Början på baklängeskedjan...

Idag träffades grabbarna grus för bus på gröna fälten bakom Skälby. Sigge, Zombie och Viggo tyckte livet var lajbans trots vädret och lekte finfint. Sigge visar när han tycker smågrabbarna bara blir för mycket och leker då för sig själv medan de "små" brottas och har sig i en enda stor sprattlig klump av valpben och magar! Skönt att låta Sigge umgås med andra hundar under lugna former, synd bara att de som tvivlar på Sigges förmåga att umgås med andra hundar inte får se det. :)

Idag testade vi första biten av baklängeskedjningen på Sigge. Jag har översatt första delen av artikeln (se tidigare inlägg om sök) och målsättningen på övningen är denna:


 

"Hunden ska på kommando springa ut till figurant, ta sökrullen, kommat tillbax till föraren, sätta sig på plats och hålla fast sökrullen till föraren säger ”tack.”. Föraren ska därefter koppla hunden och på kommando ska hunden snabbt och effektivt påvisa figuranten. Hunden ska kunna utföra hela denna kedja utan extra inkallningssignal.”håll-fastkommando” eller beröm från föraren. Den enda förstärkningen ska vara leken med figuranten efter påvisningen. Hunden ska kunna ”rapportera” liggande, sittande, stående, gående och gömda figuranter, ev också föremål mm."

Förutsättningarna för övningen är att:

"1.Hunden apporterar säkert (Använd gärna bedömningen i lydnadstävling som mål. Var inte nöjd om hunden får sämre poäng än 8.)
2. Hunden tycker att det är nära himmelriket att få leka med figuranten (Anpassa lekens intensitet efter hunden men den bör vara hög.)"

Idag testade vi steg 1 och en del på steg 2 (om du vill läsa närmare kan du bara gå in och läsa i artikeln), men vi kom så långt att Sigge skulle ta rullen innan han fick göra påviset efter kommandot "visa var". Det verkar som om han börjat greppa (att han ska greppa), så nästa gång gör vi påvis efter kommando och sedan påvis med kommando efter han tagit rullen...spännande och se hur det går men speeden till figgen är hööööög!!!! Pipleksak gäller nästa gång som belöning hos figge efter påvis!!!

Tack Sanna och Johanna med hundar för en trevlig lek-och träningsstund!!


Natti natt!!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Tack själva! alltid lika skojigt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback