Valpträff med sockerbetskullen

Igår var det valpträff med sockerbetskullen. Valparna fyller 6 månader på torsdag och såklart ska det firas. Marina hade beställt smaskig tårta till oss tvåbeningar och jag kunde inte låta bli att göra en tårta till "födelsedagsvalparna"!



Vi inledde med lite fika och presenterade oss för varandra för det är ju bara valparna som träffat varann innan! Alla var med utom Amos matte som låg hemma och var sjuk. =(  Ida (med Meg och Nella) som var med o höll lite kurs för oss pratade lite grann om träning. Sen gick vi ut och jobbade lite med valparna. Man kunde ganska snart konstatera att Java är minst och barnsligast, "myroribrallan" är bara förnamnet på henne. Hon var ändå duktig och klarade av övningarna bra tycker jag. Vi jobbade en del på hundarnas självkontroll. Det är ett nytt begrepp för mig i hundsammanhang.

Små valpar blir trötta snabbt och fick sova i bilen när vi bröt för lunch. Lunchen var hur god som helst, bla älgkött ("hemmaskjutet").

Efter lunchen gick vi igenom lite jaktövningar, även om valparna var helt slut i bollen och mest fick titta på. Alla fick dock prova på vilt, med blandade reaktioner. Vissa tyckte det var lajbans och ville HA, mest för sig själva! Andra (som Java) avreagerade sig istället med tokfnatt och låtsades att pippin inte ens fanns. Den fick sig några små hoppattacker men att ta den i munnen var väl inget för en prinsessa tyckte Java. Det bekymrar mej dock inte, vi har knappt jobbat nånting med apportering och jag tänker inte stressa på det heller. Planen är lydnad och jaktlydnad i mängder, apporteringen kan de ändå!



Det var en trevlig dag men vi var trötta när vi åkte hemåt. Hos oss blev det en tupplur i soffan innan vi orkade pyssla med annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback