Ännu en liten en i djurhimlen

Igår fick lilla Totte somna in. Det är familjens gamla katt som uppnått den aktningsvärda åldern 20 år. Förra veckan blev hon plötsligt halt och efter samtal med veterinär avvaktade mamma men hon blev inte bättre så de åkte in. Det visade sig att höften var bruten, precis som på en gammal tant. Jag antar att gamla katt-tanter oxå blir bensköra. Hon har alltid haft lite speciell benstomme, så liten och lätt, precis som en fågel.

Det är ju inte rätt mot en så gammal katt att operera och gipsa och greja så hon fick somna in. :(

Totte flyttade hem till oss när jag var åtta och första kvällen sprang hon omkring som en liten vilde genom huset, en riktig tuffing. O ja, Totte ÄR en hon, från början kallades hon Gilbert, blä, så vi döpte om henne, de som sålde henne påstod att det ÄÄÄR en hane. Ett år senare födde Totte fyra kattungar i garderoben i sommarstugan! =)

Hon har varit med familjen i sommarstugan och i fjällen. I fjällen råkade hon bli inbäddad bakom bäddsoffan en hel dag. När vår något korpulente morbror la sig på soffan efter en dag i backen hördes ett lite halvkvävt "mjaau"....

Nu finns bare gigantiske svarte Mysak kvar hos mamma och pappa. Vi får se hur han klarar av rollen som ensam musfångare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback