Norskpremiär!

Idag invigde vi vår nya norskrulle på sökträningen. Självklart kör vi inte med fast rulle men den hänger ändå där (lite upphissad) o slänger lite mot halsen så han vänjer sig. Turbohunden klev ur bilen och körde värsta repan på första skicket...åt helt fel håll. Där ser man hur det går med lagrad överskottsenergi...jag borde tänkt på det och motionerat honom ordentligt igår eller imorse. Han lugnade sig lite med skicken men tog totalt slut snabbt, vilket är typiskt honom när han stressar upp sig. Det har vi ju sett även på apporteringen.

Något som oxå var tydligt idag är hur dåligt han arbetar med nosen när han ligger högt uppe i varv. Den är inte alls på och han skuttar omkring och letar med ögonen. Någon gång spårade han visserligen efter figgen men det är ju inte heller bra.

De första skicken körde vi "Inki-metoden" på men i andra omgången testade vi att låta honom vindmarkera. Då såg man tydligt att han tog upp vittringen men eftersom jag inte gav kommando och han gick i slakt koppel blev han osäker på sin uppgift och släppte vittringen och tittade på mej. Vi fick gå riktigt nära innan han verkligen tog vittringen och följde den. Andra skicket gick det mycket mycket snabbare, tror det handlar mycket om att Sigge ska första vad som förväntas av honom. Jag tror den här metoden passar honom ganska bra för han har en bra nos när den väl är på. Kanske kan det tvinga honom att ta det lite lugnt om han måste tänka lite och slå på nosen.

Det är inte bara Sigge som ska förstå vad som förväntas av honom som påverkar träningen. Även matte blir ju lite uppstressad nu och då över tusen nya begrepp och saker man ska ha i huvudet (och händerna). Dessutom är det ju olika för alla hundar så när man figgar måste man ju hålla rätt på hur man ska agera mm. Förutom allt det så ska man undvika att skutta vilse i skogen...oj oj...lokalsinnet behöver träning!! Det är roligt att det är så olika hundar med i gruppen för då lär man sig massor. Jag är så tacksam och glad över att få vara med, för de andra är jätteduktiga!

Nähä, nu var det rapporterat, då ska jag till Maxi och handla för idag ska jag baka äppelmuffins och bullar till fölsekalaset! Ikväll väntar jobb, börjar inte förrän 10 ikväll men går ända till 15 imorrn eftermiddag. Då ska det bakas tårtbottnar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback