Påskdagen

På förmiddagen gick vi en promenad med Sigge och Hugo. Sigge gick lös och hade nog i färskt minne att matte kan ha med sig visselpipan för han vände sig ideligen om och tittade på mej. Det ska man inte klaga på iofs, alltid trevligt när hunden är intresserad av att hålla kontakten med en. Problemet är ju att det inte går att öva....hihi...men men..kunde vissla några gånger idag och då fick han en tennisboll. Nu är han snarare till att sätta sig oxå. Reagerar snabbt som blixten gör han i alla fall!!

image114
Sigge på gården med ett vedträ, nöjd som få. Man kan oxå träna finfina avlämningar med vedträn! ;)

image121
På väg mot nya äventyr


 

image122
Paul och Hugo tittar på ett rävspår och missar att Sigge tänker dyka ner i diket för ett dopp.
I bakgrunden ser man mamma och pappas hus
.
Sedan vankades middag med bland annat rådjursstek, potatis och vitlöksmorötter. Gott, och till efterrätt var det gräddglass med hjortronsylt. Mätta i magen begav vi oss till Karlsdal för att hälsa på Linda och Tessan och spana in deras nya häst. Det är ett åttaårigt fullblod som av nåt "proffs"  blivit bedömt som oridbar då hon var helt ohanterad när de tog över henne i höstas. Nu är hon inriden och välhanterad, tjejerna kan dom!! Tessan red på en annan häst från stallet som jag blev väldigt förtjust i, en fuxfärgad halvblodsvallack. Den var tydligen till salu..man blir ju rätt sugen... :P Stallet var jättefint, det är nyrenoverat och supermysigt! Dessutom ligger det jättecentralt, tar säkert bara några minuter från centrum och ändå är det "landet" därute. Gäller att vara i rätt del av stan för Örebro är ju faktiskt en bra bit större än Kalmar.

image116image115
    











Linda och Tessans fullblod Dehli till höger och till vänster snygga stallkompisen som var till salu...


Efter att hälsat på deras nya familjemedlem åkte vi iväg för att träffa Linnea och Andreas nya familjemedlem, nämligen deras lille Arvid. En synnerligen söt liten bebis på snart åtta veckor som var lik både mamma och pappa. Han var lugn och snäll när vi var där men han kunde visst vara lite grinig han oxå..men jag fick hålla honom en lång stund...han verkade faktiskt trivas helt okej där. Jag trivdes oxå!! ;)

image117
Någon är väldigt mätt...


 

image118
...men det gick visst att smila lite mot kameran..

image119
..men här tog mättheten över igen!


Vid femtiden lämnade vi deras lägenhet och Arvid som nu somnat, och begav oss på fiskbullejakt, med framgång!! Jag älskar såna fiskbullar som man kan köpa färska i kyldisken, såna på burk är bara blä men dessa...mmmm.. Vi har utan framgång letat på Willys så nu tog vi svängen om Parkhallen men där hittade vi inga fiskbullar. Däremot träffade jag en pappa till en fd elev. Det var trevligt!! En sista chansning på Renommé gav jackpot för där fanns både fiskbullar och fiskekaka. Mums!!! Jag köpte flera paket av vardera så nu ska det bli fiskbullar framöver!!!! *lycka*

Roligt att träffa sina gamla trogna vänner igen. Det blir ju inte så ofta när man bor 40 mil ifrån varandra. Det som är skönt är att man börjar om på samma ställe som man slutade sist. Så ska det va! Skönt att veta att det faktiskt finns människor man kan lita på när man är dum och naiv som jag! Tack för att ni finns, ni Örebrovänner vi träffat denna gången och lika mycket er vi inte fick möjlighet att träffa denna gång. Ikväll ska vi ta det lugnt, och imorgon bär det av mot Kalmar igen. På tisdag blir det ingen skola för mej utan kurs för Birgitta Staflund-Wiberg. Är inte utan att jag är lite nervös men det ska bli jättekul!! Jag tror att de andra är lite duktigare än oss så jag hoppas vi hänger med ändå. Avslutningsvis en bild på en lycklig och stilig Siggeman (synd bara att han inte stoppade in tungan)!

image120

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback