Träningsdag med Birgitta Staflund-Wiberg

Idag bar det ut till Trekanten för träningsdag. Jag skolkade från skolan, träna hund är mycket viktigare! ;) Idag var det två goldenhanar, ett gäng flattar förutom Sigge och Dot som börjar bli rena radarparet!

Vi fick börja med att gå på linje, vände fram och tillbax och fick massa bra tips. Vi lämnade även hundarna och en annan hane var framme flera gånger och nosade Sigge i baken mm men han låg som en stod. Svansen for upp men annars rörde han inte en fena! När hunden varit där nåra gånger och det blev lite rörigt här och var reste sig Sigge och sökte stöd hos mej. Men ändå, det känns som en STOR seger. Sigge har känts supertrygg hela dagen, han har inte retat sig på nån av de andra hundarna eller varit spänd eller nånting. Superskön och lugn stämning och trevligt träningsgäng!

 Sedan blev det en övning på linjetag längs diagonalerna i en kvadrat. Efter det fikapaus samtidigt som vi turades om att köra ett rissök/markering. Alla övningar syftade till att VI skulle styra hundarna och bestämma vad som skulle hända och att de inte skulle vara så säkra på vad som ska komma härnäst. Sigge blev väldigt uppeldad och började tugga på dummien och jag fick bra tips om hur jag ska jobba med det. Det kommer det bli mycket tränande av framöver!

Pizza till lunch i gröngräset smakade mums för mattar och hussar medan hundarna fick slappa i bilen. Sigge fick ligga i skuffen med bakluckan öppen och det skötte han fint FÖRUTOM en gång när han kom inrusandes o fjäskade framför pizzakartongerna. Det var bara tillbax med honom och sen stannade han där tills det var dax för nästa moment.

Då kollade vi hundarnas minne lite grann och skickade dem över vatten efter att de fått hämta ett linjetag för att "bryta" vattenfixeringen. Sigge fixade linjetaget på land bra men vid vattnet började matte och sen hunden att tveka men det grejade sig sen. :)

Till sist blev det dubbelmarkering men hunden fick bara hämta den ena. Sigge var väldigt inställd på den han INTE fick hämta så det var svårt. Träna mer på det!!

Att komma ihåg: Ta det lugnt (andas uuut), låg röst, var tydlig och noggrann!

Nu är både matte och hund trötta men vi har lärt oss massor!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback