I målartagen och så lite träning...

Idag har jag målat väggen i köket. Det var bara pyttelite kvar ju som jag inte målade förra året, det ovanför kaklet och sen runt dörren mot hallen. Lite pilligt var det dock och en hel del maskeringstejp gick åt. Jag har varit lite listig (tycker jag själv i alla fall) och investerat i en BRED maskeringstejp så man kan köra med rollern utan att riskera att få färgkladd överallt.

Den sista luckan har fått en tredje strykning (Paul fixade en igårkväll) så nu tror jag den är okej. Var på Coop och köpte lite vit färg och grundfärg. Grundfärgen ska vara till mitt lilla vitrinskåp, jag har grunnat på det bra länge och kommit fram till att det blir mer användbart i vitt. Kanske får det flytta in i sovrummet så småningom. Det skulle passa kanonbra i ett kök, men i ett framtida hus för här är det för trångt. Jag hann måla insidan och dörrarna av skåpet men träet bara sög i sig färg så min lilla halvlitersburk tog slut!! Det kommer nog gå åt en halvliter till och säkert en liter vit färg (om jag grundmålar en gång och vitmålar två, färgen kostar lika så jag kan chansa på att det räcker med tre strykningar. Man behöver ju alltid måla två av själva färgen så...)

Känner mej väldigt nöjd med dagen trots att skåpet inte är färdigmålat och trots att jag inte hunnit ta tag i köksstommarna. Vi ska lämna över lite Tradera-saker vid sextiden och sen ska vi åka och köpa mer färg. Imorgon ska jag hämta pläden jag själv köpt. Hoppas den blir bra till det jag tänkt...

Sigge har mest legat och sett fånig ut i sin stora tratt. Nu fick han följa med ut när jag skulle slänga soporna och så provade vi att träna lite lydnad. Självklart är han befriad från tratten utomhus. När jag försökte träna förra veckan och hade godis blev han ju bara FÖR flamsig så jag tänkte det är lika bra att köra utan. Godis och mutor är för svårmotiverade segproppar! ;) Nädå, godis är bra men jag tycker det är många som mutar med godis istället för att se till o befästa en ordentlig grundlydnad. Mitt främsta skäl att inte använda det så mycket är ju helt enkelt för att Sigge går upp för mkt i varv av det, men så är det med en turbohund...

Vi har ju tränat lite på några av momenten i lydnad, mest för att ha något lydnadsaktigt att träna på och så för att jag ska tvinga mej själv att vara noggrann. Jag tror inte det kommer bli någon tävlingsstart, såå roligt är det faktiskt inte. Men, Sigge var faktiskt på topp idag. Vi började om från början med läggande under gång innan han skadade sej och mer lekte fram det, med bra resultat. Dock fuskade han lite i läggandet och lite sånt...idag testade jag igen och han smällde i backen som bara den! Super! Lite tjo och tjim som beröm var lagom (vill att han ska ligga rätt högt i varv när vi tränar läggandet så det går snabbt) och så testade vi några gånger "på håll". Jag utgick även från sittande och la honom för att sedan gå ifrån honom. Vill inte lägga slå ihop hela momentet innan jag vet att han lägger sig tvärsäkert och snabbt.

Sedan lite fotgående såklart, körde mycket vändningar mot honom och även lite snabba ifrån för att få honom mer med mej och mer uppmärksam och det funkar bra. Jag tror oxå att sättandet vid halten numera sitter i ryggraden för han är mycket bättre på det. Det blir lite snett ibland men vem bryr sej! :P Viktigast är att han är med och är uppmärksam på mej.

Lilla trasiga bakklon började blöda men veterinären sa ju att det var lugnt så jag följde hans direktiv och bara spolade rent och sen på med tratten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback