Siggie the Curry dog

Ikväll var vi bjudna på "lunch" hemma hos Pauls inneboende. Abishek går tydligen upp vid tolv så lunch blir vid halv sextiden...hihi

I vilket fall som helst så var det två andra killar där oxå. Sigge rusade rakt in, van från tiden då Bertan och Anna bodde där. Som tur är så var en av killarna hundvan och hade en herdehund  (vit schäfer) hemma i indien. Sigge var snart bästis med alla. Vi fick en egenkomponerad risrätt som liknar "poula", det är iaf ris med chili och andra kryddor i. Till det var det kikärter nån slags kryddsmet, och sen raita, ni vet den där såsen med morötter o sånt i. Vi fick oxå tikka masala-kyckling. Abishek är en stor sötsaksälskare så det blev såklart efterrätt. Det var nåt vitt slags smulgrejs som påminde liiite om sån vit nougat ni vet...tydligen var det massa mjölk och socker som kokat ihop jättelänge och sedan har han surnat den med citronsaft och hällt i mer socker och kokat ännu mer....till slut var det bara vita kladdiga smulor kvar, och så var det lite nötbitar i.

Roligt att umgås med folk som verkligen är från en helt annan kultur. De var faktiskt jättetrevliga, även om det var lite svårt att hänga med ibland när de bytte över till telagu, vilket är deras hemspråk. Hundhållning här och där skiljer sig nog. Abishek är jätterädd för hundar, även för Sigge fast han börjar vänja sig nu och kan faktiskt tom klappa lite på honom. Finns tydligen mkt gatuhundar i Indien. Han som hade en vit herdehund berättade att för att få dem till bra vakthundar så stängde de in dem i ett mörkt rum från de var små till de var ett år typ. Under den tiden fick hunden bara träffa några få personer i familjen så den skulle vara riktigt skygg. Läskigt!!!

Vi lyssnade oxå på indisk musik, och Shek berättade om hur superkomplicerat det verkar vara att bli musiker. Man får sjunga skalor typ åtta år innan man ens får sjunga sånger....hehe..inget för oss som skrålar i duschen och i bilen varje dag!!

Paul sa just att han trodde han skulle bli en bra gangster...hihi....söt han är! Går ju inte att bli gangster om man är så hjärtegod som han är... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback