Träning med Sanna och Zombie

Trött efter allt plugg satte jag mej i bilen och åkte ut till Sanna för lite träning i Smedby. Vi var på ett nytt ställe för oss idag, lite annorlunda än vanlig skog kan man säga! ;) Det gick bra ändå. Nu kan vi träna med dem båda samtidigt och det är skoj!

Sigge fick börja med att gå lite fot på vägen dit och sen fick han hålla en dummie ett tag. Det märks att Sigge vet att man kan göra roligare saker med en dummie men han skötte sig faktiskt fint! Jag gick ifrån honom lite för långt en gång för att kolla läget på en kulle och då släppte den lille ögontjänaren. In med den igen bara. Jag strösslade lite dummies runt honom oxå och det gick superbra.

Sedan gjorde vi fyrkantsövningen igen, men denna gång blev det lite mindre fyrkantigt och dummiesarna blev lite mer dolda av naturen.Tog ett par gånger innan han började lyssna men sen gick det fint. Han lämnar av jättefint oxå, utan tugg!

När vi var nästan klara med den övningen kom Sanna så vi gjorde klart och sedan strösslade vi lite dummies runt både Zombie och Sigge vilket de klarade galant! Sigge fick oxå göra en likadan dubbelmarkering som på träningsdagen och idag var han inte alls lika fixerad vid andra hållet. Misstänker starkt att det beror på att inte Sven satt där som en Sigge-magnet. Sigge är verkligen heeeelt fixerad vid Sven. Jag funderar på att göra en sån "bio-docka" i kartong av Sven i naturlig storlek och ha med mej när vi tränar för lite avtrubbning...Helst skulle den ha en svängbar arm, men huvudsaken är nog att väskan hänger över axeln! ;)

Idag fick även Zombie testa på dummies. Han fick hålla dummy utan att tugga (Sigges matte är sträng, vis av sina egna misstag ;)). Sedan fick han även testa på ett linjetag (fast i lina) vilket gick bra förutom en gång när han tog en segerrunda runt Sigge. Sigge sökte stöd hos matte så jag släppte linan och Zombie gjorde en liten turné...hehe..kanske är han inte riktigt mogen för förtroendet än, men shit vilken förbättring!! Han är ju suuuperduktig nu och det går att bryta honom o allting. Det kommer bli en toppentrevlig hund av Zombie tror jag och snart är de med på träningar och kursdagar!!! Jihoo!! Envishet lönar sig!!

Sigge var i alla fall jätteduktig. Han låg som vanligt platsad lös och när Z kom framrusande så vände han bara bort huvudet och avvisade honom tydligt. Han reste sig upp när det blev för jobbigt och så kunde jag stå och prata uppmuntrande med honom så han var lugn fastän Z for några varv runt honom och till och med var framme. Han vände upp huvudet mot Z en gång när han kom men annars gjorde han ingenting!! Det är takter det, duktiga Sigge!!!! Detta och tisdagens exemplariska hantering av goldenhanen som kom fram flera gånger känns skitbra!! Han verkar oxå börja lita på att jag löser situationerna åt honom med tanke på att han söker sig till mej när han känner sig trängd. Det är oxå toppen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback