Räkor i fin sås
Räkor i fin sås
Det här receptet är ett av mina absoluta favoriter som jag lärde mej på mitt gamla jobb.
Du behöver:
en klick smör
curry
purjolök
paprika (mycket och gärna i olika färger)
fiskbuljongtärning o 2 dl vatten
creme fraiche
salt och peppar
räkor (såna med skal på...)
Strimla purjolöken, smält smöret i en djup stekpanna eller gryta och bryn lite curry i det. Sen fräser du purjolöken och tillsätter fiskbuljongen. Jag brukar alltid glömma koka upp buljongtärningen i vatten så jag smular den bara över purjon och häller på lite vatten och rör om, det går bra. Låt det koka upp och häll i minst en burk creme fraiche. Som vanligt gäller regeln att ju fetare desto krämigare och godare. ;P Sen häller du i grovt tärnad paprika, saltar och pepprar och bara låter paprikan bli varm. Det är absolut godast när den är lite krispig. Jag brukar skala räkorna och servera i en skål vid sidan så blir de inte sega och svårtuggade.
Servera med en fräsch grönsallad och jasminris (eller fullkornsris om du vill vara nyttig).