Rullfisk...

...brukade jag kalla det här receptet när jag var mindre.

Purjolök
Smör o steka i
Styckfrysta spättafiléer
Dill
Salt och Peppar
(fiskbuljong)

Hacka purjolök och bryn i lite smör. Rulla spättafileerna med "skinnsidan" inåt och lägg uppepå purjolöken. (Smart är att sänka värmen lite för annars hinner purjolöken brännas fast). Häll på matlagningsgrädde så fiskrullarna täcks och häll sedan på rejält med hackad dill. Krydda med salt o peppar och låt puttra under lock tills fisken är klar.
 
Om man vill kan man smula ner en buljongtärning när purjolöken är brynt men det går bra utan oxå tycker jag.

Servera med potatis såklart, kokt, pressad eller potatismos, gärna med kokta eller rivna morötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback