Viltskavsgryta
Den här grytan gjorde vi när Pauls familj kom hit och hälsade på och den passar såväl svenska som irländska smaklökar!
1 paket viltskav (exempelvis viltmästarskav)
hackad gul lök
svamp (vi använder trattkantareller)
salt
peppar
ev enbär eller nån mer krydda
matlagningsgrädde
lite soja
ev maizena eller arrowrot för att reda lite
Fräs löken och sedan viltskavet och svampen. När allt stekts ordentligt häller du på matlagningsgrädde och kryddar och låter koka ihop. Red med lite maizena eller arrowrot om du vill ha tjockare konsistens på såsen. Servera med kokt potatis och lingonsylt eller gele. Mums!
1 paket viltskav (exempelvis viltmästarskav)
hackad gul lök
svamp (vi använder trattkantareller)
salt
peppar
ev enbär eller nån mer krydda
matlagningsgrädde
lite soja
ev maizena eller arrowrot för att reda lite
Fräs löken och sedan viltskavet och svampen. När allt stekts ordentligt häller du på matlagningsgrädde och kryddar och låter koka ihop. Red med lite maizena eller arrowrot om du vill ha tjockare konsistens på såsen. Servera med kokt potatis och lingonsylt eller gele. Mums!
Kommentarer
Trackback