Hemma för vård av hund


Ja, Sigge betedde sig inte som vanligt igårkväll. Han bara låg (ja det gör han ju annars oxå) utan att verka slappna av riktigt eller vräka ut sig nåt och verkade lite låg. Jag tryckte med handen mot halsen för o få honom o backa lite igårkväll vid sängen och då skrek han till så han har nog lite ont. Han har oxå harklat sig lite och verkat lite tjock i halsen så vi ringde veterinären imorse och fick komma in vid niotiden.

Veterinären kände en svullnad i mjukdelarna på vänster sida om strupen så kanske den där pinnen trängt in och gjort en skada där. Kanske finns det flisor kvar, men förhoppningsvis inte. Sigge fick bli kvar på djursjukhuset för att bli sövd och opererad. De ska kika i halsen och eventuellt sätta ett drän om det är skadat. Lilla gubbsen...kändes jättehemskt att åka därifrån med ett tomt koppel...nu väntar jag bara på att telefonen ska ringa så jag får åka och hämta honom igen. Kunde kanske dröja fram till efter lunch.



Uppdatering 16.40

Jag har ringt sjukhuset flera gånger som den oroliga hönsmatte jag är. Tydligen hade det kommit in akutfall så Sigge är ÄNNU inte opererad. Stackarn har fått sitta där hela dan och hänga. Jag tror iofs att jag mår mer dåligt än han gör...

Nu stod han näst på tur att opereras så vi får hoppas att det går snabbt och smidigt! Lilla gubbsen...han är nästan stammis på djursjukhuset nu. Visst är det trist att han varit där så mycket men hellre en gång för mycket än en för lite. Skulle aldrig förlåta mej om jag nonchalerat något så det blir allvarligare konsekvenser av det!!

Tack för snälla kommentarer, mejl och annat!! Det värmer och det väntar många kramar och klappar för Sigge när han kommer hem!!



Uppdatering 18.30

Nu är Sigge äntligen hemma. Han har blivit sövd och de har kollat noga i hans munhåla och svalg men inte hittat några pinnrester. Däremot fanns där fullt av baskelusker!!! Tonsillerna såg inte alls fina ut och han var alldeles knottrig bak i svalget. Stackars Sigge som fått träna två dagar på raken med en rejäl halsinfektion och på det få en pinne nerkörd i ömma halsen!! Inte konstigt han verkade mör...

Veterinären har baddat tonsillerna med jodopax och nu har han fått smärtstillande och penicillin och order om att ta det lugnt. Sedan ska vi tillbaka för undersökning av tonsillerna igen. Han ska oxå ha sele istället för koppel för o skona halsen.

Den där pinnen gjorde säkert ont om den kom emot det onda i halsen men de kunde inte hitta några rester. Veterinären sa att det kan vara så att små små rester redan kan ha "läkt in" och därför inte syntes men då kommer det bli en varböld. Vi får hålla koll på lilleman!!

Det var en pigg och glad Siggeman som mötte mej hos veterinären så han hade säkert mer ont förut. Tur i oturen att vi fick reda på halsinfektionen så att han inte körde ett tufft sökpass på allt annat. Pericardit är inte att leka med!!!

Kommentarer
Postat av: Sanna & Zombie

Lilla Sigge olycksfågel där :(
Kom hem nu så du hinner krya på dig till all jaktträning vi ska öva på innan mars-april.

Hundpussar / Zombie

Postat av: Mamma

Håller tummarna
Kram mamma

2007-01-26 @ 16:57:44
Postat av: Johanna

Viggo voffar å säger att det är bra att allt gått bra för farbror Sigge! Så vi kan träna när han mår ännu bättre! Krya på dej pussar! Matte tycker såklart att du ska bli frisk me =)

2007-01-26 @ 18:46:32
URL: http://vovvenviggo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback