Sökträning och låååång Örebroresa

Imorse fick man återigen ställa klockan, sökträning med start halv tio i Läckeby. Vi var först på plats och passade på att städa ur bilen på träningsgrejer, hittade den förlorade radion och en av mina bästa ridhandskar , hurra!! Sigge hittade en "ny" pipis som fick följa med på rastningspromenaden, han blev så upptagen med den att han inte ens märkte att matte försvann när hon tröttnade på att han var så långt framför. När han väl märkte det kom han som en pil och sen hade han bättre koll.

Sökträningen idag gick faktiskt riktigt bra fast jag hade en helt hysteriskt stissig hund. Sigge började vädra med nosen när vi var på väg in i rutan och på motvindssidan tog han alla figgarna jättesnyggt direkt från stigen. På medvindssidan gick vi in och hämtade vind, första figgen fick vi nästan gå helt runt innan han fick vittring medan den andra gick lite lättare. När han fått vind gick vi tillbaka ut till stigen och skickade därifrån vilket funkade jättebra det med. Figgarna belönar först med godis (mjukost) och sen kampar de framåt med boll i snöre för att få in rätta sökmönstret. Sigge har starkt drag mot stigen för att visa mej bollen, jag funderade lite på att jag skulle följa med ut en eller ett par gånger för att visa att det är ok för honom att vara kvar där men "de vise" trodde inte det behövdes. Han leker med stor intensitet därute och att han vill komma in är ju bra för markeringens skull.

I stort är jag jättenöjd med själva vindarbetet, lydnaden och stissigheten däremot är ju inte så bra. Både Paul och jag har varit lite småkrassliga nu ett tag så det har inte blivit så mycket motion, det kan ju vara en del av förklaringen. Men, att han JOBBAR fast han är så het är ju ett stort plus och framsteg!! Nästa träning ska vi jobba lite på att ha figgarna längre ut om vind och andra förhållanden är bra, annars är det ju bara att jobba vidare.

Innan vi begav oss hemåt fick vi oxå lite tips om lydnaden, ett bättre fritt följ önskas och nu har vi fått lite mer idéer om det. Jag har dock inte bestämt mej än om jag ska köra den långa vägen med bakdelskontroll osv eller om jag ska köra köttbullemetoden. Den sistnämnda har ju för vissa i gruppen lett fram till SM så den är nog inte helt dum den, även om klicker lockar såklart!

Sigge och jag smet iväg efter fikat (fick lite knuffhjälp upp ur en grop) eftersom vi skulle hem till Örebro. Turligt (?) nog slapp jag köra hela vägen ensam eftersom vi fick tag i en sista minutenbiljett till hyfsat pris. Den lilla stormen som varit i helgen ställde dock till det lite, tåget till Alvesta var ersatt med skumpig o trång buss, väl i Alvesta var tåget försenat och vi fick vänta trots att vi redan kommit försent. Inte nog med det, väl på tåget tog det skitlång tid eftersom det var nåt signalfel och vi fick stanna på vägen flera gånger. Blä!!! En timme försenade kom vi fram till Mjölby och där fick vi vänta ytterligare en timme för att ta oss till Örebro. Det gick visserligen inte någon nöd på oss direkt, Sigge och jag hittade trevligt resesällskap att prata och sällskapa med fram till Hallsberg.

Nu är vi äntligen framme och för Sigge väntar paradiset på jorden ett par dagar (livet på landet). För mej väntar sterilpraktik och massa socialiserande med kompisar och besökande av favoritplatser (läs affärer) i gamla Örebro. Tråkigt är att jag måste säga farväl till gammelkissen Totte när vi åker härifrån. Hon har magrat av och det är dags för henne att efter drygt 18 år på jorden och i vår familj flytta vidare till katthimlen. =(



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback