Äppelkyckling
Det här receptet hittade jag på Arlafliken på MSN. Det är supermumsigt och ganska lätt att göra, rekommenderas starkt!
4 kycklingfiléer, ca 500g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
4 skivor bacon
2 1/2 dl Kelda örtkryddad sås
2 tsk osötad senap
2-3 röda äpplen
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den någon minut i smör i en stekpanna. Ta upp och knyt en baconskiva runt varje filé.
Vispa ihop örtsås och senap i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem hastigt i smör i stekpannan. Lägg dem bredvid kycklingen och låt dem steka med några minuter på slutet. Servera med potatis eller ris.
4 kycklingfiléer, ca 500g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
4 skivor bacon
2 1/2 dl Kelda örtkryddad sås
2 tsk osötad senap
2-3 röda äpplen
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den någon minut i smör i en stekpanna. Ta upp och knyt en baconskiva runt varje filé.
Vispa ihop örtsås och senap i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem hastigt i smör i stekpannan. Lägg dem bredvid kycklingen och låt dem steka med några minuter på slutet. Servera med potatis eller ris.
Kommentarer
Trackback