B-provsträning för Birgitta

Dagens träning var upplagt som ett riktigt jaktprov med Birgitta som domare. Enda skillnaden var att man hade chansen att korrigera det som inte var bra och så fick man ju massa tips och stöd med vägen.

Imorse när jag vaknade och kom ut i köket upptäckte jag att det där soptrollet varit framme igen! Alla soporna var framgrävda ur soppåsen och låg spridda över hela köksgolvet. Urk!! Saknades gjorde en stor bit hembakt pizza som vi med bestämdhet vet fanns där. Nu var den i Sigges mage. Därför mådde han lite illa första delen av dagen och fick därmed sitta vid bilen och ha tråkigt. Vi startade alltså sist.

Provet gick skräpdåligt för oss. Sigge har ju knappt aldrig tränat med vilt och var dessutom rätt taggad och flamsig och gjorde mest som han själv ville. Foten var inte heller så snyggt men det visste jag ju sen förut.

Vattenmarkeringar först och Sigge simmade snyggt över och tyckte det var väldigt intressant och märkligt att det låg en fågel där på andra sidan. Han lämnade dock den och letade istället efter sin dummie...tog ett tag för honom att intressera sig för den. Jag fick skicka över honom igen (positivt var iaf att han verkar greppa "ut" iaf för han gick över till andra sidan igen). Han fick istället en markering på vatten och den kom han in med. Han släppte den upp på land och jag fick stoppa tillbax osv.

Söket drog han iväg på med full fart men även där var det tråkigt med vilt. En gång till och med rullade han sig på en fågel, hundj-l!!!! Kondisen och koncentrationen brast där så vi fick bara in några stycken. När vi väl fick till avlämningarna så var de faktiskt okej men ingångarna var skitdåliga.

Sista markeringarna, oxå de på vatten, gick ungefär som de första, han släppte när han kom upp på land. Sammanfattningsvis så kan man ju konstatera att han faktiskt KAN ta och hålla vilt, sen att han är olydig och ovan är ju en annan femma, det går att göra något åt. Kondisen går oxå att fixa till och med den kommer bättre koncentration tror jag, om jag samtidigt jobbar på ledarskapet. Det ska vi jobba mycket på, alla bebisar är begravda låååångt ner här och numera är Sigge bara HUND.

Det känns iaf skönt att det där med viltet inte är nåt större problem men för jävligt att han fortfarande bara ser mej som en taxi till träningen; "hejdå matte, nu klarar jag mej själv, vi ses sen!" Kände mej skitdålig och kass när det gick så här, men det ÄR ingen lätt förstahund. Jag biter villigt i det sura äpplet och tar tag i oss själva nu. Upphyfsning på gång!!

Nu ska vi ut och cykla en sväng!


Nu har vi cyklat en sväng, kondisen är lite bättre men på slutet var han trött o sackade. Bara o kämpa på, jag tyckte det var jobbigt jag oxå så vi får nog båda nytta av träningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback