Kycklinggryta med sting

Den här kycklinggrytan är ett recept från Klaras GI-mat och ska serveras med fullkornsris. Den är så himla god, och det gör ju inte saken sämre att den är nyttig!! Mums!! Den ska jag få ikväll (det är alltid P som lagar den). :P

Kycklinggryta med chili och fullkornsris
för fyra personer behövs:
4 kycklingfiléer
olja
1 gul lök
2 dl sojagrädde
1 burk vattenkastanher
1 liten burk groddar
1/2 burk bambuskott
150 g sockerärtor
1/2 röd chilifrukt (om man har tåliga smaklökar, jag klarar bara pyttepyttelite chili)
1 msk röd chilipasta
salt och peppar

Sätt på riset. Strimla sockerärtorna på längden och koka dem knapp mjuka i lite saltat vatten. Skär vattenkastanjerna i skivor, hacka löken och skär kycklingen i små bitar.

Fräs kycklingen i oljan i några minuter. Häll i löken och fräs en kort stund. Lägg i chilipasta och pressad vitlök och fräs lite grann. Sen sänker du värmen och häller i grädden och tillsätter resten av grönsakerna. Smaka av med salt o peppar och NJUT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback