Söndag med lite av varje

Imorse var jag lite småtrött efter festen igår. Hade lyxen att få ligga kvar i sängen till morgonsconesen var klara. Mumsig frukost och sen satte vi fart och städade hela lägenheten. Vi har kommit ur våra städrutiner lite, förut tvättade vi alltid på torsdagar och städade då eller på fredagen. Nu blir det lite hipp som happ!

Sedan tog vi bilen ut till skogen vi tränade sök i igår för där fanns det ju helt monstruöst stora gula kantareller. Vi hittade några sådana men mest trattisar, även de väldigt stora på sina ställen. Helt plötsligt var klockan jättemycket så vi fick skynda oss till bilen och susa iväg igen.

Nästa mål var Trekanten och hundpensionatet. Eftersom Sven är krasslig så vill vi gärna hjälpa Marina och idag fick vi hjälpa till lite i hundpanget. Först fick vi värma upp med varsin liten spaniel och sen blev det de STORA grabbarna mastiff och rottweiler. Känner mej ganska modig som fick på den inte alltför sociala rottisen halsband och grimma. Paul förälskade sig i mastiffen men nån sån blir det INTE här! O nej...men jag tror Paul sansade sig när han insåg att den bajsade lika mycket som en häst! Hihi..

Nu har jag oxå (med lite handledning av Anna) beställt norsk sökrulle och ett påvisningskoppel eftersom jag inte hittar Sigges vanliga läderkoppel. Lika bra att vänja Sigge vid halsbandet även om såklart rullen får vara upphissad. Tänker inte börja med fast rulle på länge för att minimera risken för blindmarkering. Det verkar vara ruskigt svårt att komma tillrätta med om hunden börjar med det. Har fått rådet av "alla" att köra så länge som möjligt med lös rulle. Har därför tänkt fortsätta med de vanliga sökrullarna löst, tror inte det har någon större betydelse att rullarna inte ser likadana ut för det är ju principen det handlar om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback