Sökträning IGEN

Idag stack vi ut i skogen igen med Viggo, Zombie och Ollie med mattar och husse (Viggos). Paul var oxå med, men jag tror han behöver förnya sin "skogsgarderob" lite, byxorna sprack när han tog på sig dem!! Hehe..

Vi la först ett spår, vallade sökrutan, snackade lite skit och gick sedan spåren. Alla hundarna lyckades, vara bara jag som lyckades vimsa bort slutet på vårt spår, men Sigge klarade det hur bra som helst ändå!! Tur man har en hund o lita på!!


paul, tove o sigge inför sök


Sen var dax för sökträning. Alla hundarna var superduktiga, verkligen skoj att se när poletten trillar ner!Jag börjar fundera på hur man ska gå vidare sen. Sigge springer med full kareta rakt ut i skogen och när han hittat figuranten och tagit sökrullen från denne kommer han raka vägen in igen (med undantag för ett  litet "ärevarv" en gång).
Han släpper inte rullen utan ger den till mej  på kommando (sätter sej dock inte vid sidan utan vill gärna visa upp rullen för andra som är där). När jag säger "visa var" så sticker han nu raka vägen till figgen i skogen med mej som en trasa efter (som det tydligen ska va..).


full fart ut


Läste en superbra artikel om hur man ska jobba med sökrullen och påvisningen. Är nog dags att börja jobba på det parallellt med att man jobbar på själva söket....Är ju bättre att lära in rätt från början än att det blir fel o att man skapar sig en massa problem att jobba bort!

Det var iaf en väldigt trevlig eftermiddag i skogen och med efterföljande mat på Burger King. Tack för det tjejer och killar!!!





Kommentarer
Postat av: Viggo

Så himla duktiga vi är!! Rena stjärnorna!

2006-10-22 @ 22:26:26
Postat av: Sigge

Ja med tanke på att vi alla är valpar så... ;)

Postat av: Viggo

hehe jaa precis!

2006-10-23 @ 09:02:54
URL: http://vovvenviggo.blogg.se
Postat av: Sanna&Zombie

Tack själv för en trevlig gårdag! Det må vi göra om så snart som möjligt :)

2006-10-23 @ 13:56:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback