Sista natten...

... i lägenheten i Kalmar. Det kändes sorgligt men jag fick igårkväll besked om att "mitt" hus blir mitt nästa helg så jag blir inte helt hemlös mer än en vecka. Okej, liite överdrivet för jag bor ju hos mamma och pappa nu då, men ändå, utan alla saker och allt...

Sigge och Java fick igår vara med på jobbet, de skötte sig perfekt, förutom ett enda skall (eller var det en dörr som smällde igen?;)) Java har ju varit med förut men var lugnare när rutinerade brorsan var med och visade hur man kopplar av.

Efter jobbet väntade den jobbiga bilresan ner till Kalmar då, fy vad jag är trött på den vägen! Med en Liza Marklund-bok i lurarna är det ändå uthärdligt. Väglaget var inte det bästa, det var rejält halt efter Västervik. Efter min lilla bilolycka tidigare i veckan så tar jag det lugnt, halkan är inte att leka med och jag har dyrbar gyllene last.

Idag är det kontraktskrivning och pengaöverföring, ärenden på stan (typ inköp av sånt som blev stulet förra helgen), packning och städning av lägenhet, träning med Marina, byte av lås och massa andra saker som bara måste göras. Äntligen kan jag oxå göra en adressändring! Yey!

Allt som blev gjort den här söndagen...

...var inte så lite tycker jag. Jag stack till Marieberg för att leta efter en ny väska, hittade en suuuuperfin från Esprit, men den kostade 700 och det känns lite väl mycket att lägga på en väska som man släpar fram och tillbaka till jobbet. Det skulle vara om jag presterade nåt väldigt bra som jag skulle kunna belöna mig med den då...hittade istället några bälten till bra pris och ett par söta ballerinaskor i beige. Snyggt till både byxor o kjol på sommaren! Jag kunde såklart inte motstå att gå in på Panduro och köpa några av de nya papprena som kommit in till butiken..ojoj...

När jag kom hem tog jag ut Java för lite träning. Jag drog på mej gummistövlarna och det var tur för det har snöat ca 2 dm i helgen och vi skulle ut på gärdet och pulsa. Java blev alldeles fnattig först och det tog en liten stund att få henne att inse att hon inte fick studsa omkring hursomhelst eller äta snö...hon är en riktig liten busis! Jag spanade in en bra "holme" i ett hörn av en åker häromdagen och där la jag ut en dummy för ett linjetag, men istället för att gå tillbaka i den linje som jag tänkt skicka så gick jag vidare längs en dikeskant och la ytterligare en dummy i hörnet av fältet. Sen gick vi ut så att vi hade dummysarna i knappt 120 graders vinkel från varann och jag ställde upp mot "holmendummyn". Hon fattade på en gång trots att vi inte gått i linjen och hämtade in den superbra. En liten nackdel och det är att hon är busig och fnattig iom snön, men det är nog en rutinfråga oxå. Den andra dummyn tog hon oxå jättebra, hon är en duktig tjej!!

Sen la jag ut ett litet sök i holmen och hon letade på bra, förutom att busvalpen kom fram då och då och några grenar fick sig lite tugg och riv. Hon kommer direkt in när hon hittar en dummy, ibland ställer hon sig och tittar lite frågande på mig innan hon tar den. Tror hon kopplat greppandet lite med inkallningssignalen så jag väntar bara ut henne och då tar hon den ju nästan på en gång. Lite letande i gamla legor blev det och jag fick gå ut i området för att hjälpa henne att söka längre ut, men jag tycker nog hon skötte sitt första sök med bravur. Innan jag la ut söket så hade jag lämnat en dummy i dikeshörnet och den fick hon hämta efter söket och det gick oxå jättebra. Det kändes jättebra efter vår lilla träningsstund.

Sigge fick oxå komma ut och hämta in ett linjetag i holmen men den rackaren fortsatte söka med dummy i munnen....

Senare på eftermiddagen följde jag med mamma och pappa till Ånnaboda för afternoon tea. Det var gott och trevligt, de hade bestämt möte med några vänner däruppe så vi åt med dem. En bra idé tycker jag, te, scones och olika kakor i mängder.

Tjyvingens tjyvar!!!

Idag jobbade jag förmiddag och efteråt träffade jag Tessan för en promenad. Vi tog bilen till Karlslund och hennes hund Sushi och Java kom jättefint överens. Kul för Java med en lekkompis med liite lugnare tempo än galningen Sigge! Det var supermysigt att promenera runt ett snöigt Karlslund och vi gick längs ån och pratade massa medan hundarna busade i snön.

Vi var säkert ute 1,5 timme och när vi kom tillbaka till bilen upptäckte jag att min plånbok låg framme på sätet. Så dumt tänkte jag, men märkte i nästa stund att min väska var borta!!!!! Både plånboken och ipoden var lustigt nog kvar så det enda dom fick med sig var min almanacka (jättekul att veta vilka tider jag jobbar....) samt min necessär med migränmediciner, SKIT. Hoppas oxå snorungarna har stor nytta av ENA vanten från ett par jag köpt på monsoon i Galway...

Två hemlösa hundar mindre!

Ja, nu slipper Sigge och Java vara hemlösa mer. Igår skrev jag kontrakt på ett litet hus när där jag jobbar, 800 meter för att vara precis och vi får flytta in där absolut senast 19 mars. Jag ska väl inte säga vad jag tycker om mäklaren, så fula ord får man inte skriva här, men hon var allt annat än sjysst. Blä för sådana människor.

Huset är det iaf inget fel på, det är litet och lagom för oss, tre rum och kök med en liten trädgård. Det finns garage och förråd i anslutning till huset och där planerar jag att så småningom bygga hundgård med hundrum till. :) Kök och badrum är i gott skick så det "enda" som behöver göras är tapeter och lite annat småfix. Än så länge är bara kökstapeten bestämd....kanske får bo in mig ett tag först och se..

Nu är det nanadags här, jobbar imorgon och sen har Java och jag en promenaddejt med T.

Träningsrapport från en lite mindre lyckad och en lyckad träning

I söndags skulle vi ta oss an en ny uppgift, nämligen "ut", alltså att hunden ska kunna gå utåt på kommando, en form av dirigering kan man säga. Vi tränade lite vanliga linjetag först, och det började knasa sig lite där för pappa och hugo kom gåendes och störde lite grann. Det var inte värre än att vi kunde fortsätta och hon tappade inte fokus sådär totalt.

Sen skulle jag börja med det däringa "utet" och gjorde precis som fru Uppfödare instruerat mej, tror hon glömde instruera Java bara..närå..men Java var nog inte riktigt mogen för hon blev bara osäker. Det där kommandot använder jag ju i linjetag och hon tyckte det var väldigt konstigt. Jag la ner ut-träningen för att konsultera vidare med M och tänkte istället göra nåt linjetag för att förstärka det istället. Mitt i ett linjetag som gick mot en jordhög utanför gården så kommer mamma ut på vägen mitt i Javas synfält. Hon vinkar och det blir såklart värsta locktecknet för Java som styr om kursen och drar raka vägen ditåt! *suck* Jag får ryta i åt Java (men det kanske var mindre lyckat) och kallar in henne. När jag försöker skicka igen när mamma är borta så drar hon ändå åt samma håll så vi får flytta oss närmre jordhögen. Java blir osäker, kanske för att jag röt i åt henne förut, kanske för att hon suddat ut minnesbilden när mamma kom, kanske för vi flyttade oss närmre (och kanske bytte vinkel lite). Det vete katten, men sen var hon precis som när vi började linjetagsträningen, hon bara tittade på mej och blev osäker.

Det var ju bara att ge upp, frustrationen bara bubblade i mig och då är man ingen bra hundförare...Vi gick ut några timmar senare och gjorde flera flera lätta linjetag mot samma mål och sakta men säkert blev hon säkrare igen. Idag märkte jag ingen osäkerhet, som tur är. Fasen att det ska bli så DUUUUMT ibland.

Det enda positiva på söndagen var att Sigge gick som en klocka på sin ENDA övning. Han tränar ju egentligen inte apportering men jag kunde inte låta bli! La ut en dummie på en plats där han fick hämta för nån vecka sen eller två innan jag tog ut hundarna. Tog ut Sigge och skickade honom mot platsen och han drog som en raket (en lycklig sån) rakt ut och sökte på mitt kommando! Yey!!

Idag är jag ledig, förutom ett kortare möte på morgonen, så jag och hundarna gick en sväng och på vägen tillbaka smög jag ut en dummie på vägen till Sigge. Jag måste ju testa om han klarade förra veckan pga en minnesbild eller om han verkligen kan gå raka skick sådär! O ja, svaret är nog faktiskt att han kan, iaf halvbra. Det måste vara sökträningens skull! Han stannade av lite på halva vägen o då stoppade jag honom och skickade honom "ut" och då fortsatte han hela vägen ut och fick korn på dummien. Kul!

Java fick tre övningar och en miniövning idag. En med skick längs med vägen åt ena hållet och snett ut på åkern mot jordhögen åt andra hållet. (Ja, vi bor "mittiåkern"). Det gick kanonbra. Det andra var samma princip men den ena gick över vägen och låg bakom en liten jordhög (ja det finns många jordhögar här av nån anledning) och den andra gick snett över ett dike och låg bredvid ett brunnsrör. På vägen mot dummie två fanns dessutom en läskande hög med gödsel från stallets gödselstack.  Den övningen gick oxå jättebra, den andra fick hon leta lite grann efter eftersom hon kom över diket lite hitom dummien men hon letade lugnt på och hittade den oxå. Övning nummer tre blev linjetag längs med vägen och jag la ut två på en gång och tänkte backa lite mellan ettan och tvåan. Ettan hämtade hon jättefint men när jag skickade mot tvåan blev hon lite osäker så då gick vi närmre och då fixade hon det kanon. Inga tendenser till tvekan eller byte fast det fanns två ute.

Det sista vi gjorde var att jag la ut en dummie när hon såg, bara ca 2 meter bakom och sen visade jag på den på vanligt sätt, vände henne och sa vänligt och uppmuntrande varsågod istället för ut. Då trillade poletten ner och hon vände glatt och hämtade in dummien. Självklart ska kommandot vara ut, men jag tror inte det var fel o prova så här. Sigge bryr sig inte om kommandoorden ett skvatt, han går på sammanhang, men Java är betydligt mycket mer känslig.

Jag har goda nyheter men ska inte säga nåt förrän allt är spikat och klart!! =)