Java börjar skolan

Idag var det premiär för Javas valpkurs. Det var ett stort gäng, 12 valpar mestadels av brukstyp; 3 boxrar, 3 rottisar, 1 tuerverens, 1 briard, 1 korsning schäfer/rottis, 1 amstaff , 1 dobbermann och en liten jaktgolden vid namn Java! Vi började med lite presentation och prat och sen gick vi ut och lekte med våra hundar och gjorde några basövningar som sitt, ingångsträning och kontakt. Java blev jättetrött på en gång, hon är inte alls van att träna så där intensivt och länge. Vi brukar ju bara göra en övning här och där. Tröttheten visade sig i att hon blev ofokuserad, hoppade bakåt i kopplet o allmänt "vill inte vara med". Då busade vi lite istället bara. Får anpassa mej lite till att hon faktiskt är yngst på kursen med sina 14 veckor.

Kul är att nästan alla verkar vara sugna på att tävla och för flera var det andra hunden. Vore ju kul att få lite lydnadsträningskompisar för Java.

Till nästa gång ska vi jobba på de övningar vi gjorde. Dessutom ska vi jobba mer på byten av leksaker osv. Java bjöd upp leksakerna hon lånade idag jättefint och bytte gärna mot köttbulle. Matkulorna fick  vi inte ha på kursen, och eg tycker jag det är bra för hårda grejer är läskigt om det hamnar i halsen. Köttbulle var jääättegott säger Java.

Det var liite läskigt på klubben med alla skälliga hundar osv men det blir nog snart bättre. Vi får väl åka dit ett par gånger och träna lite granna. :)

Imorrn blir det sökträning för Sigge, länge sen så det ska bli kul!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback