innan. Rörigt badrum med en dum kattlåda där en slarvig katt skvätter ut sand på golvet så det till slut blir stopp i avloppet.

image190

Om nån är sugen på att göra en egen, så gick jag iaf tillväga på detta sätt.

Ett styck HOL låda/soffbord 50x100 cm inhandlades och monterades.
image191

Ett hål sågades i lådans ena kortsida.
image192

Kanterna slipades lite grann så att inte fröken katt ska riva sig.

image193

Hela lådan oljades in. Jag använde teak-olja för det hade vi hemma. Hade jag varit mer tålmodig hade jag nog använt samma vaxolja jag hade till fåtöljernas armstöd men det orkade jag inte. Teakolja är snabb och smidig!!

image195

Innan jag ställde i kattlådan skar jag till en bit plast (sån man kan köpa på IKEA för att ha i botten av kökslådor) som täckte botten av lådan. Den är lite ojämn i strukturen så jag hoppas att kattsanden ska stanna kvar där och inte smita ut på golvet.

Så här fint blev det:

image196

Den svarta trådkorgen som står uppepå lådan är oxå från IKEA och heter Visen. Däri har jag alla hårgrejer och hudkrämer och sånt. När man ska städa lådan är det bara att lyfta bort hela korgen o dom andra grejerna. =)


Lägesrapport från sjukbädden

Jag tror att vi gick till veterinären just i rättan tid. Ikväll är han faktiskt mer tjock i halsen och man hör ibland när han ligger i korgen att halsen är svullen. För övrigt utnyttjar han sina rättigheter som sjukling och har spenderat kvällen i mattes knä i soffan.

Förresten så glömde jag bort att skriva förut att den lilla knölen han har på vänster "höft" var nån slags godartad förändring bara som man kunde operera bort om man ville.  Minns inte namnet...Veterinären tyckte vi skulle göra det om den blir större, men just nu är den bara som en ärta ungefär så den får vara. De kanske kan ta den samtidigt som tonsillerna om de ryker nån gång i framtiden.


Äppelkyckling

Det här receptet hittade jag på Arlafliken på MSN. Det är supermumsigt och ganska lätt att göra, rekommenderas starkt!

4 kycklingfiléer, ca 500g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
4 skivor bacon
2 1/2 dl Kelda örtkryddad sås
2 tsk osötad senap
2-3 röda äpplen

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den någon minut i smör i en stekpanna. Ta upp och knyt en baconskiva runt varje filé.

Vispa ihop örtsås och senap i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem hastigt i smör i stekpannan. Lägg dem bredvid kycklingen och låt dem steka med några minuter på slutet.

Servera med potatis eller ris, ikväll blir det klyftpotatis och kokta morötter för oss.

Edit: Här är en liten bild på receptet, ursäkta den dåliga bildkvalitén.

image198


Kurering och uppgödning pågår!

De senaste dagarna har jag haft en känsla av att Sigges hals är krasslig. Bara tycker det låtit lite "tjockt" när han hållt nåt i munnen och idag var det väldigt tydligt. När jag kände på halsen så var lymfkörtlarna stora oxå så jag ringde till djursjukhuset och hade tur för det fanns en ledig tid nu på eftermiddagen.

När vi kom dit misstänkte de kennelhosta så vi blev snabbt infösta i ett rum! Hjälp tänkte jag, Sigge umgås ju inte med andra hundar direkt och jag har inte ens hört att nån träningskompis varit sjuk! Som tur var så visade det sig vara en halsinfektion, precis som jag trodde. Halsmandlarna var inte svullna utan halsen var lite röd bara. Penicillin i 14 dagar och sen återbesök. (Måste skryta lite och säga att veterinären var imponerad över hur SNÄLL Sigge var och som lät henne titta i halsen hur lätt som helst! Bästa hunden nånsin! ;) Känns kul o höra när man vet hur dåligt rykte golden har hos veterinärer!)

Dessutom fick jag en smärre chock när Sigge satte sig på vågen, bara 23 kg!!!! Hjälp! Det är alldeles för lite till och med för en jaktgoldenhane. Antagligen så har vikten fortsatt o rasa lite för mkt  pga bantningen så nu måste vi öka på fodret igen. Jag har noterat sista veckan att pälsen sett risig ut och att han känts lite för tunn, veterinären tyckte oxå det såg ut som att han tappat muskler. Uppgödning nästa! Veterinären sa att det KAN ju bero på något annat men vi provar först med mer mat och ser.

Nu har jag hämtat ut medicin och så blir det vila och uppgödning i 14 dar för Sigge. Ibland är det tur att man är lite pjåskig! ;)


..och idag var det fortfarande svårt!

Sigge var rätt uppe i varv idag oxå i början av passet. Han var orolig vid sidan och tog inte in kommandona. Jag inledde lite dumt nog med att skicka honom "ut", alltså bakåt. Det funkade i Örebro och har suttit förut men inte igår och inte idag heller. Han fattade noll så jag fick göra om alltihop.

Jag fokuserade på långa linjetag idag oxå och hade egentligen tänkt att tänja på avstånden mellan skicken men Sigge var inte alls med på noterna. Jag fick göra om flera gånger och stå på mycket närmre avstånd än vi brukar. Avlämningarna var oxå typ lika koko som igår.

Utsignalen funkade inte alls direkt från sittande, däremot om jag skickade honom på ett linjetag, blåste stopp (han sätter sig snabbt) och sen skickade honom ut så gick det bra. Vi måste alltså börja om på bebisnivå. Har ju helt låtit det vila för att inte virra till det för Sigge med linjetagen men då kan det tydligen gå så här oxå...träning är en färskvara, eller hur var det?

Vi avslutade turligt nog med två långa och fina linjetag på olika platser. I slutet var oxå avlämningarna bättre och Sigge inte lika "virrig". Sen gick vi en tur i skogen och letade efter lite svamp. Konstigt nog finns det jättemånga superstora trattisar men inte alls så många små. Det är ju ändå väldigt många som går i skogen i Värsnäs men de kanske bara gillar de småttiga...vad vet jag.

Framtiden innebär mer träning på linjetag och inte för höga krav. Det är nog nödvändigt för Sigges arbetsro. Vi ska oxå lägga in lite övningar på uttecknet och så småningom sidotecknen, men det kan vänta.


Det är inte lätt när det är svårt...

Nu på eftermiddagen var Sigge och jag ute hos Marina för att träna lite tillsammans med henne o Yippie. Sigge blev snabbt helt hysterisk och hysterin bara stegrades mer och mer...Jag försökte hålla mej lugn och inte stöka så mycket med honom men det var ju en ren omöjlighet.

Det lilla trollet ville hellre vara i vattnet och plaska än springa på linjetag till ön på åkern så han blev mycket splittrad och visade sig från allt annat än sin bästa sida. Han fladdrar och far, börjar tveka efter en liten bit, springer snett, springer åt fel håll..ja you name it!

Efter många duster lyckades vi ändå få ut honom till ön och då kom nästa problem. Det var jättesvårt att gå raka vägen ner i vattnet, speciellt eftersom Yippie gick i lite från en annan vinkel. Hej och hå....det blev många omskick och kastade dummies och stenar innan poletten trillade ner.

Sista prövningen blev ett litet kort linjetag över ån för då var helt plötsligt åkanten livsfarlig att hoppa ifrån för hunden som i vanliga fall hoppar från bryggor som är över metern höga. Det tog en lång stund och till slut tröttnade faktiskt Sigges matte och kastade i sin hund!! Efter flera kast och mkt tjat gick han ändå med på att kasa ner till vattenkanten och därifrån hoppa. Nu blir det till att öva hopp från vattenkanter. KNASHUND!!!

Avlämningarna som oxå varit så himla fina hemma var oxå katastrof idag, han tog långa lovar runt mej och till och med trotstuggade mitt framför ögonen på mej. Det hjälpte inte ens att jag visade att jag hade en godis i handen när han var på väg in.

Fotgåendet får jag faktiskt lov att säga var bättre i början av passet än det brukar vara, fast fortfarande inte bra. Ju längre tiden gick, desto fladdrigare blev han oxå.

Slutsats: Vi måste träna, träna och åter träna tillsammans med andra hundar!!! Ensamma och på hemmaplan är övningar av samma svårighetsgrad ingen match alls, men sällskap och rolig "plats" räcker för att sätta på startknappen för stressmonstret. Dessutom ska vi öva på utsignalen, för den hade behövt sitta bättre idag. Den funkar ju på hemmaplan men måste alltså befästas mer. Det måste förresten allt göra så det sitter fastän han går upp i stress.

Lilla pippin...

...har vi idag börjat träna med igen efter ett långt uppehåll. Jag trodde att jag hade and och hade tänkt börja med det, men den fanns inte i frysen så det blev duva istället.

När jag först tog fram den igår blev Sigge sååå intresserad och till och med "spontantog" den. Det har han inte velat förut. Idag har vi tränat på att hålla "lilla pippin" så fint så fint. Sigge får ta den först från mina händer och senare från marken på kommandot "apport". Sen sitter han framför mej och svansen viftar ivrigt. Jag smeker huvud och hals och vi pratar lugnt om att man ska vara rädd om lilla pippin, precis som vi lärde oss på helgkursen.

När jag ska få tillbaka pippin kan han ibland göra nån liiten rörelse som att han vill ha den själv men då säger jag bara "ah" lite kort och sen berömmer jag när han släpper fint.(Hela tiden luuuuugn röst). 

Sigge vill gärna gå iväg en liten tur, jag tror det snarare är för att han blir lite uppvarvad än för att han vill lägga sig och tugga på fågeln, men jag kallar bara lugnt tillbaka och kommenderar sitt. Då kryper han nästan upp i knät, och det är tur man vant sig vid döda fåglar nu för det är inte jättemysigt att ha dem uppe i ansiktet!

Utvärdering så här långt är att det går bra. Jag har inte sett några omtag, rullningar eller tuggande så imorrn blir det samma visa här inne och på torsdag o fredag blir det till att hålla utomhus istället. Bromsa mej nån om jag går för snabbt fram!! 

I eftermiddag ska vi ut  o träna med Marina lite grann. Jag har varit väldigt nöjd med Sigge när vi tränat ensamma senaste tiden så jag hoppas det går bra idag oxå.

Hemma...

...och jag längtar tillbaka redan. Saknar mina kompisar jättemycket och i helgen bevisades det att gammal vänskap aldrig rostar. Man bara tar vid där man slutade förra gången. :)

Inatt fick jag migrän igen så jag sov bort nästan hela förmiddagen. Började dagen med lunch :P och sen tog vi en sväng i skogen bakom huset och lät Sigge träna lite på att använda vindvittringen. Det gick väl sådär, husse var inte så värst bra på att gömma sig och terrängen var liiite väl snårig för att kunna "patrullera" något sånär smidigt i. Sista gången (av tre) gick bäst så sen gav vi oss.Egentligen hade vi tänkt att kolla in mitt "hemliga" svampställe men de började övningskjuta i kraftledningsgatan alldeles bredvid så vi vågade inte gå dit.

Hemresan gick bra och Sigge åkte finfint i sin nya bur. Vi ska bara måla den så ska jag ta kort på den och lägga upp i bloggen.

Lyckat kalas!!

Idag har vi slitit som tokar i köket för att få allting klart.  Paul och jag hann in till Bra & Begagnat och fyndade tallrikar! Jiho, 6 flata och 6 djupa i "gamla" Swedish Grace för 20 kr styck och en teakbricka.

På buffén fanns det grönsaker i ugn, bulgurpilaff, vitlöksgratinerade champinjoner, grönsallad, lax- och räkspett, kycklingspett, tzatziki, fetaostsås, bröd och olika ostar. Till det såklart vin, öl eller vad man ville dricka. Till efterrätt blev det chokladtårta och pavlova. Alla tyckte maten var god!!

Det var så himla roligt att se alla igen!! De flesta vänner här träffar jag ju bara nån gång om året och det är alldeles för sällan, men ändå är det precis som vanligt när man ses. Nu längtar jag ännu mer efter att flytta hem. Men Kalmar har ju fördelar oxå, framförallt att hundlivet är så bra där nu. Jag är superglad över att ha så duktiga träningskompisar både inom apporteringen och söket, det är inte helt lätt att hitta. Dessutom vill jag gärna bo kvar iaf under tiden hundvalpen är liten. Jag kommer få separationsångest från vår lägenhet oxå...den är så fin nu, och dessutom är den billig och bra. =)

Det var förresten två glada smågrabbar på festen, Adam 14 månader och Arvid 8 månader! Båda två blev väldigt förtjusta i Sigge och Sigge i sin tur tyckte att dom va lite småmysiga oxå. Arvid drog i Sigges mun åt alla håll och Sigge slickade deras händer o nosade på dem. Sigge gillar när det är folk här, han lallar runt och gossar här och där och äter smulor. Myspys!

Förresten reagerade alla på att Sigge krympt!! Hihi..inte så konstigt när han faktiskt bantat 6 kg. Imorrn förmiddag ska jag försöka tvinga Paul att agera figurant så Sigge får träna åtminstone en gång på att söka med hjälp av vindvittring.



Fredag i Öret..

Inatt nån gång vaknade jag med en migrän skärande i huvudet. Det tog en stund innan jag fick kraft att gå upp och svälja en hel hoper tabletter och lägga en blöt, kall handduk på stackars pannan. Somnade sen om och vaknade av att Sigge hysteriskt skuttade ut ur rummet till mamma. Morgontrött är man tydligen bara i Kalmar...

På förmiddagen åkte vi in till stan för att shoppa lite. Jag hade siktat in mej på att shoppa nåt fint från Noa Noa men jag hittade inget som lockade. Däremot fastnade jag för ett par vinterskor från Merrell, och de gick vi senare tillbaka och köpte. Paul provade ett par Caterpillar som jag absolut tyckte han skulle köpa men han vägrade...Vi kollade i en annan affär och hittade ett par som passade klockrent! De var från Rockport och verkade riktigt sköna, och snygga!! Han köpte sig oxå en skjorta och en långärmad tshirt från Bondelid på MQ. Sista affären vi kollade i var Indiska och där hittade jag en suuupermysig grön parkas för höst/vinterbruk med avtagbart foder. Wiho!!!

Idag har vi "snickrat" hundbur till Corsan. Vi var på kurs för ett tag sedan med ytterligare en corsaägare och hon (eller hennes bror var det) hade minsann byggt en egen bur till skuffen så den idén plagierade vi idag! Byggmaterialet är kompostgaller så det är inte krocksäkert, men å andra sidan, det är inte Corsan heller! Vi ska bara ha den till våren, när valpen kommer och behovet av större transportutrymme uppkommer så ska vi ändå byta till kombi.

Efter lite knipsande och böjande fick vi till en bur (utan botten) som ska fästas i ryggstödet. Det blev riktigt gott om plats därbak och jag tror inte Sigge kommer behöva huka som han gör i den andra buren vi köpte. Han har följt vårt arbete med stort intresse och jag tror han kommer ge det godkänt! Vi var och köpte hakar att stänga med och lite annat småfix så imorrn ska det sista fixas ordning och sen kan Sigge oxå sitta med luckan öppen!!!

Medan Paul knepade och knåpade passade jag på att ta med Sigge ut på fälten för att träna lite. Temat för dagen var avstånd, det passar bra här där fälten är stooora och öppna. För att ge Sigge lite stöd höll vi oss längs en dikeskant. Nåra meter före dikets början la jag ut tre dummies och sen gick vi längs med diket bortåt. I andra änden av diket finns en gräsbevuxen jordhög och lite gräs o grejs runtomkring. Jag satt Sigge en bit därifrån och kastade en markering med en minidummy och smög samtidigt ut den andra.

Sigge fick först gå på markeringen och sen fick han hämta ett linjetag från andra änden. Han var med på noterna när jag ställde upp för linjetag mot jordhögen igen. Klockrent! Sen gick vi lite ut på fältet så det blev en annan vinkel mot dummiesarna i början av diket. Sigge sprang ut en bit men började tveka och vände in mot mej igen. Vi gick lite närmre och när jag skickade igen sprang han rakt mot dem, fast jag såg att han nog var liite osäkert för kursen gick lite snett och aningens tvekande. Jag såg när han kom på att dummiesarna låg där och han satte full sprutt.

Sen gick vi tillbaka till dikeskanten och så kastade jag en dubbelmarkering, en vid jordhögen och en mer åt höger. Sigge tror ju alltid han vet bäst så jag tänkte knäppa honom på näsan lite. Han ville såklart gå till den som låg åt höger men jag ville att han skulle gå på den rakt fram. Jag ställde upp honom nog och skickade rakt och ändå drog han åt höger. Han stannade ändå lydigt och kom tillbaka och efter att jag gått några meter framåt och visade att han skulle raaaaakt så sprang han rakt ut till den dummy jag ville.

Efter det ville jag att han skulle hämta den sista dummyn vid diket men då tror jag han trodde det var slut därborta och dessutom var avståndet lite längre nu eftersom vi stod närmre jordhögen. Efter kanske två tredjedelar började han tveka och vände. Då BORDE jag såklart tagit in honom, gått närmre och skickat igen, men något for i mej och jag blåste istället stoppsignal, han var ju så himla nära!! Han tog signalen bra och gick ut på mitt uttecken. Efter ytterligare en bit tvekade han igen, och samma procedur upprepades. Nu sprang han en liten bit och sen trillade poletten ner och han mindes!! Känns inte som att det blev heltokigt ändå eftersom jag ändå fick in stoppsignalen och han tog uttecknet.

Idag har jag varit noga med att pushat på med "ja!" när han varit säker och även kunnat säga när han inte har full sula utan att han vänt. Förhoppningsvis kommer han snart ta mitt "ja!" som peppande och inte fundera över det!!

Jag känner mej riktigt nöjd över dagens träning. Sigge var lugn och alert och lyhörd. Dessutom verkar det som att linjetagen börjar sitta bättre och bättre. Idag sprang han ju bitvis utan att ha "målet i sikte" för man ser ju att han rätt som det är "minns" och sätter full kareta. Långa avstånd är nog lite taktiskt bra för då kan man hoppas att man hamnar en bit ut innan han börjar tveka och i nybörjarklass är det enda som kommer i dirigeringsväg antagligen ett riktat närsök.

Sigge hälsar att livet på landet är toppen och att äpplen är bollar man kan äta (kan det bli bättre!?)


Nattrapport!

Nu är vi framme i Örebro. Corsan gick snabbt som ljuset och det var inte mycket trafik på vägarna.

Sigge är i paradiset igen och är överlycklig. Han ville inte ens gå och lägga sig nu utan stirrade stint på dörren till vårt rum för att se om inte mattemor ångrade sig och vill ta en nattpromenad. Han har även visat upp sina nya fina sökgrejer och hittat en gammal kär repknut att laja med.

Luspudeln Hugo har fått hälsa på kaninskinnet och hålla en minidummy och jag tror faktiskt det ska gå att apportera lite med honom. Han har inget problem att hålla minidummyn iaf. Det blir helgens projekt det!

Imorrn ska vi på stan (Noa Noa hägrar) och sen bygga bilbur åt Sigge OCH äta mammas lax! :P Lite träning ska vi oxå hinna med, helst både apportering och sökträning (näsan ska få jobba).

Djävulskt god chokladtårta

Jag mixtrade ihop några olika recept av devils chocolate cake så här är min version:

Tårtbotten
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1 1/2 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
en nypa salt
200 g mörk choklad (ex Marabous 70%)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

Fram till hit kan man förbereda någon dag innan. Dagen före eller samma dag brer man ut rikligt med aprikosmarmelad på understa botten, lägger på mittenbiten och brer på aprikosmarmelad även där. Om du gör detta i förväg, tänk på att slå in tårtan ordentligt i plastfolie så den inte torkar och blir tråkig.

Samma dag som den skulle ätas gjorde jag glasyren:

Chokladkräm
500 g mörk choklad, minst 50% kakaohalt
1 dl vispgrädde
150 g smör

Det här receptet är från Två systrars sötas chokladtårta och är menat att vara emellan bottnarna oxå. Eftersom jag bara hade mitt som glasyr ovanpå gjorde jag på 300 g mörk choklad (och minskade såklart ner mängden grädde och smör oxå).

Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med vispgrädden och smöret i en skål över vattenbad (eller var modig som jag och smält i en teflonkastrull på låg värme). När allt smält och är ihoprört låter du det svalna helt. Vispa sedan med en elvisp till en slät kräm. Bred ut krämen på tårtans ovansida och kanter. Dekorera med Physalis eller vad du tycker passar. När tårtan fått stå en stund stelnar glasyren helt så tänk på att inte breda ut den för tjockt för då går allt i kras när man skär i tårtan.

Daimgrottor

Jag hittade Annes matblogg via ett forum jag är med i och daimgrottorna var jag bara tvungen att prova fast jag har modifierat dem lite.

Daimgrottor
200 g daimkulor eller två krossade dubbeldaim
175 g smält smör
3 dl mjöl (ev liite mer om smeten är lös)
1 tsk bakpulver
1dl socker

Ställ ut småbrödsformar på en plåt och häll i daimkulor i formarna så botten nästan täcks. Rör ihop övriga ingredienser till en deg och pyttsa ut över kulorna i formarna. Grädda i ca 10 minuter på 175 grader C. De ska inte få färg...

http://annesfood.blogspot.com/2005/05/daimgrottor.html


Träning pågår!

image189

Svanslös retriever med ful sittstil peppras med dummies...(nänä...jag kastade inte PÅ honom utan runtomkring, och bilden är förresten gammal)

Kalasdag på prov och kalaskväll med kalas!

Igår firade undertecknad sin 28:e födelsedag och lämpligt nog var det särskilt jaktprov ute i Trekanten o finns det nåt bättre sätt att fira sin födelsedag än ute i naturen med hundar högt och lågt!! Jag skulle ju egentligen startat med Siggeman men eftersom vilthanteringen är mer mord än mys så blev det inte så. Jag var istället funkis och hjälptemestadels till med att ta emot och pricka av de som skulle starta samt med att lägga ut pippisar på söket. Det var trevlig stämning och allt avlöpte smidigt så det var superskoj!!

Lite stressigt blev det på eftermiddagen när provet var slut och jag och Paul fick ilstäda lägenheten och fixa glasyren till tårtan. Vi hann precis bli klara innan de första gästerna kom. Tyvärr hade jag inte kameran med mej på provet och inte heller var den framme under kvällen, men jag hann i alla fall knäppa ett par kort på tårtan (hade lovat på ett forum att visa upp den ;)). Gästerna var ungefär tio stycken och alla tyckte fikat var smaskens och gick härifrån med mer eller mindre omfattande sockerchock. Hehe...Tårtan blev god och väääääldigt chokladig!! Isaac, tre år, gillade bullarna mest och mulade i sig två stycken och på det muffins och tårta!!

Mja...så här blev i alla fall tårtan o de:
image187

image188

Förutom tårta ser ni överst till vänster blåbärsmuffins och äpplemuffins med havretopping, längst fram till vänster kanelbullar och längst fram i mitten daimgrottor.


Både dyr och billig hund...

Idag var Sigge ensam hemma på eftermiddagen. Vi hade inte varit ute speciellt mycket på morgonen och kanske var han lite sur över det, kanske var han bara hungrig. När vi kom hem i eftermiddags upptäckte Paul resterna av mitt nya fina gröna blockljus i Sigges säng. Bara snöret och den lilla berlocken var kvar....Det lär ju smörja lilla maggen rejält, han har redan börjat puffa ut illaluktande fisar....så det var billig det.

Dyr...ja vi åkte ut och tränade en liten stund på en äng precis innan de blev mörkt. Jag provade min nya taktik med att låta honom springa fritt en stund och ladda ur lite överskottsenergi och rent spontant kommer han in till mej oftare och oftare ju längre tiden går och varje gång får han en godis. Efter några minuter samlade vi ihop oss och gick lite fot och jobbade lite grann på positionen när vi stannade.

Jag började med att kasta några markeringar på ganska nära håll i högt gräs. Första gången sökte han mycket med ögonen men eftersom jag använde en pytteliten valpdummy och gräset var högt  så var han helt enkelt tvungen att slå på näsan. Det gick jättebra men de första gångerna tuggade han lite på vägen in. De där små lockar honom att göra det tydligen. Det räckte dock med att jag korrigerade honom en gång när han precis kommit in och sen berömde lugnande när han höll still. Nästa gång höll jag upp godisen när han kom in och då var han helt still med munnen. Super.

Vi övergick till att träna markeringar med långt avstånd. Sigge fick gå fram halva vägen och sen gick jag fram till ängskanten och kastade en markering och smög ut en till som han inte såg. Vi backade sen tillbaka hela vägen och Sigge hämtade den första markeringen i ett nafs. För att se till så han använde nosen så fortsatte jag använda minidummiesarna men han markerade jättefint och när han kom fram till området vindade han in dummyn snabbt. Sedan skickade jag honom i ett linjetag på dummien som jag smög ut förut och han visste precis vad han skulle göra när jag blåste närsök. Det gick nästa för enkelt! ;)

Jag avslutade med att göra det liite svårare. Istället för att kasta markeringarna vid kanten av ängen valde jag en plats med lite högre gräs i mitt ute på fältet som lite stöd för Sigge. Även nu fick han gå med ut halva vägen medan jag kastade en och smög ut den andra. Markeringen tog han som ingenting, nosen blev bara mer och mer effektiv, men i linjetaget virrade vi till det lite. Dels tror jag det beror på att det är svårare för Sigge att markera ute på ängen och dels för att jag skickade honom lite snabbt och slarvigt. Han tog bara nåt steg framåt och sen stannade han förvirrat. Då gick vi fram några meter och när jag skickade ordentligt och själv fokuserade på området sprang han rätt ut utan att tveka. Han var till och med på väg förbi området men började söka när jag blåste närsökssignal.

Jag är supernöjd med träningen idag och känner mer och mer hopp om att vi i alla fall ska kunna starta nån gång i framtiden. Jag har bestämt mej för att börja jobba på vilthanteringen igen nästa vecka. Jag kommer ta det lúgnt och de första gångerna bara träna på att hålla fint och lugnt inomhus. Sedan blir det utomhus och så småningom upptag från marken osv...framåt i ministeg. Räknar med att lägga ungefär två veckors intensiv träning för varje viltslag.