Första besöket hos valparna

Som jag skrev innan så har jag idag träffat Happy Birdhunters valpar för första gången. Gud vilka små sötisar!!! De har precis börjat lära sig gå, så de vinglar omkring på lite krokiga ben i valplådan och spanar in världen med sina blå ögon. Yippie tar mammarollen på största allvar och verkar tycka det är jättekul o visa upp sina små! Nu ska det bli kul att följa dem alla fram till de blir åtta veckor. Då är det ju dax att flytta hemifrån men jag hoppas att vi valpköpare håller kontakten och tränar tillsammans!

Här kommer lite bilder på Kalmars sötaste:

image276

Matdax för ett gäng matglada valpisar...

image277
...förutom lille Trötter som sov en lååång stund ovetande om att mjölkbaren var öppen.

image278

Tikarna hade idag väldigt god aptit och slurpade i sig en lååång stund.

image279

En trött liten kille

image280

Sötnos som utforskar världen med sina nyöppnade ögon

image281

Sitta måste man oxå öva på. Observera att han har skinn att växa i på benen! =)

image282

Flörtis!

image283

Ohoj, jag snurrar runt!!
image284

Wohoo..jag blir nästan yr!

image285

Vänta nu har jag snart ordning på benen igen!

image286

Phu! Sådär, landat på marken igen!

image287

Matte är inte dum som huvudkudde!

image288

Mamma Yippie med den rosa grisen...

image289

...eller var det valp? Kolla in valparnas söta små ben!!

Det går framåt!

Idag var vi ute hos Sven och Marina för att pussa på valparna (matte iaf) och träna lite grann. Valpbilder kommer senare.. de var väääldigt söta kan jag garantera!

Vi har inte tränat apportering med andra sen november tror jag, så jag var förberedd på att Sigge skulle sprängas i luften av stress, men det gick över förväntan. Han fick springa lös ett tag i början och släppa ut lite överskottsenergi och sen gick det att samla ihop honom lite så han höll sig ungefär vid sidan i alla fall. Negativt var att han totalt manglade över stackars Dot. Det är ju lite konstigt för så beter han sig inte vanligtvis när han leker.

Jag tycker ju att han hemmavid är bättre i sina avlämningar och stadigare vid sidan, och idag såg vi att det faktiskt var så med sällskap oxå. Kul! Marina tyckte att även matte blivit lite säkrare, och det gör säkert sitt till! Nu är det roligt att träna igen, och när Sigge och jag inte hamnar i konflikt blir saker och ting mycket trevligare!! Tror även att sökträningen har haft positiv inverkan!

Så var det slut!

10 veckor gick snabbt som vinden, min praktik är över. Det kändes lite smått sorgligt att säga hejdå till apoteket och alla som jobbade där, det blir ju snabbt ens vardag. Jag har trivts jättebra och oxå haft världens bästa handledare!

Nu väntar istället 10 veckors skrivande, examensarbetet väntar. I fredags var det möte med handledarna och en klasskompis som skriver om samma ämne fast en annan läkemedelssubstans. Vii har fått instruktioner om hur vi ska hantera data och massa sånt, så det är bara att köra igång!!!

Sigge blir nog glad över att ha sin matte hemma igen, och jag är glad över att få styra lite själv över min tid. Nog för att man blir upptagen när man jobbar heltid, men jag hoppas verkligen slippa vara borta 12 timmar om dagen då! Häromdagen slängde jag iväg min första ansökan om "riktigt" jobb, vi får se var vi hamnar i slutändan. Just nu vill vi vara kvar här i trakterna.


Djur i bur!

image274


*Stoppa djurplågeriet, släpp ut mej*

En sällsynt sekund fångad på bild, en Sigge som ser olycklig ut....

Annandag-påsk-träning!!

Idag var det återigen dax att träffa sökgänget för lite träning. Dagens plats: Vassmolösa!

Idag la vi ut en miniminiruta åt bara ena hållet med en brant sluttning (typ kant på grustag) för hundarna att ta sig uppför. Den lämnade vi till efter fikat så det får ni höra om senare!

Resten av träningen körde vi i en "vanlig hederlig småländsk" ruta. Sigge gick ut som andra hund, turboväxeln var för dagen påslagen. De två första skicken gick vi ut och vindade medan jag skickade honom från stigen på det tredje skicket. Idag tänkte jag på att inte söla och krångla för mycket vid skicken utan såg till att han var i position, gick sen några meter och skickade på nästan en gång. Det gick ganska bra men tredje skicket blev lite knasigt. Figgen låg bortom vinden så Sigge gick bakåt mot gamla legan. Det krävs lite övning för att få honom att gå rakt som spiken.

Vi pratade en del om lydnaden på stigen när vi satt i solen grillade korv. Nästa gång ska jag fokusera på det, han är så jädra het på gröten, idag drog han omkulle mej när vi vindade. Jag tror oxå själva sökarbetet kommer gå bättre om stiglydnaden är bättre och Sigge i ett litet mindre uppvarvat tillstånd. Ska fundera på det lite till nästa träning. Vi får se om det blir träning eller tävling nästa helg! Vi ska såklart inte tävla, men några av träningskompisarna ska eventuellt... spännande!!

Efter många korvar och intressant träningsprat gav vi oss på "The Stup". Oj oj..Sigge och jag vindade in figgen, men det var med fara för livet man tog sig upp för det där himla stupet. Ännu värre var det att ta sig ner!! Sigge tyckte det var lattjo värre för han drog iväg som värsta bulldozern. Kul avslut!

Efter träningen åkte vi till ÖB för att fylla på förrådet av bla mjukosttuber. Är man hundmänniska så är man! Väl hemma var vi faktiskt lite möra och han med irländsk härkomst kände även av att solens strålar lyst på oss under dagen...hihi...

Ikväll har vi ätit våfflor (för det är väl imorrn det är våffeldagen?) och sålt de där två små fåtöljerna som vi åkte genom halva Småland i somras för att köpa. Okej, jag erkänner, det var ytterligare en av mina små inredningsmissar. Jag tyckte aldrig om dem fastän de var söta. Å andra sidan tycker jag desto mer om den lilla röda jag fyndade för en hundring i Nybro!

Sigge sover gott på mattan under bordet och Sickan måste fantisera om nåt mysigt för hon kurrar som en liten maskin i fåtöljen. Själv ska jag börja plocka ihop grejer för morgondagen, klockan ringer för nästnästsista dagen 4.45 imorgon bitti. Det ska bli både skönt och lite sorgligt. Jag trivs bra på det apoteket!

Påskdag, solsken och apporteringsträning

Idag blev det ytterligare en lååång sovmorgon. Paul bestämde att vi måste ut i solen och Sigge och jag var inte sena att nappa på det. Hallå, en frivillig dummykastare/fotograf tackar man inte nej till! ;)

Vi åkte upp till klubben och där gick vi en sväng. Jag passade på att låta Sigge springa upp och ner för slalombacken ett par gånger. Jag stod uppe och skickade iväg Sigge med ett "marsch" och där nere tog Paul emot. Taskigt att låta Paul försöka få Sigge att springa upp för den jobbiga backen så jag kallade in honom uppåt istället. Tror att det gjorde susen för det där extra turbospringet i benen mattades lite.

image272
Räven Sigge på väg mot matte!


Sen blev det lite apporteringsträning i hagen. Vi gjorde den där linjetagsövningen som jag hatade först men nu tycker är jättebra. Paul fick gå runt och kasta ut dummies på olika punkter och sen bestämde MATTE vilken Sigge skulle hämta in. Idag hade jag fredagens sökträning i bakhuvudet och försökte därför skicka ganska så snabbt och när Sigge kollade åt rätt håll (utan att vänta in en "fixering" som jag förut tänkt mej). Dessutom fokuserade jag på att Sigge skulle anpassa sin position till mej så att inte jag flyttade efter. Gick bra minsann och blev inte alls sådär skuttigt och hoppigt som det varit förut. 

image270

Tjoho!


Första dummien låg uppe i "stenröset" och det blev nog lite för svårt. I efterhand upptäckte jag att uppförsbacken nog lurade ögonen att stenarna var närmre än de var och att även dummien landat närmre. Dessutom låg andra dummien ganska nära så Sigge drogs lite åt det området istället för att jobba på mot stenröset. Det slutade med att vi fick gå jättenära och DÅ tog han den.

image271

Öh..sådär ska det alltså INTE se ut... ;)


image269

Det där är bättre! Full fart ut åt det håll matte vill!

De andra linjetagen gick HUR bra som helst!!! Inte en tvekan att följa med åt det håll matte skulle och jag skickade från utgångspositionen, lätt som en plätt! Dessutom var han jättefin i munnen, inte något som helst tuggande och inte heller några omtag!! Jippi!!! Avlämningarna var oxå fina och jag hade med mej mjukosten såklart, gäller att förstärka det beteende man vill ha kvar.

Medan vi hade ryggen mot röset fick Paul smyga ut en sista dummie däråt. Fortfarande blev Sigge rådvill i första försöket men då gick jag uppför backen en bit och då fattade han på en gång.


image268

Här har jag tagit över kameran och en glad linslus är på väg in med sin dummy!!


En härlig dag! Dessutom har jag blivit medbjuden på en kul kursdag och vi har oxå bestämt vad valpen ska heta! Nu ska jag hjälpa Paul att griljera vår lilla påskskinka!!


I väntans tider....

Det sägs ju att den som väntar på nåt gott aldrig väntar för länge...eller hur var det nu...väntar ALLTID för länge!!? Länge har vi väntat men nu börjar det närma sig! Ni vet de där valparna som föddes på Happy Birdhunters...en av dem ska flytta hem till oss om sisådär sex veckor och några dar!!!

image264



Vi är lovade en av töserna, det är de som trängs där längst till höger i bild. (Har ni förresten sett gulligare små fötter än de som syns där till höger? Jag bara dör varje gång jag ser bilden!!)

Här är bara tikarna i bild, de verkar gilla varandra:

image267



Nu googlas det och funderas och smakas det på namn här hemma. Sigge var ju inte sådär jättefantasifullt men det var bestämt redan innan han fanns. Jag skulle ha "en Sigge-hund", så var det bara!! Då fick alltså hundvalet anpassas till namnet, nu ska namnvalet anpassas till hunden. ;) Jag har just nu två favoriter varav den ena väger lite tyngre. Vi får se...hmm...tål o tänkas på! Det ska ju passa den lilla damen oxå och vem av dem det blir får vi se längre fram!

Kika gärna in på
kennelns hemsida för att läsa mer och se fler bilder på de små sötingarna!

Sökträning i storm!!

Idag skulle vi tappra sökmänniskor träna utåt Vassmolösa till men pga vädret bestämde vi oss för att träffas på klubben istället. Vi fick faktiskt till en ruta bortom appellplan, ena sidan mer skog och på den andra fanns det stenar och en mur att göra legor bakom (spännande att se vad hundarna tar sig för, det gör man ju inte normalt).

Sigge var trea ut och när vi värmde upp gjorde jag mkt inkallningar och provade några "linjetagsskick" med vänster arm istället för att se hur det funkade. (Skriver mer om det sen). Sen fokuserade vi lite på att gå lugnt vid sidan men allt lugnt var såklart som bortblåst när vi kom fram till rutan. Jag hade iaf en något så när klar plan på hur jag ville börja träningen, först en inkallning och sen vinda ut till första figgen på skogssidan. Efter det hade jag tänkt skicka honom direkt från stigen på "hagsidan" men första skicket blev lite knas. Han sprang som en tok och jag tror ögonen användes mer än nosen, inte bra. Jag försökte kalla in honom och just som jag blev arg och var på väg ut för att hämta honom så hittade han figgen. Typiskt!!! Tror springet var ett utslag av att han inte fick värma upp ordentligt, all snö gjorde honom alldeles prillig ute på planen tidigare ju!

Andra skicket bestämde vi att han skulle få vinda in oxå och då fick jag gå med honom ända fram till muren innan han fick vittring. Jag skickade iaf från stigen och han gick rätt ut på figgen om än i en bakåtkrok. Tredje skicket blev direkt från stigen och jag fick lite råd från Peter om hur jag ska skicka honom. Nu tog han raka spåret ut i skogen och hittade Anna på en gång. Snyggt! Vi avslutade med ett skick på hagsidan med figgen i en enbuske ett par meter framför muren. Sigge pilade rakt ut, ÖVER muren, och väl ute slog han på retrieverinstinkterna och sökte precis som i apporteringen, mer i cirklar än ut -framslag-in, . Inte helt rätt men han hittade iaf figgen!

Ja, det där med uppställning och riktande då inför skicken. Jag har resonerat som så att jag vill ställa upp RAKT, och att Sigge ska rikta in sin nos och fixera den i samma riktning som min hand. Hur han ska fatta att han ska hålla nosen så har jag antagit berott på att vi träna linjetag eller nåt...:S ..inte så genomtänkt alltså. När vi ställer upp så anpassar jag mej efter Sigge och inte tvärtom påpekade Peter (ja, det är alltså inte bara göteborgarna och skåningen som anser det.... ;) )Då tappar vi riktningen och det tar lång tid och det blir helt enkelt inte bra. Dessutom börjar ju Sigge flacka med blick (och nos) eftersom han ju inte vet när han egentligen tittar åt rätt håll! De sista skicken idag gick vi rakt över stigen, ut ett par meter i rutan och sen skulle jag skicka rätt snabbt (meningen var det iaf...) Vi ska jobba på det, och efter lite prat i klubbstugan efteråt fattar jag bättre!

Nästa gång blir det fortfarande skick med vänster hand, men Sigge ska rätta in sig efter mig, inte tvärtom och det ska gå snabbare. Vi ska gå in i riktningen ett par meter och sen ska jag skicka snabbt när nosen är åt rätt håll. Dessutom ska jag INTE ha korv med mej, i slutet när vi gick på stigen bet han mej i tummen så hårt att jag trodde nagen skulle gå sönder. Mjukost på tub är bäst!!

Påsklov!!

Ja, nu är det äntligen påsklov i hela fyra dagar!! Det är mycket som ska hinnas med, bla sökträningar, lydnadsträning, apportering, kontoret ska förvandlas till pysselrum, det ska städas och fejas och ätas sill och ägg och påskgodis mm mm...

Imorse vaknade jag före väckarklockan (som stod på sju) och trodde helt säkert att jag försovit mej. Sjysst känsla på nåt vis när sju är en "sen" tid att vakna. Normalt ringer klockan 4.45, men det är bara fyra dagar till. Sen ska jag oxå återgå till mer normala 7-tiden.

Fredag!

Precis som jag trodde vaknade jag lite halvrisig men inte med nån feber direkt att tala om så jag knatade vackert iväg till bussen och praktiken imorse. Sov hela vägen och vaknade yrvaket när vi nästan var framme med ett tjusigt "snark". Pinsamt värre men man får väl bjuda på det...

Dagen gick rätt långsamt och jag var frusen och risig så jag fick ta en tidigare buss hem, skönt det. Nu hann jag landa lite hemma innan vi åkte iväg på veckohandling.

Dagens bästa: Sigge som fattat det där med bakdelskontroll på bara två små korta träningspass! Jag kallade in honom på gården nyss när vi gick från bilen och han svängde in sin rumpa hur snyggt som helst på båda inkallningarna (var ju tvungen att prova en till när den första var så snygg)!!! *Impad* Givetvis ska vi öva massa massa mer men han är visst inte så dum, den lille gule!!

Ge mej sovmorgon!!

Huvudet värker, näsan är täppt, halsen kliar, magen kniper, jag är bara så trött som man kan bli...när jag tänker på att klockan kommer att ringa 4.40 imorgon får jag nästan ångest...vet inte om jag håller på att bli sjuk eller om jag bara är trött. Det blir en tidig kväll.

Grattis på födelsedagen!!

Ja, ett stort grattis till de efterlängtade sju småttingarna som föddes inatt hos Happy Birdhunters ute i Trekanten!! Grattis oxå till den duktiga mamman Yippie, och såklart kennelföräldrarna Marina och Sven!

image263
Valpen på bilden har inget samband med valparna i texten...(förutom att de är gulliga allihop, kaninerna med) ;)

Bilder från helgen!!

Anna & Indy har lagt in lite bilder från helgen på sin hemsida! Kolla här!!


Bruksanpremiär!!

Taggad av helgens träning och med lite konkreta saker att öva på vågade jag mej för första gången på jättelänge till bruksan. I början var där massa folk och skälliga hundar men de flyttade sig så småningom ner på andra planen så kvar var bara vi och så sökkompisarna Helena och Vegas.

Vi inledde med lite "Bamseövning" men Bamse är ju mycket tydligare på nåt vis när han lyfter upp blicken. Lite konfererande med Indy-Anna nu efteråt o jag fick tipset att göra det svårare för Sigge, så det ska jag!! Han är ju egentligen van vid kontaktövningar och har ju en fin spontan kontakt men vi måste öva upp den så han har kontakt när vi rör oss.

Efter litet minibryt med lek övergick vi till att klicka in bakdelskontroll och Sigge fattade galoppen efter typ två klickningar, supercoolt!! Det enda jag egentligen har att peta i är att han går som lite i en cirkel istället för att vara stilla med framtassarna. Jag kortade upp kopplet lite och då blev det bättre och nästa gång ska jag vara lite mer noggrann med vad jag belönar så han fattar att han inte ska cirkla. Men ändå..superbra! Till stor del flyttar han sig dessutom spontant utan att jag flyttar mot så jag ska tänka på att vara stilla så mycket så möjligt.

Vi pratade lite med Helena och Vegas från sökgänget och sen styrde vi kosan mot Citygross. Mein got vilken stor affär!! Blev lite besviken dock över att det fanns hur mycket hästsaker som helst medan hundutbudet var rätt kasst. Det fanns iofs en del hyfsade och billiga leksaker, men sen var det inte så mycket att ha. Sigge fick en kyckling med repben, han var ju väldigt förtjust i Vildes grejer så nu är han väldigt nöjd.





Just det...

...jag har blivit ett superbra sommarjobb på apoteket!! Jihooo!!

Görtrevlig göteborgshelg!

Fredag eftermiddag blev det som sagt en promenad på Tippen (visst hette det så Anna?) med de två gyllene grabbarna Sigge och Vilde och så Saffran, den glada blondinen! Tre golden men ändå så olika! Sigge och Vilde är superhäftiga att se, båda är jätteduktiga i sitt språk och det uppstår inga tveksamheter där, de vill inte störa varandra. Saffran däremot är till sin natur en glad skit, men liite oförsiktig. Hon upptäckte snabbt att man fasen inte ska buffla sig på Sigge när han precis slickar i sig mjukost! Hon fick sig en välförtjänt tjottablängare och sen var hon lite försiktigare. En kvart senare var det Sigge som fick inse att man bör ta det liiiite lugnt om man springer i serpentiner omlott varandra. En frontalkrock gör att det tar stopp på en gång!

Hemma hos Anna o Tobias käkade vi räkor och slöade i soffan. Sigge var lite i extas över Vildes alla spännande leksaker och har nu skrivit en lång önskelista till sin matte. Hundarna funkar bra inne oxå, Sigge har sagt ifrån till Saffran nån gång inne när hon varit jobbig, varken mer eller mindre än vad som behövs, så det har funkat bra.

Lördag morgon var det samling i sökskogen med resten av gänget för helgen. Vägen dit var inte platt, den var snarare som en bergodalbana, gode tid!! Corsan hade INTE klarat sig i de göteborska utmarkerna...Eftersom hundarna låg på olika nivå, från appell (Sigge gör ju bara vindövningar ex ännu) och upp till elit (Gorm) så snitslade vi en elitbana. När den var klar trodde jag att döden var nära...kuperad terräng är bara förnamnet och ändå påstod göteborgarna att det där var en "lätt" bana...phu. Min kondis behöver tränas upp!!!

Sigge var först ut och jag tror jag blev lite nervös och stressad av att dels träna med nya människor och dels av att vara först. Uppvärmningen blev nog liite knapphändig även om han var hyfsat nercoolad innan vi kom fram till banan. Där var det däremot full fräs på lillhunden. Uj uj..de tre första skicken gick inget vidare faktiskt, trots att jag fick gå ut och vinda med honom. Fjärde skicket däremot gick perfekt. Då hade han lugnat ner sig och jag kom ihåg att berömma när han fick vind. Vi gick tillbaka till stigen och när jag skickade därifrån hade han full fokus på vart han skulle. Super. Så ska han vara varje skick, och det blir ju större o större procentandel som är det på "hemmaplan" men när man är borta så backar det lite. Det visar ju på vikten av att träna med olika folk och framförallt att värma upp ordentligt.

Det var jättekul att se lite nya hundar träna och såklart figga för dem oxå. Man lär sig massor av det! Jag ska fundera över om jag ska byta arm i kommandot när jag skickar så jag visar Sigge riktningen tydligare. Dessutom upptäckte jag att jag måste träna mer inkallningar med "framåtslag" för Sigge sprang gärna ut mot stigen i sitt gamla spår när terrängen blev lite svårare.

Vi fikade inte bara en utan TVÅ gånger!! Mycket fika behövs när terrängen är jobbigare! ;) Efter storfikat blev det spår för vissa. Jag blev nästan sugen att börja lägga lite spår åt Sigge men nä, jag kan inte hålla på med hur många grejer som helst, jag måste lära mej en sak i taget!

Trötta och nöjda åkte vi hem och duschade/tuggade på leksaker. Hundarna fick vara hemma med husse medan vi tjejer åkte hem till Anna & Indy och käkade indisk mat, godis och snackade massa hund och hade jättetrevligt!

Söndag morgon var det packning på g, och Anna plockade under tiden fram sin gamla systemkamera som vi numera är ägare till! Kul! Nu ska här fotas!!!

Vädret var INTE med oss idag, regnet stod som spön i backen och stormvindarna ven runt öronen på oss. Vilka andra än hundmänniskor är ute då? Inga... men vi kämpade på i alla fall! Sigge och jag fick lite hjälp med ingångar, inkallningar och positionen. Nu har vi fått bra tips på övningar att jobba med. Jag är sugen på att börja med bakdelskontroll, tror en flamsis som Sigge har nytta av att veta var han har sina ben. De andra jobbade på olika saker, framåtsändande, fritt följ, bakdelskontroll osv. Nu är motivationen högre för att jobba på lydnaden!

Halvt ihjälfrusna satte vi oss i bilen och åkte till stationen. Tack och lov för immiga rutor så man kan byta om i bilen!! Jag hann precis köpa mej en macka och dricka på pressbyrån innan det var dags att hoppa på tåget. Det var SÅÅÅ trångt första biten. Till råga på allt kom det in en liten otäck cavalier med utstående ögon som helst av allt ville äta upp Sigge. Sigge morrade till som svar och blev faktiskt riktigt rädd! Nu är vi äntligen hemma och ska bara äta lite mat och sen väntar sängen.

Tack tjejer och hundar för en jättetrevlig hundhelg!


Kalmar-Göteborg

Idag är jag ledig från praktiken för ett studiebesök på Annas jobb. Det är nu avklarat och om ett tag ska vi ut på en promenad med de tre gula vildarna. Den ena är mer åt det vita hållet måste erkännas, men vild är hon iaf!!!

Helgen ska oxå tillbringas här, Anna och Anna har dragit ihop en liten träningshelg och jag och Sigge var lyckliga nog att bli inbjudna! ;) Imorgon blir det sökträning, får se hur det funkar med lite mer kuperad terräng!!! På söndag står det lydnad på schemat och då ska vi även resa hemåt på eftermiddagen.

Hejsvejs!

Guacamole

Igår hade vi spelkväll med lite kompisar och då hade vi fixat lite grönsaker och miniknäckisar att dippa i dipsås, tzatziki och guacamole. Det var första gången vi gjorde guacamole på superlänge och det blev så himla lyckat att jag måste dela med mej av det:

2 avocado
ca 1 dl mezeyoghurt
1/2 urkärnad och finhackad tomat
lite citronsaft
lite cayennepeppar
salt

Mixa ihop alla ingredienser, men gärna så det blir liiiite chunky feeling och inte helt slät puré. Gott att dippa eller att ha till maten!!