Den här supersmarriga morotskakan har gjort succé när vi än bjudit på den. Den passar att antingen göra i en långpanna eller i två höga springformar.
Smet: 8 ägg 8 dl socker 8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 4 tsk bikarbonat 4 tsk kanel nästan ett kg rivna morötter
Glasyr: 200 g avsvalnat smält smör 2 pkt Philadelphiaost 1 pkt florsocker, nästan! 3 msk vaniljsocker
Skala och riv morötterna (jag brukar riva i assistenten och med det fina rivjärne)t. Vispa ägg och socker pösigt, och gör det i en STOR skål. Blanda resten av ingredienserna (de torra) och blanda i äggsmeten tillsammans med morötterna.
Klä en stor långpanna med bakplåtspapper alternativt smörj och ströa två springformar. Häll i smeten och grädda 40-50 minuter i 175 grader. Prova med en sticka!
Låt kakan svalna. Om den är gjord i långpanna, skär den i 5x5 cm rutor.
Blanda ingredienserna tll glasyren, klicka ut den och bred ut med baksidan av en förskärare. Tips! Receptet går utmärkt att halvera. Dessutom går det jättebra att baka med glutenfritt mjöl, men sänk då värmen och förläng gräddningstiden lite. |