Måndag och Java testar Fame-stilen

Idag har vi bara stött på krångel med dittan och dattan på jobbet. Skrivare som inte funkar och när jag skulle ringa helpdesk kunde jag inte ens identifiera mej för jag har ännu inte blivit uppdaterad i popen...men jag tycker att öppningsrutinen går bättre och bättre för mej iaf, det är bra.

Ikväll blev det försenad kloklippardag och det var tur för jag upptäckte att Java skadad sin ena sporre, det är alldeles rött och svullet runt klon och vid den lilla trampdynan som är där. Efter rådfrågning av gammelmatte blev det ett vått omslag om förhoppningsvis ska dra ut det som nog sitter där. Här galopperas det nämligen runt på stubbåkrar i full fräs mest hela dagarna så det är nog nåt sånt som drabbat lilla fröken.

Det våta omslaget går ikväll i tjejfärgen rött och Java ser precis ut som att hon har benvärmare på sig. Hihi. Själv är hon inte lika nöjd, det gör visst väldigt mycket mer ont i tassen så fort det blev bandage på, faktiskt precis så ont att man måste linka fram på tre ben typ. När man inte linkar måste man stå nånstans och se moloken ut. Det går oxå att prova och se om matte lyfter upp en i sängen för hoppa går ju rakt inte...tss...

På onsdag är jag ledig och jag hoppas att det blir träning och inte veterinärbesök som står på planeringen för dagen. En biltvätt kommer oxå behöva bokas in, fy sjutton för att bo på landet i de här slasktiderna! Bilen är prickig ända upp till taket av lera!

En hel vecka till som gått

I fredags kom P hit sent på kvällen. Java blev jätterädd när hon gick runt hörnet i köket och en ny person kommit in i huset utan att hon märkt det! Voff voff! och hon kastade sig bakåt men vände på en gång när hon förstod att det var Paul.

Igår jobbade jag och sen var det halv storm så det blev inte läge att träna innan vi skulle bort på kvällen. Vi träffade Tessan+granne och Linda+sambo på Pitchers och käkade smaskiga hamburgare och drack öl (förutom jag som var chaufför och fick hålla mej till cola). Det var jättetrevligt och sen åkte vi ut till Linda och Anders och grabbarna drack whiskey och vi babblade en massa. Det var en trevlig kväll, och shit vad jag saknat mina kompisar när jag bott i Kalmar. Det är skönt att man bara kan fortsätta på samma ställe som man var sist med goda vänner. *kram på er*

Idag blev det sovmorgon (=skönt) och sen gjorde vi lite ärenden. Innan middagen fick Java träna lite grann och idag var inlevereringarna generellt sett mycket bättre! Jag försökte bara tänka på att inte bli för dominant och inte heller för tjoig men ändå positivt uppmärksam på henne. Oj, det lät flummigt, men det funkade i alla fall. Söksignalen nöttes oxå lite på, nästa gång blir det minsann en boll som göms!! Ang. nosriktningen som varit lite besvärlig förut så tycker jag det faller sig mer och mer naturligt nu. Ska börja öva lite med "klockan" men utan att skicka, utan bara för riktningens skull.

Java hälsar till gammelmatte som fyllt år i helgen! Som tur är så är jag ledig nästa fredag när jag tänkt åka ner till Kalmar, så ev åker jag redan torsdag kväll och får en extra dag där nere!

Nu ska jag sätta mej och skriva ner öppningsrutinerna vi har på jobbet. Jag har ju inte räknat kassa och sånt där förut så det är en del att hålla reda på. Gäller att göra allt rätt!

Träningsrapport söndag och tisdag

I söndags tränade Javelijava och jag lite mer. Vi gick en långrunda i skogen med Sigge, mamma och Hugo och tänkte träna lite mitt på vägen men Hugo frös och mamma var inte sådär jätteträningssamarbetsvillig så det blev lite saboterat..

Istället fick vi träna när vi kom tillbaka till huset. Det finns en liten väg längs med tomtkanten som är rätt bra att använda sig av för linjetagsträning. Där gjorde vi sisådär tre linjetag, alla mot samma mål men från olika avstånd. Det funkar bra, hon fokuserar mot målet bättre och bättre, det är inleveranserna som är lite fladdriga.

Idag är det stängt på jobbet så jag är ledig och passade på att träna lite grann. Hon var väl avsprungen innan och vi använde oss av vägen idag igen och la först ett linjetag åt vardera hållet och hämtade in. Sen la jag ut en åt vardera hållet, vände om (som vi oftast gör) efter ett par meter för att "påminna" och skickade på den först utlagda först. Hon fixade båda kanoners!!

Idag provade jag lite olika taktiker för inleveranserna och det som funkar bäst just nu är att jag sätter mej på huk. Då kommer hon raka vägen in i famnen och visar glatt och stolt sin dummy. Kanske får jobba med det lite parallellt med att jobba med avlämningar inomhus. Får höra vad herr o fru Uppfödare säger..?

Idag har jag hämtat ner ett skrivbord från magasinet för att ha nånstans i mitt rum att pyssla och göra lite kort. Sigge och Java var med ut. Sigge galopperade glatt in och upp för den lite läskiga trappan medan Java vände efter ett par steg och ställde sig utanför dörren och var lite lessen. Det är faktiskt Sigges positiva sida jämfört med Java, han älskar nyheter och är inte rädd för nåt "miljömässigt" sett. Det visade han oxå på mh:t tycker jag. Det kan ju oxå vara en nackdel förstås, han blir ju så himla självständig. Tror att det är lite åldern som gör Javas försiktighet, ska bli spännande att se hur hon står sig på ett mh. Hon är allt en riktig sötpingla, go o hållas med och fokuserar mycket bättre än Siggeman. Vi gjorde oxå ett litet närsök idag, och idag visade jag inte riktigt lika tydligt på området som jag gjort innan utan bara blåste närsökssignalen och hon började genast jobba på bra.

Framåt eftermiddagen ska jag hälsa på en kompis i Ervallatrakten, och sen måste det bli en tidig kväll. Imorgon börjar jag redan klockan åtta och det tar ju ett tag att köra.

Örebro, träningsrapport

Nu är jag och hundarna tillfälligt installerade i gamla tonårsrummet i Skoglunda. Sigge trivs ju som fisken i vattnet här och Java tycker oxå det är lajbans att bo på landet. Det är lite konstigt att man hör fotsteg i taket ibland bara, de låter inte alls som arga grannens så det är bäst att skälla på dem. Hon är lite spökis men det ger sig väl..

Idag tog jag med mej Java ut på en promenad för lite övningar. Först fick hon springa av sig och sen blev det några linjetag längs vägen. Hon är väldigt lättstörd, det kom en snöplog på landsvägen minst en kilometer bort över åkrarna men den var konstig...I vilket fall så tycker jag att det gick bra, jag har kommit tillrätta med hur jag ska stå för att inte trycka henne (fötterna pekar framåt!) och hon tittar nu oftare framåt än upp mot mej. När hon tittar upp mot mej så är det nog en liten vink om att jag kanske lutar mej för mkt över henne...

Det blev ett par linjetag längs med vägen vi gick och vid kröken (90-graderskurva) la jag ut en bakåt och sen en framåt (som vi gjorde häromdagen fast på åkern) och det var nemas problemas att hämta in den först utlagda och sen den sista. Minnet är gott. När hon kom in tänkte jag på att vara rak i ryggen och klappa EN gång men hon dundrar fortfarande gärna förbi. Man kanske kan slipa lite på avlämningarna inomhus i lugn och ro? Eller ska jag sitta på huk ett tag, då har hon ju kommit rakt in i famnen förut? När jag tagit dummien får hon sätta sig o vara lugn och det börjar gå mer och mer av sig själv nu. Vi gjorde oxå ett litet närsök och det gick jättebra, hon ligger i o nosar som en tok. Ska nog testa med en boll eller så snart.

Hon var ju kass i magen när vi åkte upp i torsdags men det är bättre nu, hon har fått Canikur och det gjorde visst susen. Ögonen ser oxå finare ut efter ett par dagar till med fucithalmic. Sigges sår är helt läkt och av svullnaden som funnits runt stygnen under huden hela hösten finns inte ett spår. Ska sluta med antibiotikan nu, han har fått lite längre än en vecka och då var det ok att sluta enligt veterinären. Då är det kanske dax att skicka in sista tidens veterinär- och apotekskvitton till försäkringsbolaget och hålla tummarna för att de ska hålla sig pigga och friska nu!

Hej från oss nyblivna örebroare, håll tummarna för att det löser sig med boendefrågan snart!